2024-11-25
💬好多人話fine dining 貴夾唔飽,但有時食得開心同滿足都係好重要❗️製作過程繁複,仲要係非常好味,價格係偏高,不過慶祝食餐好嘅都值得。呢間位於灣仔嘅高級餐廳,唔太顯眼,但食過一次就有可能喜歡上😎.———————————————————————————🍽️DRY AGED QUAIL LEGS 🦆💬賣相超級華麗,熟成法國🇫🇷鵪鶉腿果然係非常味美,淡淡嘅煙燻撲鼻,熟成處理令肉質鮮嫩,只怪鵪鶉腿實在太過纖幼,唔夠喉🥹.🍽️5 DAYS KOMBU-AGED SCALLOP WITH YAM BEANS💬呢款日式熟成帶子一樣有儀式感,擺盤都絕對係藝術,軟糯嘅帶子肉,加上特調醬汁,這樣嘅口感好驚艷🥹.🍽️THE VICTUALS LOBSTER BISQUE 🦞💬一碗極濃郁極醇厚嘅龍蝦湯🦞,真心口感非常,每過吞一啖都感受到充足材料熬製,滿足😌.🍽️MONTHLY SPECIAL SOUP☕️🍄💬本月精選湯係忌廉肝菌湯,但端上枱賣相係一杯Cappuccino 嘅感覺,揸住隻有耳杯當咖啡咁飲,啖啖都係超極濃滑,係絕對有驚喜,費盡心思😏.🍽️ FRENCH FREE-RANGE CHICKEN CARNA
———————————————————————————
🍽️DRY AGED QUAIL LEGS 🦆
🍽️MONTHLY SPECIAL SOUP☕️🍄
🍽️ FRENCH FREE-RANGE CHICKEN
CARNAROLI RICE 🐔
💬法國放養黃油雞,將雞肉去骨製成雞卷再香烤,中間包住雞肝醬,下面有香料同濃湯嘅米飯,製作繁複同有層次,非常滿意😀
🍽️30 DAYS DRY AGED "CAVINESS"
PRIME STRIPLOIN 150G 🐮
💬熟成30日嘅口感的確係非常腍身,但仍然好有牛肉味道,外面亦有好香嘅炭烤味,誠意之選🥹
🍽️ 14 DAYS CHICKEN OIL AGED "OMAHA" BEEF
TONGUE 👅
💬呢款係招牌菜式,將牛舌慢煮熟成14天,加埋雞油提升鮮味,無可能唔滿意😋