2025-01-23
1月19日與家人享用中午自助餐,雖然係買一送一約每位270元,但都有期待,因為始終係Hyatt集團當日估係做泰國食品節,坦白講,食物質below average,而且菜式選擇不多,不是太辣就係太鹹,完全覺得廚師冇用心烹調,得過且過.如果同老人家或小朋友嚟,必須考慮清楚點只十宗罪1)芥蘭炒五花肉....太辣2)炸魚加醬汁...好咸,根本唔知係乜嘢汁3)泰式湯粉...只有河粉和米粉選擇,但一點半已經冇曬河粉4)只有幾款燒物,但每次都要客人等,多工作人員企喺度唔代表做嘢5)只有牛扒,現時一般自助餐都有牛扒配搭雞或羊或豬,這間只有牛扒.雖然燒物有燒雞但好乾好韌6)燒味有海南雞燒鴨和叉燒,好多時只得幾夠工作人員企起到冇嘢做都唔會添加7)海南雞油飯只剩兩碗,沒有人員添加.當時時間係下午1點15分7)在燒物類,沒有清晰顯示牌係乜食物.要問工作人員8)炒泰式河粉,一點半出去只餘幾條,跟住每十分鐘出去都冇添加,我有拍照和記錄時間,直到1點55分,終於見到有新嘅炒貴刁,可能工作人員見我之前舉動,所以先炒碟新出來,其實一碟炒貴刁值幾多錢?只有幾條芽菜和少量蝦?9)咖啡完全沒有咖啡味,我去過尖沙咀high嘢中
點只十宗罪
1)芥蘭炒五花肉....太辣
2)炸魚加醬汁...好咸,根本唔知係乜嘢汁
3)泰式湯粉...只有河粉和米粉選擇,但一點半已經冇曬河粉
7)在燒物類,沒有清晰顯示牌係乜食物.要問工作人員
9)咖啡完全沒有咖啡味,我去過尖沙咀high嘢中午自助餐幾次,完全冇諗過北角 Hyatt咖啡係咁差
10)甜品全都是小蛋糕,完全冇特色同唔好食
唯一可點讚就係自家製雪糕..大家真係想清楚