💂🏻‍♀️《雙皮奶雞蛋仔》 試食價$38雞蛋仔食得多,雙皮奶雞蛋仔真係第一次試!撳落去粒雞蛋仔啲雙皮奶爆出嚟💦淡淡嘅奶香味飄出嚟🥛越食越濃郁,而且唔會好膩,令人想一啖接住一啖咁食!評分:92/100💂🏻‍♀️《船長炸魚4oz配白汁意粉》$20大過手掌嘅炸魚,一見到已經好誇張😂炸粉好薄,外皮好香脆,但係入面嘅魚肉好嫩滑亦都好多汁🐟炸嘅火候啱啱好👍🏻而且配埋份量超級足嘅白汁意粉,兩個女仔都夠食,抵!評分:92/100💂🏻‍♀️《燒賣系列(蒸/炸)》$25+1️⃣魚蓉燒賣 經典之選2️⃣干蒸燒賣 牛肉球愛好者可選3️⃣香菇豬肉燒賣 口感彈牙有油脂香4️⃣蟲草花雞肉燒賣 健康之選又少有 推薦👍🏻5️⃣花椒麻辣木耳豬肉燒賣 辣辣地好過癮 又有木耳絲同豬肉油香 推薦👍🏻另外兵仔食蒸燒賣揀咗佢地啲XO醬,仲要係無添加冇味精!XO醬配燒賣係一個永遠唔會輸嘅組合😂評分:90/100💂🏻‍♀️《金橘熱情果原個檸檬果汁/士多啤梨原個檸檬果汁》$2828蚊大大杯原個檸檬嘅果汁,就算行過口渴頸渴都值得買一杯試吓,果汁味幾甜,好解渴🙆🏻‍♀️評分:90/100總結:啟德Airside好多嘢行,但係都好多美食🔥尤其是天氣涼涼哋喺露天廣場食嘢放狗
💂🏻‍♀️《雙皮奶雞蛋仔》 試食價$38

3️⃣香菇豬肉燒賣 口感彈牙有油脂香
4️⃣蟲草花雞肉燒賣 健康之選又少有 推薦👍🏻
評分:90/100

評分:90/100

總結:啟德Airside好多嘢行,但係都好多美食🔥尤其是天氣涼涼哋喺露天廣場食嘢放狗好舒服,今次試咗呢間fish&chip bar!都幾有驚喜,見到啲人飲住啤酒食呢間傾下計幾開心,都唔錯👍🏻😉
頒發軍階:上將🎖️🎖️🎖️🎖️
2024-12-03 0 瀏覽
初試雙皮奶雞蛋仔!第一次食雙皮奶雞蛋仔,都幾特別幾有驚喜既,老闆都送野飲!好好人,hehe 不過真係要立刻食,一凍左成個都會林晒,拎左返公司已經林林地!奉勸大家一定要趁熱食
2024-11-08 515 瀏覽
經過airside出面大公園 見到一間都幾多人排隊嘅小食店原來有雙皮奶雞蛋仔😍🧇 雙皮奶雞蛋仔 (朱古力味) $38上2星期食 有試食價$38 原價$45 唔知依家仲有冇🙈雙皮奶呢個味道好有新意😍我將雞蛋仔味轉左做朱古力味😝多人排隊 等左20分鐘先有 等個陣係公園坐下睇下狗仔😆一拎上手 雞蛋仔好重手 好香奶味😍咬落去入面充滿雙皮奶餡 有啲仲爆左出嚟🤣 好重奶味 好食👍反而朱古力味有少少蓋過左 但唔大問題🤓不過因為餡多 佢會快淋少少 鍾意脆口嘅人要留意❣️自己食一底都會幾飽 真係太足料 都係建議2個人share🤩試食價都幾抵食 不過唔知完未🙈🖐️大力推介
經過airside出面大公園 見到一間都幾多人排隊嘅小食店

試食價都幾抵食 不過唔知完未🙈

🖐️大力推介
雙皮奶雞蛋仔
2024-10-26
20 分鐘 (堂食)
雙皮奶雞蛋仔
2024-10-26 523 瀏覽
估唔到呢度有雞蛋仔😆見有人買左雙皮奶味,我哋又跟風😛而家優惠價$38,即買即整,買完要等6分鐘,附近有展覽/市集可以趁空檔去睇吓👀雞蛋仔外皮比較厚身,咬落去幾軟熟,雖然唔似平時嗰種外脆內軟,但係味道幾好,食到奶香,甜度適中,呢個配搭幾特別除咗雙皮奶,仲有蛋撻同朱古力撻味,下次經過會再試吓😆
估唔到呢度有雞蛋仔😆
見有人買左雙皮奶味,我哋又跟風😛

除咗雙皮奶,仲有蛋撻同朱古力撻味,下次經過會再試吓😆
2024-10-18 561 瀏覽
行過幾次睇門面都以為冇得堂食 終於望到原來裡面其實有位🤣—————————————————點左個意粉 薯條同燒賣+兩杯飲品 然後見到雞蛋仔有雙皮奶味即刻叫埋 ,好似第一次見到呢個搭配 而且睇落都唔會中伏 ! 燒賣出色 我點左明太子味 好想encore 但食唔落 雙皮奶雞蛋仔出爐唔駛5分鐘比我k.o 佢地個味真係好夾 同埋好鍾意果陣奶香味意粉都係做得好食 下次會再點 薯條就… 食同打包都好唔方便 🤣🤣 主要係唔貴 兩個人食都食唔哂其實 份量多.. 如果地點再就腳啲就好 會再幫襯~~~
行過幾次睇門面都以為冇得堂食
終於望到原來裡面其實有位🤣
—————————————————
點左個意粉 薯條同燒賣+兩杯飲品
然後見到雞蛋仔有雙皮奶味即刻叫埋 ,
好似第一次見到呢個搭配 而且睇落都唔會中伏 !

燒賣出色 我點左明太子味 好想encore 但食唔落
雙皮奶雞蛋仔出爐唔駛5分鐘比我k.o
佢地個味真係好夾 同埋好鍾意果陣奶香味

意粉都係做得好食 下次會再點
薯條就… 食同打包都好唔方便 🤣🤣
主要係唔貴 兩個人食都食唔哂其實 份量多..
如果地點再就腳啲就好 會再幫襯~~~

2024-10-18
  • 炸燒賣
2024-09-20 938 瀏覽
成日行過Airside 都會見到呢間橙橙藍藍好吸睛既FISH & CHIP BAR店,今次就試試佢炸魚薯條🐟🍟 呢個炸魚真係出奇地大份!一份足夠兩個人食,真係非常抵食!魚肉預先醃過,用咗英國進口油炸,外脆內嫩,香口得來又唔油膩!我擺左好耐都無變淋,依然保持住新鮮感,真係好正!奇異果Lemonade🥤 呢款飲品清新可口,酸酸甜甜,超解渴,搭配炸魚薯條一齊食,真係無得輸!店內雖然唔大,但好乾淨,員工態度超友善,感覺好有親和力!😊

炸魚薯條🐟🍟

奇異果Lemonade🥤

店內雖然唔大,但好乾淨,員工態度超友善,感覺好有親和力!😊
同朋友行airside 發現呢間餐廳Walk in入去食好有驚喜 !!!野食價錢超平民化 似係家庭性營運既店鋪 感覺到店員好友善同落力去招呼客人 好有人情味既店舖 會留意客人需要 再幫忙客人叫左三樣野食 有fish and chips, 單骨雞翼白汁意粉, 雙皮奶雞蛋仔 同兩杯野飲三樣野食都好味!最驚喜係 雙皮奶雞蛋仔!好夾既味道 雙皮奶好滑 雞蛋仔夠脆身會再encore同介紹朋友黎既店鋪 加油!而且店舖仲好細心 仲有準備 凍乾餐比寵物 照顧寵物既需要
同朋友行airside 發現呢間餐廳
Walk in入去食

好有驚喜 !!!
野食價錢超平民化
似係家庭性營運既店鋪 感覺到店員好友善同落力去招呼客人
好有人情味既店舖 會留意客人需要 再幫忙客人

叫左三樣野食

三樣野食都好味!最驚喜係 雙皮奶雞蛋仔!
好夾既味道 雙皮奶好滑 雞蛋仔夠脆身

會再encore同介紹朋友黎既店鋪 加油!

而且店舖仲好細心 仲有準備 凍乾餐比寵物 照顧寵物既需要

2024-09-14
10 分鐘 (堂食)
  • 雙皮奶雞蛋仔,單骨雞翼意粉,fish  and  chips
2024-09-03 835 瀏覽
同女朋友行商場行到攰 ,本身諗住飲杯咖啡,點知見到嗰間快餐店,又見有啲肚餓,就入去試試炸魚薯條店,賣雞蛋仔都係第一次見老闆推介我哋食招牌雙皮奶雞蛋仔超好食,勁Creamy冇諗過雙皮奶同雞蛋仔可以咁夾原來新鋪開張冇耐,老細仲俾我哋試食咗其他嘢食 ,真心推介個炸魚薯條,又係世界第一,第一次食到炸漿唔厚嘅炸魚,唔會成口油,薯條又比勁多炸魚一定要襯啤酒,可惜佢地無賣啤酒,附近又居然冇7–11另仲有意粉同埋燒賣都好好食大家一定要試吓

炸魚薯條店,賣雞蛋仔都係第一次見
老闆推介我哋食招牌雙皮奶雞蛋仔

超好食,勁Creamy

冇諗過雙皮奶同雞蛋仔可以咁夾

原來新鋪開張冇耐,老細仲俾我哋試食咗其他嘢食 ,真心推介

炸魚一定要襯啤酒,可惜佢地無賣啤酒,附近又居然冇7–11

另仲有意粉同埋燒賣都好好食

大家一定要試吓

• 雙皮奶雞蛋仔  炸魚薯條
2024-08-31 840 瀏覽
金橘熱情果原個檸檬果汁($28)個包裝幾靚,但杯野真係超酸🤣🤣原汁原味,但真係太酸朱古力撻雞蛋仔($40)個餡入面係軟心,但無乜朱古力味,甜味都比較少。❤️‍🩹餐廳入面無冷氣,夏天嚟講真係差啲,雖然見到有部風扇,但係都只係吹住門口嗰兩位,而且餐廳入面部投影機影片一直播整蛋糕畫面有啲不明所以,老闆加油啦😂見到你身水身汗又要收銀又要整野食一腳踏。下次可能會再嚟試fish and chips 🍟 之類,希望到時有改善🤣🤣

金橘熱情果原個檸檬果汁($28)
個包裝幾靚,但杯野真係超酸🤣🤣原汁原味,但真係太酸

朱古力撻雞蛋仔($40)
個餡入面係軟心,但無乜朱古力味,甜味都比較少。

2024-08-31
5 分鐘 (堂食)
2024-07-22 687 瀏覽
Airside都係朋友帶我去先知原來有間商場係啟德行到攰,咁岩見到呢間小食舖食左佢個雞蛋仔(勁好食,佢有啲雙皮奶係到,幾特別)仲貪得意叫左個炸魚薯條,有驚喜!下次會再試埋其他野~
Airside都係朋友帶我去先知原來有間商場係啟德

行到攰,咁岩見到呢間小食舖

食左佢個雞蛋仔(勁好食,佢有啲雙皮奶係到,幾特別)

仲貪得意叫左個炸魚薯條,有驚喜!

下次會再試埋其他野~
外賣自取
2024-07-08 971 瀏覽
薯條係淋的, 即炸🤮🤢🤢🤢炸魚ok雞蛋仔完全係林pat pat, 以後以後唔會再幫襯舖頭裏面一個人都冇, 價錢亦都set得好貴, 好失望呀今次嘅經驗!炸魚薯條係係英國好出名嘅食物,開得專門店唔好做得咁差!還有舖頭裏面只有一個女仔看舖,我行入去嘅時候佢覺得好奇怪,好似唔慣有客人嚟咁!🤔然後我order食物,佢又唔係好識用信用卡機!我突然見佢有雞蛋仔賣就幫襯啦,佢有表現得好突然,提醒我需要 15分鐘以上等候時間,我話冇問題啦我等你,卒之等咗30分鐘都未搞掂!!!我在出面一個窗口仔看到他在廚房裏面嘅操作, 只能夠說非常外行!
薯條係淋的, 即炸🤮🤢🤢🤢

炸魚ok

炸魚薯條係係英國好出名嘅食物,
開得專門店唔好做得咁差!

還有舖頭裏面只有一個女仔看舖,
我行入去嘅時候佢覺得好奇怪,
好似唔慣有客人嚟咁!🤔
然後我order食物,
佢又唔係好識用信用卡機!

我突然見佢有雞蛋仔賣就幫襯啦,
佢有表現得好突然,
提醒我需要 15分鐘以上等候時間,
我話冇問題啦我等你,
卒之等咗30分鐘都未搞掂!!!
2024-05-24
30 分鐘 (堂食)
  • 雞蛋仔
  • 炸魚薯條
2024-04-08 1118 瀏覽
覺得好好味,特別係雙皮奶雞蛋仔,好抵食。平時喺出邊有餡起碼$40以上,但今次試食價價格好親民,而且係難得一見嘅好味。服務態度都好好。又可以一邊望住美景一邊食雞蛋仔,幾寫意自在。👍🏻👍🏻👍🏻
6 分鐘 (外賣自取)
  • 船長雙皮奶雞蛋仔