2024-06-23 282 瀏覽
最近金鐘上班的我,放lunch 時間發現周圍好多人都係想買雨外賣🥡番公司,見到間外賣健康店, 其中最吸引我的是墨西哥卷餅🌮🌯以及各款沙律盒!基本上樣樣自己選擇配料,健康自己選!皇牌例如牛油果🥑 、雞胸肉 ,手撕烤雞腿🍗、三文魚等等,還有素食選擇!另沙律🥗盒,我喜歡自家製蔬菜餡餅!另米飯🍚有3款選擇健康飯,蕃茄飯 • 菠菜飯 • 糙米!份量豐富 又健康🥗🌯💚Truefit Deli地址: 金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖

基本上樣樣自己選擇配料,健康自己選!

另沙律🥗盒,我喜歡自家製蔬菜餡餅!

另米飯🍚有3款選擇健康飯,蕃茄飯 • 菠菜飯 • 糙米!

份量豐富 又健康🥗🌯💚

Truefit Deli
地址: 金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖
2024-06-23 284 瀏覽
崇尚健康飲食的朋友,這間位於金鐘美國銀行中心地下新開的<Truefit Deli>可找到不錯及滿佈驚喜的選擇。餐廳其實是一間以外賣為主的健康輕食餐廳,店內亦也有一些座位給堂食,當中有Salad Boxes或 Burrito Wraps選擇。店內外燈光通透明亮,全開放式的佈局,廚房及餐區均一目了然,可清楚看到廚師們即席炮製美食。最後我決定揀咗燒雞髀沙律盒~還可以選擇米飯,有蕃茄飯及菠菜飯選擇,有五種配菜:生菜、蕃茄莎莎、粟米、三色燈籠椒及芝士,9款醬汁中我選擇蒜香蛋黃醬。份量都多,而且一啲都唔邪惡!可以放心食!咁啱店員告訴我新開張做緊優惠,免費升級套餐,包飲品及原味雜果仁(原價+$14)

最後我決定揀咗燒雞髀沙律盒~
還可以選擇米飯,有蕃茄飯及菠菜飯選擇,
份量都多,而且一啲都唔邪惡!可以放心食!

2024-06-20 193 瀏覽
成日都大魚大肉,對身體真係唔係咁健康,間唔時都想食得清淡健康一啲。所以今日就揀左喺金鐘新開一間健康餐廳食嘢,佢哋有吾同嘅Set,可以自由組合自己想食嘅食物我今日選擇左個四合一組合⭐🍗ROASTED CHICKEN LEG+SPINACH RICE配HONEY MUSTARD配飲品🥤ICED LEMON TEA估唔到個餐份量甘足,而且D雞肉又好食又嫩滑,蔬菜夠多,顏色豐富,望住已經好想食,食落仲好好味成個餐都只係500卡路里左右,真係夠曬健康!👍🏻

我今日選擇左個四合一組合

⭐🍗ROASTED CHICKEN LEG
+SPINACH RICE配HONEY MUSTARD
配飲品
🥤ICED LEMON TEA

成個餐都只係500卡路里左右,真係夠曬健康!👍🏻

2024-06-12
2024-06-17 152 瀏覽
前幾日食完啲heavy嘢 今日就想食清啲嘅lunch令自己心理平衡番啲🤪今日同同事去遠少少試吓呢間新開嘅健康食店店內有幾個座位 適合喺炎炎夏日坐低慢慢嘆 涼住冷氣 食住美味嘅健康Lunch放鬆吓而且工作環境透明 職員會帶上手套準備食物 感覺衛生🫡睇完menu就買自己要嘅嘢1️⃣要沙律🥗定burrito🌯再揀要咩餸2️⃣飯 - 蕃茄飯 菠菜飯 或者糙米3️⃣配菜 - 芝士 粟米 椒 蕃茄沙沙etc4️⃣醬汁 - 蛋黃醬 芥末醬 芝麻醬 醋 燒汁etc💲加料 - 蛋 西蘭花 鷹咀豆 etc我就揀咗雞脾肉沙律盒+蕃茄飯+所有配菜+日式照燒汁超大盒 男士食都夠飽雞脾即場拆肉 肉質嫩滑 而且本身已經有味照燒汁甜甜哋 撈埋落沙律菜度又第一次試 唔錯 🤩菜同肉嘅比例好平均 🥰同事就食招牌卷餅雞胸肉+蕃茄飯+所有配菜+蒜香蛋黃醬卷餅即叫即製 可以望住成個過程 一望到實物 份量巨大 物超所值佢自己表示:作為一個纖瘦嘅女仔表示可以分兩餐食都得雞胸肉唔會太過韌 肉質啱啱好蕃茄莎莎更加令到成個卷餅層次昇華🫶🏻而且蒜香蛋黃醬味道唔會太過濃烈而搶咗本身卷餅嘅味道啖啖都有輕輕嘅美味醬汁我哋2個都叫咗凍檸茶 好特別嘅係佢唔係原片檸檬
前幾日食完啲heavy嘢 今日就想食清啲嘅lunch

而且配料健康 雞肉同蕃茄飯嘅配搭補充到一日所需
配埋咁多款配菜 口感好滿足
下次一定再過嚟食😍
2024-06-17 101 瀏覽
有時唔想食得太油膩,就想食返啲健康少少既野❤️最近係金鐘開左間主打健康餐既餐廳,佢地有健康沙律餐盒同埋墨西哥捲餅🥗🌯岩哂減肥同做gym人士😝今次揀左健康沙律餐盒,佢地有好多野揀!今次我就揀左Truefit 雞胸肉、菠菜飯、新鮮生菜🥬、三色椒、粟米沙律🥗醬就揀香蒜蛋黃醬及是拉差蛋黃醬❤️飲品就揀左凍檸檬茶💕雞胸肉完全唔鞋同唔乾,都幾有肉感,點香蒜蛋黃醬幾好食,個是拉差蛋黃醬就有啲辣既,個人鍾意香蒜蛋黄醬多啲🥰菠菜飯粒粒分明,幾軟熟,而三色椒好鮮甜美味,生菜好爽口同好fresh😝粟米好鮮甜🤩凍檸檬茶,飲落去係feel到用左新鮮檸檬,飲落去feel到滿滿既營養😚係金鐘返工既朋友可以試下🥳Truefit Deli (金鐘)📍金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖
有時唔想食得太油膩,就想食返啲健康少少既野❤️
岩哂減肥同做gym人士😝

今次揀左健康沙律餐盒,佢地有好多野揀!
醬就揀香蒜蛋黃醬及是拉差蛋黃醬❤️
飲品就揀左凍檸檬茶💕

係金鐘返工既朋友可以試下🥳

Truefit Deli (金鐘)
📍金鐘夏慤道12號美國銀行中心地下G10號舖
2024-06-13 92 瀏覽
Truefit Deli✨係中環美國中心地下開左佢係主打健康,高蛋白質嘅飯盒/捲餅真係好岩想食清啲,做gym人士食😋見到menu都有好多款式選擇😚滿滿既蛋白質🥰好正我同朋友都簡左飯盒~🍗雞腿肉飯盒 $74 有46g 蛋白質🍗雞胸肉飯盒 $64 有56g 蛋白質✨醬汁方面: 簡左香蒜蛋黃醬同蜜糖芥末醬✨飯就簡左糙米飯同埋菠菜飯另外配左好多蔬菜可以分別簡要邊種或者加哂都可以有三色椒,粟米,番茄,芝士碎🍅🌽🫑🥗真係好fresh~ ✨加$25有ABC汁😍第一次飲有紅蘿蔔,紅菜頭同埋蘋果真係好好飲又健康,仲要係佢係即刻新鮮整好食指數(5星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Truefit Deli✨係中環美國中心地下開左
佢係主打健康,高蛋白質嘅飯盒/捲餅
真係好岩想食清啲,做gym人士食😋
見到menu都有好多款式選擇😚
滿滿既蛋白質🥰好正
我同朋友都簡左飯盒~
🍗雞腿肉飯盒 $74 有46g 蛋白質
🍗雞胸肉飯盒 $64 有56g 蛋白質

✨醬汁方面: 簡左香蒜蛋黃醬同蜜糖芥末醬
✨飯就簡左糙米飯同埋菠菜飯
另外配左好多蔬菜
可以分別簡要邊種或者加哂都可以
有三色椒,粟米,番茄,芝士碎🍅🌽🫑🥗
真係好fresh~
✨加$25有ABC汁😍第一次飲
有紅蘿蔔,紅菜頭同埋蘋果
真係好好飲又健康,仲要係佢係即刻新鮮整

好食指數(5星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
減肥唔係唔食野,係要食健康野😘成日把口掛住減肥𝟐個字既我,最近發現到依間係金鐘新開既🌯🥗滿足到個胃又唔會邪惡😌岩晒𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭💪🏻 既朋友仔 • 靚靚們💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟏要揀好要🌯定🥗▫️墨西哥卷餅𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬🌯 (𝟖款口味)▫️沙律盒 🥗 (𝟔款口味)雞胸肉 • (手撕)烤雞腿 • 三文魚...,仲有素食選擇🌱(自家製蔬菜餡餅 • 豆腐 • 素食精選…).▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟐 米飯 (𝟑款選擇都係健康飯,蕃茄飯 • 菠菜飯 • 糙米)揀左比較少見既蕃茄飯• 菠菜飯,色靚食落唔青🧡💚.▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟑配菜 (𝟓款)(新鮮生菜🥬 • 蕃茄莎莎🍅 • 粟米🌽 • 三色燈籠椒 • 芝士🧀).▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟒醬汁 (𝟗款) 要𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡,要惹味都有😜.▪ 𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟓 (𝐀𝐝𝐝 𝐨𝐧𝐬) 增肌既朋友們,可以再食多蛋白質🥚🍄‍🟫 .由頭到尾都可以自己話事,全部自由配搭🙆🏻‍♀️我揀左既配搭🥗 烤焗三文魚 • 日式照燒汁🤎🌯 (手撕)烤雞腿 • 蒜香蛋黃醬 • 餅皮軟熟🫓魚肉🐟厚身一𝐝都唔鞋 。雞腿肉🍗仲有肉汁。配菜好新鮮,食落
減肥唔係唔食野,係要食健康野😘
成日把口掛住減肥𝟐個字既我,
最近發現到依間係金鐘新開既🌯🥗
滿足到個胃又唔會邪惡😌
岩晒𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭💪🏻 既朋友仔 • 靚靚們💃🏻

▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟏要揀好要🌯定🥗
▫️墨西哥卷餅𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬🌯 (𝟖款口味)
▫️沙律盒 🥗 (𝟔款口味)
揀左比較少見既蕃茄飯• 菠菜飯,色靚食落唔青🧡💚
▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟑配菜 (𝟓款)
▪𝐒𝐭𝐞𝐩 𝟒醬汁 (𝟗款) 要𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡,要惹味都有😜

由頭到尾都可以自己話事,全部自由配搭🙆🏻‍♀️
我揀左既配搭
🥗 烤焗三文魚 • 日式照燒汁🤎

🌯 (手撕)烤雞腿 • 蒜香蛋黃醬 • 餅皮軟熟🫓

魚肉🐟厚身一𝐝都唔鞋 。雞腿肉🍗仲有肉汁。
配菜好新鮮,食落爽脆,睇落夠𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥,又夠營養 • 健康🌈
💕建議𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬要加熱食🔥,餡料既芝士就會溶溶地,有少少拉絲🧀

💁🏻‍♀️想更豐富 • 更滿足可升級套餐✨
注意📣由即日至𝟑𝟏𝐉𝐮𝐥𝐲𝟐𝟎𝟐𝟒 🈹做緊𝐎𝐩𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐎𝐟𝐟𝐞𝐫🎊𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐂𝐨𝐦𝐛𝐨🆓 (原價 • 加+$14)
會有埋野飲🍹 & 原味雜果仁🌰 (腰果 • 杏仁 • 合桃)。
揀左凍檸檬茶 • 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡新鮮檸檬水🍋

2024-06-08 134 瀏覽
女孩子普遍晚上都不想吃得太heavy,尤其是準備運動前,食一份簡單的健康沙律餐盒或墨西哥捲餅便最適合了。位於中環美國銀行中心的Truefit Deli,便正正滿足到我的需要。🌯墨西哥捲餅及🥗沙律餐盒~顧客可任選八款充滿蛋白質的餡料,包括雞胸肉、豆腐、三文魚,吞拿魚及沙律菜等,再配搭三款飯類(番茄飯,菠菜飯或糙米),自選伴菜及醬汁,便可吃到完全個人化的捲餅及沙律餐盒。我和朋友今晚便挑選了雞胸肉,三色椒,粟米沙律餐盒及豆腐,番茄飯捲餅。雞胸肉點上橄欖油及沙律醋後,酸酸甜甜,值得一讚是肉質一點也不嚡。三色椒及粟米沙律菜爽口清甜,感覺健康。由於墨西哥捲餅用錫紙包裹,仍保持到温度,又暖又軟,口感清新。