The Pearl

2024-11-17 4684 瀏覽
餐廳:The Pearl地點:尖沙咀加連威老道瑞生尖沙咀酒店菜式:藝術主題餐廳,意日Fusion餐牌:前菜,湯,意粉,意大利飯,主菜,sides,甜品,紅白酒,Cocktail,Mocktail,多款其他酒精飲品,咖啡,茶,水,果汁,汽水等。另加一。無花果帕馬火腿沙律配巴馬臣芝士,松子仁及黑醋橄欖油汁 $98 另加一無花果帕馬火腿沙律好大碟,大量新鮮沙律雜菜加上六片鹹香乾身帕馬火腿同鹹香巴馬臣芝士片,再配四大件密瓜同脆口松子,加有少少香甜黑醋調味。味道口感新鮮好味又有豐富香甜味道配合火腿香,清新開胃。吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 $108 另加一吞拿魚牛油果泡沫他他用隻好精美碟上枱,一大底吞拿魚他他中間有牛油果泡沫,面頭加上少少香草,圍邊加有自製羅勒油。吞拿魚他他上面加有兩款不同酸咪咪醬汁,食落酸酸地又滑溜,帶微微牛油果味,好醒胃。和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168 另加一Al dente夾滑溜扁意粉上面有好多煙肉片,伴有四隻去殼蝦同京蔥。個汁醬油味濃,甜甜地好特別。呢款意日fusion菜式好有特色,味道都唔錯。香煎牛封門柳 $178 另加一香煎牛封門柳一客9片切好入口size,肉質
餐廳:The Pearl
地點:尖沙咀加連威老道瑞生尖沙咀酒店
菜式:藝術主題餐廳,意日Fusion
1956 瀏覽

無花果帕馬火腿沙律配巴馬臣芝士,松子仁及黑醋橄欖油汁

吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 $108 另加一

和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168 另加一

香煎牛封門柳 $178 另加一
香煎牛封門柳一客9片切好入口size,肉質嫩口有牛味,伴有綠色酸咪咪香草汁可解膩配菜有滑溜薯蓉同烤大蔥加椰菜仔。仲有少少菜苗點綴。配料質素都唔錯。
Passionate Night,First Crush

Passionate Night $100 另加一
Homemade passion fruit syrup with fresh grape juice
Passionate Night係迷人紫色,用隻大大玻璃杯裝住。飲落係味道酸酸地既提子汁,唔會太甜或者太酸,夠解渴。
First Crush $100 另加一
Fresh pineapple juice and homemade cucumber syrup with soda
First Crush用矮身玻璃杯裝,係淺黃色菠蘿汁加有三片青瓜,菠蘿汁汽量唔多,味道唔甜唔酸,係啖啖菠蘿味帶青瓜味,清爽解渴。
酒店餐廳黎講呢餐價錢真係幾抵,食物質素令人滿意,擺盤精美。環境舒適浪漫,佈置富藝術感,播放輕鬆音樂,仲有室外座位,可以食煙。
2024-11-17
無花果帕馬火腿沙律配巴馬臣芝士,松子仁及黑醋橄欖油汁
Passionate Night,First Crush
2024-11-13 5414 瀏覽
又來到這間酒店內的餐廳探店 今次試4樓的西餐廳 餐廳裝修很有情調 而且餐牌有不少cocktail /mocktail 選擇 很適合情侶或三五知己來食飯談天吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 $108先來個前菜 吞拿魚他他中間鋪了牛油果泡沫幾有特色 重點是他自製的羅勒油很香 把整個他他拌勻後增加了風味 無花果帕馬火腿沙律 $98一上枱已被蜜瓜嚇親😂 餐廳很不吝嗇地配了很多件大大件的蜜瓜 而且很清甜!上面有帕馬火腿配巴馬臣芝士、松子仁及底下有加了黑醋橄欖油汁的沙律菜 很豐富滿足的一個沙律 旁邊見到我們的沙律都馬上加了一份和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168首先要讚意粉口感很好 做到al dente 大蝦數量不少 和風醬油配意粉的配搭有驚喜 加埋煙肉鹹香味很好吃香煎牛封門柳 $178封門柳中間粉嫩顏色已經好吸引 煎的生熟度剛好 配了青醬而不是常見的芥末 更能提升牛肉味道 底下的薯蓉口感軟綿綿 是我很喜歡的質感Cocktail很推薦ᴄʀɪᴍꜱᴏɴ ꜱᴀᴍᴜʀᴀɪ 有茉莉花香加上蘋果甜味 很易入口 適合女仔飲

吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 $108

無花果帕馬火腿沙律 $98

和風醬油大蝦煙肉扁意粉 $168

香煎牛封門柳 $178

• 和風醬油大蝦煙肉扁意粉
  • 香煎牛封門柳
  • 無花果帕馬火腿沙律
2024-11-07 4758 瀏覽
這是一間酒店內的西餐廳,夜晚來到都差不多訂滿了,所以今晚只能坐在吧檯那邊,可以看到挺多不同的酒,酒鬼一定很喜歡了。而且還有室外位,是可以吸煙的位置。無花果巴馬火腿沙律店員表示無花果沒貨,就改成了蜜瓜了。蜜瓜吃起來香甜多汁,跟鹹香的火腿也是很搭的,而且火腿大大片,口感更足。上面還有芝士片增香。吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油挺特別的一個搭配,吞拿魚口感嫩滑,跟牛油果泡沫拌勻後,口感更滑嫩,而且牛油果泡沫味道帶點酸,能突出魚味。和風醬油大蝦煙肉扁意粉很有驚喜的一個意粉,味道甜甜鹹鹹的,有陣陣的木魚香味,再加上煎香的鹹香煙肉一起炒,味道更香和惹味。大蝦爽滑。扁意粉很有彈性。香煎封門柳封門柳煎得非常好,約五成熟左右,粉粉嫩嫩的,吃起來肉汁特別多,而已很嫩滑,牛肉味亦很濃。配的是一款青醬,不過是比平常的更酸的,因為加了挺多的青檸汁,會比較突出牛肉香。Milk, Tea or Me最底下的是茶,喝的時候要拌勻,喝起來陣陣的茶香,口感奶滑,挺容易入口的,酒精濃度不會太高。Passionate Night很熱帶風情的感覺,熱情果味香濃,還有其他的果香,味道香甜。

無花果巴馬火腿沙律

香煎封門柳

Milk, Tea or Me

Passionate Night
很熱帶風情的感覺,熱情果味香濃,還有其他的果香,味道香甜。

2024-11-06
2024-10-04 6568 瀏覽
🔻 The Pearl尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓/🧃蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88好大隻蝦,爽口鮮甜,配埋蒜片同橄欖油,夠晒惹味,多士亦夠大塊同埋脆口焦香/🧃秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68吞拿魚拌蕃茄莎莎酸酸甜甜咁,超級開胃,切到細細粒,亦都好有口感,最畫龍點睛一定係下面配咗香烤鱈魚脆片,真係好多好香好脆,仲有好香嘅魚香,味道好夾,作為一個前菜,亦都夠晒輕盈/🧃和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 $288大大隻嘅璣煮鮑魚,好啱相機食先,鮑魚一啲都唔韌,仲好清甜。野菌意大利飯煮到啱啱好,用嘅意大利米係正宗嘅,入面有少少硬硬地,啱晒我口味。/🧃慢煮西班牙黑毛豬鞍架 $188果然係慢煮,厚厚嘅豬鞍一切開非常嫩滑,入口軟熟,油脂同肉香喺個口內爆發/🧃First Crush,Passionate Night $100/each叫咗兩杯Mocktail, First Crush係新鮮菠蘿汁配自家製青瓜糖漿同梳打,青瓜味非常清新,係主調,配上甜蜜嘅菠蘿汁味,好refreshing。Passionate Night係自家製熱情果糖漿配鮮提子汁,酸酸甜甜,果香濃
🔻 The Pearl
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
🧃蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88

🧃秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68

🧃和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 $288

🧃慢煮西班牙黑毛豬鞍架 $188

叫咗兩杯Mocktail, First Crush係新鮮菠蘿汁配自家製青瓜糖漿同梳打,青瓜味非常清新,係主調,配上甜蜜嘅菠蘿汁味,好refreshing。Passionate Night係自家製熱情果糖漿配鮮提子汁,酸酸甜甜,果香濃郁。
呢間西餐廳位於瑞生尖沙咀酒店內,環境以黑色為主調,加上昏暗嘅燈光,型格得嚟幾有情調🖤⋆✴︎˚。⋆ 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨 ⋆。˚✴︎⋆🐟秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 ($68)𝘊𝘦𝘷𝘪𝘤𝘩𝘦 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘚𝘢𝘭𝘴𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘋𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘊𝘰𝘥 𝘍𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘉𝘢𝘭𝘴𝘢𝘮𝘪𝘤 𝘎𝘭𝘢𝘻𝘦呢個前菜色彩繽紛,吞拿魚混合番茄莎莎,底下配上鱈魚脆片幾特別~莎莎醬調配得幾好,就算加咗生洋蔥都唔會好辣,味道酸甜可口,同海鮮十分夾!啖啖都充滿吞拿魚同番茄洋蔥,十分足料,加埋黑醋更清新爽口,作為前菜非常開胃👍🏼🦐蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 ($88)𝘎𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯𝘴 𝘊𝘰𝘯𝘧𝘭𝘪𝘤𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘍𝘰𝘤𝘢𝘤𝘤𝘪𝘢 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵可以先食隻大蝦,爽口彈牙,加入辣椒同蒜片,品嚐多重層次味道~伴有兩塊鬆脆多士,將蝦放上後按個人口味添加辣椒、蒜片,再蘸上甘甜嘅橄欖油,夠晒惹味!微微辣度混合蒜香,將味蕾感覺提升至極致,送酒一流🤩⋆✴︎˚。⋆ 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 ⋆。˚✴︎⋆🍄和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 ($288)𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘐𝘴𝘰𝘺𝘢𝘬𝘪 𝘈𝘣
秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁

⋆✴︎˚。⋆ 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙨 ⋆。˚✴︎⋆
🐟秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 ($68)
蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士

🦐蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 ($88)
和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯

⋆✴︎˚。⋆ 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 ⋆。˚✴︎⋆
🍄和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 ($288)
𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘵𝘺𝘭𝘦 𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘐𝘴𝘰𝘺𝘢𝘬𝘪 𝘈𝘣𝘢𝘭𝘰𝘯𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘔𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮
鮑魚厚身得嚟夠晒大隻飽滿,經璣煮後味道更香甜,食落勁有咬口😍risotto菌味濃郁,飯粒軟硬適中,醬汁份量剛好,整體唔會太濕或太creamy~
鍾意紫蘇葉嘅可以試下將紫蘇葉夾埋飯一齊食,會有另一層次嘅味道!
慢煮西班牙黑毛豬鞍架

⋆✴︎˚。⋆ 𝙈𝙖𝙞𝙣 ⋆。˚✴︎⋆
🐖慢煮西班牙黑毛豬鞍架 ($188)
𝘚𝘰𝘶𝘴-𝘷𝘪𝘥𝘦 𝘚𝘱𝘢𝘯𝘪𝘴𝘩 𝘐𝘣𝘦𝘳𝘪𝘤𝘰 𝘗𝘰𝘳𝘬 𝘓𝘰𝘪𝘯 𝘙𝘢𝘤𝘬 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘋𝘦𝘦𝘱 𝘍𝘪𝘳𝘦𝘥 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰, 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘓𝘦𝘦𝘬, 𝘉𝘳𝘶𝘴𝘴𝘦𝘭𝘴 𝘚𝘱𝘳𝘰𝘶𝘵𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘙𝘦𝘥 𝘞𝘪𝘯𝘦 𝘗𝘦𝘢𝘳 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦
採用慢煮方法烹調,火候控制非常好,黑毛豬肉質鮮嫩軟滑,好易咬開😍配上自家製紅酒梨汁,十分清新,中和咗黑毛豬本身嘅油膩感;伴碟既炸薯角都皮脆內軟,整體食落有驚喜!
Pearadise

⋆✴︎˚。⋆ 𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 ⋆。˚✴︎⋆
🍸𝑃𝑒𝑎𝑟𝑎𝑑𝑖𝑠𝑒 ($130)
𝘭𝘪𝘭𝘭𝘦𝘵 𝘣𝘭𝘢𝘯𝘤, 𝘪𝘵𝘢𝘭𝘪𝘤𝘶𝘴, 𝘱𝘦𝘢𝘳, 𝘢𝘣𝘴𝘪𝘯𝘵𝘩𝘦
杯上有支髮簪穿住啤梨乾,造型好吸睛𖧧
以開胃嘅利萊白葡萄酒、義大利佛手柑酒、苦艾酒,作為基酒,茴香帶出嘅柑橘甜味配上佛手柑嘅酸澀,都同清甜嘅梨味好夾🍐整體感覺好fresh,清爽解渴,有啲似冰糖燉雪梨嘅酒精版!酒精濃度唔高,唔太飲酒嘅朋友都可以揀呢杯試下,甜甜地易入口,飲落完全無負擔🙈

🍸𝑀𝑖𝑙𝑘, 𝑇𝑒𝑎 𝑜𝑟 𝑀𝑒 ($140)
𝘴𝘮𝘪𝘳𝘯𝘰𝘧𝘧 𝘳𝘦𝘥 𝘷𝘰𝘥𝘬𝘢, 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 3 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘴 𝘳𝘶𝘮, 𝘵𝘢𝘯𝘲𝘶𝘦𝘳𝘢𝘺 𝘨𝘪𝘯, 𝘦𝘭 𝘫𝘪𝘮𝘢𝘥𝘰𝘳 𝘣𝘭𝘢𝘯𝘤𝘰 𝘵𝘦𝘲𝘶𝘪𝘭𝘢, 𝘤𝘰𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘶, 𝘮𝘪𝘭𝘬, 𝘮𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘵𝘦𝘢
呢杯cocktail用咗多款烈酒調配,包括vodka、rum、gin、tequila,酒味較重~但配上橙酒、芒果茶、牛奶,中和返酒精味道,飲落酸甜帶淡淡茶香,似品嚐高級嘅茶飲,啱晒夜晚想同姊妹一齊chill嘅你!

總結:酒店餐廳嚟講價錢唔算貴,食物有水準,值得再訪😆
秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁
和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯
慢煮西班牙黑毛豬鞍架
Pearadise
尖沙咀瑞生酒店4樓「The Pearl」以暗黑工業風格月球主題頗有浪漫情調,更設戶外歐陸花園空間享膳,比人感覺遠離繁囂置身寧靜。好適合派對、慶生及節日Fig and Salad 無花果帕馬火腿沙律~由於無花果冇貨,轉咗蜜瓜🍈 清甜中正好與Prama Ham鹹香中和,沙拉菜配搭巴馬臣芝士、松子仁及黑醋橄欖油汁~必食吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油一試難忘搭配😍面層綠綠既牛油果泡沫跟魚蓉食口感嫩滑,味更能顯出魚味,微點酸幾特別和風醬油大蝦煙肉扁意粉 爽彈大蝦4隻🍤和風醬油加埋煙肉成意粉口感彈牙又有煙肉鹹香配搭有驚喜香煎牛風門柳切成片片 偏向酒紅 柔軟中輕微回彈 感覺瘦得嫩口 醮點青醬味道更突出配菜椰菜BB、京蔥、薯蓉🍸CocktailWandering Voyage椰子🥥主題特調,面層既輕泡沫🫧 先食爆谷嚐一口好smooth,滿有泰國風味重醺🍸MocktailRosy Romance~清幽蘋果味帶有淡然玫瑰味
尖沙咀瑞生酒店4樓「The Pearl」以暗黑工業風格
好適合派對、慶生及節日

Fig and Salad

爽彈大蝦4隻🍤和風醬油加埋煙肉成意粉
口感彈牙又有煙肉鹹香配搭有驚喜

香煎牛風門柳
切成片片 偏向酒紅 柔軟中輕微回彈
感覺瘦得嫩口 醮點青醬味道更突出
配菜椰菜BB、京蔥、薯蓉

🍸Cocktail
Wandering Voyage

🍸Mocktail
Rosy Romance~清幽蘋果味帶有淡然玫瑰味
2024-12-11
  • 香煎牛封門柳
  • 吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油
  • 無花果帕馬火腿沙律
📍The Pearl😍尖沙咀高質素酒店餐廳👍~香煎牛封門柳😍好耐冇食過咁高質素嘅封門柳☺️肉質鮮嫩😘非常有牛味🤤五成熟啱啱好🥳仲要煎得勁香👍~和風醬油大蝦煙肉扁意粉😘扁意粉爽口彈牙🤪大蝦有四隻仲要剝晒皮😛勁新鮮👍醬汁亦都調配得好好😎~無花果帕馬火腿沙律🤪火腿質感好正🥳仲要非常大塊😘上面鋪滿芝士☺️勁邪惡🥳仲有哈密瓜同大量新鮮沙律菜☺️食到停唔到口啊👍~吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油😍吞拿魚非常新鮮😛牛油果泡沫令到呢道菜更加滋味🤤😘~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍港鐵尖沙咀站B2出口 步行約4分鐘The Pearl (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
📍The Pearl😍

~無花果帕馬火腿沙律🤪

~吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油😍

吞拿魚非常新鮮😛牛油果泡沫令到呢道菜更加滋味🤤😘

📍港鐵尖沙咀站B2出口 步行約4分鐘

The Pearl (尖沙咀)

尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
The Pearl尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓經開尖沙咀,老友推介酒店酒吧西餐,環境舒適,食材新鮮,果然冇介紹錯。😍無花果帕馬火腿沙律面層放了帕馬火腿和香濃芝士,配香甜多汁的哈密瓜,好味道!沙律菜新鮮爽口,配黑醋汁,好惹味!🤤吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油酸度適中,又香又滑,口感鬆軟,新鮮吞拿魚的香濃魚油味慢慢滲出,好開胃。😻和風醬油大蝦煙肉扁意粉大蝦新鮮,爽口彈牙,煙肉口感煙韌,鹹度適中,扁意粉處理得恰到好處,配香濃的和風醬油,美味しい。😋香煎牛封門柳Medium 封門柳,口感煙韌,肉汁豐富,肉味香濃,配菜新鮮,有小椰菜、大蔥和薯蓉,吃到中段,加醬汁提升層次,大滿足。🤤CRIMSON SAURAI調酒師將 smirnoff red vodka, jasmine tea, apple, tonic 調和,清新的花香,果香味濃,酒體夠強,飲完好舒暢。😁WANDERING VOYAGE調酒師將 Plantation 3 stars rum, homemade pandan syrup, taro cheesecake 調和,香甜的味道,酒體夠強,smooth and r
The Pearl

尖沙咀加連威老道20-22號
瑞生尖沙咀酒店4樓

無花果帕馬火腿沙律

CRIMSON SAURAI

WANDERING VOYAGE

調酒師將 Plantation 3 stars rum, homemade pandan syrup, taro cheesecake 調和,香甜的味道,酒體夠強,smooth and rich。😸

The Pearl 環境舒適氣氛好,食材新鮮高質,cocktail 好飲,年青侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻

2024-12-11
4天前 0 瀏覽
味道細緻的cocktail再次來到尖沙咀瑞生酒店, 朋友看到我在這裏 分享嘅美食, 直接約我來這裏再品嘗一次。 店員很有禮貌,真的是我們再回來光顧的主因。 調酒師 調配的cocktail或者mocktail, 味道真的很好。Wandering Voyage, 談談椰子味,清新的班蘭香氣, 甜甜地酒味唔會太過籠濃,好啱女仔 。Passionate Night, 充滿層次感的mocktail, 靈魂是 柑橘的青瀝味。 Ceviche Tuna Salsa&Garlic Prawns Conflict, 這兩款真是百 吃不厭。 鱈魚薄脆片 非常香脆 ,配上清新鮮甜的蕃茄 和吞拿魚, 十分醒胃。 另一款小吃,大蝦鮮甜彈牙 ,蒜蓉味道真的很香, 配多士真的很完美。Iberico Pork Loin Rack, 慢煮黑毛 豬鞍, 厚切 質感實在, 保持嫩滑 多汁, 而且豬肉味香濃, 價錢 唔貴性價比高。Risotto with Isoyaki Abalone, 鮑魚雖然彈牙先鮮味, 但係意大利飯先係超級重點, 質地 軟硬適中吸收醬汁嘅味道, 加上唔同嘅菇菌類,真係回味無窮。
味道細緻的cocktail

5天前 0 瀏覽
好友約我去食晚餐,我地去左位於尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓的 The Pearl 食晚餐,餐廳有室內和室外雅座,十分熱鬧!我和好友點左個:Starters 前菜:Ceviche Tuna Salsa 秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68Garlic Prawns Conflict 蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88Main Dishes 主菜:Iberico Pork Loin Rack 慢煮西班牙黑毛豬鞍架 $188Risotto with Isoyaki Abalone 和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 $288Drinks 餐飲 :First CrushRosy Romance整體黎講係高質素的餐餚,材料豐富好味道,而且價錢合理。兩款前菜好特色,我欣賞 Ceviche Tuna Salsa ,配搭繽紛又好食;Risotto with Isoyaki Abalone 鮑魚軟腍入味,野菌混在飯中,實在好味道。

我和好友點左個:

• 和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯
  • 蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士
  • 秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁
5天前 0 瀏覽
型格西餐1️⃣吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油吞拿魚口感嫩滑,配上牛油果醬幾清新,再加上黑松露醬,味道更有層次.💰HKD$1082️⃣蜜瓜巴馬火腿沙律蜜瓜鮮甜多汁,火腿份量多,沙律菜爽口,有羽衣甘藍,生菜,椰菜.面上配上芝士片及松子.💰HKD$983️⃣香煎封門柳五成熟剛剛好,粉嫩,外皮香.配上青醬,薯蓉,小椰菜,好香口.💰HKD$1784️⃣和風醬油大蝦煙肉扁意粉醬汁好有驚喜,甜甜地, 跟埋煙肉一起炒,味道更香和惹味。大蝦爽滑。扁意粉很有彈性。💰HKD$1685️⃣Pearadise淡淡雪梨味,幾清甜,酒味唔太濃💰HKD$1306️⃣First crush菠蘿汁加青瓜汁,青瓜味較重💰HKD$100
型格西餐

💰HKD$178

4️⃣和風醬油大蝦煙肉扁意粉
💰HKD$168

5️⃣Pearadise
淡淡雪梨味,幾清甜,酒味唔太濃
💰HKD$130

6️⃣First crush
菠蘿汁加青瓜汁,青瓜味較重
💰HKD$100
6天前 65 瀏覽
同朋友去咗The Pearl一間暗黑工業風餐廳酒吧,以黑色為主調,非常型格,有室外歐陸花園,尖沙咀市區都可以中享受一片寧靜。🐠秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 ($68)吞拿魚🐠同蕃茄🍅洋蔥🧅切碎粒做莎莎,底下喺鱈魚脆片幾特別。🦐蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 ($88)蝦肉🦐爽口彈牙,炸蒜片🧄,2塊脆多士,蘸充滿蒜香嘅橄欖油食,yummy😋🐷慢煮西班牙黑毛豬鞍架 ($188)黑毛豬鞍🐷切開肉質粉嫩,入口唔鞋,配紅酒梨汁,中和油膩感。🍄‍🟫和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 🍚($288)日式璣煮鮑魚大大隻,味道帶甜,意大利飯食到蠔油味,好fusion嘅味道。餐廳附設酒吧,當然唔少得叫杯cocktail /mocktail 🍸🍹🍸𝑃𝑒𝑎𝑟𝑎𝑑𝑖𝑠𝑒 ($130)杯上有支髮簪穿住梨乾,白酒溝冰糖燉雪梨嘅酒精版,夠滋潤,香甜易入口。🍹Rosy Romance $100Cold brew rose tea, fresh apple juice with honey呢杯Mocktail就冇酒精分份,非常清新。
同朋友去咗The Pearl

🐠秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 ($68)
吞拿魚🐠同蕃茄🍅洋蔥🧅切碎粒做莎莎,底下喺鱈魚脆片幾特別。

🦐蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 ($88)

🐷慢煮西班牙黑毛豬鞍架 ($188)
黑毛豬鞍🐷切開肉質粉嫩,入口唔鞋,配紅酒梨汁,中和油膩感。

🍄‍🟫和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 🍚($288)

🍸𝑃𝑒𝑎𝑟𝑎𝑑𝑖𝑠𝑒 ($130)
杯上有支髮簪穿住梨乾,
白酒溝冰糖燉雪梨嘅酒精版,夠滋潤,香甜易入口。

🍹Rosy Romance $100
呢杯Mocktail就冇酒精分份,非常清新。
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍架
  • 和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯
  • 秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁
6天前 0 瀏覽
The Pearl 和朋友來過幾次,昏暗的燈光很有氣氛,當日平日晚間前來,酒吧人氣滿滿座無虛席。🥂Melon and Prama Ham Salad巨大的盤子,鮮綠的生菜搭配誘人的火腿與芝士,另一側還有整塊厚切蜜瓜擺滿,用料與份量都相當有誠意。生菜清爽,蜜瓜搭配火腿,完美的組合,讓人吃的意猶未盡。🥂Tuna Avocado Foam Tartare生吞拿魚切成丁狀,上頭放上牛油果泥,兩者滑順的口感結合的很美妙。魚肉很鮮美,十分順口沒有任何筋,伴著上頭點綴的酸甜醬汁與黑松露醬汁,清爽無負擔。🥂Grilled Hanger Steak主菜牛扒medium的熟度,切開後牛肉粉嫩的色澤相當誘人。肉質很嫩且筋與肥油都很少。一旁薯泥口感綿密味道濃郁,毫不遜色。🥂Japanese Style Linguine with Shrimp這道以鮮蝦為主角的意粉,使用的是扁麵條,口感很有彈性,麵條十分入味。鮮蝦有四隻,每隻都很肥,肉質彈性新鮮,喜歡大隻蝦蝦的朋友不要錯過。

🥂Melon and Prama Ham Salad

🥂Tuna Avocado Foam Tartare

🥂Grilled Hanger Steak

好姊妹想找個地方談心事,於是選了間酒吧加餐廳,慢慢細嚼佳餚美酒。坐在吧枱前,看見一列酒品為之驚嘆,也很有觀賞度。當然美食還是最重要,先來前菜秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎,切碎成粒的吞拿魚及蕃茄混合黑醋汁,酸酸甜甜,非常清新。加了一點生洋蔥,微辣,令整個前菜更開胃。以香烤鱈魚脆片墊底,更加添口感。蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士,有四隻大蝦,肉質爽口鮮甜,配上蒜片及橄欖油,非常惹味。另伴有兩塊鬆脆多士,可將多士沾上橄欖油吃,慢慢欣賞多士的焦香。和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯,大大隻璣煮鮑魚,鮑魚的煙靭口感拿捏得非常好,意大利飯煮得非常Creamy,每粒飯也吸夠湯汁,但仍然有咬口,配上野菌粒的口感,更加出色。最後是慢煮西班牙黑毛豬鞍架,以慢煮烹調,厚厚一塊黑毛豬鞍架,卻仍然能保持肉質的鮮嫩軟滑,值得一讚,另外油脂與肉香的平衡也做得非常好。

坐在吧枱前,看見一列酒品為之驚嘆,也很有觀賞度。

2024-12-11 0 瀏覽
呢間餐廳佢個裝修真係好有feel,古典美術主題,成間餐廳都幾靚,無論同朋友定情侶嚟都啱晒。推介秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁,呢個前菜真係好fresh,吞拿魚同蕃茄莎莎好夾,再加埋鱈魚脆片,口感豐富,好有層次。另外蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士都唔錯,大蝦好彈牙,配上香脆嘅佛卡夏多士,再加埋蒜片橄欖油,真係一流。主菜方面,和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯真係勁正,鮑魚煮得好嫩滑,配上野菌意大利飯,味道濃郁,好有口感,食完仲想再食。仲有可以試下佢地o既慢煮西班牙黑毛豬鞍架,肉質嫩滑,經過慢煮後好入味,真係唔試唔得。來得呢d餐廳, 點少得cocktail同mocktail。Pearadise 呢款cocktail真係易入口,有陣陣梨味,酒精濃度唔高,清爽得嚟又有層次。Mocktail方面,推介Rosy Romance,個名夠浪漫,凍泡玫瑰茶配新鮮蘋果汁,味道甜而不膩,唔飲酒嘅人都可以試下。

來得呢d餐廳, 點少得cocktail同mocktail。