THE HUNTER

2025-02-25 0 瀏覽
THE HUNTER @thehunterhk 📍:將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖🚗:將軍澳地鐵B1出口 步行10分鐘📞:+852 2330-0204💲:~HKD118-308/head for lunchFood quality✔️:Mediterranean Garden Salad, Crab Gnocchi, Vanilla crème caramel 👌🏼:Soup of the day, Wet Aged AUS 36 South Striploin總結:😋將軍澳海傍嘅地中海中高檔餐廳 午餐豐儉由人 $118-$308起 地中海風情唔算太重 感覺似正常西餐多啲 環境就一流望住海景 無得彈😋招牌沙律🥗就最有風味 落咗大量紅洋葱 羅馬生菜 橄欖 石榴 鮮薊同烤粟米 成碟充滿草青味酸酸地 開胃 但唔愛食草嘅朋友就未必啱😋佢嘅甜品🍮都好食 布丁狀嘅crème brûlée 偏硬身奶香濃 但caramel略苦 我妹嗰碟反而唔苦😋主菜試咗蟹肉意大利🇮🇹餃 外層脆口內裏煙韌到好似食年糕咁 蟹肉都夠足料 但蕃茄味太搶🤔扒同餐湯就正常🤔環境大 裝修行加勒比海風 坐得算舒服🤣😨離地鐵站遠
THE HUNTER @thehunterhk

• Mediterranean Garden Salad
  • Crab Gnocchi
  • Vanilla crème caramel
2025-02-20 0 瀏覽
今次係第二次嚟呢間地中海西餐廳,覺得餐廳食物保持到水準。餐廳以藍白色為主,座位坐得舒服,除咗室內座位之外,餐廳提供戶外座位,室外座位可以望住海景,播住唔同嘅音樂,氣氛好chill。套餐比較抵食,有齊前菜、主食、甜品同餐飲!同朋友叫咗個兩個午餐set;牛扒同埋軟殼蟹手卷(本身係漢堡包但係餐廳話暫時未有漢堡包提供,所以轉左手卷)。整體用餐體驗:餐廳店員細心態度友善,主動加水,又會留意住用餐速度,收碗碟同送菜上枱,推薦。

套餐比較抵食,有齊前菜、主食、甜品同餐飲!

午餐
2025-02-17 0 瀏覽
我都幾喜歡The Hunter既情調,而且又坐得好舒服,佢又出左新菜式,都幾吸引,所以今日黎試下先Duo of crab salad 廚房整得好靚好有心思,而且一上枱就感覺好足料,食落口又真係啖啖內,佢配料配得好好,酸酸甜甜,的確不錯。Grilled lamb cutlets 、一碟有4塊lamb cutlets好吸睛,而且燒得唔硬,油脂分佈得好好, 配合個醬都好天衣無縫,廚師係有心機去試個配搭,值得欣賞。Rib eye牛味濃郁, 牛都係,材料質素好好,口感一流,高質。Lavender Sea 嘩嘩嘩,真係好靚既Lavender SeaRed wine Sangria 飲完即刻 RELAX ~~~開心

Duo of crab salad

Grilled lamb cutlets 、

Rib eye
牛味濃郁, 牛都係,材料質素好好,口感一流,高質。

Lavender Sea
嘩嘩嘩,真係好靚既Lavender Sea

Red wine Sangria
飲完即刻 RELAX ~~~開心
2025-01-15
慶祝紀念
生日
  • Lavender Sea
  • Grilled lamb cutlets 、
2025-02-10 288 瀏覽
天氣好去左將軍澳行下,行到海邊見到有堆餐廳,感覺幾chill 幾relax。呢日係平日夜晚,海邊的人流唔算好多,我哋揀左間人流比較多的海邊餐廳,可以一路望住跨灣大橋的夜景,一路嘆住美食。Burrata 前菜我地揀左香港比較小見的布拉塔芝士。外殼係固體的mozzarella水牛芝士, 外皮芝士柔軟、香醇,似一個纖薄又精緻嘅包裝,裝住一袋濃郁嘅cream。切開後, 乳香流出, 拌上切邊的車厘茄同士多啤梨一齊食用。芝士cream擺入口好creamy, 有淡淡的奶香味, 配合車厘茄同士多啤梨, 非常清新可口😋 而成道菜色,  色彩繽紛, 賣相非常好, 真係色香味俱全!Mushroom Risotto 呢個risotto 真係好香~ risotto 用咗幾款唔同的菇,令到菇味非常濃郁!意大利飯中混有松露, 而表面有巴馬臣芝士, 更提升了飯的香氣。飯的質感軟硬適中,煙煙韌韌,而每粒飯都吸滿了充滿香味的湯汁,令人入口回味無窮!21-day Dry Aged Ribeye 呢道菜最為驚喜🤩 牛扒外面烤得焦香,而切開牛扒,  裡面呈現完美的粉紅色。而經過乾式熟成的牛扒入口即溶, 濃郁的肉汁在口中綻放,

Burrata
而成道菜色,  色彩繽紛, 賣相非常好, 真係色香味俱全!

Mushroom Risotto

21-day Dry Aged Ribeye
而經過乾式熟成的牛扒入口即溶, 濃郁的肉汁在口中綻放, 令人難以忘懷!

正所謂美酒配佳餚, 我同朋友每人都叫左一杯cocktail 享用。

Lavender Sea
賣相好靚, 而入口有微微的薰衣草香味。

Kraken Hunter
依杯cocktail 入口有豐富的口感, 有熱情果, 椰子的香味, 葡萄柚, 有薑的辛辣味, 各種味道配合符恰到好處。Highly recommended.

依間餐廳臨近將軍澳海旁, 景色一流, 而且菜式高質, 服務態度亦良好, 值得約朋友一試!
2025-01-22
2025-02-04 546 瀏覽
這間餐廳位於將軍澳海濱 🌊,景色優美,可以眺望海景,並設有戶外座位,方便攜帶寵物的朋友🐶。餐廳外部佈置舒適,讓人可以一邊享受美食😋,一邊欣賞海景,餐後還可在海旁散步❣️我們點了兩杯雞尾酒🥂,Lavender Sea的外觀十分特別,而Kraken Hunter則杯型較大,酒味濃郁,適合聊天和打卡📸Hunter Garden是他們的招牌沙律🥗,服務員現場為我們調製。這道沙律材料豐富,包括新鮮的番茄、青瓜、羅馬生菜、蘿蔔、歐芹、牛油果和自製薄荷醬,還點綴了石榴,讓沙律更顯色彩🌈另外,香菇意大利飯味道濃郁,松露醬和蘑菇的香氣十足,份量也很多😍我們點的肉眼牛扒🥩,肉質鮮嫩,油脂分布均勻。我們選擇五分熟,切割得宜,火候掌握得當,口感柔嫩,非常美味。下次一定會再來光顧😋

2025-02-01 790 瀏覽
超怡人舒適海景西餐呢間地中海西餐廳坐擁將軍澳跨灣大橋的壯麗海景,中午set lunch超豐富高值,食住好野睇靚景。Set lunch包含餐湯、前菜沙律、主菜、甜品和飲品,份量十足。餐湯牛油味幾重,好creamy。前菜沙律新鮮清爽,開胃一流。軟殼蟹漢堡係幾酥脆,蒜頭艾奧利醬汁都濃郁,但飽皮邊略嫌太燶,薯條夠香脆。澳洲36號濕熟成南部牛扒M2+肉質柔嫩多汁,配青胡椒醬幾清新,但原來叫七成太過over cook,下次都係叫五成,牛扒邊位燶邊脆口,搭配的薯條同樣出色。甜品焦糖燉蛋口感滑順,焦糖的微苦與蛋香的甜美配合一絶。整體餐廳環境舒適,海景迷人,食物同氛圍都不錯,是享受悠閒體驗既理想之選。
超怡人舒適海景西餐

餐湯牛油味幾重,好creamy。

前菜沙律新鮮清爽,開胃一流。

軟殼蟹漢堡

澳洲36號濕熟成南部牛扒M2+

慶祝紀念
紀念日
2025-02-01 719 瀏覽
✨ 今日喺將軍澳海皮搵食,The Hunter門口好吸收,有向海景嘅view, 有極美麗海洋風格裝修,主打食地中海料理。***** ***** ***** ***** ***** Garden Salad 有羅馬生菜、青瓜、車厘茄、粟米粒、紅石榴,Hunter自製沙律醬;食材夠新鮮,非常開胃。21days dry-aged AUS 36 South Ribeye M2+ 牛扒質素高質,入口夠嫩口感軟腍,配菜薯條是外脆內軟的,蘸上黑椒醬汁好味道。Vanilla Cream Caramel甜品🍮超好味啊,滑嘟嘟香濃焦糖味,甜度剛好吾會好甜。最後邊飲Americano 邊享受一下海景,這餐廳使人幸福感滿滿。

***** ***** ***** ***** *****

Garden Salad

Vanilla Cream Caramel
甜品🍮超好味啊,滑嘟嘟香濃焦糖味,甜度剛好吾會好甜。

2025-01-30 698 瀏覽
位於將軍澳南嘅The Hunter,環境靚,有一望無際嘅海景之餘,食物質素亦都好高!佢哋主打地中海菜,無論海鮮定係熟成牛,都非常之出色!坐係呢到望住海景,食住靚牛扒,再飲杯cocktail ,真係幾浪漫👫💕💕💕呢度絕對適合所有慶祝生日、紀念日等活動🥰推薦推薦👍🏻🐟Tuna Tartare帶有微微辣味嘅吞拿魚tartare ,配搭咗特製嘅泡菜和茄子蓉,調味亦都做得好好👍🏻🥩Dry Aged Striploin 熟成西冷非常鮮嫩又有肉汁,油脂分布平均,加上微微燒焦嘅外層,令到牛扒更加惹味💕💕🍝Casarecce Pasta麻花捲意大利麵!廚師將意大利麵嘅熟度控制得非常之好,意粉煙韌有嚼口同時松露味亦都好突出,份量又唔少🤭🍸Hunt on TKOFresh Mint, Gold Tequila, Pineapple, Citrus, Ginger Beer 🍹Fizzle Swizzle Fresh Passion Fruit, Coconut, Pineapple, Citrus, Seltzer 📍 THE HUNTER (將軍澳)將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖營業時間:星期一至五

🐟Tuna Tartare

🥩Dry Aged Striploin

🍝Casarecce Pasta

🍸Hunt on TKO

🍹Fizzle Swizzle

📍 THE HUNTER (將軍澳)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
營業時間:星期一至五12:00-00:00
星期六日公眾假期 11:30-00:00

@thehunterhk #TKO #tunatartare #dryagedbeef #cocktails #seaview #seaviewrestaurant #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodies #hongkongfoodblogger #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodstagram #foodie #foodies
2025-01-28 511 瀏覽
將軍澳海邊餐廳1️⃣今日黎歎個lunch set澳洲36號乾熟成21天南部肋眼M2+ 牛扒厚身大塊,肉質有咬口得黎唔會硬.味道較濃黑椒同鹽味.薯條即炸,脆身.💰HKD$3082️⃣蟹肉意大利餃,海鮮醬個餃子口感好特別,外面煙un,裡面軟,蟹肉都多.蕃茄醬好濃味💰HKD$1383️⃣南瓜湯-濃郁幼滑4️⃣雞沙律,有洋蔥,石榴,橄欖.味道較酸,雞好嫩前菜加$185️⃣焦糖布丁,唔會好甜,好幼滑包杯飲品
將軍澳海邊餐廳

前菜加$18

5️⃣焦糖布丁,唔會好甜,好幼滑

包杯飲品
2025-01-28 418 瀏覽
今日放假帶狗仔過嚟將軍澳澳南海岸,每次過嚟都會去The hunter,呢度環境十分舒適同pet friendly,地方寬敞又望海景,喺度食lunch真係好chill❤️👍🏻 是日餐湯午餐包餐湯,今日餐湯係南瓜湯,好香滑濃郁👍🏻👍🏻 蟹肉意大利餃,海鮮醬份量十足好多蟹肉,第一次食意大利餃口感好特別,同自家製的海鮮醬配搭十分好🤩👍🏻 澳洲36號乾熟成21天南部肋眼 M2+牛扒燒到剛剛好有少少焦香,外脆內嫩,多肉汁又濃郁,配菜有薯條,份量十足,十分惹味😋👍🏻 Vanilla Crème Caramel香草焦糖布丁如絲般順滑,入口即化又唔會好甜🤩

👍🏻 是日餐湯
午餐包餐湯,今日餐湯係南瓜湯,好香滑濃郁👍🏻

👍🏻 蟹肉意大利餃,海鮮醬

👍🏻 澳洲36號乾熟成21天南部肋眼 M2+

👍🏻 Vanilla Crème Caramel
香草焦糖布丁如絲般順滑,入口即化又唔會好甜🤩
2025-01-27 385 瀏覽
💡有情調的地中海菜呢間係海旁的地中海餐廳,裝修好有格調,有室內外坐位,夠曬chill🥬 Hunter Salad 材料好豐富,有番茄、青瓜、羅馬生菜同櫻桃蘿蔔之外,仲有牛油果同紅石榴,所有蔬菜都超級新鮮。🦀Crab Chitarra好多解肉,好入味,夠juicy。🐂Wet aged ribeye份量都幾多,牛味濃郁,有口感。🥥Fizzle Swizzle Mocktail熱情果再加椰子嘅味道,好fresh。🍷Red wine Sangria紅酒入面再加埋少少水果,甜甜地,易入口。
💡有情調的地中海菜

🥬 Hunter Salad

🦀Crab Chitarra
好多解肉,好入味,夠juicy。

🐂Wet aged ribeye
份量都幾多,牛味濃郁,有口感。

🥥Fizzle Swizzle Mocktail
熱情果再加椰子嘅味道,好fresh。

🍷Red wine Sangria
紅酒入面再加埋少少水果,甜甜地,易入口。

2025-01-26 483 瀏覽
經過海旁見到有好多餐廳,呢間餐廳裝修好靚好chill🫣😋而且都好多人食,決定trytry見到佢午餐嘅Menu唔算貴,嘢飲同埋甜品,想飲湯或者沙律嘅話就加$18,價錢合理叫咗杯橙汁同埋美式咖啡今日係南瓜湯熱辣辣,好濃郁嘅南瓜蓉~想食得健康啲嘅都可以叫沙律菜,配埋佢個source酸酸地,好開胃主菜就叫咗個炸軟腳蟹漢堡包個包係炭燒,軟腳蟹好大舊,正另外再叫咗dry aged既澳洲牛,好味最後上咗免費嘅甜品完美結束咗呢一餐

叫咗杯橙汁同埋美式咖啡

今日係南瓜湯
熱辣辣,好濃郁嘅南瓜蓉~

主菜就叫咗個炸軟腳蟹漢堡包
個包係炭燒,軟腳蟹好大舊
,正

另外再叫咗dry aged既澳洲牛,好味

最後上咗免費嘅甜品
完美結束咗呢一餐
2025-01-23 526 瀏覽
約朋友食飯,尊登搵咗間滿有特色, 帶有地中海色彩既餐廳, 仲可以望住出面將軍澳條海濱長廊同跨灣大橋, 環境非常唔錯, 座位又舒服, 朋友都十分喜歡.食物方面質素都幾好,有驚喜.吞拿魚他他:用黃鰭吞拿魚蓉, 泡菜, 茄子蓉整成, 食落辣辣地, 幾惹味,食材新鮮.烤彩虹沙律:色彩鮮艷, 有西蘭花,意大利青瓜瓜, 蘿蔔,蕃茄,歐芹,茄子蓉, 唔會烤得好乾身, 食落依然好鮮甜肉醬長通粉: 長通粉, 大大粒, 煙煙銀銀, 口感唔錯, 配埋蕃茄肉醬一齊食, 好味牛肉眼:叫咗5 成熟, 肉味香濃, 咬落淋身, juicy ,值得推介另外叫做咗2 杯飲品, -路飲,-路傾下計兼欣賞下風景, 十分寫意

食物方面質素都幾好,有驚喜.

2025-01-16
2025-01-23 496 瀏覽
經常起將軍澳踩單車都見到呢間餐廳The Hunter , 今日終於可以試一試座落於海濱長廊,環境一流,有情調,好適合情侣黎撐枱腳😍😍我地叫左吞拿魚他他,肉酱長通粉,松露意粉同埋肉眼個他他上面鋪滿蕃茄蓉,每一啖都有濃郁既吞拿魚味道,好幸福啊🤭個肉醬長通粉,D通粉好有咬口,個肉酱超好味,我食晒D通粉,齋食肉酱都係味覺既享受😋松露意粉,黑松露非常突出,好creamy至於個肉眼,我地叫左5成熟,佢預先幫我地切好,燒得剛剛好唔會韌,好嫰好好味😊😊😊食得好滿足下次要再黎撐枱腳😊😊

座落於海濱長廊,環境一流,有情調,好適合情侣黎撐枱腳😍😍

我地叫左吞拿魚他他,肉酱長通粉,松露意粉同埋肉眼

松露意粉,黑松露非常突出,好creamy

食得好滿足
下次要再黎撐枱腳😊😊
2025-01-22 468 瀏覽
今日星期五早咗食飯,由黃昏坐到夜晚,喺將軍澳海濱旁邊,勁有feel好啱拍拖或者朋友聚會嚟食,全部waiter 都好nice Burrata 🧀Burrata愛好者不能錯過,睇吓個沙律好好食,有車厘茄同埋士多啤梨🍅🍓,超級新鮮同勁甜Mushroom Risotto 🍄 好好食,意大利飯嘅硬度軟硬適中,超級香濃嘅菇菌香味,仲有巴馬臣芝士Ribeye 🐮Dry aged 牛扒,肉味更加濃郁,五成熟,外層燒到好香脆,而且能夠鎖緊肉汁,highly recommended Lavender Sea 💜會有幾濃嘅薰衣草味,有種relaxing 嘅感覺Fizzle Swizzle 🥥Mocktail,熱情果再加椰子嘅味道,好有夏日風情

Burrata 🧀

Mushroom Risotto 🍄

Ribeye 🐮

Lavender Sea 💜
會有幾濃嘅薰衣草味,有種relaxing 嘅感覺

Fizzle Swizzle 🥥
Mocktail,熱情果再加椰子嘅味道,好有夏日風情