朋友帶路先知,元朗新開呢間多國菜西餐位於朗屏西鐵站旁邊,交通方便設有室外位置,寵物友善🐾有別於一般西餐,冇話係特定邊一國嘅菜式而係大廚自創fusion自己鍾意嘅味道帶比客人所以唔少菜式都係其他地方食唔到,配搭獨特✨-👍🏻墨汁魷魚蜆肉意粉 $138主打推介🌟有別於一般墨汁意粉而係加入XO醬、橙皮、柚子皮、紫蘇葉選用新鮮大蜆配上魷魚肉魷魚厚肉好鮮嫩,完全唔韌墨魚麵彈牙,有淡淡柚子清香🤤紫蘇葉同XO醬味較為突出有種中西日合璧fusion感,好特別😌-👍🏻鯧魚喇沙 $248比較少見嘅特色菜式🔥鯧魚係每日新鮮喺街市拎貨魚肉非常嫩滑,鮮味唔腥好新鮮,冇乜幼骨容易食自家製喇沙醬係加分位🤪!喇沙味非常濃郁,有陣陣椰奶香味道偏鹹,配酸種麵包點醬嚟食就啱啱好可惜略嫌太少汁唔夠喉🥺-👍🏻生牛肉他他 $148採用紐西蘭牛肉,西日fusion做法以黑椒加上柚子胡椒調味,混入沙律醬、紫洋蔥碎口感軟綿,味道微酸,同時帶有紫洋蔥嘅辛香-👍🏻Picante $99👍🏻Apple and Grapes $99Cocktails亦係呢度主打有多款自家研發創作嘅雞尾酒🍸-🔸朱古力心太軟 $98dark chocolate c
朋友帶路先知,元朗新開呢間多國菜西餐
位於朗屏西鐵站旁邊,交通方便
設有室外位置,寵物友善🐾
有別於一般西餐,冇話係特定邊一國嘅菜式
而係大廚自創fusion自己鍾意嘅味道帶比客人
所以唔少菜式都係其他地方食唔到,配搭獨特✨
👍🏻墨汁魷魚蜆肉意粉 $138
主打推介🌟有別於一般墨汁意粉
而係加入XO醬、橙皮、柚子皮、紫蘇葉
選用新鮮大蜆配上魷魚肉
魷魚厚肉好鮮嫩,完全唔韌
墨魚麵彈牙,有淡淡柚子清香🤤
紫蘇葉同XO醬味較為突出
有種中西日合璧fusion感,好特別😌
👍🏻鯧魚喇沙 $248
比較少見嘅特色菜式🔥
鯧魚係每日新鮮喺街市拎貨
魚肉非常嫩滑,鮮味唔腥好新鮮,冇乜幼骨容易食
自家製喇沙醬係加分位🤪!
喇沙味非常濃郁,有陣陣椰奶香
味道偏鹹,配酸種麵包點醬嚟食就啱啱好
可惜略嫌太少汁唔夠喉🥺
👍🏻生牛肉他他 $148
採用紐西蘭牛肉,西日fusion做法
以黑椒加上柚子胡椒調味,混入沙律醬、紫洋蔥碎
口感軟綿,味道微酸,同時帶有紫洋蔥嘅辛香
👍🏻Picante $99
👍🏻Apple and Grapes $99
Cocktails亦係呢度主打
有多款自家研發創作嘅雞尾酒🍸
🔸朱古力心太軟 $98
dark chocolate cake / roasted white chocolate mousse / granola
📍#TheCentral @thecentralyl
元朗媽橫路7號富來花園地下12號舖
2024-10-31 120 瀏覽
今日Halloween~唔想去中環同人迫!所以決定去係屋企附近食野…同感受一下節日氣氛!Happy Hour 去到8點!放工過嚟…點止可以飲到2杯咁少😂野食黎講…野食選擇種類還好!八爪魚有啲少少越南風!作為前..酸酸辣辣都幾開胃牛扒個岩岩好…味道都唔錯!奶油烤春雞…個味好好!3個女仔食既份量就一般!不過…就可以再點其他野食!😆😆😆總結…性價比幾高!想放工後放鬆一下!Chill 一下的話…首推👍🏻👍🏻👍🏻

野食黎講…野食選擇種類還好!
八爪魚有啲少少越南風!作為前..酸酸辣辣都幾開胃
牛扒個岩岩好…味道都唔錯!

2024-10-27 0 瀏覽
早一星期WhatsApp訂咗張枱做farewell lunch,去到竟然冇枱比度我,因為冇mark低俾咗另外一大堆walk in 客。 等咗半個鐘,終於可以坐低,話餐飲係on the House 作為道歉。點知我買單嘅時候,發現原來佢依然charge咗我嘢飲錢。我問返個位經理,佢竟然話:冇錯,餐飲係要另外收費架。明明佢一開始就話送餐飲係當係道歉,隔籬嗰幾張枱,佢都有咁樣講🙄 之後我打返電話再同佢哋了解清楚,佢哋先至退返錢俾我。🤦🏻‍♀️呢間嘢呢間嘢轉咗手之後質素差咗勁多,好明顯管理上面出現咗問題。再加上因為場面好混亂,職員好忙,佢哋係對住啲食物大聲講嘢,D口水花直噴落食物到!

30 分鐘 (堂食)
2024-10-04 355 瀏覽
餐廳環境好好, 有好多菜式都係fusion菜。魚肉丸子:廚師好有創意,第一次係西餐度食魚旦fusion starter, 覺得好有驚喜👏🏻👏🏻釀雞翼: 呢個係佢地力推既招牌菜。 整隻雞翼都好完整好靚。 入面仲有d香料味, 朋友覺得不錯,不過我就唔識欣賞herb的味道。黑松露薯條🍟: 好好味!我連醬都一滴不留😂我地仲叫咗三文魚扒配尼泊爾莎莎醬,不過唔記得影相。 大家睇其他食評的圖片就可以了。不過都係個句,朋友覺得ok, 但我不喜歡parsley, 所以只吃了三文魚,沒吃莎莎。 三文魚賣相好, 味道不錯,煮至全熟,唔似有d西餐廳咁中間少少生,一定唔會肚痛先🤣餐廳好好, 知道我地慶祝生日🍾仲送咗特飲,水果味好出, 好甜好飲。啱晒我呢d唔飲酒的人😋
餐廳環境好好, 有好多菜式都係fusion菜。

黑松露薯條🍟: 好好味!我連醬都一滴不留😂

慶祝紀念
生日
2024-10-01 487 瀏覽
晚餐訂了2位,安排左室內梳發枱。餐廳氣氛好好,座位寬鬆,超舒服,仲有配有音樂。戶外餐枱可以同寵物一同進食,好合適秋日晚餐。餐廳環境適合情侶、家庭共聚、寵物都可以一齊。最有驚喜是菜式,點左三文魚配雜果莎莎& 茄醬鮮蝦扁意粉。三文魚煎到岩岩好,配埋尼泊爾風味他他醬,鮮味配搭好開胃。茄醬大蝦既肉炸得香脆又彈牙,仲有少少辣,好惹味。配西式餐湯,留意番個湯碗,好有創意既組合。味道好食,環境又舒服,最緊要係飯角組合點都得既餐廳真唔多架。😊下次再試其他菜式。

最有驚喜是菜式,點左三文魚配雜果莎莎& 茄醬鮮蝦扁意粉。

2024-09-23 455 瀏覽
行過見到有間好有情調嘅餐廳,張張枱上面都有燭光。難得今日紀念日,走入去試吓,好有驚喜!叫咗個釀雞翼做前菜,釀得滿滿的😎 好少何食到咁肥美嘅雞翼 好滿足之後仲叫咗個牛肉漢堡同埋雜菌意大利飯個飯菇菌味好香,上面鋪滿勁多芝士勁吸引 值得一試!🥰最正係個牛肉漢堡 勁多肉汁 食落去嗰陣時已經覺得有啲唔同 無論口感定係香氣方面都好正 食到我點晒頭 最後聽店員佢哋講先知原來係佢哋廚師親手自己手打好有心機🤩另外仲嗌咗兩杯嘢飲 其中果杯berry sparkle 勁好味又開胃🤤不過個杯俾咗我老婆飲 我下次都要嗌返杯!下次應該會再過嚟幫襯 性價比高

之後仲叫咗個牛肉漢堡同埋雜菌意大利飯
個飯菇菌味好香,上面鋪滿勁多芝士勁吸引 值得一試!🥰
好有心機🤩

下次應該會再過嚟幫襯 性價比高

2024-09-22 350 瀏覽
假日或者平時想食好啲坐得舒服啲呢度嘅環境同埋食物都係唔錯嘅餐廳選擇晏晝嗌lunch set仲會送埋餐湯或者沙律溫泉蛋白汁雞肉扁意粉 8/10意粉上高有滿滿嘅柏馬臣芝士撈埋意粉就有拉絲嘅效果意粉煮得相對煙靭加埋白汁都好唔錯㗎溫泉蛋方面煮得啱啱好蛋黃好流心整體嚟講係唔錯嘅意粉黑松露野菌意大利粉7/10呢個就同樣都係有柏馬臣芝士喺上面野菌嘅份量都比得好足不過就略嫌黑松露味唔夠飯不過個飯都算煮得啱啱好黑松露薯條8.5/10呢個薯條相對唔錯份量多到好似堆滿咗做一座山咁份量嚟講呢個價錢相當划算薯條真係有圓片黑松露喺上面同一般嘅黑松露薯條唔一樣係有好特別嘅風味
晏晝嗌lunch set仲會送埋餐湯或者沙律

份量嚟講呢個價錢相當划算
薯條真係有圓片黑松露喺上面同一般嘅黑松露薯條唔一樣
係有好特別嘅風味
2024-09-22 342 瀏覽
在結婚周年紀念之際,我們來到元朗朗屏站附近的The Central用餐。這裡的服務超級周到,得知我們慶祝特別日子後,還送上了welcoming drink,讓人感到溫暖!🥂環境優雅,裝潢現代而舒適,讓人感到放鬆,餐桌之間的距離也很寬敞,非常適合享用美食。餐點介紹1️⃣ **蟹肉薯條**:$108 薯條外脆內軟,搭配鮮美的蟹肉,加上香香辣辣的醬汁,讓人忍不住一口接一口。蟹肉的鮮甜與薯條的香脆相得益彰,十分美味。2️⃣ **紐西蘭小羊腿**:$238 小羊腿肉質鮮嫩,烹調得恰到好處,搭配特製醬汁,最特別是薯蓉,內裏加上了提子乾,讓這道菜更加出色,口感層次分明。3️⃣ **軟殼蟹漢堡**:$128 軟殼蟹炸至金黃酥脆,十分驚喜搭配。新鮮的生菜和特製醬料,口感豐富且非常滿足,漢堡的大小也十分適中。4️⃣ **咖啡芝士蛋糕**:$88 這款甜點不算太甜,咖啡的香氣與芝士的濃郁結合。碟邊還擠上了happy anniversary的朱古力醬,增添了慶祝的氛圍,非常用心。此外,我們還點了兩杯紅酒,因為在八時前享有happy hour優惠,完美搭配我們的餐點。整體而言,The Central的菜式及環境

welcoming  drink

3️⃣ **軟殼蟹漢堡**:$128
軟殼蟹漢堡

4️⃣ **咖啡芝士蛋糕**:$88
咖啡芝士餅

整體而言,The Central的菜式及環境都是上佳,希望更多人能發現這間高質的西餐廳,讓美好的用餐體驗傳遞給更多人!期待下次再來!🌟

環境💡💡💡💡
紐西蘭羊腿
軟殼蟹漢堡
咖啡芝士餅
2024-09-17 446 瀏覽
今晚中秋節,無意間經過這間The CENTRAL,見裡面環境好舒適,座位寬躺,見有晚餐meau,於是便入去試試。竟然食物味道都好味,價錢都合理。可以有下次!今次叫左1.是日餐湯,2.招牌沙津,3.香脆炸雞,4.茄酱翠肉瓜扁意粉,5特色炒飯

2024-09-17
2024-09-15 332 瀏覽
餐廳氣氛好好,侍應哥哥們服務態度超好~~即使坐滿客非常忙,但都笑容滿面,嘢食都好出色,係值得支持嘅本地小店推介心太軟~超好食😋😋😋😋地理位置超方便,朗屏站下面就係la

推介心太軟~超好食😋😋😋😋

地理位置超方便,朗屏站下面就係la
慶祝紀念
生日
  • 心太軟
2024-09-14 352 瀏覽
今日嚟咗一間新開既餐廳。出面有2張戶外位置比狗仔坐。服務好。至於食物方面係有啲驚喜嘅。小食同主菜都好味。可以再嚟😋😋😋秘製酥炸金菇脆炸雞件蘑菇湯黑松露意大利飯卡邦尼意粉慢煮羊小腿
2024-09-14 288 瀏覽
✨元朗新西餐廳✨📍位置方便,接近朗屏西鐵站📍🍝食物質素有水準,服務人員態度良好👍🏻🤞🏻特別推介溫泉蛋柚子雞肉卡邦尼扁意粉,有啖啖柚子香,食落不膩口~
✨元朗新西餐廳✨
📍位置方便,接近朗屏西鐵站📍
🍝食物質素有水準,服務人員態度良好👍🏻

軟殼蟹漢堡包
溫泉蛋柚子雞肉扁意粉

軟殼蟹漢堡包
溫泉蛋柚子雞肉扁意粉
平常都會過來這邊吃飯,今天發現了一間新餐廳。叫了一個lunch set($98),軟殼蟹漢堡感覺都幾特別。🍵前菜可選湯或沙律,我選了湯,是味噌湯,但最搞笑是用一個很中國傳統的碗出餐,非常中西合璧😁🍔軟殼蟹漢堡配薯條,軟殼蟹都幾大份,食物有質素👍🏻🍧/☕️ lunch set沒有茶或甜品,但可以加錢有飲品或/及雪糕如果你想要一個輕鬆舒服嘅環境食吓飯同朋友傾吓偈,這間新餐廳是一個很不錯的選擇😊

🍔軟殼蟹漢堡配薯條,軟殼蟹都幾大份,食物有質素👍🏻

2024-08-22 420 瀏覽
Location is easy to find - it's just a quick 2-minute stroll from the Long Ping station, exit B1. Can't miss it!Friendly staff. Great music!Lovely indoor & OUTDOOR space in Yuen Long. You can quickly have a little smoke after dinner before drinks, or drinks before dinner. You got it!Food - delicious, specially Stuffed Chicken Wings & Lamb Shank. Portions are perfect.Drinks - cocktails are straight-up amazing, specially Yuki & Hot Coffee Cold Cream. I did ask the bartenders for something to match

Friendly staff. Great music!

Drinks - cocktails are straight-up amazing, specially Yuki & Hot Coffee Cold Cream. I did ask the bartenders for something to match my taste & they delivered!

Late night snacks & drinks - yes till late night on weekends! Amazing!!!

Will def come back for more.

Oh & the bartenders are hella good listeners ;)

PS- perfect date night spot with candlelights 😍
題外話/補充資料: Kid and pet friendly. Indoor & Outdoor seating.
2024-08-21
  • Stuffed Wings