2020-11-06
TMK - stands for temaki 日文手卷嘅意思。呢間主打手卷同日式小食causal dining🤪.是次join 左佢屬於嘅PirataGroup嘅limited menu - Journey to Japan,每人$348包6款小食,每人兩款手卷,再加甜品,重點係free-flow sake🍶🤟🏻實在太抵.由於太多野食,重點講其中。首先一黎上枝豆已經大大盤!(無錯係盤三人份量,食到尾都仲有,配以無限暢飲清酒🍶係一大享受),之後嘅亦幾特別,三文魚蘸著秘制醬汁😋到主角軟殼蟹手卷,配以海葡萄,老實講,手卷唔算特別驚豔反而前菜小食做得相當唔錯👍🏻最後甜品,類似haagen dazs嘅雪糕三文治,但佢裡面嘅菠蘿雪糕堅有菠蘿粒🍍為是次晚餐完美作結..呢間餐廳其實令我印象難忘係佢嘅主題,整間以日本新宿街頭嘅暴走族,臭飛做主題,牆身充滿塗鴉,mk貼紙,大大部肥過衛X嘅電單車擺係bar檯面前,充滿punkrock味😎👨🏼🎤
之後嘅[Salmon Tataki]亦幾特別,三文魚蘸著秘制醬汁😋
[Soft Shell Crab Handroll]到主角軟殼蟹手卷,配以海葡萄,老實講,手卷唔算特別驚豔反而前菜小食做得相當唔錯👍🏻
[Monaka Pineapple]最後甜品,類似haagen dazs嘅雪糕三文治,但佢裡面嘅菠蘿雪糕堅有菠蘿粒🍍為是次晚餐完美作結.