2024-08-16 1988 瀏覽
想同朋友談吓心,又或者想同另一半摸吓酒杯,唔想太嘈嘅話呢間就啱晒你啦🫶🏻 喺朗豪坊嘅最上層,環境好好ꜰᴇᴇʟ,有嘢食又有酒飲,快啲約埋一齊嚟啦🥰除咗每日都會有ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴏᴜʀ之外,逢星期二同星期日嗌生蠔盤有半價🦪而星期一、星期三同星期四就有2小時嘅ꜰʀᴇᴇ ꜰʟᴏᴡ,由普通嘅果汁🧃、汽水🥤,甚至乎係ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ、ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ🍹、啤酒🍺同紅白餐酒🍷都有,仲有埋小食添,咁就唔使單獨嗌,性價比都好高嫁🤪五款小食包括:薯條、雜肉腸、洋蔥圈、魷魚圈同雞翼,全部都係即叫即炸熱辣辣,我最鍾意就係魷魚圈,外面脆而中間有咬口🦑除此之外都嗌咗少少嘢食🤏🏻~1️⃣ ꜱᴡᴇᴇᴛᴄᴏʀɴ ꜱᴏᴜᴘ🦀甜甜地嘅粟米薯蓉湯超濃郁🥰 蟹肉嘅份量亦都好多,差唔多每一羹都有滿滿嘅蟹肉,夠晒足料🤪2️⃣ ꜱᴜʀꜰ ᴀɴᴅ ᴛᴜʀꜰ🦞一份入面有龍蝦、牛柳同法式鴨肝~ 不過因為當晚鴨肝賣哂所以轉咗做帶子,都一樣好食的✨ 龍蝦好容易就已經可以殼同肉分離,牛柳揀咗七成熟好ᴊᴜɪᴄʏ,帶子都好彈牙,配埋蘋果醬簡直就係一流👅3️⃣ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ ᴀʙᴀʟᴏɴᴇ🥄好耐冇食過ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ了,呢個勁多料好正🥰有好吸睛嘅鮑魚,仲有

Free  Flow  With  Snacks

除此之外都嗌咗少少嘢食🤏🏻~

1️⃣ ꜱᴡᴇᴇᴛᴄᴏʀɴ ꜱᴏᴜᴘ🦀
Sweetcorn  Soup

2️⃣ ꜱᴜʀꜰ ᴀɴᴅ ᴛᴜʀꜰ🦞

Surf  and  Turf

牛柳揀咗七成熟好ᴊᴜɪᴄʏ,
Surf  and  Turf

帶子都好彈牙,配埋蘋果醬簡直就係一流👅

3️⃣ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ ᴀʙᴀʟᴏɴᴇ🥄
Risotto  with  Abalone

好耐冇食過ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ了,呢個勁多料好正🥰
Risotto  with  Abalone

有好吸睛嘅鮑魚,仲有啲野菌同西蘭花🥦
Risotto  with  Abalone

仲要加埋黑豚腩,食落好ᴄʀᴇᴀᴍʏ,勁邪惡😛
其他
Free  Flow  With  Snacks
Sweetcorn  Soup
  • 海陸拼盤
2024-10-24 302 瀏覽
收工啦!係時候約埋班friend 去Happy Hour啦!🍹今次就約咗班朋友去咗喂Siri位於旺角朗豪坊嘅The Sky Bar🌆 食個靚飯,順便再飲兩杯。🍽️我哋嗰日嗌咗幾個嘢食,全部都好正!1. **紙包黑松露香草炒什菌** 🍄 - 呢道菜色香味俱全,炒得恰到好處,保持咗蘑菇嘅鮮嫩。2. **大西洋龍蝦・牛柳・法式鴨肝(鴨肝轉咗做帶子)** 🦞🥩 - 呢道菜嘅組合好豐富,大西洋龍蝦鮮甜多汁,牛柳軟滑,搭配嘅醬汁亦恰到好處,令整體口感層次分明。3. **黑青口配法包(白酒忌廉)** 🐚🍞 - 黑青口煮得非常入味,白酒忌廉醬汁濃郁,搭配法包一齊食,簡直絕配!✨————-我係分界線————-除咗食飯,飲嘢都唔少得㗎。🥂依家只要星期一二同四去The Sky Bar,你就可以嗌Free Flow Menu 🍷,坐足120分鐘,都只係$228。你有五種小食可以嗌:炸薯條🍟、烤雜肉腸、脆炸魷魚圈🦑、香蒜雞翼🍗、脆炸洋蔥圈🧅,全部都好香口。仲有好多唔同嘅飲品俾你揀:鍾意飲酒嘅,你可以揀Cocktail🍸、紅酒🍷、啤酒🍺;至於唔飲酒嘅你,可以揀返Mocktail🥤、果汁🍊或者汽水🥤。喺呢兩個鐘入邊

我哋嗰日嗌咗幾個嘢食,全部都好正!

1. **紙包黑松露香草炒什菌** 🍄
- 呢道菜色香味俱全,炒得恰到好處,保持咗蘑菇嘅鮮嫩。

3. **黑青口配法包(白酒忌廉)** 🐚🍞

————-我係分界線————-

除咗食飯,飲嘢都唔少得㗎。🥂

喺呢兩個鐘入邊,你可以任嗌任食Free Flow Menu上嘅飲品或者食品,性價比極高,真係傾偈一流嘅好地方!🎉

📍The Sky Bar
2024-10-22 417 瀏覽
想靜靜地傾下計,呢度適合不過,嘢食亦都好好味,好有水準,飲左一杯啤酒同食左一個龍蝦意粉,簡簡單單就可以掉埋錶同埋篤下波,環境又靚又大直都坐得好舒服我冇完服務不錯 。
2024-10-10 538 瀏覽
想去Happy Hour 🍻 傾吓偈又想搵間chill chill地 唔會太嘈😌朗豪坊最頂層13樓既The sky Bar✨就啱晒喇💕🍻燈光氣氛都好好依家仲有Happy Hour優惠每逢星期一、三、四 可以HKD 228/每位 享用2小時Free Flow with snacks包括紅酒🍷白酒、啤酒🍻、cocktail、mocktail、Soft drink等等✨小食拼盤(薯條🍟、香辣雞翼、脆炸洋蔥圈、烤雞肉腸、脆炸魷魚圈)可以任Fill 味道都唔錯👍🏻一路飲左每人3杯Mocktail😳真係好抵😆炸物全部熱辣辣上枱 好脆口特別喜歡脆炸洋蔥圈😋烤雞肉腸肉汁豐富 配白酒一流另外仲order左晚餐-Daily special 時令生蠔🦪 半打(6pcs) $248每隻生蠔都好新鮮 肥美食落啖啖海水味 好creamy👍🏻-龍蝦🦞、芒果🥭、紅菜頭蟹肉塔配青蘋果醬 $198💫賣相擺盤好靚 紅菜頭切片鋪喺塔面蟹肉同埋龍蝦肉都好鮮甜✨內裡芒果肉好夾好青新 青蘋果🍏醬口味特別 呢味菜式值得推薦⭐️-烤雪場蟹腳配蒜香牛油汁 $216👍🏻份量適中 雪場蟹腳多肉新鮮檸檬汁中仲帶出蟹腳嘅鮮味✨配搭蒜香牛油汁 更
想去Happy Hour 🍻 傾吓偈

整體環境舒服 滿意餐廳食物質量
上菜速度適中 店員refill得好快
下次再飲酒🍸傾偈💬都會要訪🥰

@theskybar

The Sky Bar (旺角)
📍旺角朗豪坊13樓1號舖

2024-10-07
2024-10-09 400 瀏覽
放工諗住chill 下, 就去左朗豪坊嘅Sky Bar,佢地仲做緊個$228/120分鐘任飲優惠,啱晒啲鍾意飲酒嘅人 🥰任飲120分鐘 ($228 @)Menu上面有幾十款選擇,cocktail、mocktail、wine 、 beer、juice、 soft drink,真係好正👍🏻 有酒當然唔少得送酒小食啦,佢哋有五款小食,包括炸薯條、烤雜肉腸、脆炸魷魚圈、香辣雞翼、脆炸洋蔥圈,全部都好香脆❤️DAILY SPECIAL Oyster 🦪 ($248/6pcs)生蠔Creamy帶海水味,食落新鮮👍🏻西班牙黑豚風腿•蜜瓜柚子沙律🥗 ($178)鹹香嘅風乾火腿配上甜甜嘅蜜瓜,簡直係絕配 🥰龍蝦尾手捲麵🦞 ($258)龍蝦爽口彈呀,手捲麵煙靭彈牙,每條都掛滿醬汁❤️The Sky Bar (旺角) 旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖

任飲120分鐘 ($228 @)

生蠔Creamy帶海水味,食落新鮮👍🏻

西班牙黑豚風腿•蜜瓜柚子沙律🥗 ($178)
鹹香嘅風乾火腿配上甜甜嘅蜜瓜,簡直係絕配 🥰

龍蝦尾手捲麵🦞 ($258)
龍蝦爽口彈呀,手捲麵煙靭彈牙,每條都掛滿醬汁❤️

The Sky Bar (旺角)
2024-10-03 495 瀏覽
係旺角行行下街.. 攰攰地又有D口痕..諗起朗豪坊呢間THE SKY BAR有生蠔半價..即管上去13樓睇下仲有無呢個PROMOTION先..好彩都有.. 而且仲KEEP到水準.. 砌盤又靚.. 都新鮮肥美~~~~真係一分鐘唔洗都已經可以食哂半打..另外仲叫左個慢煮黑毛豬..我本身都唔鍾意食豬.. 因為有D怕佢凍左小小就乾到柴皮咁好彩黑毛豬好小會有呢個問題發生..唔知佢點煮呢.. 個面小小脆脆地.. 但黑毛豬既中間好林.. 咬落仲有小小肉汁都可以試下呀
係旺角行行下街.. 攰攰地又有D口痕..
諗起朗豪坊呢間THE SKY BAR有生蠔半價..
即管上去13樓睇下仲有無呢個PROMOTION先..
好彩都有.. 而且仲KEEP到水準..
砌盤又靚.. 都新鮮肥美~~~~
真係一分鐘唔洗都已經可以食哂半打..

另外仲叫左個慢煮黑毛豬..
我本身都唔鍾意食豬..
因為有D怕佢凍左小小就乾到柴皮咁
好彩黑毛豬好小會有呢個問題發生..
唔知佢點煮呢.. 個面小小脆脆地..
但黑毛豬既中間好林.. 咬落仲有小小肉汁
都可以試下呀
2024-09-24 614 瀏覽
離開呢度食生蠔,而朋友生日啦就諗住俾個驚喜佢,就過嚟呢度再食嘢,但係擺蛋糕喺度呢係有切餅費嘅。今次過到呢度呢照舊都係叫咗一盤生蠔,之前都食開嘅,但係今次相對就冇上次咁新鮮啦,有少少失望,不過值得一讚嘅係店員見到我哋嘅反應,即刻都換咗一隻新嘅生蠔俾我哋食,呢一個反應係滿分嘅。而另外呢就仲叫咗一個海鮮拼盤,入邊呢就有鮑魚有蝦有生蠔,青口,長腳蟹等等。識長腳蟹嘅時候雖然係都比較複雜,但係個味道都好唔錯,而鮑魚個味道都好唔錯,其他就一般。店員呢都好配合呢幫我清理枱面同處理個蛋糕,非常值得一讚,服務好好

老公其中一個最愛蒲位就係朗豪坊頂樓D 既bar 同餐店去enjoy happy hour, 食德國豬手同啤酒, 但係似曾相識但又未去過既The Sky Bar 真係第一次到訪, 而老公都好開心佢既戒煙週年就係星期一三四有兩小時任飲cocktail, mocktail, wine, 啤酒同果汁, 加埋好豐富既complimentary snacks (薯條好好味)另外a la carte 都有好多mains, 海鮮, pasta 類都令我有選擇困難- 又想食生蠔又想食pasta.... 不過最後我同老公各有各嗌左個main: Surf & Turf (有曬佢既最愛- 牛扒同龍蝦) 仲有我既 Rack of Lamb 都有蠔做side 而大滿足...總結我地兩公婆都好鐘意呢度,我地happy hour 仲可以同一班三五知己enjoy 兩小時free flow, 加埋下次我一定要食生蠔先夠enjoy!

今日去咗旺角一間叫「The Sky Bar」嘅餐廳食晚餐,餐廳位於朗豪坊頂層,環境幾有情調,啱晒同朋友或情人食飯同飲酒。而家餐廳做緊推廣優惠,逢星期一、三、四可以用每人$228嘅價錢任飲任食120分鐘,任飲包括紅酒、白酒、cocktail、mocktail、果汁、汽水等,任食包括炸薯條、烤雞肉腸、脆炸魷魚圈、香辣雞翼、脆炸洋蔥,啱晒一班人一邊飲酒、一邊食小食、一邊傾偈!🍊 龍蝦芒果紅菜頭蟹肉塔配青蘋果醬呢個前菜非常開胃,配搭亦都好新奇,蝦肉嘅份量比想像中多,除咗有細碎嘅蟹肉之外,仲有好大片嘅龍蝦肉,然後用咗芒果片同紅菜頭片做疊層,成個味道同口感層次好豐富,有芒果嘅甜味、紅菜頭嘅酸味、龍蝦肉蟹肉嘅鮮味同青蘋果醬嘅味,賣相壓好吸引🍊 海鮮三重奏烤大蝦唔會燒得太乾身,肉質爽口彈牙;鱈魚嘅魚皮煎到香脆,魚肉嫩滑,食落充滿魚嘅油脂而無乜雪藏味;帶子亦都係好大隻,味道鮮甜,口感爽同彈牙🍊 烤龍蝦海鮮手捲意大利麵意粉配咗半隻烤龍蝦,龍蝦個殼好容易同肉分離,方便食用,蝦肉彈牙,龍蝦汁味道濃郁,用咗蝦膏去調製,配埋卷意粉一齊食好入味📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊

🍊 龍蝦芒果紅菜頭蟹肉塔配青蘋果醬

餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊
2024-08-28 896 瀏覽
朗豪坊13樓的the sky bar係我呢幾年好鐘意同朋友來聚會既餐廳之一, 環境氣氛好,又有酒飲有野食,真係好chill呢度既優惠日日都唔同,好特別。每日都會有happy hour,星期二同星期日生蠔盤有半價,星期一、星期三和星期四有120分鐘free flow任飲同任食小食,飲品有果汁,汽水,cocktail,mocktail,啤酒同紅白酒, 真係超抵,飲完一杯又一杯。而小食就有薯條、洋蔥圈、雜肉腸、魷魚圈同雞翼,係即叫即整,所以食入口仲好香脆安格斯肉眼牛排點了7成熟,上檯時剛剛好,肉質嫩之餘仲好多汁,配上巴黎牛油令到個牛排致惹味烤龍蝦.海鮮.龍蝦汁手捲意大利麵龍蝦汁好香濃,配上大大隻的烤龍蝦已經好吸引,值得一提的是手捲意大利麵真係好特別。第一次食咁長既手捲意大利麵,麵質有少少彈牙,又食到意粉既味道,又掛到好多龍蝦汁,真係好好食泰式豬頸肉估唔到呢度既燒豬頸肉都咁好食,燒得香之餘又保留到肉汁,不會過火,真的很不錯The Sky Bar旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖#香港美食 #香港探店 #旺角美食 #旺角 #朗豪坊 #happy hour #free flow # cocktai

安格斯肉眼牛排

烤龍蝦.海鮮.龍蝦汁手捲意大利麵

泰式豬頸肉

The Sky Bar
旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓1號舖

#香港美食 #香港探店 #旺角美食 #旺角 #朗豪坊 #happy hour #free flow # cocktail #mocktail #hkfoodie #hkfood #hkkol #hkblogger #hkig
2024-08-17 753 瀏覽
前幾日嚟咗呢一間Skybar嗰度食咗生蠔,見環境唔錯,又幾好坐,又有酒飲,於是就過嚟食今次係食晚餐,本身都諗住再叫蠔黎食,不過因為同行嘅朋友都唔係咁方便食生冷嘢,所以就冇再叫。今次決定食吓佢嘅熱食,叫咗佢一個大蝦黑松露長通粉,同埋叫咗一個沙律,沙律方面就普普通通冇乜特別嘅出色,正常發揮。但係估唔到佢個黑松露大蝦長通粉係異常出色,佢個黑松露味好香好好味,跟住佢中間有一隻好大嘅蝦開咗半嘅,佢嘅肉質好新鮮,唔似係嗰啲霉霉爛爛嘅大蝦肉,望落去都算幾大隻嘅,而佢個長通粉呢唔會話好硬或者好腍,係好啱啱好嘅熟度,所以都非常之推介
2024-08-17 561 瀏覽
random嚟咗呢一間Skybar之前嚟開都有食開佢嘅蠔,今次嚟到都叫咗佢嘅蠔,佢有兩款價錢,一款係比較貴,就會有六款唔同嘅出產地嘅生蠔,另一款比較平嘅就係同一款蠔嚟嘅。為咗食唔同款嘅生蠔,所以叫咗貴啲嗰一碟,嚟到嘅時候呢佢都有介紹返係要由邊一邊食起,應該係因為個味道比較淡開始去食,生蠔上到嚟勁吸引,好大隻,有啲就相對比較細隻一啲,但係就比較濃味,中間會有啲醋同埋平時嘅醬點,自己就鍾意落番少少檸檬就食,食返佢原汁原味,另外happy hour都叫咗佢嘅嘢飲,都幾舒服環境幾好,嚟傾吓偈食吓蠔都幾開心。
random嚟咗呢一間Skybar
我的首選H H好地方-The Sky Bar 🍷旺角朗豪坊就係我哋返屋企嘅中間點,所以對大家都好方便。重點係佢而家做緊一,三,四 $228暢飲。對於我哋一班酒鬼嚟講非常抵,因為酒嘅種類有Cocktail ,mocktail, wine , spirit .仲有小食都係Freeflow 有洋蔥圈,魷魚圈,薯條,單骨雞翼同埋腸仔。 個人好喜歡單骨雞翼。 佢哋服務好亦都refill得好快,同埋即叫即整,喺新鮮嘅,呢個係值得一讚嘅地方。見到食物嘅質素唔錯,我哋都有試埋主餐牌。我哋全部都係肉食獸,下次想試埋佢嘅海鮮。我哋叫咗個泰式豬頸肉,真心烤得好香口,再加埋個泰式醬,真心正,見到好多人叫,所以我哋就跟埋一份。另外叫咗個燒春雞配辣大蝦同埋海陸拼盤。特別想推介一下海陸拼盤,有牛柳,龍蝦同埋烤帶子,呢個除咗打卡之選,仲好好食添,啲材料好新鮮,牛肉又非常之嫩滑。放工大壓力想去chill下,呢個變咗我哋老地方😆盡情飲盡情食😛😛
我的首選H H好地方-The Sky Bar 🍷

朗豪坊頂層 🌈 THE SKY BAR ✨環境好chill👭🍹 啱晒同班friend一齊去飲嘢吹吓水周一、三、四$228暢飲120分鐘Free Flow Drinks & Snacks,性價比爆棚!🥂🍟🍺多款精緻Cocktail,酒精濃郁不減量非酒精也有汽水、果汁、Mocktail,選擇多多🥤我哋飲咗兩杯已經紅卜卜🤪🤪小吃都好正🍟🍗必點熱辣辣的粗薯條、單骨雞翼,都是新鮮現炸,小心啲食 唔好焫親個嘴啊必試推介🌟安格斯肉眼牛排,巴黎牛油🧈10oz大滿足,五成熟剛剛好,肉質粉嫩多汁🥩煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉 超大隻蝦通粉滿滿的黑松露味so creamy🍤🦀🍝
朗豪坊頂層 🌈 THE SKY BAR ✨
環境好chill👭🍹 啱晒同班friend一齊去飲嘢吹吓水

周一、三、四$228暢飲120分鐘
🍺多款精緻Cocktail,酒精濃郁不減量
非酒精也有汽水、果汁、Mocktail,選擇多多🥤
我哋飲咗兩杯已經紅卜卜🤪🤪

必試推介🌟
安格斯肉眼牛排,巴黎牛油🧈
10oz大滿足,五成熟剛剛好,肉質粉嫩多汁🥩

煎大蝦蟹肉魷魚黑松露忌廉長通粉 超大隻蝦
通粉滿滿的黑松露味so creamy🍤🦀🍝
  • 生蠔
2024-07-24 1063 瀏覽
今餐好豐盛,有大大碟生蠔同我最愛嘅牛排😍牛排上嘅牛油漸漸融化,入味得嚟又唔會太濃烈,就算唔落汁都依然好有味,一個字:正!夜晚個場仲幾靚,又有好嘢食又有好風景,值得一試💖
今餐好豐盛,有大大碟生蠔同我最愛嘅牛排😍
夜晚個場仲幾靚,又有好嘢食又有好風景,值得一試💖
牛排
生蠔
2024-07-02
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動