2024-02-08 220 瀏覽
西九野餐,起圓方threesixty 買野餐食品最方便買了柚子草莓等已切好的水果,不錯👍🏻還有鮭魚螺絲粉沙律🥗,調味醬汁不錯,生菜新鮮夠脆👍🏻而且還有壽司選擇🍱2+3清甜粟米鬚茶一定要買,清甜好飲😍😍😍
西九野餐,起圓方threesixty 買野餐食品最方便

買了柚子草莓等已切好的水果,不錯👍🏻
還有鮭魚螺絲粉沙律🥗,調味醬汁不錯,生菜新鮮夠脆👍🏻
而且還有壽司選擇🍱
2+3清甜粟米鬚茶一定要買,清甜好飲😍😍😍

2024-01-26 148 瀏覽
今日行過一家食店,氣氛親切得滯,決定落場試吓佢哋的美食。點了個菠菜蛋批🥧,嬲唔到咁惹味!個皮焗到脆卜卜,菠菜同蛋香融合得剛剛好,咬落去真係滿嘴幸福呢!湯品嚟咗一碗紅湯,啖啖酸酸地,正啱提提神!仲有個芝士三文治🥪,壓得扁扁哋熱辣辣嚟,入面嘅芝士汁嘟嘟流出嚟,啖啖都係暖笠笠嘅愜意。而家,傾下偈唔覺得轉咗眼間,沙律同蘑菇兩款升級都係豐富多彩。南瓜好甜,好開胃;炒蘑菇加咗黑椒,香味撲鼻,頭啖已經誘惑到我。Classic Dog啲酸瓜同洋蔥塊令口感更豐富💥,香脆的熱狗腸真係perfect match! Lebanese Burger就更加驚喜,halloumi芝士嘅鹹香同Zataar香草,襯托到beef patty嘅天然美味。最後甜品就嚟個布甸尾聲,個抹茶紅豆布甸幼滑之中帶點苦甘,朱古力布甸再滑,二款都唔會太甜,夠晒細膩。呢啲美食,真係令人嘆為觀止,幾時都掛住想再食!呢間店,值得推介!👍👍👍

勁中意呢間超市,水果超新鮮呀,大家認住呢款black label嘅藍莓真係超甜超大粒!不過價錢浮動得好犀利,見過$21-$32/盒,但係呢款絕對會令你愛上食藍莓😍,已經瘋狂回購過好多次!另外,佢仲有好多時令水果賣,其實同其他話yuu集團賣嘅嘢一樣價,但係呢間真係新鮮好多,價錢其實冇想像中咁貴另外呢隻綠色盒嘅一口芝士粒,真係超好食超滑溜,同埋好濃郁嘅芝士味,但係唔會覺得好肥膩果隻,我平時係一啖擺落口,跟住等佢自己口入邊融化😍

呢度居然有芝士乳酪撻賣,做野做到攰想食啲甜野精神下,行行下超市居然比我見到有得賣芝士撻!賣相好吸引,有啲焦焦地咁。買完拎上手先知原來唔暖架,以為係一直烘住佢,我諗多左了😢。不過食落甜酸甜酸咁,又好似溶溶地,非常正,非常醒神,非常開胃😋!
2021-05-19 2096 瀏覽
【牛角包控集合🙌🏻】近排好中意食牛角包🥺行行吓見到呢個焦糖燉蛋牛角包 真係好吸引🤤啱啱食完野都唔理啦!! 決定買個黎試吓❤️❤️✔️焦糖燉蛋牛角包$28原來係新品😋喺牛角包中間放上creamy嘅焦糖燉蛋🥺🙌🏻個焦糖燉蛋係即叫即幫你燒燶個面但係牛角包就唔會幫你焗熱佢 所以有啲唔夠熱 變相唔夠酥脆 但係牛油味係重嘅!! 大家下次食之前 焗/放入氣炸鍋熱一熱佢先食會更正!焦糖燉蛋份量都比我想像中多嘅 唔會淨係中間有 每一啖都有焦糖燉蛋😍😍 焦糖燉蛋好creamy好有蛋香味🤤creamy到好似cream咁嘅燉蛋配埋好濃牛油香味嘅牛角包 真係想再食呀🤤🙌🏻🙌🏻
【牛角包控集合🙌🏻】

✔️焦糖燉蛋牛角包$28
2021-03-15 1465 瀏覽
買咗好多嘢食去野食,今次啲西班牙火腿同埋啲燒牛肉好正好惹味,淨係望住都夠曬飽啊。今次每樣都係買咗唔多 但係都已經夠兩個人食。黑松露西班牙火腿肉質好嫩滑,好香松露味,真係每啖都好好食。

今次每樣都係買咗唔多 但係都已經夠兩個人食。

黑松露西班牙火腿肉質好嫩滑,好香松露味,真係每啖都好好食。
2019-12-30 2200 瀏覽
有時食太多太飽嘅嘢食,都想食番啲輕盈啲嘅,所以呢個時候沙律就係一個好推介啦,第一次食呢間鋪嘅沙律,佢嘅價錢算係可以接受,而且味道真係唔錯, $69可以揀3個配料,個人都幾推介芝麻嘅沙律醬。
2016-08-06 5809 瀏覽
同肥髀去蹓冰,蹓冰前先去超市買定麵包,超市裝修好靚,地方好大,唔止麵包,仲有其他好多種多樣食物!麵包選擇多,夾好就比錢!可以八達通比錢方便!合桃軟包($19)一包三小個,透明膠袋!外面焗得微粗糙,入面軟身,夾雜合桃碎,不過唔夠多!唔會好甜!仲食到麵包麥味,味道好味!細法包($16)肥髀食!食物幾好!店員有笑容有禮!雖然唔平不過係足料嘅!
同肥髀去蹓冰,蹓冰前先去超市買定麵包,超市裝修好靚,
地方好大,唔止麵包,仲有其他好多種多樣食物!
麵包選擇多,夾好就比錢!可以八達通比錢方便!
細法包($16)肥髀食!
食物幾好!店員有笑容有禮!
雖然唔平不過係足料嘅!
2016-07-29
外賣自取
$16 (其他)
2016-07-07 3416 瀏覽
男友喜歡食菠菜蛋批,剛好見到就試一試啦估唔到咁好味!紅湯是有點點偏酸的口味,也不錯!呢個三文治本來唔係咁扁的Order完佢會加熱壓佢入面的芝士溶曬,好美味呀!我會掛念你~~~
男友喜歡食菠菜蛋批,剛好見到就試一試啦
菠菜蛋批
估唔到咁好味!紅湯是有點點偏酸的口味,也不錯!
三文治
呢個三文治本來唔係咁扁的
Order完佢會加熱壓佢
入面的芝士溶曬,好美味呀!
我會掛念你~~~
菠菜蛋批
三文治
2016-06-29 2280 瀏覽
食完飯九點幾,其他甜品店都關晒門,唯獨佢,又有位坐三人叫左三件蛋糕,由下至上紅梅朱古力慕斯蛋糕中間心在紅梅醬,酸酸地,朱古力甜,夾得唔錯,夠creamy 芝士餅有啲硬同乾,芝士味唔濃芒果焦糖蛋糕芒果同焦糖都唔濃,要好細心先試到,好就好在唔太甜三件都好細件,三十幾蚊一件,麻麻到姐,如果唔係太夜關晒門,可以有更好選擇
食完飯九點幾,其他甜品店都關晒門,唯獨佢,又有位坐
三人叫左三件蛋糕,由下至上

紅梅朱古力慕斯蛋糕
中間心在紅梅醬,酸酸地,朱古力甜,夾得唔錯,夠creamy

芝士餅
有啲硬同乾,芝士味唔濃

芒果焦糖蛋糕
芒果同焦糖都唔濃,要好細心先試到,好就好在唔太甜

2016-06-23 1879 瀏覽
Lamb Burger睇落個堡係唔太宏偉,仲有D單薄咁。 落一口,內有玄機。就係有個幾惹味既醬,小小咖哩味,同個羊肉行到埋一齊。算唔錯喇!唔錯既6張10蚊紙找到數,又唔難食。比起行哂商場,睇到餐牌既價錢,嚇到個心離一離既狀況,已經好好。😅所以係element番工,lunch真係好有挑戰性😎😎😎好在我只係路過蜻蜓🐝
Lamb Burger
Lamb Burger
2016-04-08
2016-05-31 1813 瀏覽
圓方嘅餐廳好多,但價錢都偏貴,今次同朋友想食平少少,就去左係Threesixty 入面的速食店,叫完餐就坐係bar枱,店員會叫號碼跟住拎過黎。今次叫咗一個燒牛肉定食,價值$81,定食包括一個沙律、燒牛肉、味噌湯及一大碗飯,除左碗湯,其他食物的份量都好多。沙律夠凍,燒牛肉燒得好入味,飯係珍珠米,成個餐都落足料,雖然係超市內的速食店,但食物絕不敷衍!總括來講,食物質素上乘,但環境及服務質素一般。
燒牛肉定食

總括來講,食物質素上乘,但環境及服務質素一般。
燒牛肉定食
ThreeSixty「Burgers」的芝士漢堡,我認為這是香港做得最好的手工漢堡。每次訂單後,他們會用爐烤熱麵包,使它達到麵包溫暖和皮一點點酥脆。 接著肉和蔬菜會從冷藏屜取出,洋蔥和生菜確實新鮮,色澤鮮豔讓我好期待。薯條炸得足夠時間,每一条也很香脆,裡面還可以保持馬鈴薯香味。但重要的是那片芝士,他們使芝士融在漢堡肉上面。這是最不可思議的。比其他地方好得多。建議不要帶走,一定要在那裡享用。烹調時間約10分鐘。如果你有時間,希望你也可以來試試。

建議不要帶走,一定要在那裡享用。烹調時間約10分鐘。

如果你有時間,希望你也可以來試試。
芝士漢堡包
2016-04-23
芝士漢堡包
  • 芝士漢堡
2016-02-17 856 瀏覽
柔閒有情人,情人永似花,似花落水流,水流滿飛花。 婚後以來的情人節,不一定是假期,月薪也花在兩位親親身上,未能與靚太共聚一整天。不分年代,女士們要男伴永依身旁,柔情似水的擁抱,確實是一種福氣。 今天是情人節,又是星期日放假,不論昨夜睡了多久,也要起床陪伴習慣早起的靚太。再要不動聲色地離開屋企,來個失落已久的早場電影,與靚太拍吓拖先。 地鐵九龍站上的“圓方”,假日早上時間十分清閒,人流十分疏落,九成店鋪仍未營業,更何況是食店呢!當睇完早場,時間還未到十點半。圓方内唯一的超級市場已有客人光顧。 其中的熟食區已熱氣騰騰,店員團團轉地準備食材。但三文治和甜品蛋糕等,未得靚太歡心,都喺日式湯麵吧。暖暖胃部呀。 吉列豬扒湯拉麵在云云食物中被欽點。一片如我掌大的吉列豬扒是主角,粟米是第二主角,之後才是拉麵和湯。 吉列皮放在麵上,要快快品嚐它的香脆,但好的是豬扒不會乾,配合麵湯就無油感。最後麵湯與粟米同食,非常的童真出現在我眼前。永遠年青丶我的靚太呀!不太肚餓的我,就買了滋陰健脾丶養肝明目的豬肉燒賣。一般街邊是魚肉燒賣,酒樓話係鮮蝦燒賣,酒店中餐廳會有鮑魚燒賣。 而加入藥材的不多。淮山和杞子並不名貴,
柔閒有情人,
情人永似花,
似花落水流,
水流滿飛花。

而加入藥材的不多。淮山和杞子並不名貴,於是忽略者眾,而長輩教落,進補強身不可急, 點滴添置活力增。
 希望多些銷售點吧。
題外話/補充資料: 溫馨提示:甜品水準高,再來一杯咖啡,是購物後的好安排。
2016-02-14
$72 (其他)
2015-08-13 735 瀏覽
一早黎尖沙咀見客,早到左成半個鐘又正好係圓方附近於是乎就黎ThreeSixty食個早餐。我叫左個牛角酥加杯Latte 牛角酥口感不硬不軟,同埋個牛角酥係剛剛出爐,所以好鬆脆。完全符合我既口味。杯Latte有幫我落足夠既奶,我係好中意飲Latte多奶。飲落好香滑。值得推介!
我叫左個牛角酥加杯Latte
Latte + 牛角酥