2024-10-05 1002 瀏覽
《The Pantry Cafe - 葵芳》星期三,又係食好西既日子😌今次帶左我同事去葵芳食我好喜歡去食梳乎厘pancake 既cafe食brunch🥰之前我一般都係去旺角分店,原來葵芳都開左一間咼,以後星期三既lunch又多一個地方比我選擇啦☺️我哋去既時候剛好仲有lunch menu,每人叫左一個lunch set 再加錢轉呢度最出名既奶昔,套餐可以揀沙律或者餐湯,食完再加多個我最鍾意既梳乎厘pancake就夠曬喉啦🫶🏻💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁我今次就試左用紅酒汁烹調既牛柳粒配意大利飯,個飯係用左白汁去煮,食得到意大利飯果,我種半生熟既口感,食落creamy 香滑,督穿埋個溫泉蛋等啲蛋汁流出,配埋個白汁意大利飯,味道好夾 個牛柳都唔會煮到爛曬無左口感,咬落有陣陣紅酒香,食落有肉味💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔凡惠顧lunch set,只需加$25就可以轉餐飲做奶昔😆薄荷朱古力奶昔好濃郁好厚身,食得到粒粒既朱古力碎同朱古力醬,薄荷味都算幾濃厚,可以encore 🫶🏻 💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香
《The Pantry Cafe - 葵芳》

💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁

💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔

💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包
同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香牛油味,用黎配酸種麵包同肉汁應該會幾好食,個汁帶有陣陣蕃茄既甜味,羊肉食落都唔算臊,可以一試

💁🏻‍♀️焦糖脆脆奶昔

我同事一飲就話好喜歡呢個奶昔,佢個base係雲尼拿既奶昔,再喺上面放左whipped cream 同焦糖脆脆,十分香甜好味,連我都忍唔住偷食兩粒脆脆呀

💁🏻‍♀️Ricotta 厚班戟,抹茶忌廉醬,紅豆,脆米&抹茶蕨餅

梳乎厘pancake我就揀咗我哋兩個都鍾意食嘅抹茶口味,上面層抹茶忌廉醬好濃郁,食落有回甘,味道唔會太甜,配返軟綿綿嘅梳乎厘pancake 真係好合拍,另外佢嘅抹茶蕨餅都十分煙靭好味,幾乎係每次嚟到都必點嘅item
2024-10-02
2024-09-05 2814 瀏覽
平時放假鍾意同朋友去行葵廣掃街同埋買衫,上兩個星期竟然見到呢間The pantry喺新都會都開!之前喺MOKO食過覺得佢嘅pancake好正😊同行朋友竟然未試過,所以就帶左佢來:🍴Australian Sirloin w/ Roasted Potatoes🥩 $178牛扒份量十足,我地叫咗medium🤪火候控制得剛好🙂‍↕️牛味都算濃郁,配菜有車厘茄、薯仔同埋翠玉瓜,可以中和返牛肉既膩,食多幾舊都唔會有好滯既感覺😋🍴Salmon Tacos🍳 $88有驚喜😍夾餅超級足料🤤佢有三文魚、酸椰菜、蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、生菜同埋是拉差醬🤣啖啖都爆曬餡!口感豐富又清新,加埋sour cream真係好食好多🤪以前菜來講係非常唔錯😌🍴Pull Pork Lasagna Roll🐷 $158推薦❣️呢個千層麵好出色,中間夾住慢煮手撕豬肉、酸椰菜同埋蕃茄汁 🥫芝士超級濃郁🧀 千層麵好有嚼勁🤤整體層次感豐富😙酸酸甜甜,超級開胃!食多幾啖都唔會覺得膩~🍴The Pantry’s Pancake🥞 $108最signature疏乎厘pancake點可以唔食🥰今次就揀左最Basic既味道,配上牛油、糖漿同埋

🍴Salmon Tacos🍳 $88

🍴Pull Pork Lasagna Roll🐷 $158

🍴The Pantry’s Pancake🥞 $108
最signature疏乎厘pancake點可以唔食🥰今次就揀左最Basic既味道,配上牛油、糖漿同埋少量生果🍓疏乎厘班戟富空氣感,入口即化😛 keep到之前既質素!

整體來講,食物質素不錯😙性價比都高!食物種類多元化,餐廳有室內同室外座位,我地坐左室外,環境開陽光猛☀️枱與枱之間都有足夠嘅空間感👌🏻同朋友仔來聚餐打下卡就岩晒啦👭🏼佢哋嘅Pizza都好吸引,下次來一定要試🍕
2024-07-31
2024-09-02 2720 瀏覽
前排屋企人食過新都會廣場The Pantry Cafe後, 大讚呢度嘅pancake超正! 今日丫妹考完試就約我去呢度食dinner, 當然主打必食呢度嘅Pancake啦!餐廳座位分兩個section, 兩邊格調都有所不同。餐廳供應數款主食, 例如意粉、意大利飯、PIZZA、Burger等等....而最吸引嘅絕對係呢度嘅甜品。 【Salami】HK158Pizza呈長方形, 餅皮微脆煙韌, 面層佈滿了茄醬、Mozzarella Cheese芝士同埋意大利香腸, 甜酸帶點微辣鹹香。 【Bolognese Fettuccine with Onsen Egg】HK$132闊麵有口感而不太硬, 有大量安格斯牛肉肉醬, 甜酸開胃, 肉味香濃, 配有一隻温泉蛋, 一篤即流出豐富蛋汁, 令整個闊麵口感更黏滑。      Order了兩款口味嘅Ricotta厚班戟, 兩層Pancake於上檯時輕微左右搖擺, 盡顯鬆軟度, 口感軟綿。 【Banoffee Creme Brulee Pancake】HK$119面層Pancake上有層薄脆焦糖, 淋上了雲尼拿吉士醬, 不但沒有覆蓋pancake嘅蛋味, 反

餐廳座位分兩個section, 兩邊格調都有所不同。

【Salami】HK158
Salami

面層Pancake上有層薄脆焦糖, 淋上了雲尼拿吉士醬, 不但沒有覆蓋pancake嘅蛋味, 反而令整體蛋香味更提升, 簡直perfect match! 再有香蕉同埋少少拖肥醬做擺盤, 賣相同味道同樣吸引, 推介!!
Banoffee Creme Brulee Pancake

【Chocolate Banana Pancake】HK$125
Pancake上淋上了朱古力濃醬, 疊上朱古力布甸同埋一球朱古力味雪糕, 不過朱古力味稍為覆蓋了pancake本身嘅蛋香味, 如果喜歡食朱古力嘅朋友必定喜歡, 真係啖啖都係特濃朱古力。
Chocolate Banana Pancake
2024-09-02
Salami
Banoffee Creme Brulee Pancake
Chocolate Banana Pancake
2024-08-31 2234 瀏覽
The Pantry Cafe 葵芳分店 , 佈置簡約明亮, 以淺木色為主調 ,加上植物綠化, 散發小清新的氣氛, 還享有開揚景觀, 環境舒適寬敞的 cafe。 三文魚Tacos $88香脆的Tacos , 包裹著剛烤好的三文魚,肉質鮮嫩,搭配酸酸的蕃茄莎莎醬, 爽脆的青瓜粒和綿密的牛油果醬,口感豐富而清新, 是滋味開端的小食。Chicken Burrata Fettuccine $142烤過後的雞胸,肉質保持鮮嫩 , 配上醇厚的 Burrata Cheese , 滿滿的奶香 , 令到雞肉更加滑溜吸引 , 濃稠的蕃茄忌廉汁, 酸甜味道, 與煙韌的寬條麵 , 完美搭配,令人食慾大增。白酒藍青口配多士 $79新鮮的藍青口 , 肉質挺身有彈性,浸泡在香濃的白酒醬汁中, 入口鮮味 , 淡淡 醉人的酒香, 搭配的多士, 香脆可口。安格斯牛肉漢堡 $99香噴噴的安格斯牛肉漢堡 , 外脆內嫩, 每一口是牛肉的濃郁鮮香,洋蔥和蘑菇的甜美與濃厚芝士醬,無窮的滋味和層次感 , 麵包鬆軟及富有彈性,令人難以抗。Pantry's Pancake $108厚身的Pancake 外表金黃,輕盈蓬鬆 , 充滿

三文魚Tacos $88

白酒藍青口配多士 $79

安格斯牛肉漢堡 $99

Pantry's Pancake $108
厚身的Pancake 外表金黃,輕盈蓬鬆 , 充滿空氣感 , 滿滿的蛋香及牛油香氣,淋上楓糖糖漿後 , 增添了香甜的味道 , 伴碟的新鮮水果 , 酸酸甜甜 , 好清新的口感 。

葵芳 ≣ ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 𖤘 試業中 𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎上星期去葵芳 新都會廣場行街 發現商場5樓新開 ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ 分店 ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 試業中除咗 ᴍᴏᴋᴏ 旺角東同 ɴᴇᴡ ᴛᴏᴡɴ ᴘʟᴀᴢᴀ 沙田之外 大家又有多一個選擇啦 餐廳環場半開放半室內木系歐式典雅風格 配搭不同綠色植物作點綴 ☘️當日仲好好彩 喺室外平台可以食住睇黃昏落霞 💖 食物選擇與 ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ & ᴄʜɪᴘꜱ ʀᴇᴘᴜʙʟɪᴄ 旺角東同 ʙᴜᴛʟᴇʀʏ 沙田相類似 主打歐陸西式餐點同甜品 個日見ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 門口櫃枱寫有新開張優惠 * ✧ ᴏᴘᴇɴɪɴɢ ᴏꜰꜰᴇʀ ✧*※ ᴍᴏɴᴅᴀʏ ᴛᴏ ꜰʀɪᴅᴀʏ ※ 50% ᴏꜰꜰ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ ※ 20% ᴏꜰꜰ ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ ※ 20% ᴏꜰꜰ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴀ ʟᴀ ᴄᴀʀᴛᴇᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ 厚班戟配搭全日早餐 口感層次滿滿除咗厚班戟 仲有滑蛋、 英式香腸、煙肉、炒蘑菇、 新鮮沙律同蕃茄仔 全日早餐配料帶濃濃煙燻嘅香氣厚班戟濕潤鬆軟
葵芳 ≣ ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ 𖤘 試業中

※ ᴍᴏɴᴅᴀʏ ᴛᴏ ꜰʀɪᴅᴀʏ
※ 50% ᴏꜰꜰ ᴛᴇᴀ ꜱᴇᴛ
※ 20% ᴏꜰꜰ ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ
※ 20% ᴏꜰꜰ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴀ ʟᴀ ᴄᴀʀᴛᴇ

除咗厚班戟 仲有滑蛋、 英式香腸、煙肉、炒蘑菇、
新鮮沙律同蕃茄仔 全日早餐配料帶濃濃煙燻嘅香氣
厚班戟濕潤鬆軟 可以按個人喜好加上楓糖 或者夾心
蕃茄仔鮮甜 無過多青草味 平日唔好嘅我竟然接受到

ᴜɴɪ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ 香煎帶子海膽蟹肉忌廉汁意粉
新分店感覺偏向更濃忌廉汁口味 相較其他兩間店
忌廉汁色彩上更偏冷白 之前食嘅忌廉汁是橙黃色
蟹肉比例感覺有差別 或許是廚師手法上有所不同吧

ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʜᴇᴇꜱᴇ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ 芝士雞肉墨西哥薄餅
薄餅外皮穌脆 內層包裹芝士雞肉 整個口感恰到好處
旁邊附帶「 番茄莎莎酸辣醬 」「 牛油果酸忌廉醬 」
個人喜好兩樣各半 酸酸地 帶少少辣 口感層次滿滿啊

ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ 意大利香腸薄餅配乳酪醬
ᴘɪᴢᴢᴀ 呈長方形狀 餅底薄身又香脆 面頭放上咸香味十足嘅配料
滿滿 ꜱᴀʟᴀᴍɪ 意大利腸 同 ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ 賣相一流 滋味十足
除咗「 乳酪醬 」外 「 番茄莎莎酸辣醬 」「 牛油果酸忌廉醬 」
都可以為 ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ 帶嚟不一樣層次風味

🜸
▸ ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ  ┅ HKD 155
▸ ᴜɴɪ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ┅ HKD 178
▸ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʜᴇᴇꜱᴇ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ ┅ HKD 79
▸ ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ ┅ HKD 158

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒   ᴛʜᴇ ᴘᴀɴᴛʀʏ ᴄᴀꜰᴇ   𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 ❀
❜ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
Shop 531-540, 5/F, Metroplaza, 223 Hing Fong Road, Kwai Fong

‎‎܀
2024-08-08
  • ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴋᴋʏ
  • ᴜɴɪ & ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ
  • ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʜᴇᴇꜱᴇ Qᴜᴇꜱᴀᴅɪʟʟᴀ
  • ꜱᴀʟᴀᴍɪ & ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ
呢間餐廳的環境真係好舒服!設計簡潔而現代💖非常適合休閒用餐梳乎厘pancake是他們的招牌 呢個必試😂😂Snack: 雞肉 Mozzarella 芝士墨西哥薄餅 ($79)薄餅底脆口 雞肉鮮嫩 搭配濃郁的Mozzarella芝士番茄莎莎酸酸甜甜 完美提升整體風味酸忌廉和牛油果醬更添層次 😍算係好開胃ah!Snack: 燒美國封門柳牛扒串燒 ($148)牛扒串燒煎得剛剛好 肉質鮮嫩多汁配上蒜茸牛油 味道好夾👍👍低溫慢烤的焦糖菠蘿甜而不膩 有種好fresh的感覺Main: 燒肉汁慢煮牛面類肉 意大利飯&燒雜菜($175) 🍴肉質慢煮得超入味 肉汁濃郁 有少少驚喜意大利飯吸收了肉汁的精華 口感滑順 😊食完好滿足!Main: 新鮮海膽,香煎帶子&蟹肉海膽 忌廉汁意粉($148)海膽的鮮味超級濃郁 原隻好滿足!!香煎帶子煎得金黃❤️加入少少蟹肉令意粉口感更加豐富 唔錯😍~Dessert: Ricotta厚班戟 ($108) 🌟我地叫左signature pancake口感鬆軟 搭配大大粒焦糖牛油水果配搭幾好👏🏻 中和返D甜味 甜而不膩~真係一個完美的甜點結尾!Drinks: 薄荷朱古力奶昔 ($5
呢間餐廳的環境真係好舒服!
設計簡潔而現代💖非常適合休閒用餐

梳乎厘pancake是他們的招牌 呢個必試😂😂

薄餅底脆口 雞肉鮮嫩 搭配濃郁的Mozzarella芝士
番茄莎莎酸酸甜甜 完美提升整體風味
酸忌廉和牛油果醬更添層次 😍算係好開胃ah!

Snack: 燒美國封門柳牛扒串燒 ($148)
牛扒串燒煎得剛剛好 肉質鮮嫩多汁
配上蒜茸牛油 味道好夾👍👍
低溫慢烤的焦糖菠蘿甜而不膩 有種好fresh的感覺

肉質慢煮得超入味 肉汁濃郁 有少少驚喜
意大利飯吸收了肉汁的精華 口感滑順 😊食完好滿足!

海膽的鮮味超級濃郁 原隻好滿足!!
香煎帶子煎得金黃❤️
加入少少蟹肉令意粉口感更加豐富 唔錯😍~

Dessert: Ricotta厚班戟 ($108) 🌟
我地叫左signature pancake
口感鬆軟 搭配大大粒焦糖牛油
水果配搭幾好👏🏻 中和返D甜味 甜而不膩~
真係一個完美的甜點結尾!

Drinks:
薄荷朱古力奶昔 ($59) & 鮮橙梳打 ($48)
清新薄荷幾好飲 食到有少少朱古力粒粒添
鮮橙梳打清新爽口 真係夏天飲最好不過!

主菜的鹹食口味均衡,汁液濃郁,無論是味道還是質感都剛好合適。整體環境清新簡約,讓人享受多國菜的同時,也能感受到一份輕鬆自在的用餐氛圍。🥰😋
原本諗住開開心心去慶祝食見到評語都唔錯點知去到服務,完全冇熱誠😂類似經理嘅物體做黑口黑面服務都唔好講啦食物葵芳都算係美食天堂,我從來都未食過一間餐廳可以令我唔想叫甜品,想cut埋最後一道菜就走Uni and scallop linguine首先海膽真係好唔新鮮啲意粉又十分之硬,筷子就正常發揮,總之三樣嘢加埋一啲都唔協調(可能會問問題就出聲點解唔投訴我投訴都費事見到佢哋啲服務)係上咗main course 先上前菜🙃Salmon Tacos(3pcs)佢嗰塊餅完全完全唔好食同入邊啲配菜又係完全唔協調,不過值得有記憶嘅就剩係得個汁都正常發揮。最後最後原本想cut order,但給唔切嘅Roast chicken waffle窩夫原本都算係精粹,但係整得Overcooked雞肉碎嫩口,但係冇味🧐難得生日想輕身都想要好嘅環境及美食,但係一樣都冇唔緊要啦,希望2025都會繼續好唔好俾呢一餐影響😌
原本諗住開開心心去慶祝食
見到評語都唔錯
點知去到服務,完全冇熱誠😂
類似經理嘅物體做黑口黑面
服務都唔好講啦
食物

Uni and scallop linguine
首先海膽真係好唔新鮮啲意粉又十分之硬,

係上咗main course 先上前菜🙃

Salmon Tacos(3pcs)

最後最後原本想cut order,但給唔切嘅
Roast chicken waffle
窩夫原本都算係精粹,但係整得Overcooked

雞肉碎嫩口,但係冇味🧐

難得生日想輕身都想要好嘅環境及美食,
但係一樣都冇
唔緊要啦,希望2025都會繼續好唔好俾呢一餐影響😌
6天前 0 瀏覽
Matcha Cream Pancake🥞班㦸空氣感滿滿,入口即溶🥰抹茶忌廉醬好濃,紅豆,脆米& 抹茶蕨餅好好味🤤好有日本風。Burrata Prosciutto🍕好鍾意食薄Pizza 個邊好脆口,有Burrata 芝士,巴馬火腿,蕃茄,火箭菜&燈籠椒,樣樣都好鬼正。Pancetta Carbonara🍝意式煙肉厚切,所以口感好好👍🏻醬汁加埋芝士好好味,意粉軟硬適中。Mint Chocolate Mike Shake🥤好香薄荷味,好鍾意有忌廉,撈埋好濃好好飲呀⋯⋯Pink Guava Soda, NEON Fruit Sodas🥤紅石榴好特別,飲落更加清新。
Matcha Cream Pancake🥞

Burrata Prosciutto🍕

Pancetta Carbonara🍝

Mint Chocolate Mike Shake🥤
好香薄荷味,好鍾意有忌廉,撈埋好濃好好飲呀⋯⋯

紅石榴好特別,飲落更加清新。
2024-10-20 0 瀏覽
葵芳新都會廣場有間西餐廳新開,一於試試。首先試咗佢哋嘅 Burrata Prosciutto pizza $188,嗰個Burrata芝士真係幾滑,配埋巴馬火腿,鹹香適中。Pizza🍕 即刻整熱辣辣,蕃茄同火箭菜增添咗一份清新感,燈籠椒帶少少甜味,整體味道層次分明。至於 Calamari Squid Ink Pasta $142。墨魚汁意粉香濃但唔會太重,煮得啱啱好唔會太腍。墨魚圈爽口彈牙,配埋微辣嘅調味。接住嚟就試咗 Strawberry & Custard Waffle$115🧇呢個窩夫軟身肉麵包口感,士多啤梨🍓酸酸甜甜,加埋焦糖薄脆,脆脆地。士多啤梨醬配上忌廉吉士醬,甜度啱啱好。飲品方面,我試咗佢哋嘅有機綠茶同洋甘菊茶。綠茶清香;洋甘菊茶就平和舒服,飲杯熱茶真係perfect ending。

葵芳新都會廣場有間西餐廳新開,一於試試。

2024-10-20 0 瀏覽
新都會高質Cafe🌟Cafe環境不錯,坐得好舒服~位置比較空曠,透過玻璃窗門可以望到戶外環境,感覺好relax❤️Pulled Pork & Pineapple 呢個手撕豬肉pizza好有驚喜!個人認為性價比好高餅底煙靭又咬口,仲好足料添~另外跟咗個乳酪醬,又畫龍點睛嘅效果👍🏻MO burger安格斯牛肉、炒洋蔥蘑菇、芝士漢堡呢個組合好難會唔好食!安格斯牛肉味道香濃,外層煎得焦香,油脂味道好香👍🏻The Pantry Cafe (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號
新都會高質Cafe🌟

Pulled Pork & Pineapple
呢個手撕豬肉pizza好有驚喜!個人認為性價比好高

MO burger
安格斯牛肉、炒洋蔥蘑菇、芝士漢堡

The Pantry Cafe (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號
老實講 我食野通常都會避開靚靚打卡cafe 因為通常都味道都冇咩驚喜但又唔平😂😂 但呢度就係除左靚之外 食物味道有驚喜喎 而且計番食材定價唔算好高 算係食過嘅cafe之中味道幾出色嘅一間!🍝新鮮海膽 香煎帶子 蟹肉海膽忌廉汁意粉($168)呢個食材配搭收呢個價唔過份 而且海膽真係大大一舊 勁動L 除左帶子同蟹肉都咁鮮味之餘 個汁都好creamy 而且係可以啖啖意粉都沾滿忌廉汁 非常出色 食到我同朋友lamlam脷 大推呢個意粉🫶🏻🫶🏻🍚烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇($188)相對之下呢個飯都失色少少 但大蝦真係極大!可能因為冬蔭公risotto都係唔少fusion菜嘅配搭 驚喜相對冇咁大 而價錢都高過海膽意粉少少🤓🥪白酒青口配多士($79)青口份量都幾多 多士唔係普通烘多士 係牛油味好重 比較軟 介乎喺多士同丹麥酥之間質地同味道 食落好香 配埋白酒忌廉汁非常夾 青口都大大隻 值得叫😆😆🥤焦糖脆脆奶昔($69)甜品同飲品都係出名嘅 就試試手工奶昔 雲呢拿味 質地好稠足料 不過要提醒大家呢杯野真係極邪惡 液體雪糕 😂😂🍮菠蘿椰子pancake($119)賣相好有趣 椰漿係天然味道唔會好

🍝新鮮海膽 香煎帶子 蟹肉海膽忌廉汁意粉($168)

🍚烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇($188)

🥪白酒青口配多士($79)

🥤焦糖脆脆奶昔($69)

甜品同飲品都係出名嘅

🍮菠蘿椰子pancake($119)

賣相好有趣 椰漿係天然味道唔會好甜 不過因此pancake味道會比較淡 菠蘿同椰子呢個配搭唔算好夾 不過菠蘿燒得非常甜 愛菠蘿之人可以一試👻👻
2024-10-18 0 瀏覽
餐廳裝潢清新森系風格配搭木質藤椅、綠色植物,充滿歐陸式風情。主打梳乎厘厚班戟及各式意粉、漢堡等菜式,賣相精緻吸引。Four Cheese六角星星外型十分吸晴,用上四款芝士,有水牛芝士、藍芝士醬、水牛芝士及意式軟芝士,芝士下得重手,鹹香惹味,香口不油膩。White Wine Mussels藍青口極具鮮味及海水味,肉質和氣味極佳,加上香濃忌廉,味道十分配合。吃剩的忌廉汁還可以用來沾多士食。Buttermilk Chicken Salad賣相色彩繽紛,沙律菜新鮮清爽,有烤雞扒、牛油果、煙肉、溫泉蛋等,份量十足。Black Truffle Cheese Chips一上檯黑松露的香氣十足,薯條淋上車打芝士醬,導致薯條軟淋,但味道幾特別。
餐廳裝潢清新森系風格
配搭木質藤椅、綠色植物,充滿歐陸式風情。
主打梳乎厘厚班戟及各式意粉、漢堡等菜式,賣相精緻吸引。
White Wine Mussels
吃剩的忌廉汁還可以用來沾多士食。
Black Truffle Cheese Chips
Black Truffle Cheese Chips
2024-10-14 0 瀏覽
難得有時間,見有新開cafe一於同老公去食Burrata Prosciutto pizza芝士好香,薄餅好薄脆,配埋鹹香巴馬火腿整個pizza 層次分明口感豐富,yummy。Pancetta Carbonara麵條好煙韌彈牙!挾著濃郁醬汁加埋滿滿煙肉同蘑菇🍄‍🟫超正燒安格斯澳洲穀飼牛扒我地選7成熟,外皮燒得外脆內軟,鎖住肉汁鮮美,都好香牛味搭配特製調味料同薯容都好好食凍檸茶,薄荷朱古力,超清新的薄荷香氣有粒粒濃郁朱古力,正👅
難得有時間,見有新開cafe一於同老公去食

Burrata Prosciutto pizza
芝士好香,薄餅好薄脆,配埋鹹香巴馬火腿
整個pizza 層次分明
口感豐富,yummy。

Pancetta Carbonara
麵條好煙韌彈牙!挾著濃郁醬汁
加埋滿滿煙肉同蘑菇🍄‍🟫超正

燒安格斯澳洲穀飼牛扒
我地選7成熟,外皮燒得外脆內軟,
鎖住肉汁鮮美,都好香牛味
搭配特製調味料同薯容都好好食

凍檸茶,薄荷朱古力,超清新的薄荷香氣
有粒粒濃郁朱古力,正👅

2024-10-08
紀念日
今日跟同事去新都會食午餐,話間餐廳午餐同甜品班戟都好好食😋而且環境都幾靚中午套餐都幾好選擇,我就簡焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉🍝有沙律🥗仲有飲品,我就突然好想飲奶惜😂都加小小錢就可以轉特飲👍雞絲沙律菜,雖然細細碗,但沙律菜好特別好清新🥗,加入橄欖油同埋意大利醋,好醒胃😋芝士焗帶子,焗帶子岩岩熟,加上芝士既香,正😄香草意粉,好中意佢用左粗意大利粉,加上香草味汁好濃,意大利粉夠粗吸收香草汁,仲有幾粒細帆立貝,口感好豐富😋同事叫左煙三文魚,溫泉雞蛋,甘籃葉,玉子豆腐,本菇,味噌梅子汁焗飯,睇個名都已覺得好豐富😍好大一舊三文魚,三文魚肉夠厚身,掩味剛剛好,肉唔會煎都硬,同事話好中意飯口感同味道溫泉蛋跟味噌飯好似食緊日本飯,配菜又好食😋最中意甜品上場,士多啤梨奶惜😋好靚😍好cream ,士多啤梨🍓好正Ricotta厚班戟5小時低溫慢烤焦糖菠蘿椰子醬,牛油酥餅碎菠蘿真係好好食,好甜帶點焦糖香,班戟夠厚,吸收椰子醬同菠蘿既甜味,真係好滿足,唔怪之得啲人話食甜品係會特別開心🥳

芝士焗帶子,焗帶子岩岩熟,加上芝士既香,正😄

溫泉蛋跟味噌飯好似食緊日本飯,配菜又好食😋

Ricotta厚班戟

5小時低溫慢烤焦糖菠蘿椰子醬,牛油酥餅碎
2024-10-12 0 瀏覽
French toast that we waited for an hour for… Not worth the money or the wait. Staff were not helpful either. The food was hot but lost our appetite becayse we had to wait so long for it. We were told it would take 20 minutes and then we had finished our drinks and then we also had to wait longer because they were super busy in the kitchen, even though other people got their food before us, even though we had arrived way before them. Staff were not very apologetic either.
Apple  Crumble  French  Toast