2021-05-16 917 瀏覽
Cheese burger is excellent . Beef itself is juicy and well grilled. French fries are fried prefectlyCalms Pasta with wine sauce. The best I ever had , rich sauce with wine taste. Lots of calms !!! Decent price and excellent food! If you look for good food , give a try!!! You won't regret : )

2020-10-07 984 瀏覽
黎個疫情時間,成間餐廳侍應廚房竟然唔帶口罩,仲要一邊上菜一邊講野,食完驚餐死。個牛肉三文治成個包好似炭咁,賣相睇到都唔想食。有客人係到,侍應廚房講野嘈到拆天,我以為自己去左大排檔。
個牛肉三文治成個包好似炭咁,賣相睇到都唔想食。
有客人係到,侍應廚房講野嘈到拆天,我以為自己去左大排檔。
2020-08-09 800 瀏覽
2/5A very cool place at tai Kwok tsui, have cozy outdoor area to sit.Ordered soup and pulled pork sandwiches. Soup is little watery, tasteless even I added lots of salt and pepper.Pulled pork texture is fine, boring and flat sauce and seasoning. Coleslaw and fries are nice. But sandwiches bread was very soggy because of the sauce.
2/5

2020-06-14 684 瀏覽
小店裡頭只4-5枱,容得下20多人。另加店旁3枱18露天座。天時暑熱,小店加了小型室外移動式冷風機,加水用約2小時,總聊勝於無。煙民總得將就幾分,小衆未受歧視已萬幸。食品中等價,不算低價品亦未算昂貴。然而卻味道不俗,有功架、有水準,賣相亦佳。沒有講求精緻奪目,卻實而不華。跟老美食店一樣:份量十足,幸亦不算過量。地點位置有點兒不好找,要街坊街里才容易找到。此店晚餐固然是否不錯選擇,但如聯摯友把酒言歡,吹水唔抹嘴,絆以佐酒小食(睇波更佳),均為好地方。

地點位置有點兒不好找,要街坊街里才容易找到。

2020-06-12
  • 墨西哥玉米片
2020-05-20 761 瀏覽
呢間小店朋友介紹,特登嚟試一試,餐廳分室內室外,室外可以帶埋小狗,室內座位唔多,建議一定要打電話預約。嘢食份量充足,炸豬手及牛扒味道都還可以,但唔算出色,甜品反而好食。另外,職員唔趕人走,價錢唔算貴、對呢間小店印象OK,唯獨廁所衛生需要改善
2019-01-15 1305 瀏覽
喺哩個大角嘴,覺得哩到嘅嘢食充滿違和感。因為喺哩個街道竟然食到十分唔錯嘅西餐十分令我意外。主要兩個牛肉嘅質地,開刀落去果下已經感覺到同普通嘅唔一樣。唔會太老,肉身軟熟,牛味濃厚。意粉嘅爽脆令我感覺到更加意外。因為本身唔係好鐘意食淋嘅意粉,但哩到嘅意粉除咗唔淋之外,仲有額外嘅爽脆,所以覺得十分滿意。
西冷扒
蒜蓉辣味意粉?
黑松露意粉
黑松露薯條
2018-05-16 1615 瀏覽
喜歡店內的裝潢,燈光柔和,店內還有足球直播,又一三五知己睇波的好地方!!當晚點了黑松露意大利飯,白汁青口和黑松露意大利飯味道不會太膩,黑松露,忌廉,牛油等等材料都非常平衡,如果意大利飯再軟一點就更完美了。青口一般!反而芝爆牛肉三文治就非常有驚喜。廚師告知,牛肉是慢煮過的然後自己再加入醬汁作調味,牛肉煎得剛剛好,濃濃的芝士包着漢堡扒,味道比很多漢堡店也出色!!朋友點了藍莓芝士蛋糕,他説非常好食。我也嚐了一口,不喜歡吃甜的我,也覺得味道不錯!!菜式價錢不貴,值得一去!!!

當晚點了黑松露意大利飯,白汁青口和[芝爆牛肉三文治]

青口一般!

菜式價錢不貴,值得一去!!!

芝爆牛肉三明治
芝爆牛肉三明治
2018-03-07 1226 瀏覽
今天是慶祝生日飯,小巷搵美食,靜靜的街道上,人流不算多,但看得出來是用心煮出來的食品。每人加左45蚊套餐可以選是日餐湯及甜品日餐湯:粟米湯,是用新鮮粟米煲的,好飲安格斯肉眼扒 (16OZ) $288 肉質不硬,咬落又有D肉汁,7成熟,又厚切。燒鴨胸 這道菜等得比較耐,都好大份,鴨胸都有香脆感,配合左酸酸地既汁。最後上甜品:Pancake 是日為菠蘿味 +雲尼那雪糕牛油焗蛋糕+朱古力雪糕 咬落去脆卜卜 朱古力雪糕 好濃味
每人加左45蚊套餐可以選是日餐湯及甜品
日餐湯:粟米湯,是用新鮮粟米煲的,好飲
加45蚊套餐

安格斯肉眼扒 (16OZ) $288 肉質不硬
,咬落又有D肉汁,7成熟,又厚切。
安格斯肉眼扒 (16OZ)

燒鴨胸

最後上甜品:Pancake 是日為菠蘿味 +雲尼那雪糕
Pancake +雲尼那雪糕

牛油焗蛋糕+朱古力雪糕 咬落去脆卜卜 朱古力雪糕 好濃味
2018-03-06
慶祝紀念
生日
加45蚊套餐
安格斯肉眼扒 (16OZ)
燒鴨胸
Pancake +雲尼那雪糕
  • 安格斯肉眼扒
2017-08-19 1835 瀏覽
第一次黎。見到openrice評分蠻撐死好入左去試,食物做得幾用心, Cheese Burger好厚肉而且夠juicy如果唔係兩個人分未必食得哂鴨胸薯條超多件鴨胸呀食完burger已經有d飽,份量多得有被嚇到,最終放棄要打包...甜品叫左朱古力Pancake,Pancake好鬆軟淋上朱右力醬再配上朱古力雪糕實在無得輸,一份兩個人好快清完,有d想再encore...環境唔錯坐得舒服既小店,有機會會再幫襯睇下有無新menu
第一次黎。見到openrice評分蠻
如果唔係兩個人分未必食得哂
鴨胸薯條超多件鴨胸呀
環境唔錯坐得舒服既小店,有機會會再幫襯睇下有無新menu
Cheese  Burger
鴨胸薯條
朱古力Pancake
2017-08-18
18 分鐘 (堂食)
其他
Cheese  Burger
鴨胸薯條
朱古力Pancake
2017-06-13 1556 瀏覽
呢間The Crescent Moonar晌街尾,左右隔離都係車房。餐牌一紙兩面,呢晚去到啲菜式暫時只有十款,每款都有簡短介紹,例如係用乜方式去煮之類,另一頁就全版都係飲品。Chicken Wings一共有四款口味,呢次叫咗Garlic & Herbs,雞翼外面有少少香草碎,雞皮炸得都幾脆口。Pulled Pork Sandwich就有粗薯條伴碟,豬肉用咗慢煮方法處理,同埋用一隻叫Dave’s Georgia BBQ Sauce嘅醬汁調味,再撕成一絲絲,食起嚟甜甜辣辣。除咗豬肉絲,仲有啲菜絲沙律鋪晌另一片漢堡麵包上,麵包厚身同幾鬆軟,如果將兩片麵包夾住咁食就太大個,於是我哋就一人食一邊好似多士咁食,反而就冇咁論盡。

呢間The Crescent Moonar晌街尾,
左右隔離都係車房。

餐牌一紙兩面,
呢晚去到啲菜式暫時只有十款,
每款都有簡短介紹,
例如係用乜方式去煮之類,
另一頁就全版都係飲品。

Chicken Wings一共有四款口味,
呢次叫咗Garlic & Herbs,
雞翼外面有少少香草碎,
雞皮炸得都幾脆口。

Pulled Pork Sandwich就有粗薯條伴碟,
豬肉用咗慢煮方法處理,
再撕成一絲絲,
食起嚟甜甜辣辣。

除咗豬肉絲,
仲有啲菜絲沙律鋪晌另一片漢堡麵包上,
麵包厚身同幾鬆軟,
如果將兩片麵包夾住咁食就太大個,
於是我哋就一人食一邊好似多士咁食,
反而就冇咁論盡。
2017-05-11 1220 瀏覽
環境舒適,服務又好,最緊要係野食出色呢個必食,塞拉諾火腿多士,超好味有啲菠蘿蓉係入面好開胃,超夾呢個牛8oz 都好有肉汁,好香牛味,同埋佢伴碟既薯條都好好味,好香,我見隔離枱叫左16oz既應該仲正,超厚身,下次都要試下先我相信佢有個蒜蓉牛油雞翼應該都好好味,今次太full了,下次先再試卡邦尼意粉沙律好新鮮食完飯緊係要食返個甜品啦蘋果班戟好香蘋果味,唔會太膩,甜味剛剛好牛油焗蛋糕,佢蛋糕面有層焦糖,咬落去脆卜卜不過如果唔係好食甜野既,可能會覺得甜左少少
環境舒適,服務又好,最緊要係野食出色

塞拉諾火腿多士

呢個必食
,塞拉諾火腿多士,超好味
有啲菠蘿蓉係入面好開胃,超夾

沙律好新鮮

食完飯緊係要食返個甜品

蘋果班戟
好香蘋果味,唔會太膩,甜味剛剛好

牛油焗蛋糕,

佢蛋糕面有層焦糖,咬落去脆卜卜
不過如果唔係好食甜野既,可能會覺得甜左少少
2017-05-10
塞拉諾火腿多士
  • 美國安格斯牛朳
2017-03-17 920 瀏覽
Cheese Burger:一食落口已經覺得同出面D漢堡扒有D唔同(當然唔係同M記比啦),好Juicy又好濃芝士味,後尾問問個大廚先知原來佢係用慢煮o既方式烹調,唔怪得知咁正啦~堅係值得一讚!薯條都係即叫即整,唔好凍冰冰上台,仲落埋香草&鹽,好邪惡呀~個沙律菜都有少少特別,因為加左黑椒同埋醋(?),少少辣又少少酸,都幾開胃架。蒜容牛油雞翼:一上台香到呢。。。齋聞已經好吸引。。食落都唔錯,蒜容牛油呢個配搭其實無得輸,哈哈。
Cheese Burger:

蒜容牛油雞翼:

一上台香到呢。。。齋聞已經好吸引。。

食落都唔錯,蒜容牛油呢個配搭其實無得輸,哈哈。
蒜容牛油雞翼
8oz Cheese Burger
題外話/補充資料: 小餐館環境不俗,都幾舒適,仲有室外位置選擇,天氣涼果時其實坐出面都唔錯~
2017-03-13
慶祝紀念
紀念日
蒜容牛油雞翼
8oz Cheese Burger
  • Cheese Burger
2017-03-13 789 瀏覽
偶然去港灣豪庭探望朋友,朋友知道我當年在美國讀書就帶我到附近的一間美式餐廳食晚飯;本來,只是打算應酬一下友人的盛意,點知…餐廳的裝潢是不俗的,沒有特別的金碧輝煌卻很有一種自家的舒適感覺 (當然是因為我去的當日客人不多的原故…哈哈!),食物就更加不用多說了…我是絕對認真的!這個Cheese Burger讓我找回當年在美國讀書時,大學附近小店所製的漢堡味道!!你們知道嗎?當年在海外讀書時,為了省錢幾乎每餐都是漢堡,而學校附近的小店通常都會刻意將Burger做得較大份、材料較多,讓本身錢不多而又大食的學生們夠飽;我回到香港超過15個年頭,還是直至今日才找回這個味覺,所以真的不吐不快!其他小食如Toast、Chicken Wings、Steak都是一流水準,老闆又Nice又好傾;由於我們一行四人實在已經太飽,還未有試過店裡另一主打菜Pull Pork,正想跟老闆說下次一定會再來的時候,才發現外籍主廚正是來自Georgia, 難怪他能做出如此地道的菜色吧!衷心希望下次來的時候,可以再嘗這種美式風味呢!

衷心希望下次來的時候,可以再嘗這種美式風味呢!
8 Oz Cheese Burger
Chicken Wings
Ribs
Toast
2017-03-12
15 分鐘 (堂食)
8 Oz Cheese Burger
Chicken Wings
Ribs
Toast
2017-02-19 611 瀏覽
與友人們在平日的晚上, 到了這小店一聚, 我們點了ribeye steak, carbonara, Pulled pork sandwich, French fried, 每樣食物都很有水準,而且價錢合理。 個steak 很腍, 而且肉味濃, 正。 pulled pork sandwich 味道很開胃,也是驚喜之作。整體食物不俗,跟大型連鎖美式餐廳不遑多讓 。而且裡面的廚師同工作的人都很friendly, 加上親切感, 我們過了一個輕鬆愉快的晚上 ,值得推介。

2017-02-08
2017-02-06 552 瀏覽
餐廳位於比較少人既小街,但入面感覺幾Free style, Chef有時會出黎吹下水,問你岩唔個慢煮手撕豬肉漢堡好出色,調味岩岩好,惹味得黎唔太鹹,豬肉Jusicy。16Oz 牛扒唔錯,好夠牛味,冇over Cook.

16Oz 牛扒唔錯,好夠牛味,冇over Cook.