THE HUNTER

將軍澳海濱好多優質餐廳,去The Hunter好似去咗外國咁,高質西餐質素,服務好,適合慶祝🍾Duo of Crab Salad 蟹肉沙律配牛油果、芒果莎莎醬呢幾樣食材本身已經好夾,加上特調醬汁,酸酸甜甜,極之開胃。Striploin 牛西冷 (300g) 洋蔥珍珠蘑菇汁美國1855黑安格斯頂級Prime牛肉今次嚟其實最想試呢一塊牛扒,1855牛肉淨係選用美國農業部評鑑的最高等級嘅Prime同1/3強高階Choice嘅安格斯牛,所以有極高嫩度與大理石油花,品質超高,揀咗Medium Rare,超級好食😋Grilled Flounder 烤比目魚 烤比目魚比想像中大條,輕輕一切,已經直接食到啖啖嫩滑魚肉,香草味濃,建議加入埋檸檬汁食。🍷Dr Drink🥃Fizzle Swizzle餐廳有cocktail 或者無酒精嘅mocktail,兩杯都係無酒精,賣相好靚,味道都調得好,適合夏季飲用。🛎️必試指數:9/10🔆

呢幾樣食材本身已經好夾,加上特調醬汁,酸酸甜甜,極之開胃。

Striploin 牛西冷 (300g) 洋蔥珍珠蘑菇汁
美國1855黑安格斯頂級Prime牛肉

Grilled Flounder 烤比目魚

🍷Dr Drink
🥃Fizzle Swizzle

🛎️必試指數:9/10🔆
2024-07-04
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌊 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐢𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧𝐞𝐚𝐧 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 @ 🌟 THE HUNTER 《👽食神大媽食地中海菜》⠀.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Gambas Al Forno21 Day Dry-Aged 1855 USDA Prime Black Angus Striploin 300gGrilled FlounderTea LightFizzle Swizzle.👽 海濱長廊隔離有一間主打優質地中海菜嘅餐廳,今次星期五晚黎,超級旺場,氣氛超好。.🦐 頭盤揀咗「西班牙烤大蝦」,好足料有好多隻,仲要唔算細.!蝦肉彈牙,用咗辣椒純橄欖油帶黎一啲辣嘅味道,再用喬斯珀烤箱烤製,有微微焦香,入口嘅時候仲可以沾埋個麵包食!.🥩 主菜呢就揀咗「1855黑安格斯頂級Prime牛西冷」,以至少21日乾式熟成處理,所以肉質更加軟嫩,有濃郁嘅牛香味,配埋惹味嘅青椒黑椒醬汁,好JUICY!.🐟 另一份叫揀左「烤比目魚」,佢全條魚完整上枱,好大份。烤製完嘅魚肉保持嫩滑,肉質細緻。烤得啲魚肉微微帶少少焦香,魚身滿佈香料,風味獨特。.🍹
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Tea Light

Grilled Flounder

🍹 嘢飲揀左「Fizzle Swizzle」同「Tea Light」。前者用咗新鮮百香果、椰子、菠蘿同柑橘,加埋氣泡水,好清爽又開胃。後者用咗新鮮薄荷同葡萄柚汁,加埋杏仁糖漿,仲有黑茶。兩杯飲落都唔會太甜,而且有啲淡淡嘅茶香味,味道層次好豐富。

Tea Light & Fizzle Swizzle

😉 呢間餐廳空間感十足,用料優質,可以自由選擇坐露天位置定抑或係室內,可以食下嘢、一路飲、一路傾吓偈,好CHILL。

📍 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
📲 +(852)2330-0204
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Tea Light & Fizzle Swizzle
2024-11-04 240 瀏覽
去年平安夜的事 突然想起 都想寫番評論....算係是熟客仔的我 喜歡晚上跟朋友到海邊食飯 飲杯cocktail吹吹海風不過有次假日 突然想帶個新朋友食八爪魚 就去吃個午餐吧 平時晚上去 因我通常是兩個朋友食飯 所以也不好意思要求坐搖搖櫈(因為是四人枱) 但當日是假期 餐廳剛開門 得2,3枱客人 我見平時很想坐的搖搖櫈沒人 附近的四人枱亦充裕 我便要求坐搖搖櫈 女員工亦很好 馬上將我們帶至該枱 但突然有位中國藉男經理 好像很不滿我們兩個人坐了那張台 我亦面帶笑容很客氣地跟他說 我們很快食完便會離開 但當時他那種黑面的態度 令我感覺很難受 更不止一次向我們查問要點什麼飲品 由於剛起身第一餐我習慣是喝咖啡的 所以我沒有點任何飲品老實講 一小時的午餐兩個人埋單六百元港幣 也不是便宜的 但經理的表情令我感覺很難受 連帶我朋友難得一次普天同慶既日子 山長水遠入將軍澳找我 也變得沒有Mood了 很尷尬 就算是街坊 也永遠不再幫襯
去年平安夜的事 突然想起 都想寫番評論....
不過有次假日 突然想帶個新朋友食八爪魚 就去吃個午餐吧

食物方面:餐包:應該送既,入面熱辣辣,擦上牛油,超正😋😋我覺得自己食十個都得!蟹肉沙律:上面滿滿既蟹肉,下面係super food牛油果,又好味,有健康😋😋😆烤草飼牛排:份量唔少,兩個人食剛剛好!好juicy,好香,好嫩滑👍🏼👍🏼薯條亦都好好味😋😋😆服務方面:有禮貌,唔錯環境方面:裝修得好靚,坐得舒服👍🏼性價比方面:咁好味咁有特色,貴小小都ok!如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友,感謝!😋😋😋😆😆😆
食物方面:

服務方面:
有禮貌,唔錯

環境方面:

裝修得好靚,坐得舒服👍🏼

性價比方面:
咁好味咁有特色,貴小小都ok!

2024-10-01
2024-09-20 1156 瀏覽
呢間位於將軍澳南的 地中海 餐廳🍴環境勁靚不特只,午餐時段仲好抵食。有STARTER + MAIN + DAILY DESSERT 價錢只係$𝟏𝟔𝟖起👍👍當日首先品嚐半打生蠔🦪$𝟐𝟖𝟖味道鮮甜,唔使點任何醬汁都已經好好味,🍋檸檬汁都唔使落🤤每個set 都有餐包跟,餐飲可加錢+$𝟑𝟎 轉飲凍咖啡☕️另外一杯就叫咗杯 #雞尾酒💜Lavender Sea $𝟏𝟏𝟓 (成杯深紫色,好靚)前菜:烤吞拿鱼,流心蛋,車厘茄,迷你生菜,四季豆,橄欖(+$𝟐𝟖)青木瓜,什錦生菜、大蝦配酱油主菜:后腿肉牛排 $𝟐𝟖𝟖叫了五成熟💓超高水準🤭牛味超濃超香呢個價錢食到呢個級數嘅牛,真係好抵❤️‍🔥骨羊扒 $𝟐𝟏𝟖表面有一份量香料,令到件羊一啲都唔騷,再配以特製醬汁,連我唔食羊嘅都話好食😆💕最後,呢度仲可以為你的 甜品寫上不同的慶祝字句🥰當日員工不但為我們甜品點上蠟燭,而且還一同過來唱生日歌🎂氣氛滿滿🥳🥳整體來講,呢餐食物&服務都好高水準🤩而且可以飽覽180度大海景,有户內& 户外選擇,🦮🐈🐕‍🦺帶毛孩可以選擇坐户外,一齊望住個海品嘗地中海美食😋💓
呢間位於將軍澳南的 地中海 餐廳🍴
環境勁靚不特只,
午餐時段仲好抵食。
價錢只係$𝟏𝟔𝟖起👍👍

當日首先品嚐半打生蠔🦪$𝟐𝟖𝟖
味道鮮甜,唔使點任何醬汁都已經好好味,🍋檸檬汁都唔使落🤤

每個set 都有餐包跟,
餐飲可加錢+$𝟑𝟎 轉飲凍咖啡☕️
另外一杯就叫咗杯 #雞尾酒
💜Lavender Sea $𝟏𝟏𝟓 (成杯深紫色,好靚)

前菜:
青木瓜,什錦生菜、大蝦配酱油

主菜:
后腿肉牛排 $𝟐𝟖𝟖
叫了五成熟💓超高水準🤭
牛味超濃超香
呢個價錢食到呢個級數嘅牛,真係好抵❤️‍🔥

骨羊扒 $𝟐𝟏𝟖
表面有一份量香料,
令到件羊一啲都唔騷,
再配以特製醬汁,
連我唔食羊嘅都話好食😆💕

最後,呢度仲可以為你的 甜品
寫上不同的慶祝字句🥰
當日員工不但為我們甜品點上蠟燭,
而且還一同過來唱生日歌🎂
氣氛滿滿🥳🥳

整體來講,
呢餐食物&服務都好高水準🤩
而且可以飽覽180度大海景,
有户內& 户外選擇,
🦮🐈🐕‍🦺帶毛孩可以選擇坐户外,
一齊望住個海品嘗地中海美食😋💓
2024-09-13 794 瀏覽
將軍澳海濱原來有好多餐廳,今次揀咗地中海餐廳試吓,感覺特別有氣氛。食物種類算多及多元化,晚餐單點不便宜,但服務很好,侍應都係講英語為主,輕鬆和優閒,還會為你介紹推介菜式。Duo of Crab Salad:擺碟和食物都很精美,份量都大份,口感不錯,好食!Grilled Octopus Tentacle:第一次見原條上,好腍,個人略婷太腍咬口口感欠缺,汁料和八爪魚好夾,有少少酸酸甜甜很開胃。21 day dry aged ribeye:見網上很好人推薦這道ribeye steak,叫了5成熟,外皮熟透和脆,肉則呈現剛熟的粉紅色,有些少輕微over了五成熟,可選自己喜歡的醬汁,如果生返少少就更好。French fries:以為是粗薯條,原來係薯角,有茄汁和sour cream醬,味道可以。

2024-08-18
呢間餐廳係正將軍澳海濱公園 所以個view好正 可以望到海 仲有戶外位置 方便放狗人士呀🐶以為星期六日都有lunch set 點知係需要單叫 咁嚟得都入去坐吓啦~叫咗🌟地中海慢煮牛肉🌟烤製牛肉醬菠菜千層麵🌟Stella 啤酒滿分5個🩵🩵🩵🩵🧡 (3.5分)一開頭就俾咗兩塊包,同埋個牛油個包仲係暖嘅!!! 係偏硬嘅意大利包,如果有湯嘅話應該幾正😚🌟地中海慢煮牛肉 🩵🩵🩵🩵 $240一碟入面有好多嚿牛肉同蘿蔔 配一個酸種麵包🥖牛肉超腍,基本上係一枝叉就已經可以分開到佢哋😚嗰醬係紅酒香草醬,所以會有少少水果嘅酸味同牛肉好夾整體食落亦都唔會話好膩個麵包係有啲酸,但係點埋個汁個配搭又係滿足嘅😌🌟烤製牛肉醬菠菜千層麵 🩵🩵 $208個千層麵第一啖係比想像中出色嘅☺️但係中間就唔見有菠菜嘅感覺🤣🤣見個汁紅紅地都係偏向蕃茄香草味 一開始都覺得幾得意😢食多兩三啖就開始覺得有啲酸咗啲 有啲heavy 唔係咁啱我口味🌟Stella啤酒 $58 大大杯冇得輸呀!!!!!!

叫咗
🌟地中海慢煮牛肉
🌟烤製牛肉醬菠菜千層麵
🌟Stella 啤酒

滿分5個🩵

🩵🩵🩵🧡 (3.5分)

一開頭就俾咗兩塊包,同埋個牛油個包仲係暖嘅!!!
係偏硬嘅意大利包,如果有湯嘅話應該幾正😚

🌟地中海慢煮牛肉 🩵🩵🩵🩵 $240
一碟入面有好多嚿牛肉同蘿蔔 配一個酸種麵包🥖
牛肉超腍,基本上係一枝叉就已經可以分開到佢哋😚
嗰醬係紅酒香草醬,所以會有少少水果嘅酸味同牛肉好夾
整體食落亦都唔會話好膩
個麵包係有啲酸,但係點埋個汁個配搭又係滿足嘅😌

🌟烤製牛肉醬菠菜千層麵 🩵🩵 $208
個千層麵第一啖係比想像中出色嘅☺️
但係中間就唔見有菠菜嘅感覺🤣🤣
見個汁紅紅地都係偏向蕃茄香草味
一開始都覺得幾得意😢

🌟Stella啤酒 $58 大大杯冇得輸呀!!!!!!

📍The Hunter將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖𓍯 Calamares Fritos $138🦑 一口炸魷魚粒超好食 口感啱啱好夠脆 啲魷魚夠腍 唔會太難咬🍳 配埋自家製蔬菜蛋黃醬 好香口 鹹鹹哋 食到上癮🥰𓍯Tuna Tartare $198🐟冇諗過吞拿魚加泡菜都幾好食 酸酸辣辣好香口好開胃🍣 質地有少少煙靭 唔會太腍 真係超好食𓍯Lobster Fra Diavolo $318🍝呢份辣蕃茄龍蝦意大利麵 粉麵太軟熟 唔夠煙韌 🦞龍蝦煮得啱啱好 好鮮龍蝦味 口感好爽🍅覺得唔夠辣 同埋蕃茄味唔夠新鮮 𓍯Australian Rib Eye $328🥩我哋嗌咗五成熟 但係嚟到好似medium well 太韌有少少難咬 🤰🏻牛肉味都幾重 配上面嘅香草牛油醬 香草味炭香味好重🍟配埋正常薯條一份𓍯
📍The Hunter

2024-07-19
  • Tuna tartare
  • Calamares  Fritos
2024-08-22 948 瀏覽
好喜歡呢間餐廳, 每一個菜都好岀色, 裝修亦都好有海島風情, 加埋外面嘅海景, 冇得彈👏🏻Grilled Octopus Tentacle 用咗西班牙八爪魚鬚, 都幾大條, 彈牙又有口感,煙燻蕃茄配西班牙辣椒粉, 醬汁都好味😋Josper Grilled Seabass 熟嘅程度剛剛好, 一啲都唔會鞋, 個醬都唔講得少, 酸酸地好開胃, 我哋叫佢萬能醬, 點乜都得😂Mediterranean Beef Stew 慢煮Prime牛肋骨, 啲肉勁淋, 唔洗咬已經分開🤤味道都啱啱好Pistachio Cream Brulée同一般焦糖燉蛋差唔多, 都係好滑, 有少少開心果味Pistachio and Vanilla Gelato開心果味真係好正, 開心果味好濃, 唔好錯過!

Grilled Octopus Tentacle

Josper Grilled Seabass

Mediterranean Beef Stew

Pistachio Cream Brulée
同一般焦糖燉蛋差唔多, 都係好滑, 有少少開心果味

Pistachio and Vanilla Gelato
開心果味真係好正, 開心果味好濃, 唔好錯過!
2024-08-14 887 瀏覽
這家餐廳的熟成牛排無疑是必試的菜品之一~~~日乾式熟成肉眼扒配薯條,經過精心的乾式熟成過程,牛肉表面形成了誘人的焦香,內裡依然保持粉嫩的顏色,肉質細緻柔軟~~搭配牛排的薯條同樣出色~~薯條酥脆~~骨羊扒羊味香濃,肉質細膩~~~除了主菜,開胃的沙拉也同樣引人矚目~~~新鮮的吞拿魚肉搭配脆爽的蔬菜,有車厘茄、迷你生菜、四季豆、橄欖。最後,精美的士多啤梨蛋糕、質感綿軟~~~~呢度環境唔錯,餐廳夠大又舒服!

這家餐廳的熟成牛排無疑是必試的菜品之一~~~
骨羊扒羊味香濃,肉質細膩~~~

呢度環境唔錯,餐廳夠大又舒服!
2024-08-09 972 瀏覽
地中海菜是我很喜歡的其中一種菜式,比起常見的中菜西餐或是泰國菜,地中海菜餐廳比較少有,所以做得出色的更加令我難忘,而這間在將軍澳海旁的地中海菜很值得推介!餐廳的藍色主題和牆上的古典圖畫很有風情,吧枱的裝潢用上金色配藍色,帶點輕奢華感,好美啊!之前在這裏吃過午餐,已經覺得好好吃了~這次點的三樣菜式同樣好吃,我和朋友都很喜歡唷~入座後,職員先送上餐包,餐包看上去平平無奇,但吃下去非常有驚喜,熱騰騰的吃起來很有溫度。麵包口感鬆軟配上軟硬適中的牛油,吃起來味道很不錯呢!餐包是熱騰騰的,而牛油是有預先解凍,室溫的可以立刻就可以塗在麵包上,感覺是餐廳有預先準備過的,整件事都令我覺得餐廳很有誠意。♡蟹肉沙律配牛油果、芒果莎莎醬 🥢必點🥢蟹肉份量不少,蟹肉和牛油果非常配搭,芒果莎莎醬酸甜開胃,三樣混合在一起吃口感層次很豐富啊!♡牛西冷300克 🥢必點🥢賣相已經非常吸引,貼心切好一塊塊方便方便客人進食,配上特色的煙燻香草蒜蓉牛油,牛扒外皮帶點香脆,微微的焦香味,肉質軟腍,帶有肉汁,同行朋友也大讚好吃呢!♡烤比目魚 🥢必點🥢沒有想到是整條魚上菜,本以為是平日吃的魚柳扒模樣,外表雖然不太吸引,烤得黑漆漆的,
地中海菜是我很喜歡的其中一種菜式,
比起常見的中菜西餐或是泰國菜,
地中海菜餐廳比較少有,所以做得出色的更加令我難忘,
而這間在將軍澳海旁的地中海菜很值得推介!

餐廳的藍色主題和牆上的古典圖畫很有風情,
吧枱的裝潢用上金色配藍色,帶點輕奢華感,好美啊!
之前在這裏吃過午餐,已經覺得好好吃了~
這次點的三樣菜式同樣好吃,我和朋友都很喜歡唷~

入座後,職員先送上餐包,
餐包看上去平平無奇,但吃下去非常有驚喜,
熱騰騰的吃起來很有溫度。
麵包口感鬆軟配上軟硬適中的牛油,吃起來味道很不錯呢!
餐包是熱騰騰的,而牛油是有預先解凍,
室溫的可以立刻就可以塗在麵包上,
感覺是餐廳有預先準備過的,
整件事都令我覺得餐廳很有誠意。
蟹肉沙律配牛油果、芒果莎莎醬

♡蟹肉沙律配牛油果、芒果莎莎醬 🥢必點🥢
蟹肉份量不少,蟹肉和牛油果非常配搭,
芒果莎莎醬酸甜開胃,三樣混合在一起吃口感層次很豐富啊!

♡牛西冷300克 🥢必點🥢
賣相已經非常吸引,
牛扒外皮帶點香脆,微微的焦香味,
肉質軟腍,帶有肉汁,同行朋友也大讚好吃呢!

♡烤比目魚 🥢必點🥢
沒有想到是整條魚上菜,本以為是平日吃的魚柳扒模樣,
外表雖然不太吸引,烤得黑漆漆的,
但是放下口就覺得味道有驚喜,外皮烤得香脆,
表面有大量香料,充滿地中海風味,值得一試啊!
Lavender Sea

♡Lavender Sea
Butterfly Pea Infused Gin,Lavender,Citrus,Protein Source&Edible Flower
整杯都是紫色的,飲品上當有花瓣,感覺很有神秘感呢~
而飲品神秘的紫色是來自蝶豆花,
薰衣草加上酒味,帶輕微的苦澀味。

♡Fizzle Swizzle
Fresh Passion-Fruit,Coconut,Pineapple,Citrus,Seltzer
由新鮮百香果、椰子、鳳梨、柑橘、蘇打水調製而成,
杯子上有熱情果和椰子,很有熱帶風味,
喝下去充滿百香果的酸甜味。
✔️餐廳設加一服務費
Lavender Sea
Fizzle Swizzle
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌊 超級CHILL嘅地中海餐廳 @ 🌟 THE HUNTER 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:The Hunter Shrimp SaladNicoise Salad21-Day Dry age USDA Prime RibeyeGrilled Wagyu M5 Rump SteakDaily DessertIced CappuccinoIced Latte.👽 好鍾意呢間餐廳嘅裝修充滿地中海風情,最正仲要起正海濱長廊,食飯前後行一轉,真係超級精神爽利!尤其適合起呢度嘆一個悠閒嘅優質靚午餐,會包括前菜、主菜、飲品、甜品。.🦐 極力建議一定要揀呢一個「青木瓜沙律」做前菜,好簡單,因為超大份!裡面有青木瓜,什錦生菜、大蝦配醬油。啲青木瓜切絲好爽脆,超大兜,配埋什錦生菜同大蝦,用醬油調味唔會辣,真係超級開胃!.🥗 另外就係「尼斯沙律」,裡面有烤吞拿魚、車厘茄、迷你生菜、四季豆同橄欖。吞拿魚都幾大塊,有煙燻香味,比較經典同清新。.🥩 熟成牛肉會特別嫩同濃郁,所以揀左「美國21日乾式熟成肉眼扒」,有300克。燒到剛剛好有少少焦香,外脆內嫩,多肉汁
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Daily Dessert
Iced Cappuccino
Iced Latte

Nicoise Salad

🥩 熟成牛肉會特別嫩同濃郁,所以揀左「美國21日乾式熟成肉眼扒」,有300克。燒到剛剛好有少少焦香,外脆內嫩,多肉汁仲有濃郁嘅肉香,配好多薯條!

🍖 另外試左「M5和牛後腿肉」,尺寸稍微細過樓上嗰款少少。呢個部位估唔到都咁鮮嫩,保留咗牛肉本身嘅鮮味同質感。稍微無咁多油香,但不影響肉汁嘅保留。

Grilled Wagyu M5 Rump Steak

🍰 是日甜品係「士多啤梨夾心蛋糕」,海綿蛋糕夾住士多啤梨同忌廉。
🍹 呢度空間感十足,食完嘢,嘆下CAPPUCHINO同LATTE,奶味都幾濃,泡泡亦打得輕盈,可以繼續CHILL下飲吓傾吓偈。

Iced Cappuccino & Iced Latte

😉 呢度嘢食用料優質,仲有露天座位,成個氣氛同空間真係香港難得咁CHILL嘅好選擇。

📍 將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Iced Cappuccino & Iced Latte
2024-08-04 674 瀏覽
我地兩公婆第一次來The Hunter 二人晚餐環境舒適,有空間感食物十分美味:Calameres Frites 炸得酥脆剛剛好Crab Chitarra 蟹肉味道香濃Rib Eye 400g 我地揀左medium rare,冇血水,粉紅肉嫰,配紅酒汁好夾Pistachios Crème Brûlée 淡淡的開心果味,正常味道Red Sangria 好好飲,若果酒量好d,會再叫多杯今晚食得好開心,美酒佳餚仲有靚靚海景睇,值得再去。
我地兩公婆第一次來The Hunter 二人晚餐
環境舒適,有空間感
食物十分美味:
Calameres Frites 炸得酥脆剛剛好

Crab Chitarra 蟹肉味道香濃

Red Sangria 好好飲,若果酒量好d,會再叫多杯

今晚食得好開心,美酒佳餚仲有靚靚海景睇,值得再去。
2024-08-04
  • Crab Chitarra
  • Rib Eye
  • Pistachio Cream Brulee
2024-08-03 632 瀏覽
想同屋企人休閑地食晚餐,就帶埋屋企人嚟食西餐~⭐️西班牙烤大蝦配辣椒純橄欖油蝦沾上辣椒橄欖油,配上麵包食,本以為會好油膩,但其實唔係,而且食落會帶點微辣。⭐️蟹肉意大利麵 麵有蟹肉、番茄、海鮮醬,蟹肉都幾多下。⭐️美國1855黑安格斯頂級Prime牛肉肉眼扒配洋蔥珍珠蘑菇汁牛肉味重,第一次嘗試搭配洋蔥蘑菇汁食,又幾好食。⭐️Cazador's Sangria 白酒混合水果嘅淡淡嘅甜味,好配牛扒一齊食。⭐️Navigator 蘋果、黃瓜、柑橘同檸檬汽水,好清爽。
想同屋企人休閑地食晚餐,就帶埋屋企人嚟食西餐~

⭐️西班牙烤大蝦配辣椒純橄欖油

⭐️蟹肉意大利麵
麵有蟹肉、番茄、海鮮醬,蟹肉都幾多下。

牛肉味重,第一次嘗試搭配洋蔥蘑菇汁食,又幾好食。

⭐️Cazador's Sangria
白酒混合水果嘅淡淡嘅甜味,好配牛扒一齊食。

⭐️Navigator
蘋果、黃瓜、柑橘同檸檬汽水,好清爽。

位於將軍澳藍塘傲海邊有幾間好悠閒好Chill 嘅餐廳, 呢次揀咗地中海風嘅The Hunter Lunch Set 前菜點咗:Nicoise Salad烤吞拿魚 . 車厘茄 . 迷你生菜 . 薯仔 . 橄欖 . 糖心蛋,配搭好清新,樣樣食材都好夾,非常開胃!吞拿魚亦都好新鮮The Hunter Shrimp Salad青木瓜,什錦生菜、大蝦配醬油非常清新好味,青木瓜爽口,大蝦新鮮彈牙,滿滿芝麻香21-Day Dry age Ribeye 300g $368外層煎封帶點焦香,肉滑多汁薯條亦都炸得非常香脆Lamb T-Bone $218肉質鮮嫩,帶點淡淡羊臊味份量兩小塊,貴精不貴多甜品係士多啤梨忌廉蛋糕薄薄一小片,份量剛剛好跟餐可以揀汽水或者橙汁呢度嘅重點係個環境,真係好舒服好Chill 😎 慢慢食吓嘢傾吓偈,又一個美好的下午牆身設計充滿地中海風情

Lunch Set 前菜點咗:

The Hunter Shrimp Salad
青木瓜,什錦生菜、大蝦配醬油
非常清新好味,青木瓜爽口,大蝦新鮮彈牙,滿滿芝麻香

外層煎封帶點焦香,肉滑多汁
薯條亦都炸得非常香脆

Lamb T-Bone $218
肉質鮮嫩,帶點淡淡羊臊味
份量兩小塊,貴精不貴多

甜品係士多啤梨忌廉蛋糕
薄薄一小片,份量剛剛好

跟餐可以揀汽水或者橙汁

牆身設計充滿地中海風情