3天前 0 瀏覽
位於尖沙咀呢一間The harmony呢間餐廳好有氣氛,我平日去都見到唔少喺附近返學嘅學生喺度食午餐。去食之前,最好喺OpenRice book定位,好多時午餐Walk in可能會冇位。嘢食正正常常,幾好味。我點既牛肉烏冬,個湯底都唔算話好濃。 價錢百零蚊左右
位於尖沙咀呢一間The harmony呢間餐廳好有氣氛,
我平日去都見到唔少喺附近返學嘅學生喺度食午餐。
嘢食正正常常,幾好味。
我點既牛肉烏冬,個湯底都唔算話好濃。
價錢百零蚊左右
🤑價錢約$200-400🪑可以係openrice book 有d時段會有88折 (但九宮格盛合例外)幸福盛合 $488每日ge mix and match都可能唔同 今次有:🔸八爪魚刺身🐙🔹黑松露帶子🔸蒜蓉燒生蠔🦪🔹千葉赤牡丹蝦 🦐🔸安格斯牛小排 🥩🔹大崎蟹柳里豚卷🔸豚軟骨大根🔹海膽刺身🔸蟹籽拖羅迷你丼整體性價比唔算好高 海膽、帶子、拖羅唔算好高質 海膽好似有d出水ge感覺🥲熟食質素較好 當中蠔同牛小排係比較好

🤑價錢約$200-400

🔹海膽刺身
🔸蟹籽拖羅迷你丼

熟食質素較好 當中蠔同牛小排係比較好
2024-04-13 82 瀏覽
親切的老闆:細心的介紹,會配合客人的口味和需要貼心的服務:因店舖位於小巷,見到客人便立即安排座位,貼心的問:要先飲杯水 或茶嗎?休息一下再看想餐牌 或可為你介紹的。窩心安靜的環境:帶著文青小店卻提供精心的日本料理加上好友相聚,怎不會是一個幸福美滿的晚上?由第一道的麻醬豆腐沙律,炸物和串燒,到黑豚肉泡菜鍋物,另加上一板海膽為火鍋加上亮點,第一次嘗試用海膽作火鍋食物,感覺有點新鮮特別。可惜未有機會嘗試甜品正如老闆再見時說了一句:下次再見。說了再見一定再見。惟星期五晚上鬧市中的不景氣經濟環境,下次會再來支持的小店。
親切的老闆:細心的介紹,會配合客人的口味和需要

窩心安靜的環境:帶著文青小店卻提供精心的日本料理

加上好友相聚,怎不會是一個幸福美滿的晚上?

可惜未有機會嘗試甜品

正如老闆再見時說了一句:下次再見。說了再見一定再見。

惟星期五晚上鬧市中的不景氣經濟環境,下次會再來支持的小店。

忘記名稱不重要,重要的是這麻醬豆腐沙律清新,最合適成為第一道菜
炸物怎能缺少?炸魷魚鬚
黑豚肉泡菜鍋
附上野菜
串燒加上吹水聊天,是絕配。最愛焦糖燒菠蘿
今晚仍未有機會試的幸福盛盒,下次encore
最後是加$100便有一板海膽,老闆說在火鍋灼十多秒,伴著烏冬,不得了啊!
串燒加上吹水聊天,是絕配。最愛焦糖燒菠蘿
今晚仍未有機會試的幸福盛盒,下次encore
星期六同妹妹兩個人到尖沙咀~預約下午1點~結果大約12點40分到餐廳🤣我地係第一檯客職員表示可以隨便揀坐邊到我地揀左安排靠𥦬邊嘅檯(有盆植物之餘又有光線 方便影相📸當我地坐低一陣~就接二連三咁入客!好快差唔多全場爆滿!但只見到一位職員在樓面工作雖然好忙,但係好有禮貌坐底後 職員會先每檯客人問想要茶或水然後放底menu時表示只需選擇主食號碼每個主食都係套餐有味噌湯、前菜、沙律、主食、甜品。最後兩個人揀左1.和諧盛盒 HKD1882.吉烈魔鬼赤雞 HKD128(85折後$108.8未計加一)# 和諧盛盒和諧盛盒入面9個格仔放左唔同嘅前菜、小食、主食,擺盤精美打卡一流嘢食包括有蟹子沙律、豬軟骨、芝士炸雞、溏心蛋、蘿蔔、鯖魚、章魚小丸子、芝士年糕每一款嘢食都唔錯其中兩粒章丸子入面真係有粒章魚、但表面個醬汁偏酸個人推薦豬軟骨(入味、而且肉質好軟唔會韌同痴牙)、蘿蔔(味道好似關東煮、超入味唔多根唔老,得兩三舊覺得唔夠喉🤣)# 吉烈魔鬼赤雞炸雞配上芝士醬汁~炸雞外皮香脆咬落去唔會皮肉分離而且肉質嫩滑仲有最後嘅甜品~好滿足嘅一餐~~其實有留意到有「幸福盛盒」(即係甜品版9盒格)但實在太飽啦!下次再試優
星期六同妹妹兩個人到尖沙咀~
預約下午1點~
結果大約12點40分到餐廳🤣
我地係第一檯客
職員表示可以隨便揀坐邊到
我地揀左安排靠𥦬邊嘅檯(有盆植物之餘又有光線 方便影相📸
當我地坐低一陣~就接二連三咁入客!
好快差唔多全場爆滿!
但只見到一位職員在樓面工作
雖然好忙,但係好有禮貌

坐底後 職員會先每檯客人問想要茶或水
然後放底menu時表示只需選擇主食號碼
每個主食都係套餐有味噌湯、前菜、沙律、主食、甜品
最後兩個人揀左
1.和諧盛盒 HKD188

# 和諧盛盒

每一款嘢食都唔錯
其中兩粒章丸子入面真係有粒章魚、但表面個醬汁偏酸
和諧盛盒

# 吉烈魔鬼赤雞
炸雞配上芝士醬汁~
炸雞外皮香脆
咬落去唔會皮肉分離
而且肉質嫩滑

吉烈魔鬼赤雞

仲有最後嘅甜品
套餐甜品

好滿足嘅一餐~~
其實有留意到有「幸福盛盒」(即係甜品版9盒格)
但實在太飽啦!下次再試

優惠~
Openrice訂座有85折
下午茶時間3-5pm更有7折優惠~
但部分食品除外(例:和諧盛盒、幸福盛盒、海鮮類等等)
2023-10-21
用餐優惠
優惠券
和諧盛盒
吉烈魔鬼赤雞
套餐甜品
2023-09-23 295 瀏覽
今次嚟到呢間近佐敦嘅日式居酒屋,The harmony。環境舒適,裝修佈置有心思。呢間除左係餐廳,仲係一個workshop,平時會搞活動。呢間餐廳因為唔係係大街。嚟嘅人客多數都係訂左位嘅。無特別限時,所以可以慢慢食,坐得幾舒服。🦐小川河蝦仔 $78蝦仔細細但係脹卜卜,好香好脆口。🍴鹽燒白鱔 $78魚皮燒到好脆,肉質嫩滑。🐄澳洲和牛牛舌心 $68燒得岩岩好,爽口又好味。🦀蟹肉忌廉薯餅 $48忌廉薯餅入邊有一絲絲嘅蟹肉。出邊又炸到好脆,好好食。🍱幸福盛盒 $438-皇帝蟹柳黑豚卷幾新鮮,未試過呢個配搭。-蒜蓉燒扇貝-海膽迷你丼細細嘅迷你丼都非常足料,有拖羅蓉仲有海膽。飯都用左醋同芝麻去撈,非常高質。-蟹籽沙律-八丈島活赤貝新鮮-黑松露鮮帶子Yummy-日本海膽刺身-豚軟骨大根煮全部都煮到好淋好入味。-磯燒鮑魚新鮮爽口。🍨抹茶心太軟配豆腐雪糕 $88等得比較耐,豆腐雪糕好特別。同平時食開嘅唔同。味道濃郁得黎好似真係有啲豆腐係度咁。🥤Passion Fruit Soda $48不會太甜,唔錯。🧋Baileys Caramel Latte $78有特色,好似食緊雪糕咁,好飲。總括而言,呢間餐廳嘅

🦐小川河蝦仔 $78
蝦仔細細但係脹卜卜,好香好脆口。
🍴鹽燒白鱔 $78
魚皮燒到好脆,肉質嫩滑。
🐄澳洲和牛牛舌心 $68
燒得岩岩好,爽口又好味。
🦀蟹肉忌廉薯餅 $48
忌廉薯餅入邊有一絲絲嘅蟹肉。出邊又炸到好脆,好好食。
🍱幸福盛盒 $438
-皇帝蟹柳黑豚卷
幾新鮮,未試過呢個配搭。
-蒜蓉燒扇貝
-黑松露鮮帶子
Yummy
-日本海膽刺身
-豚軟骨大根煮
全部都煮到好淋好入味。
-磯燒鮑魚
新鮮爽口。
🍨抹茶心太軟配豆腐雪糕 $88
🥤Passion Fruit Soda $48
不會太甜,唔錯。
🧋Baileys Caramel Latte $78
有特色,好似食緊雪糕咁,好飲。

總括而言,呢間餐廳嘅食材都好有質素,可以encore。幸福盛合係最吸精嘅一道菜,但IGable得嚟食材都好新鮮。いちばん!
2023-08-11
生日
2023-08-06 855 瀏覽
位於尖沙咀漆咸圍的「The Harmony」,係一間裝修精緻,充滿和風味道的日本餐廳🇯🇵餐牌上主打沙律、佐酒小食、天婦羅、烏冬拉麵、串燒及甜品等等晚市時段更設有Dinner Set,當中包括前菜小碟、沙律、味噌湯、主菜、白飯及是日甜品。定價$150起,相當超值燒秋葵新鮮翠綠燒秋葵,一客有五小條,爽脆黏潺薩摩赤雞海鹽燒配薑蔥油定食內容好豐富嘅晚市定食!日式前菜小碟兩款,精緻小巧。鮮帶子刺身甜美鮮嫩;櫻花蝦牛油果柚子醋沙律,酸酸的,清新開胃。日本薩摩赤雞加咗海鹽燒,皮脆肉嫩,啖啖肉,好好食幸福盛盒餐廳招牌九宮格「幸福盛盒」,賣相一流,影相打卡就啱晒📸當中包含九款每天不同是日精選食物:蟹籽沙律青瓜絲口感爽脆,與蛋黃醬混和在一起,好好食海膽迷你丼吞拿魚蓉海膽迷你丼,滿載鮮味,吞拿魚蓉肥美香滑,味道濃郁日本海膽刺身新鮮空運日本海膽,非常鮮甜,一啲都唔腥鵝肝多士厚切鵝肝多士,香脆又肥美,滿口油香八丈島活赤貝日本八丈島活赤貝,外表呈橙紅色、帶光澤,食落肉質爽厚,鮮味十足黑松露鮮帶子新鮮刺身帶子配上黑松露,不得了啊皇帝蟹柳黑豚卷蒜蓉燒扇貝新鮮扇貝加咗大量蒜蓉一齊燒,每啖都充滿蒜香豚軟骨大根煮蘿蔔炆煮得

燒秋葵

新鮮翠綠燒秋葵,一客有五小條,爽脆黏潺

薩摩赤雞海鹽燒配薑蔥油定食

蟹籽沙律

青瓜絲口感爽脆,與蛋黃醬混和在一起,好好食

海膽迷你丼

吞拿魚蓉海膽迷你丼,滿載鮮味,吞拿魚蓉肥美香滑,味道濃郁

日本海膽刺身

新鮮空運日本海膽,非常鮮甜,一啲都唔腥

鵝肝多士

厚切鵝肝多士,香脆又肥美,滿口油香

八丈島活赤貝

黑松露鮮帶子

新鮮刺身帶子配上黑松露,不得了啊

皇帝蟹柳黑豚卷

蒜蓉燒扇貝

新鮮扇貝加咗大量蒜蓉一齊燒,每啖都充滿蒜香

豚軟骨大根煮

蘿蔔炆煮得軟腍入味,豬軟骨肉質鬆軟,佐飯一流

甜蜜盛盒

蘊含九款甜點的「甜蜜盛盒」:

豆腐雪糕

質感濃厚,味道濃郁的豆腐雪糕,令人回味

抹茶蕨餅

蕨餅口感煙韌,配上濃厚的高質抹茶粉,正呀

芝士蛋糕

入口軟滑,芝味濃郁,甜而不膩

粒粒牛角酥

烤得金黃香脆的粒粒牛角酥,表面加咗少少朱古力醬

焦糖布丁和果子 & 番薯甜點

口感獨特,香甜美味

北海道紅豆蓉杯

飽滿又大粒的北海道紅豆🫘

奶油忌廉班戟卷

軟綿綿的班戟皮,捲着奶油忌廉及海綿蛋糕

鮮奶咖啡
2023-07-11 216 瀏覽
座落於尖沙咀的一間隱世小店,日式的居酒屋感,好有家庭feel的warm gathering聚腳點~🍱幸福盛盒以廚師發辦形式,所以每次去到都可能款式有所不同架❣💕 海膽Toro蓉迷你丼💕 芝士年糕💕 黑松露鮮帶子💕 鯖花魚海鹽燒💕 蟹籽沙律💕 汁燒帆立貝💕 鮭魚💕 芥辣八爪魚💕 豚軟骨大根煮一上枱已經見到9格好幸福感~~然後成班女仔就已經拎晒手機出黎~打卡係超級靚嘅~而且仲可以慢慢食慢慢傾計都唔錯😂特別要講下吸睛嘅海膽Toro蓉迷你丼份量絕不馬虎,滿滿的海膽Toro,飯底都是有日式汁底的❣另外再叫店主推介多款小食🍢鹽燒白鱔好香口,令人一食再食~火喉調味控制得幾好💕🍙日式燒飯團焦焦感加飯素,有思鄉的風味~🍍焦糖菠蘿當甜品咁食幾fresh~表面薄薄焦糖加清脆咬感,酸酸甜甜🤤💕黑松露鵝肝多士💕明太子玉子燒
座落於尖沙咀的一間隱世小店,

🍱幸福盛盒
廚師發辦形式,所以每次去到都可能款式有所不同架❣

💕 海膽Toro蓉迷你丼
💕 汁燒帆立貝
💕 鮭魚
💕 芥辣八爪魚
💕 豚軟骨大根煮

一上枱已經見到9格好幸福感~~
然後成班女仔就已經拎晒手機出黎~
打卡係超級靚嘅~
而且仲可以慢慢食慢慢傾計都唔錯😂

特別要講下吸睛嘅海膽Toro蓉迷你丼
份量絕不馬虎,滿滿的海膽Toro,
飯底都是有日式汁底的❣

另外再叫店主推介多款小食
🍢鹽燒白鱔
好香口,令人一食再食~
火喉調味控制得幾好💕

🍙日式燒飯團
焦焦感加飯素,有思鄉的風味~

🍍焦糖菠蘿
甜品咁食幾fresh~
表面薄薄焦糖加清脆咬感,酸酸甜甜🤤

💕黑松露鵝肝多士
💕明太子玉子燒
1K
差唔多早一個月已經book咗位,去到門口已經feel到入面嘅客人由開門望住我同朋友,行到去同店員講book咗位,點知餐廳員工話佢睇漏左我哋個booking,今日有其他客人包場,所以唔可以俾我哋去食。餐廳店員敷衍了事,淨係講咗對唔住,可唔可以改期,根本無得唔改,其他客人包咗場,然後淨係話額外俾翻多幾款食物我哋下次試食,叫我哋再約翻另一個時間,但事後不了了之,淨係要求我哋諒解,又唔跟進,毫無悔意,我哋老遠過嚟,我同朋友花咗唔少時間同車費服務態度真心差👎🏻👎🏻👎🏻希望可以改進下😔😞😞

服務態度真心差👎🏻👎🏻👎🏻希望可以改進下😔😞😞
2023-07-08 180 瀏覽
尖沙咀一向多野食,今日同朋友經過,見到呢間餐廳裝修得好特別,同埋都幾多人介紹,所以試試餐廳裝潢簡約雅致,空間感充足,座位都多,讓人坐得舒服。另外中提供一間包房,私隱度高,最啱十幾個朋友一齊聚會食串燒。經過店員介紹,我哋叫咗餐廳其中一個signature嘅菜式:幸福盛盒(HK$398),食材大多是廚師發辦,既時令又充滿驚喜。我地當日叫嘅幸福盛盒有:甜蝦刺身飯、深海池魚、鯛魚、三文魚、蟹籽沙律、芥末八爪魚、芝士年糕及豬軟骨燜白蘿蔔。每款味道都好唔錯,尤其是係刺身,非常新鮮,豬軟骨燜得非常入味,令人回味無窮。另外,我哋叫咗黑松露鰻魚丼(HK$168),鰻魚肉質鮮嫩,加上黑松露以及醬汁的調味非常恰到好處。值得一提嘅係,鰻魚丼份量比較多,性價比高。食日本餐廳,點可以唔叫串燒。我哋叫咗精選嘅澳洲黃牛牛舌心,肉質鮮嫩,入口即化;汁燒牛肉秋葵卷,滋味香濃,口感豐富;雞軟骨脆軟多汁。雞皮都十分出色,炸得恰到好處,以及口感鮮嫩的雞腎,每一款都令人垂涎三尺。餐廳唔單菜式種類豐富,而且會聘請聾人做員工,係一間有社會責任嘅餐廳,大家要多多支持💪🏻

黑松露鰻魚丼

2023-06-06
黑松露鰻魚丼
  • 澳洲和牛牛舌心
2023-07-07 88 瀏覽
捱左咁多日,終於黎到星期四,返埋聽日返假啦💁🏻‍♀️係時候比自己稍為放鬆一下,今晚同朋友出左去佐敦一間成個環境都令人放鬆既餐廳食飯,食完仲好有幸福既感覺🥰🎈章魚小丸子($38)香噴噴既章魚小丸子,一份有6粒,即叫即做,食既時候要小心燙口💁🏻‍♀️咬開都幾多章魚粒,真材實料😊🎈櫻花蝦牛油果和風沙律($68)係滿滿既櫻花蝦,配上香甜既牛油果,作為餐前菜來說係好好,開胃既醬汁,配以蕃茄,沙律菜,食完更開胃!牛油果軟硬適中,好香好食👍🏻🎈磯煮鮑魚鮑魚味道好新鮮,爽口彈牙!而且好入味!一份有2隻,而且仲要勁大隻,好滿足啊!🎈幸福盛合($398)水母貝山葵醋 |金目鯛 |岩手縣生蠔盛盒有鯖魚海鹽燒|深海池魚|蟹籽沙律|芝士年糕|鵝肝|雞翼每一款都做得精緻,呢個幸福盛盒,係由廚師發辦形式,概念源於日本🥰,每天的食物都有機會不同,呈現最新鮮最特別最好既心思,將食物呈現客人眼前,好值得一試❤️❤️🎈黑松露鰻魚丼($168)鰻魚好大塊好好食,肉質爽口彈牙,加上黑松露味道更加好!令丼飯更香,而且食得出用左日本米,口感細滑👍🏻餐廳環境好舒適,裝修滿有特色,將西式同日式既設計都融合為一,毫無違和感,每個角落都令人覺得舒

🎈章魚小丸子($38)

🎈櫻花蝦牛油果和風沙律($68)

🎈磯煮鮑魚

🎈幸福盛合($398)
水母貝山葵醋 |金目鯛 |岩手縣生蠔
盛盒有鯖魚海鹽燒|深海池魚|蟹籽沙律|芝士年糕|鵝肝|雞翼

🎈黑松露鰻魚丼($168)

餐廳環境好舒適,裝修滿有特色,將西式同日式既設計都融合為一,毫無違和感,每個角落都令人覺得舒適,好chill既一個夜晚👍🏻
2023-07-06
  • 幸福盛盒
這次來到了這家簡約𝐜𝐨𝐦𝐟𝐲的居酒屋🏮店舖裝修充滿和風味道,很適合一大班來聚會。——— ✤ 幸福盛盒| $𝟑𝟗𝟖這個𝟗宮格丼盒實在是必點𝐢𝐭𝐞𝐦!造型精緻富有心思。九宮格內容和食材也會根據時令海鮮而稍作調整👍🏻這次的是深海池魚、𝐛𝐛鰤魚、金目鯛、慢煮豚骨大根、蟹籽沙律、白身魚、北海道真鯛、活赤貝、海膽𝐭𝐨𝐫𝐨蓉迷你丼。當中最為矚目的必定是海膽𝐭𝐨𝐫𝐨蓉迷你丼,滿溢的海膽鋪滿拖羅蓉,吃得滿口甘香🐟✤ 原個甘醋番茄|$𝟑𝟖以梅子醋浸泡過的原個去皮番茄新鮮𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲爆汁🍅一咬瞬間感受到新鮮水分在口腔中四濺💦✤ 小鍋牛肉|$𝟏𝟒𝟖原個瓦鍋裡面放滿肥牛,底部的粉絲煙韌很索湯汁,湯汁是壽喜燒燒汁,搭配豆腐,整體暖笠笠。✤ 明太子玉子燒|$𝟑𝟎嫩滑的玉子燒面頭唧了明太子沙律醬以及蟹籽👍🏻-✤ 蒜蓉燒生蠔|$𝟖𝟖特大𝐦𝐞𝐠𝐪 𝐬𝐢𝐳𝐞的燒生蠔肉質飽滿、鮮嫩爽滑,帶著絲絲清涼的海洋氣息🦪✤ 鹽燒白鱔|$𝟕𝟖白鱔脆皮烤得焦香酥脆無比,咬下去瞬間感受到魚油脂豐腴,肉質扎實富有彈性🐟✤ 蟹肉忌廉薯餅|$𝟒𝟖蟹肉配以牛奶味忌廉餡料🥛,軟滑細膩,外層香脆而不太油膩,薯香皮脆,滋味無窮🦀️✤ 蒜心牛油燒|$𝟐𝟖蒜芯是
———

✤ 蒜蓉燒生蠔|$𝟖𝟖

✤ 鹽燒白鱔|$𝟕𝟖

✤ 蟹肉忌廉薯餅|$𝟒𝟖

✤ 蒜心牛油燒|$𝟐𝟖
蒜芯是由蒜頭幼苗發育而成的,味道親民得多,帶有蒜的味道,但辛辣氣味不濃,味甜,芯徑粗壯肥大,鮮嫩爽口,比蒜頭容易入口得多,牛油風味濃郁🧈

✤ 澳洲和牛牛舌心|$𝟔𝟖
肉質軟腍爽口,帶有濃郁的牛味,越嚼越香。另外,牛舌採用厚切的,再加上少少鹽,味道更有層次,比起一般吃到的更有口感。身為牛肉愛好者的你絕對不可以錯過🐮
嘩!睇到張圖係咪已經好想食呢?❤️將日本菜砌成咁精緻嘅九宮格入面有嘅包括海膽拖羅迷你丼、油甘魚刺身、花魚一夜干等等油甘魚刺身好新鮮😇😇😇食到我同男友好happy💋餐廳採取共融概念會騁請失聰人士工作我當然非常支持🤗🤗🤗🤗除咗刺身、前菜類當然唔少得串燒牛舌真係切得好厚👩‍❤️‍💋‍👨牛油蒜蓉帶子原來夾埋魚子嚟食有另一種滋味十勝紅豆牛角窩夫配豆乳雪糕我最鐘意🥐🥐🥐🥐🥐牛油味真係好濃好鬆化賣相更加唔洗講幾和風幾靚我仲留意到有個$698嘅豐盛套餐好多嘢食好多選擇聽店員講遲少少會做第2位半價都幾抵食~!⚡️⚡️✨️✨️
嘩!
睇到張圖係咪已經好想食呢?❤️

將日本菜砌成咁精緻嘅九宮格

入面有嘅包括海膽拖羅迷你丼、油甘魚刺身、花魚一夜干等等
油甘魚刺身好新鮮😇😇😇

好多嘢食好多選擇
聽店員講遲少少會做第2位半價

都幾抵食~!⚡️⚡️✨️✨️

2023-07-04 79 瀏覽
見到餐牌就比九宮格盛盒吸引到。午餐同晚餐嘅盛盒菜式上會有啲唔同。第一次食午餐覺得好正,專登要搵多日試埋晚餐個款。☀️午餐:🍱和諧盛盒 $1581️⃣蟹籽沙律2️⃣鯖花魚海鹽燒3️⃣炸雞塊4️⃣流心蛋5️⃣炆牛腩6️⃣炆蘿蔔7️⃣章魚小丸子8️⃣一口芝士年糕9️⃣飯素白飯整體性價比非常高,每款都好食,例牛腩同蘿蔔都炆到好入味,入口溶化。雞塊面層芝士濃郁,食落味道好夾。年糕內有滿滿嘅流心芝士,趁熱食口感一流👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🌙晚餐:🍱幸福盛盒 $3981️⃣海膽拖羅蓉鮭魚籽迷你丼2️⃣鮭魚3️⃣蟹籽沙律4️⃣一口芝士年糕5️⃣芥末八爪魚沙律6️⃣鯖花魚海鹽燒7️⃣炆牛腩蘿蔔8️⃣柚子白身魚9️⃣赤貝剌身丼飯真係超好食,海膽甘甜,面層大量拖羅蓉同魚籽,啖啖都係鮮味😍😍鯖花魚肉質嫩滑,鹹香調味剛剛好。刺身類都好新鮮。我更推薦晚餐嘅幸福盛盒,因為食材整體更精緻高級,食得好滿足🤤~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍢唐揚魷魚鬚 $58好好食!炸得香脆又夠味,調味好香有清新感,再加鹹香,好滋味。🍢雞軟骨 $28雞軟骨爽口,配青檸多咗份清香,亦無檸檬咁酸。🍢澳洲和牛牛舌心 $68牛舌彈牙有咬口,味道好香,

☀️午餐:🍱和諧盛盒 $158

8️⃣柚子白身魚
9️⃣赤貝剌身

🍢唐揚魷魚鬚 $58

🍢雞軟骨 $28
雞軟骨爽口,配青檸多咗份清香,亦無檸檬咁酸。

🍢澳洲和牛牛舌心 $68
牛舌彈牙有咬口,味道好香,好好食🤤

🍵Uij Matcha Latte (Hot) $48
抹茶粉比得好足,所以抹茶味道濃郁,唔會太甜,真材實料嘅味道,啱晒抹茶控。附上嘅小方包,配上嘅兩款麵包醬都好食😋

☕️Houjicha Latte (Hot) $48
焙茶味道係好突出香濃,唔會話好淡又或者茶香比牛奶蓋過,而且亦唔太甜,難得飲到咁落足材料嘅飲品,欣賞👍🏻

整體食物製作好用心。另外見店內有陳列不少其他本土品牌嘅產品,亦有同慈善機構合作,真係好有心。原來店舖定期會同唔同團體合作,舉辦一啲活動或者課程添~
2023-07-04 74 瀏覽
The Harmony位於尖沙咀,最有名當然是幸福盛盒。今次來到首先吸睛的是環境非常有格調,酒櫃甚有到了外地的感覺,而且座位寬敞,燈光甚有氣氛。幸福盛盒一次過可以品嚐9款幸福味道,包括有芥辣八爪魚、鯖花魚海鹽燒、深海池魚、豚軟骨大根煮、蟹籽沙律、鮭魚、海膽拖羅蓉迷你丼和芝士年糕。芥末八爪魚及蟹籽沙律味道清新爽口,鮭魚及深海池魚色澤均勻,重點是厚切,非常鮮甜,鯖花魚海鹽燒燒得皮脆肉嫩,保留魚香和肉汁。豚軟骨大根煮,煮得軟稔入味,之後到最吸晴海膽拖蘿蓉蟹籽丼,鮮甜的海膽加上口感綿密的拖羅蓉,幸福真是來得太突然了。明太子雞肉棒 燒得香口,而且雞肉棒裏面有軟骨口感好豐富汁燒牛肉秋葵卷薄薄的牛肉香脆可口,帶點焦香,包著鮮甜多汁的秋葵,簡單但美味。焦糖燒菠蘿 長條型的菠蘿一串已切開數件,一口一件,非常方便,燒後仍然保留水份,非常鮮甜多汁。汁燒帆立貝帆立貝肉質豐厚,加上燒汁更為美味。整體不論環境,服務和食物質素都令人非常滿意,適合大班朋友聚會。
The Harmony位於尖沙咀,最有名當然是幸福盛盒。

明太子雞肉棒
燒得香口,而且雞肉棒裏面有軟骨口感好豐富
汁燒牛肉秋葵卷
焦糖燒菠蘿

汁燒帆立貝
帆立貝肉質豐厚,加上燒汁更為美味。
༺ The Harmony ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎ ➳ The Harmony𖠚ᐝ 幸福盛盒($398)𖠚ᐝ 明太子飯團($48)𖠚ᐝ 蒜茸川燒茄子($48)𖠚ᐝ柚子豚肉蘆荀卷($58)𖠚ᐝ 汁燒牛肉秋葵卷($48)𖠚ᐝ黑松露鵝肝多士($108)𖠚ᐝ蟹肉忌廉薯餅(2件)($48)⚑ 尖沙咀漆咸圍9-11號地下ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.1/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ 幸福盛盒($398)一共有九款食品既盛盒,真係好豐富🥰每款都好精緻,擺盤又好靚😚最中意{黑松露鮮帶子} 黑松露醬好濃郁、{蟹肉冷奴} 蟹肉配上豆腐好吃、{水菜白身魚伴柚子醋}這款還有海膽😆其餘的{芥末八爪魚}、{花魚一夜干}、{慢煮豬軟骨大根}、{蟹籽沙律}、{海膽Toro蓉迷你丼}和{北海道真鯛}就不過不失😉但豬軟骨有點柴和丼飯太冷太乾~評分:7.1/10➳
༺ The Harmony ༻
➳ The Harmony
𖠚ᐝ 幸福盛盒($398)
𖠚ᐝ 明太子飯團($48)
𖠚ᐝ 蒜茸川燒茄子($48)
𖠚ᐝ柚子豚肉蘆荀卷($58)
𖠚ᐝ 汁燒牛肉秋葵卷($48)
𖠚ᐝ黑松露鵝肝多士($108)
𖠚ᐝ蟹肉忌廉薯餅(2件)($48)
⚑ 尖沙咀漆咸圍9-11號地下
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.1/10

➳ 幸福盛盒($398)

評分:7.1/10
幸福盛盒

➳ 明太子飯團($48)
飯團燒得剛剛好,外層脆脆的,塗上醬油不錯~ 但明太上份量有點少🙈
評分:6.9/10
明太子飯團

➳ 蒜茸川燒茄子($48)
茄子燒得好香同淋,有好多蒜茸係面好正🥳
評分:7.3/10
蒜茸川燒茄子

➳ 柚子豚肉蘆荀卷($58)
➳ 汁燒牛肉秋葵卷($48)
兩款串燒卷都係肉類包住蔬菜~ 感覺比較清新唔膩🥳豚肉同牛肉都唔韌,配上蔬菜,口感同層次都有提升~
評分:7.7/10
柚子豚肉蘆荀卷
汁燒牛肉秋葵卷

➳ 黑松露鵝肝多士($108)
三樣好好食既野放埋一齊一定冇錯🤤黑松露醬好濃郁,鵝肝好肥美,入口即化,多士都好鬆軟,外層有啲似酥皮咁!三樣味道互相平衡,再有少少醬汁令層次更豐富~
評分:8.4/10
黑松露鵝肝多士

➳ 蟹肉忌廉薯餅(2件)($48)
薯餅外脆內軟,唔會好油膩~ 蟹肉忌廉份量都好多,有淡淡蟹肉味,而且裏面好creamy🥰好食~
評分:7.8/10
蟹肉忌廉薯餅

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

日式居酒屋裝修,位置都幾闊落~
餐廳位於尖沙咀和佐敦地鐵站中間,從兩邊走過去都需要10分鐘左右~

• 黑松露鵝肝多士
  • 蟹肉忌廉薯餅