2023-01-24 74 瀏覽
環境較暗有情調,野食上菜要耐心d 等下,可以邊飲邊等,慢慢傾下計❤️ Pimm's Cup 新鮮士多啤梨+藍莓+橙+鮮奶+梳打,打成既奶昔,水果充滿甜味,睇落已經覺得好有吸引🧡Rainforest 士多啤梨+藍莓+青檸+橙汁既mixture,酸酸甜甜,好清新又refreshing 既感覺,💛TP脆香雞翼 隻隻都超大隻~炸到好香脆既雞翼,熟度岩岩好,果然雞翼係必食小食💚烤雜菜田園拼盤 超中意cute cute 既mini 菠菜仔,仲有黃椒+紅椒+甘筍+粟米仔等等,全部都好香甜💙蒜香一口牛 炒到好香,牛柳粒都肉味夠香,加埋濃郁調味,特別惹味

2023-01-20 66 瀏覽
普天同慶的日子來臨了,酒吧終於可以全面重開,一間久違了的Lounge⋯⋯餐廳在地牢下的一個超靚環境、舒適享受的一個好地方😇全新面貌的裝修和格局都令人感覺享受😎三五知己或一班好朋友結伴來這裏𣈱談暢飲,有着共鳴的一個好地方———————————-🟥有各式各款的酒類,但我總是喜愛喝紅酒🍷⋯⋯有多個國家的任你選擇喝什麼✌️🟪🦪海提子🍇wasab鮑魚沙律🥗:原隻鮑魚上,又驚貴又細緻,鮑魚口感新鮮彈牙😋🟩烤雜菜田園拼盤:多款蔬菜🥬又是健康之選🟧青蘋果🍏醬厚切豬鞍酸酸甜甜的青蘋果醬的配合得恰當的味道————————-環境靚·招呼好.舒適的享受😎其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝—————————
餐廳在地牢下的一個超靚環境、舒適享受的一個好地方😇
全新面貌的裝修和格局都令人感覺享受😎

———————————-

🟪🦪海提子🍇wasab鮑魚沙律🥗:
原隻鮑魚上,又驚貴又細緻,鮑魚口感新鮮彈牙😋

🟩烤雜菜田園拼盤:
多款蔬菜🥬又是健康之選

🟧青蘋果🍏醬厚切豬鞍
酸酸甜甜的青蘋果醬的配合得恰當的味道

————————-
環境靚·招呼好.舒適的享受😎
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
—————————
Dinner set HK$308柚子醋鮑魚仔配沙律估唔到酒吧竟然有鮑魚仔食🤣同朋友二話不說就叫左😋本身都驚酸🍋但係估唔到又幾夾🤓沙律都好多塊Parma Ham,淋左意大利果醋再加幾粒堅果唔錯海膽汁配海鮮意大利飯其實睇大叔的愛好似有見過主角食🤣🤣所以叫左🤓肚腩同朋友高度推薦呀💖海膽汁超濃郁🧀但又唔會太膩😚飯都有幾多海鮮,例如八瓜魚魷魚咁。肚腩中意飯加左三文魚孖🐟同海膽飯嘅味好夾😍✨細黑松露薯條 HK$88呢個份量超多🤣本身以為係細細一碟🍟脆脆嘅幼薯條加上黑松露醬係一流👩‍🌾同朋友去記住叫😏蒜香一口牛 HK$128黑椒味幾濃,份量都多🐄不過就多筋同韌啲啲,視乎大家口味Romantic HK$128好中意呢杯野飲💗✨酒凍成玫瑰嘅樣🌹打卡💯味道都一樣過關👍🏼有酒吧獨家自製嘅烏龍Gin,加蜜糖、梳打、接骨木花水🌷唔會太甜又幾清爽🍀加埋個環境🌌講心事正總體而言環境都幾唔錯,見到仲有stage 俾live band,相信防疫限制放寬又可以聽啦🎤🎷
Dinner set HK$308
柚子醋鮑魚仔配沙律
海膽汁配海鮮意大利飯
細黑松露薯條 HK$88

蒜香一口牛 HK$128
黑椒味幾濃,份量都多🐄不過就多筋同韌啲啲,視乎大家口味
Romantic HK$128
2023-01-09
之前嚟食過lunch,質素好好,又抵食🫶🏻 今次就去試吓佢嘅dinner先,如果有機會😙仲可以坐到直落夜晚飲嘢shisha,一定勁爽🤣🎈海膽汁配海鮮意大利飯 $308叫咗個dinner set,個main 好吸引,海膽汁嘅味道幾香,配海鮮意大利飯,飯粒軟硬適中,食到啖啖海鮮配料;Stater係魚蝦蟹多士,味道好夾又香脆,仲有沙律幾開胃\(^ヮ^)/ 🎈蒜香一口牛 $128蒜香牛肉粒干少,夠香口,牛肉味幾出。🎈Rainforest HH$78 / NH$98Strawberry, blueberry, fresh lime, organe juice, milk我仲叫咗杯mocktail🍸 幾好飲,清甜嘅水果味,配埋沙冰,好fresh♥︎

🎈海膽汁配海鮮意大利飯 $308

🎈蒜香一口牛 $128

蒜香牛肉粒干少,夠香口,牛肉味幾出。

🎈Rainforest HH$78 / NH$98
2023-01-13 52 瀏覽
今日朋友話吾開心想我陪佢傾下計,朋友比左個地址我叫我自己過去尼間餐廳,餐廳門口比較細,好彩好快搵到入口🤣餐廳環境昏暗,播放柔和悅耳既英文音樂,感覺幾舒服,適合傾計講心事職員帶我去朋友張枱,朋友叫我揀野食,餐廳有食物餐牌同飲品餐牌,我揀左烤油甘魚鮫、TP脆香雞翼、英式炸魚薯條、蒜香一口牛,再要左1杯蘋果汁朋友話尼間餐廳之前用過尼拍劇,不過餐廳已經重新裝修部分內部環境,仲有Live brand,不過依家未有演出🤔一口牛有少少辣,雞翼熱辣辣脆卜卜,烤油甘魚鮫超好食😋
一口牛有少少辣,雞翼熱辣辣脆卜卜,烤油甘魚鮫超好食😋
2023-01-13 39 瀏覽
低調高質地庫酒吧餐廳環境有格調 座位之間空間足夠 亦有唔同用餐區 私隱度十足 可以同三五知己飲番兩杯🥂🍻sushi促膝暢談Dinner set-以選擇的主菜決定價格前菜:柚子醋鮑魚-調味非常清爽的冷盤-size都唔細有半個手掌咁大-爽口同時保留鮑魚彈牙質感沙律:廚師精選沙律-以糖醋汁為主 搭配多種沙律菜佐以巴馬火腿🍖-清爽,調味適中-唔會過多醬/太酸主菜:煙三文魚佐溫泉蛋意粉-$268-溫泉蛋蛋香味濃 蛋汁濃稠 流心效果一流-調味較淡 有淡淡忌廉奶香味-意粉口感好好 有咬口 亦唔係話硬個種蒜香一口牛🐃-牛肉粒以洋蔥絲、蒜香爆炒-整體偏鹹帶點辣 佐酒一流 -份量都唔小 唔係得幾嚿每人食幾啖就無個種 十分抵讚特色脆皮燒賣-以蟹肉沙律醬為主 加上三文魚籽-外皮十分鬆脆-口感豐富味道creamy-有啲似春卷 幾有特色
低調高質地庫酒吧

-溫泉蛋蛋香味濃 蛋汁濃稠 流心效果一流
-調味較淡 有淡淡忌廉奶香味
-意粉口感好好 有咬口 亦唔係話硬個種

蒜香一口牛🐃
-牛肉粒以洋蔥絲、蒜香爆炒
-整體偏鹹帶點辣 佐酒一流
-份量都唔小 唔係得幾嚿每人食幾啖就無個種 十分抵讚

特色脆皮燒賣
-以蟹肉沙律醬為主 加上三文魚籽
-外皮十分鬆脆
-口感豐富味道creamy
-有啲似春卷 幾有特色
雖然大熱劇集「大叔的愛」已播映了一段時間,卻還是很懷念劇中的精采情節!今天相約好友到劇集取景的酒吧餐廳「Time Park Lounge」品嚐是日晚餐❗餐廳裝修精美,環境寬敞,餐廳已重新裝修部份內部環境,還增加了live band!我們一行2人惠顧2份晚餐:1️⃣🌟Starter 魚蝦蟹多士以魚肉、蝦肉及蟹肉製成的餡料,配搭香脆可口的多士。柚子醋鮑魚仔子柚子醋浸泡的鮑魚,鮑魚肉質鮮嫩彈牙,味道清新。2️⃣🌟Salad 廚師精選沙律廚師精選沙律包含清新沙律菜、咸香巴馬火腿及香脆麵包糠,味道清新怡人。3️⃣🌟蒜香炒蝦球意粉 $288以清新香蒜粒配搭鮮香彈牙的生猛鮮蝦肉,意粉彈牙香滑,味道帶點微辣,配搭豐盛,十分惹味。4️⃣🌟慢烤雞胸青羅勒醬意粉 $248以慢烤形式烹製的星鬆化雞胸肉,配搭清新青羅勒醬,意粉彈牙,配搭滋味清怡❗️總括而言,此酒吧餐廳已重新裝修部份內部環境,為大熱劇集「大叔的愛」的取景餐廳❗️餐廳鄰近尖沙咀站,絕對是尖沙咀一帶的滋味酒吧西餐之選❗

我們一行2人惠顧2份晚餐:

1️⃣🌟Starter
魚蝦蟹多士
以魚肉、蝦肉及蟹肉製成的餡料,配搭香脆可口的多士。

柚子醋鮑魚仔
子柚子醋浸泡的鮑魚,鮑魚肉質鮮嫩彈牙,味道清新。

2️⃣🌟Salad 廚師精選沙律

3️⃣🌟蒜香炒蝦球意粉 $288

4️⃣🌟慢烤雞胸青羅勒醬意粉 $248

2023-01-11
5 分鐘 (堂食)
  • 蒜香炒蝦球意粉
  • 慢烤雞胸青羅勒醬意粉
2023-01-12 38 瀏覽
🐳去尖沙咀搵朋友,就喺停車隔離就有呢間地下餐廳,見佢裝修得靚靚囝囝,就落去食個晚餐啦!餐廳裝修都唔錯,環境好寧靜好舒服,好有feel !Dinner Set 💰288🐳魚蝦蟹多士🐳廚師精選沙律🐳蒜香炒蝦球意粉魚蝦蟹多士嗰個吞拿魚醬整得好好食,同個多士好夾。廚師精選沙律做得好出色,所有顏色好均勻,所有材料都非常新鮮,配上廚師自製嘅黑醋沙律醬,一流!蒜香炒蝦球意粉係幾唔錯,幾惹味嘅,啲蝦又大隻又彈牙,不過都幾辣!😬Dinner Set 💰268🐳Special starter🐳廚師精選沙律🐳黑松露雜菌田園意大利飯Special Starter 係非常新鮮嘅螺片,爽脆彈口。至於個黑松露意大利飯就非常之Creamy,本人覺得黑松露配乜嘢都非常之好食,特別同忌廉好夾,不過如果食太多就有點膩了。

Dinner Set 💰288
🐳魚蝦蟹多士
🐳廚師精選沙律
🐳蒜香炒蝦球意粉
魚蝦蟹多士嗰個吞拿魚醬整得好好食,同個多士好夾。

Dinner Set 💰268
🐳Special starter
🐳廚師精選沙律
🐳黑松露雜菌田園意大利飯
舊K11附近原來有一間咁正嘅bar restaurant😎聽講呢間餐廳係重新裝修咗部份內部環境而且仲有live brand,裝修的而且確係幾靚嘅😳食物都好啱打卡同朋友黎吹下水relax下🥳.🍝海膽汁配海鮮意大利飯dinner set $308Dinner set包咗一款starter, salad 同一款main,想食甜品嘅話可以另外加多$48有款special dessert🤪starter揀咗魚蝦蟹多士,味道出奇地驚喜,仲要有小編最鍾意嘅左口魚裙邊🥰main就揀咗海膽汁配海鮮意大利飯,口感幾creamy幾好食,又有啲三文魚籽增添口感😎.🍸Rainforest $98飲過數一數二好飲嘅cocktail🤩另外叫個杯cocktail都非常之好飲,兩杯嘅酒味唔會好濃而果味同甜味就偏重啲,超級容易入口,啱曬女仔😚講返呢杯先,一飲落去有啲似士多啤梨奶,但又有微微嘅酒味,好正好正🥳.💰人均消費~$500.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
舊K11附近原來有一間咁正嘅bar restaurant😎
🏙環境:4/5
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
雖然𝐕𝐢𝐮𝐭𝐯大叔的愛過左一段時間,身為一個大叔粉都係一直想朝聖下片場☺️☺️不過餐廳已經重新裝修部分環境✨✨仲增加左𝐋𝐢𝐯𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝添🎤🎼🥁🎸9:30-10:30𝐩𝐦平日都有架🤟食住聽住歌超好氣氛👏👏⚡️⚡️🔆Dinner Set:前菜+沙律+主食🍜煙三文魚佐63*溫泉蛋意粉 $268煙三文魚超多份量😋😋意粉混合溫泉♨️蛋味道超好😋呢款比較重味,食到後部分有啲咸🤔⚠️🍎🧀芝士蘋果意大利飯 $248無唸到呢個甘有驚喜,食落好似食緊蘋果批😂😂好搞笑,仲帶啲肉桂味😂芝士味就唔算好重,如果食唔慣可能會唔中意陣味⚠️比較新穎既味道。🍊柚子醋鮑魚仔有機會一定要試下呢個前菜,好彈牙好入味😳清清地好食🤤!🐟魚蝦蟹多士多士烘到脆卜卜,加埋蝦蟹肉味道唔錯👏
🔆Dinner Set:前菜+沙律+主食

🍜煙三文魚佐63*溫泉蛋意粉 $268

🍎🧀芝士蘋果意大利飯 $248

🍊柚子醋鮑魚仔
有機會一定要試下呢個前菜,好彈牙好入味😳清清地好食🤤!

🐟魚蝦蟹多士
多士烘到脆卜卜,加埋蝦蟹肉味道唔錯👏
  • 柚子醋鮑魚仔
2023-01-09 43 瀏覽
今次黎到位於尖沙咀既time park lounge,估唔到位於地下既餐廳都另有一番世界😍。餐廳呢排喺裝修之後改變咗啲內部環境,依家仲有live band,可惜時間唔啱冇睇到😢。不過餐廳食物高質,環境都非常好,啱晒夜晚同另一半或者朋友一起食,chill一chill,飲杯嘢放鬆下~~🥳 ✨魚蝦蟹多士焗好既多士非常脆口,面層搽有蝦醬同埋兩條蝦肉,味道好濃郁,忍唔住一口食晒!😋 ✨柚子醋鮑魚仔鮑魚仔口感Q彈,非常爽口,柚子醋味道好微,不過都增添咗唔少風味~~🤤 ✨廚師精選沙律今次食到既係火腿沙律🐷,沙律菜新鮮清甜,火腿肉鹹香得黎同沙律配搭得好完美,係一個好好既開胃小菜。😚 ✨蒜香炒蝦球意粉🦐我自己最鍾意呢份意粉,略微辣既意粉搭配埋數隻新鮮大蝦,越食啲辣味越上癮,而大蝦新鮮彈牙,推薦! 🤩 ✨煙三文魚佐63度溫泉蛋意粉🍣煙三文魚意粉份量十足,將溫泉蛋篤穿之後撈埋意粉一起食,可以令到每一條意粉都掛上蛋汁,滿滿既蛋香非常好味!😜 ✨Dark Moon Frozen 濃厚既咖啡香味搭配埋榛子既香氣,味道非常特別,中間用沙冰既形式呈現,口感更加,推薦! 🥰

✨魚蝦蟹多士

✨柚子醋鮑魚仔

廚師精選沙律

✨蒜香炒蝦球意粉🦐

✨煙三文魚佐63度溫泉蛋意粉🍣

✨Dark Moon Frozen

2023-01-06 65 瀏覽
💛好味指數:4.4/5💛💜回頭指數:4.4/5💜餐廳係大叔的愛嘅取景地點,相信因此又唔少fans會拜訪🤣🤣見環境幾靚都有興趣打下卡📸不過宜家餐廳已經重新裝修過,同之前有啲唔同,仲多咗live band 可以睇,幾有氣氛🥁🎹🎼主食價錢包埋前菜同廚師精選沙律🥗前菜選咗魚蝦蟹多士&Seasonal Starter冰山蚌🥖麵包烘得好脆,而且上面嘅配料好香,冰山蚌好爽口,有啲似赤貝🧐✅煙三文魚佐63c溫泉蛋意粉$268我喜歡將煙三文魚同溫泉蛋攪拌後再食,口感更滑溜又可以啖啖都有煙三文魚嘅味道🍣🍝✅黑松露雜菌田園意大利飯$268另外選咗個意大利飯share食,黑松露味都幾出,意大利飯唔會太乾身🧑🏻‍🍳🐻總結餐廳主要係fusion菜形式,有前菜沙律主食,如果晚市套餐選擇多啲就更加好⋯Time Park Lounge (尖沙咀)尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫
💛好味指數:4.4/5💛
💜回頭指數:4.4/5💜
主食價錢包埋前菜同廚師精選沙律🥗

✅煙三文魚佐63c溫泉蛋意粉$268

✅黑松露雜菌田園意大利飯$268

🐻總結

Time Park Lounge (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫
Basic pesto spaghetti with slow cooked chicken breast 慢烤雞胸青羅勒醬意粉 $248青羅勒醬做意粉嘅醬汁味道好fresh 🌿,加入蒜蓉粒、煮到好淋嘅洋蔥絲🧅,簡單得來有夠香,係個相對健康嘅main course Fried shrimp balls spaghetti with garlic 蒜香炒蝦球意粉 🍝 $288有少少辣嘅蒜香炒蝦球意粉主要用新鮮車厘茄🍅、爽口魷魚粒🦑、五六隻大蝦🦐,再用紅椒、青椒🫑、蒜蓉爆香扁意粉,食落去好惹味啊,值得推介Seasonal salad 🥗 新鮮沙律沙律主要有生菜🥬、火箭菜、蕃茄仔、麵包糠🍞、唔會太鹹嘅Parma ham 🥓,加埋酸酸地嘅黑醋汁,都幾match Abalone with yuzu vinegar 柚子醋鮑魚仔🍊 充滿濃郁柚子味嘅鮑魚仔味道鮮甜爽口,酸酸地係個開胃嘅appetiser !

蒜香炒蝦球意粉 🍝 $288

Seasonal salad 🥗 新鮮沙律

2023-01-04 33 瀏覽
📍 @timepark_tst in Tsim Sha TsuiBarFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price :💰 $600Favourite:💖 Mushroom risotto ------------------------------✅ Located at Minden Avenue, only take 5 minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Very convenient.✅ Locate at basement, quite nice to enjoy the silence in Tsim Sha Tsui ✅ The menu offers a wide variety of signature cocktails, mocktails and spirits.✅ Overall the food quality was outstanding ✅ Portions are generous✅ All fresh ingredien
Bar

Price :💰 $600
Favourite:💖 Mushroom risotto

✅ Portions are generous

✅ All fresh ingredients

✅ New renovation with well-designed British underground environment with special decorations

✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment. The vibe and atmosphere here is so cool. Good music and live band is available too!
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends
✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ #globaleats #eatwithfoodiez
2022-11-12 238 瀏覽
上個月已打電話去呢間打算同朋友食生日飯,之前一晚仲收到餐廳嘅sms提我呢個booking.點知當晚去到時已拉左閘,電話仲要無人聽!撞啱係星期五晚,周圍都好full。第一次遇到咁嘅情況,如果執之前都唔通知下d客取消訂檯,呢個做法好差囉!👎🏻👎🏻👎🏻我唔知佢係裝修定執左,總之開返都唔會再去,好彩唔係買左生日蛋糕去,如果唔係係街度等溶。如果餐廳早d通知當晚無營業,其實都無咁嬲,而家係簡直係負評!

2022-11-11