2022-05-06 119 瀏覽
是日拍拖13周年紀念日, 又見到社交平台推送屋企附近餐廳優惠又未食過, 所以就決定一試!餐廳好有氣氛, 空間感亦好大, 唔會好迫夾 睇介紹就係為左手工pizza同埋龍蝦餐黎既叫左個龍蝦2人餐 $338,  龍蝦湯非常濃郁 而且好香 好多龍蝦肉 10分滿分10分!!!!!另外+$38 要左個羽衣甘藍沙律, 不過不失龍蝦芝士通粉 芝士好夠 十分拉絲 通粉既龍蝦唔多, 但依然係好濃郁既龍蝦味入曬味!重頭戲係火焰龍蝦pizza(9") 係即叫即整既手工pizza餐廳職員會點火 真係wow一聲呀2個蝦頭除左睇得仲食得 pizza亦都好脆好好味!由於所有食品都好濃郁既龍蝦味 >< 食到最後有少少 既感覺最後黎杯夏天特飲, 無記錯係菠羅黎, 都幾爽!一定會再幫襯! 希望將來仲會有其他優惠套餐
又未食過, 所以就決定一試!
餐廳好有氣氛, 空間感亦好大, 唔會好迫夾

睇介紹就係為左手工pizza同埋龍蝦餐黎既

叫左個龍蝦2人餐 $338,
 龍蝦湯
非常濃郁 而且好香 好多龍蝦肉 10分滿分10分!!!!!

另外+$38 要左個羽衣甘藍沙律, 不過不失

龍蝦芝士通粉 芝士好夠 十分拉絲
通粉既龍蝦唔多, 但依然係好濃郁既龍蝦味
入曬味!

餐廳職員會點火 真係wow一聲呀

2個蝦頭除左睇得仲食得
 pizza亦都好脆好好味!
由於所有食品都好濃郁既龍蝦味 >< 食到最後有少少[夠啦] 既感覺

最後黎杯夏天特飲, 無記錯係菠羅黎, 都幾爽!
一定會再幫襯! 希望將來仲會有其他優惠套餐
2021-06-23
慶祝紀念
紀念日
  • 龍蝦湯
2022-04-28 116 瀏覽
晚上去荃灣行街, 順手食個晚飯先, 「The Point」晚上有2人套餐,也有龍蝦套餐。友人同我選了個普通的2人套餐食!「龍蝦湯」鮮味十足,十分濃味,裏面的龍蝦肉也10分爽口彈牙,不錯!「香蒜橄欖油炒雜菌」也有驚喜,蒜香撲鼻。「燒烤醬雞肉薄餅」分好了6件,雞肉鋪滿了整塊薄餅,仲有野菌焦糖洋蔥等,口感豐富!另外佢的甜酸燒烤醬好開胃,配上雞肉一流。薄餅的批底不會很厚,唔會食一塊就飽晒,批底也烤得很鬆脆!「迷迭香烤春雞」加了$38轉為全隻春雞,有人同我可以一人半隻。雞肉的肉汁鮮嫩,醃得好入味,雞肉也不會很柴,值得一讚!最後仲叫了個小食「黑松露芝士薯條」,香噴噴的,黑松露香撲鼻,一口接一口食過不停。

2022-04-27 119 瀏覽
不知不覺就木婚lu~老公帶我出去食好野,超飽飽好濃既龍蝦湯,不得了大大盤沙津 芝士龍蝦唔記得咩粉……好膩……食左4份1我已經想投降,好似係pizza到先,所以個粉我地係放棄左大半,真心好飽因為仲有個龍蝦pizza,好多龍蝦肉,份量絕對唔惹少🙃🙃呢個餐3個人都夠食有突,飽到上心口……飲埋杯野都頂到8成但係甜品係有兩個胃,所以我都係要叫個布朗尼先滿足,香蕉上面有焦糖好正,雪糕我食左兩啖比人一口食晒……好彩仲有布朗尼🙄🙄
不知不覺就木婚lu~老公帶我出去食好野,超飽飽

好濃既龍蝦湯,不得了

大大盤沙津

飲埋杯野都頂到8成

2022-03-13
午餐
  • 朱古力布朗尼
2022-03-30 118 瀏覽
Lobster set (for 2) $388 🍽前菜~- 龍蝦湯(2客)- 迷你凱撒沙律 🦞龍蝦湯超超超正 😋 湯質地偏濃厚,龍蝦味道非常濃郁,而且配上了三隻蝦肉及一塊脆多士🤤 迷你凱撒沙律其實份量都頗多,有沙律菜,多士粒,芝士及煙肉粒,酸酸甜甜的,非常開胃🥰🍽主菜~- 原隻龍蝦車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉 (+$98)- 原隻火焰焗釀龍蝦pizza原隻龍蝦車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉是我們加錢轉的,原本是龍蝦芝士焗通粉🙈 這是非常吸睛的一道菜!!!!🤩 龍蝦頭和它的兩隻龍蝦鉗都擺放精美,龍蝦頭有滿滿的蝦膏,而龍蝦鉗的肉質厚實,味道非常鮮甜 😋 扁意粉主要食材有車厘茄和龍蝦肉,龍蝦肉肉質彈牙鮮甜,而且份量不少,而車厘茄的味道亦非常突出,反而小妹並不太能嘗得出伏特加味 🤔 原隻火焰焗釀龍蝦pizza的賣相亦非常吸引😍 龍蝦頭和龍蝦尾都釀入了蝦,蘑菇,冬菇,而龍蝦尾更是鋪滿了芝士及經過火爐炙烤的🧀 而pizza 鋪滿了肉質彈牙的龍蝦肉,還有車厘茄及可以拉絲的芝士🤤 不過小妹有少許失望的是pizza並沒有火焰啊(!?),看到openrice 的圖片都是有火焰,不知道是否店員忘記了🤔 而小妹顧着拍

Lobster set (for 2) $388

🍽前菜~
- 龍蝦湯(2客)
- 迷你凱撒沙律

🍽主菜~
- 原隻龍蝦車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉 (+$98)
- 原隻火焰焗釀龍蝦pizza

原隻火焰焗釀龍蝦pizza的賣相亦非常吸引😍 龍蝦頭和龍蝦尾都釀入了蝦,蘑菇,冬菇,而龍蝦尾更是鋪滿了芝士及經過火爐炙烤的🧀 而pizza 鋪滿了肉質彈牙的龍蝦肉,還有車厘茄及可以拉絲的芝士🤤 不過小妹有少許失望的是pizza並沒有火焰啊(!?),看到openrice 的圖片都是有火焰,不知道是否店員忘記了🤔 而小妹顧着拍照亦忘記了詢問店員 😅

🍹飲品~
- strawberry ice cream float (+$19)
- iced oreo chocolate (+$24)

兩杯飲品賣相都不錯 ☺️但個人認為 strawberry ice cream float比較特別,味道酸酸甜甜,而且配上了雪糕,是比較新奇的配搭😋

總結: 以這價錢能吃到這麼多的龍蝦菜式,cp值真是十分高🤩 非常推薦各位一試!!!!
成日都食住家飯…真係悶到無胃口…今晚一於食The Point Pizza & Pasta 外賣套餐🍕外賣套餐有1人, 2人同4人餐選擇😍外賣主餐牌仲有85折添⭐️⭐️⭐️我哋揀咗套餐$488😚有餐湯、主食、小食同埋Pizza🍕🧀芝士通粉通心粉裹面有滿滿香濃芝士😚長長既拉絲芝士每一啖都充滿幸福既味道💗🦞龍蝦香草意大利飯大大份risotto!色香味俱全😍龍蝦鮮香啖啖肉!🌶香蒜辣椒白酒煮大蜆一打開已經聞到勁香嘅白酒香氣!d蜆大大粒!啖啖肉!我同爸爸一啖一粒食到停唔到口😍😍光速清碟😆🍕11吋明太子醬酥炸軟殼蟹pizza大大隻軟殼蟹炸到外脆內軟!超級惹味!配搭埋pizza口感味道一流👍🏻

我哋揀咗套餐$488😚有餐湯、主食、小食同埋Pizza🍕

🧀芝士通粉

🦞龍蝦香草意大利飯
大大份risotto!色香味俱全😍龍蝦鮮香啖啖肉!

🌶香蒜辣椒白酒煮大蜆

🍕11吋明太子醬酥炸軟殼蟹pizza

2022-03-24
為左安全🥺所以叫外賣估唔到有驚喜☺️外賣質素非常好🥰 叫左個Pizza、意粉同沙律🍕🍝🥗黎到個包裝上好有心思咁寫左🖋"Thank you for your continued support! Wish you and your family good health! "好 sweet 呀😇🍕Carnivore Pizza  -9"食肉獸披薩真係充滿左肉🥩🥓🍗🍖有辣肉腸、西班牙辣腸、意大利香腸同埋墨西哥辣椒🤣加上燒烤醬🙈好香好好食無敵咁飽肚🙂🌟🌟🌟🌟🌟🍝Linguine Alfredo Con Pollo巴馬臣芝士西蘭花雞肉扁意粉🧀🥦🐓成個意粉好creamy西蘭花都有調味過扁意粉住得啱喏好少許煙靭🤤好食🌟🌟🌟🌟🥗Miso Pukin & Kale Salad柚子味增汁南瓜羽衣甘藍沙律有茄子🍆有南瓜🧡又有羽衣甘藍🥬成件事非常地健康🥰但又好好味道上面都仲有啲藜麥Seasoning做得非常好 茄子同埋南瓜都非常入味💪🏻 質感好唔會太軟dressing 方面好微嘅酸甜味🤤well balanced 而且都好大份一份都可以醫飽肚🤩🌟🌟🌟🌟🌟食物都幾大份🙈性價比甚高會再繼續幫襯🤩
為左安全🥺所以叫外賣
估唔到有驚喜☺️
外賣質素非常好🥰
叫左個Pizza、意粉同沙律🍕🍝🥗
黎到個包裝上好有心思咁寫左🖋
"
外賣包裝

好 sweet 呀😇

🍕
食肉獸披薩
真係充滿左肉🥩🥓🍗🍖
有辣肉腸、西班牙辣腸、意大利香腸同埋墨西哥辣椒🤣
加上燒烤醬🙈好香好好食

外賣包裝
Linguine  Alfredo  Con  Pollo
Miso  Pumpkin  &  Kale  Salad
2022-03-07 118 瀏覽
係冇夜晚堂食既日子下,好多餐廳都出左好多外賣套餐今次就試試The Point既2 人餐,300幾蚊就有湯、1款小食、Pizza同埋Pasta外賣都係即叫即整,所以拎到返屋企仲熱辣辣今日既餐湯係南瓜湯,味道好香好濃,仲食到啖啖南瓜蓉小食係棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬個雞翼一攞到外賣既時候已經散發濃郁香味食落去啖啖肉Pizza係香草醬,所以味道比平時食開既茄醬特別個芝士味都好濃郁,餅底軟硬適中最後仲有龍蝦芝士焗通粉,裡面真係有啖啖龍蝦肉仲有拉絲芝士,醬汁好香濃既龍蝦味,令人好回味呀
係冇夜晚堂食既日子下,好多餐廳都出左好多外賣套餐
外賣都係即叫即整,所以拎到返屋企仲熱辣辣

今日既餐湯係南瓜湯,味道好香好濃,仲食到啖啖南瓜蓉

小食係棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬
個雞翼一攞到外賣既時候已經散發濃郁香味
食落去啖啖肉
Pizza係香草醬,所以味道比平時食開既茄醬特別
個芝士味都好濃郁,餅底軟硬適中
最後仲有龍蝦芝士焗通粉,裡面真係有啖啖龍蝦肉
仲有拉絲芝士,醬汁好香濃既龍蝦味,令人好回味呀

外賣自取
2022-02-17 82 瀏覽
【晚市外賣足料Pizza🤪】/////朋友大力推介我試呢間西餐廳 上星期夜晚叫左外賣 去埋Donki買罐whisky酒 齊齊去海旁吹住風撐枱腳😂😂收到個外賣覺得好warm 上面寫住啲字叫大家都要健康!!苦中一點甜🥳真係好希望快啲過番正常生活😶‍🌫️🙌🏻.👉🏻意大利醬香草醬海鮮披薩🍕 (9” $130)我同朋友兩個人分到每人3件 好飽肚~薄身餅底 批邊都幾香脆(´▽`)有粒粒蜆肉 魷魚同蝦 新鮮都爽口最中意個香草醬 鹹鹹甜甜清新唔會膩🤩👉🏻柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律🥗 ($108)好多羽衣甘藍🥬有紫色同綠色 賣相吸引🥰口感有啲似紫菜 但比紫菜更爽脆堅實柚子汁加上烤南瓜 茄子 藜麥 配搭健康稍嫌配菜太大份 每樣切細少少口感會更好————📍The Point - Pizza & Pasta (如心廣場) (荃灣)@thepointhkg 荃灣大河道98號如心廣場二期2樓214號舖
【晚市外賣足料Pizza🤪】
/////

👉🏻意大利醬香草醬海鮮披薩🍕 (9” $130)
我同朋友兩個人分到每人3件 好飽肚~
薄身餅底 批邊都幾香脆(´▽`)
有粒粒蜆肉 魷魚同蝦 新鮮都爽口
最中意個香草醬 鹹鹹甜甜清新唔會膩🤩

👉🏻柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律🥗 ($108)
好多羽衣甘藍🥬有紫色同綠色 賣相吸引🥰
口感有啲似紫菜 但比紫菜更爽脆堅實
柚子汁加上烤南瓜 茄子 藜麥 配搭健康
稍嫌配菜太大份 每樣切細少少口感會更好

————
@thepointhkg
荃灣大河道98號如心廣場二期2樓214號舖
2022-02-10
10 分鐘 (外賣自取)
The Point 經常推出不同套餐,每次嚟都有新鮮感。呢日去食,偶遇小妹最喜歡既龍蝦優惠套餐,有前菜,龍蝦湯,龍蝦主菜,龍蝦薄餅,甜品,飲品,食完真係飽肚又滿足~餐廳內空間感十足,梳化椅休閒舒適,除主打既龍蝦外,即叫即整既意大利飯,薄餅,意粉等,總係令人回味,無晚市堂食,午市一樣精彩。🦞🦞🦞 龍蝦2 人套餐 $388 🦞🦞🦞龍蝦湯用上大量龍蝦殼炮製嘅招牌龍蝦湯,口感綿密,湯頭香濃鮮味,配上薄脆多士,蝦肉,胃口馬上大開。🦞🦞🦞迷你凱撒沙律好大一盤,新鮮生菜混合炸得酥脆既煙肉碎,麵包脆粒,配搭凱撒沙律醬,清新又清爽。✨原隻火焰焗釀龍蝦披薩上枱後會以冧酒點火🔥,非常吸晴。👀披薩即點即烤,新鮮熱辣,面層鋪上原隻龍蝦,龍蝦肉,蕃茄,蘑菇,水牛芝士等,餅底夠幼滑~趁熱食非常滋味!!!龍蝦頭及蝦身都釀入芝士,炒香既蘑菇粒,好香。🦞🦞🦞龍蝦芝士焗通粉作為一名龍蝦控,有龍蝦湯,龍蝦披薩,已經好滿足,再來一份鋪滿芝士超邪惡既龍蝦芝士焗通粉,真係不得了~通粉中間有隻龍蝦鉗,賣相誘人,意粉吸滿龍蝦芝士湯,味道香濃煙靭,配上龍蝦肉,好食。🦞🦞🦞朱古力布朗尼配烤香蕉 +$48無論幾飽都要食一份既朱古力布朗尼,
The Point 經常推出不同套餐,
每次嚟都有新鮮感。

呢日去食,偶遇小妹最喜歡既龍蝦優惠套餐,
有前菜,龍蝦湯,龍蝦主菜,龍蝦薄餅,
甜品,飲品,食完真係飽肚又滿足~

餐廳內空間感十足,梳化椅休閒舒適,
除主打既龍蝦外,即叫即整既意大利飯,
薄餅,意粉等,總係令人回味,
無晚市堂食,午市一樣精彩。

🦞🦞🦞 龍蝦2 人套餐 $388 🦞🦞🦞

龍蝦湯
用上大量龍蝦殼炮製嘅招牌龍蝦湯,
口感綿密,湯頭香濃鮮味,配上薄脆多士,
蝦肉,胃口馬上大開。🦞🦞🦞

原隻火焰焗釀龍蝦披薩
上枱後會以冧酒點火🔥,非常吸晴。👀
披薩即點即烤,新鮮熱辣,面層鋪上原隻龍蝦,
龍蝦肉,蕃茄,蘑菇,水牛芝士等,餅底夠幼滑~

趁熱食非常滋味!!!

龍蝦頭及蝦身都釀入芝士,
炒香既蘑菇粒,好香。🦞🦞🦞

龍蝦芝士焗通粉
作為一名龍蝦控,有龍蝦湯,龍蝦披薩,
已經好滿足,再來一份鋪滿芝士超邪惡既
龍蝦芝士焗通粉,真係不得了~

通粉中間有隻龍蝦鉗,賣相誘人,
意粉吸滿龍蝦芝士湯,味道香濃煙靭,
配上龍蝦肉,好食。🦞🦞🦞

朱古力布朗尼配烤香蕉 +$48
無論幾飽都要食一份既朱古力布朗尼,
香濃朱古力布朗尼熱辣辣上枱,配合香甜雪糕,
冰火2重奏,每次食都有滿滿既幸福感。

The Point
荃灣大河道98號如心廣場二期2樓214號舖

🌙月光太太

• 火焰龍蝦薄餅
  • 龍蝦芝士焗通粉
  • 朱古力布朗尼
2022-02-09 1309 瀏覽
原來已超過半年沒光顧The Point了,每次想起這家餐廳都會聯想到龍蝦套餐,近日午市時段經過,發現她們重推龍蝦套餐,當然不能錯過吧位置(9/10):荃灣分店位於如心廣場2樓,商場連接海之戀商場及港鐵站,地點方便,由荃灣西站D出口步行前往僅需3分鐘環境(9/10):餐廳樓底高,裝修悠閑舒適,面積大而座位多,不像同類型餐廳般嘈雜,可以較寧靜下談天服務(8/10):接待位置有消毒酒精,而座位上亦有餐巾及濕紙巾,侍應友善,下單上菜都快,不時亦會主動幫忙加水食物(8/10):餐廳主打各式特式薄餅及意粉,連甜品也有薄餅,食物味道普遍不錯,當然最出色是龍蝦套餐,不然我也不會被吸引進店龍蝦套餐(兩位用) ~ $388 (原價 $638)個人也不知什麼時候會有這個套餐,但價格真心優惠,食材亦真材實料,絕對飽食滿足以下是套餐包括的食物:龍蝦湯(兩客) 每人一碗龍蝦湯,湯面淋上橄欖油,配合三件去殼蝦肉及香草,湯既鮮甜亦香濃,亦沒有一點燶味,味道不錯迷你凱撒沙律一點也不迷你,在新鮮的沙律菜上放上指定的芝士、沙律醬、煙肉絲及麵包粒,濃郁開胃,味道討好,份量絕對夠二人食用原隻火焰焗釀龍蝦披薩 (9”)有龍蝦肉、

龍蝦套餐(兩位用) ~ $388 (原價 $638)

以下是套餐包括的食物:

龍蝦湯(兩客)

原隻火焰焗釀龍蝦披薩 (9”)
有龍蝦肉、香菇、車厘茄、蟹籽、香草等,以及大量芝士焗成的披薩,並在面層放上清空再釀入龍蝦肉、芝士及香菇的龍蝦頭及龍蝦尾,然後上枱再點火造成火焰的效果,色香味俱全,熱食時有拉絲效果,加上應該加入了千島醬,味道鮮甜吸引,間中有龍蝦肉的爽滑口感,讓人滿足

龍蝦芝士焗通粉
說是通粉,餐廳用的卻是大大粒的貝殼粉,用平底鑊放入大量的芝士去焗,所以粒粒也沾滿了芝士,熱食拉絲效果十足,加上放入了一些龍蝦肉,以及一隻肉多的龍蝦鉗,味道很吸引

朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕

朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕 (+$48)
套餐可加配的特色甜品,同樣用有柄的平底鑊上枱,是一塊熱辣辣的朱古力布朗尼,並在上面放入一球雪至非常硬亦不易融化的雲呢拿雪糕,冷熱雙重口感,加上朱古力糖漿,味道很甜美。伴碟有四片烤香的香蕉,再配合桃及朱古力糖漿,真的很邪惡

🍽The Point – Pizza & Pasta
📬地址:荃灣大河道98號如心廣場二期2樓214號舖
2022-02-09
朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕
2022-01-19 94 瀏覽
The Point Pizza & Pasta💚Pesto Chicken Pizza 11” $158Black Truffle & Mushroom Risotto $138Brownie in a Pan $68另收+1-Pesto Chicken Pizza 11” 係薄底pizza🥰賣飛佛~邊邊好脆啲雞肉一粒粒所以都方便我走咗佢配料有雞粒 火箭菜 芝士同菇不過火箭菜就咁擺上面好似有少少格格不入🙈.Black Truffle & Mushroom Risotto 飯粒粒分明👻好香黑松露味不過上面嘅配料我唔記得咗係咩.Brownie in a Pan🍳甜品駕到😚好新奇嘅擺法直接拎埋個pan出嚟拎出黎嘅時候好似仲係熱辣辣燶咗嘅香蕉🍌 有啲搞笑🤪不過朱古力有啲偏甜🪖(不過唔肯定㗎)-其實唔係好記得有乜嘢想講🤭基於太耐先寫有特別 或者我記得有咩想講 我先寫👆🏽-26/11 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌑🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌕🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌑🌑🌑🌑
The Point Pizza & Pasta💚
Pesto Chicken Pizza 11” $158
Brownie in a Pan $68
另收+1

Pesto Chicken Pizza 11”
係薄底pizza🥰

直接拎埋個pan出嚟
拎出黎嘅時候好似仲係熱辣辣
燶咗嘅香蕉🍌 有啲搞笑🤪
不過朱古力有啲偏甜🪖
(不過唔肯定㗎)
其實唔係好記得有乜嘢想講🤭
服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌑🌑🌑🌑
2021-11-26
2022-01-03 110 瀏覽
The point這西餐廳坐得舒服。一排長長的橙色椅子,夠Sharp,令人醒神。餐廳防疫措施做足。四人枱有透明膠板隔開。因我們很肚餓,先要了一個pizza醫肚, 這個Pizza叫森林披薩, 這pizza有野菌,薯仔片,烤蒜頭, 火箭菜, 黑松露忌廉醬。以素pizza來說, 這pizza已是很好了。因為感覺素pizza給人的感覺很dry。但完全不是的,黑松露香已十分吸引,加上有薯仔片,烤蒜頭, 火箭菜等,甚有口感。要了一個M5澳洲和牛肉眼扒。本身對和牛都有信心, 果真,這個和牛肉眼扒不止賣相讚,味道都是值得一讚。和牛肉眼扒煮得不會乾,恰到好處,加上醬汁,十分Juicy。飲品也出色, 點了Strawberry ice cream float, 有士多啤梨, 苏打水溝起來,再加上雲呢拿雪糕, 簡直女生致愛。

2022-01-02 82 瀏覽
The point這西餐廳晚餐抵吃,有二人餐或四人餐。今晚我們二人選了二人餐。頭盤我們選了是日餐湯南瓜湯。南瓜湯綿滑,好喝。我們要了一個煙三文魚蘆筍刁草忌廉汁天使麵。天使麵端上枱時賣相吸引。果然没有令我們失望, 美味!除了天使麵外,也要了一個M5澳洲和牛肉眼扒。肉眼扒有兩大塊,有份量。和牛肉眼扒肉質嫩滑。配菜茄子,蕃茄,翠玉瓜也不少。吃了整份和牛肉眼扒已很飽,好滿足。飲品,叫了GREEN POINT, 這杯賣相清新, 綠色,特別。是SODA,菠蘿汁, 不錯!

頭盤我們選了是日餐湯南瓜湯。南瓜湯綿滑,好喝。

2021-12-26 75 瀏覽
同朋友約咗喺荃灣食飯,朋友話未食過芝士火煱餐,咁啱the Point推出季節限定既海鮮芝士火煱餐,當然要試一試。餐湯有兩款揀,我地加咗$28 揀咗龍蝦湯。頭盤係經典凱撒沙律,我地加咗$38 加埋挪威煙三文魚。芝士火煱真係超豐富,有蔬菜拼盤,有包,同埋好多好多海鮮,虎蝦,法國青口,原隻波士頓龍蝦,南非鮑魚仔,扇貝。 海鮮都幾新鮮,加埋芝士一齊食,真係好夾。當然唔少得甜品,棉花糖朱古力心太軟,朱古力味好濃郁,好食。雲呢拿泡芙個set真係好豐富,兩個大人都食到好飽。

餐湯有兩款揀,我地加咗$28 揀咗龍蝦湯。

頭盤係經典凱撒沙律,我地加咗$38 加埋挪威煙三文魚。
當然唔少得甜品,棉花糖朱古力心太軟,朱古力味好濃郁,好食。
雲呢拿泡芙
個set真係好豐富,兩個大人都食到好飽。
2021-12-26 59 瀏覽
今日去咗荃灣行街,經過如心廣場,見到the Point有季節限定既海鮮芝士火鍋餐。 個餐好豐富,餐湯兩客,頭盤一客,海鮮芝士火煱同埋甜品兩客。 餐湯我地揀咗龍蝦湯,好濃郁既龍蝦鮮味。頭盤就揀咗經典凱撒沙律,再加埋挪威煙三文魚,好fresh好開胃。主菜就係芝士火鍋,好多海鮮,有彈牙既原隻波士頓龍蝦,南非鮑魚仔,扇貝,虎蝦同法國青口。除咗海鮮,仲有蔬菜拼盤同法國麵包,好豐富。甜品就要咗雲呢拿泡芙同棉花糖朱古力心太軟,兩款都好好食。

個餐好豐富,餐湯兩客,頭盤一客,海鮮芝士火煱同埋甜品兩客。

餐湯我地揀咗龍蝦湯,好濃郁既龍蝦鮮味。

甜品就要咗雲呢拿泡芙同棉花糖朱古力心太軟,兩款都好好食。