2025-02-09 409 瀏覽
呢日友人話要帶我食間無敵海景嘅餐廳,我心諗一定荷包大出血啦🤑 點知佢都有為我著想嘅,呢間Cafe有靚景得嚟,價錢都好抵食,食物味道都唔錯,好值得推介俾大家🤩北海道帶子明太子意大利粉見到隔籬枱都係嗌呢個意粉,個賣相好靚呀🫢 配料方面除咗有一串嘅北海道帶子之外,仲有蟹棒同埋蟹籽,幾有日式風情。黑松露煙三文魚意大利粉呢日嘅廚師發辦意粉都好啱我哋口味,係黑松露煙三文魚意大利粉🍝 一上碟已經好香,黑松露嘅香氣撲鼻,仲會見到好多黑色點點嘅黑松露,真係好真材實料。配料方面有蘑菇同埋大大片嘅煙三文魚🐟甜品♦️薄荷朱古力牛角窩夫係個賣相好靚嘅甜品,呢個甜品除咗有薄荷朱古力口味嘅雪糕球同埋底下香脆嘅Croffle之外🥐 中間仲有一件朱古力慕絲蛋糕,蛋糕嘅朱古力味真係好濃郁🍰係個好豐富嘅甜品呀。♦️乳酪杯呢個乳酪杯加咗少少蜜糖做調味,所以味道方面唔會太酸😗 面頭就加咗一啲提子乾同埋燕麥脆脆,撈埋一齊食,增加咗唔少口感。飲品♦️爆谷綠鴦呢個名好特別,面頭有三粒爆谷,下面嘅飲品係綠茶同埋咖啡☕️ 味道方面又幾夾喎。♦️美式咖啡呢個係健健康康人士必點嘅飲品,低卡得嚟又好飲。呢餐食得好開心,一路望住個海景,一路食飯,性價比真

甜品
♦️薄荷朱古力牛角窩夫

♦️乳酪杯
乳酪杯

飲品
♦️爆谷綠鴦
♦️美式咖啡
呢個係健健康康人士必點嘅飲品,低卡得嚟又好飲。
爆谷綠鴦  美式咖啡

呢餐食得好開心,一路望住個海景,一路食飯,性價比真係極之高啊😎
2025-01-05 2170 瀏覽
估吾到商廈入面可以有全海景樓上Cafe🌃✨位於銅鑼灣宇宙商業大廈13樓,一出𨋢步入餐廳就即刻見到一望無際嘅海景,令人震驚😍 餐廳環境唔算大,但灰系列的設計和擺設,文青得黎又帶點舒服。蒲燒鰻魚玉子燒意大利飯 ($158)非常邪惡嘅原條燒鰻魚,油分充足又肥美,玉子燒熟度恰到好處又帶點甜味,同意大利飯非常配合🥰蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉 ($158)蟹膏味道非常濃郁,濃厚嘅龍蝦汁配合豐富的蟹籽,八爪魚、菌類等配料,口感非常豐富👍🏻(任何主食可+$28加配咖啡茶和乳酪杯/+$48升級至自選飲品和精選蛋糕)🍫自選飲品-繽紛樂榛子朱古力朱古力配合濃厚嘅cream,面頭仲有一條繽紛樂,打卡一流🧡🍰精選蛋糕-檸檬慕絲蛋糕檸檬味非常突出,慕絲蛋糕軟綿👍🏻🍦乳酪杯蜜糖味乳酪杯非常清新,食完飯之後食一杯真係解膩又舒服😌📍 Umi (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓營業時間:12:00-1600,18:00-22:00@umi.cafedining_cwb #銅鑼灣 #樓上cafe #日式料理 #日本菜 #fusion菜 #鰻魚 #鰻魚飯 #甲羅燒 #繽紛樂榛子朱古力 #蛋糕 #cwb

蒲燒鰻魚玉子燒意大利飯 ($158)

蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉 ($158)

🍫自選飲品-繽紛樂榛子朱古力
朱古力配合濃厚嘅cream,面頭仲有一條繽紛樂,打卡一流🧡

🍰精選蛋糕-檸檬慕絲蛋糕
檸檬味非常突出,慕絲蛋糕軟綿👍🏻

🍦乳酪杯
蜜糖味乳酪杯非常清新,食完飯之後食一杯真係解膩又舒服😌

📍 Umi (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓
營業時間:12:00-1600,18:00-22:00

@umi.cafedining_cwb #銅鑼灣 #樓上cafe #日式料理 #日本菜 #fusion菜 #鰻魚 #鰻魚飯 #甲羅燒 #繽紛樂榛子朱古力 #蛋糕 #cwb #銅鑼灣美食 #cafe #americano #chocolate #tiramisu #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodies #hongkongfoodblogger #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodstagram #foodie #foodies
  • 繽紛樂榛子朱古力
  • 甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉
  • 乳酪杯
  • 原條蒲燒鰻魚玉子燒蛋包意大利飯
見到網上有好多好評就走咗去食,一定要WhatsApp book位先會有位!時段只有六至八同埋八至十,上到去海景係真係好靚,但坐海景位要先到先得!講真每碟嘅賣相都非常之精美打卡一流,但係味道真係好難食😂唔明點解咁多好評??嘢食淨係靚就得?🍴M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148冇諗過落單5分鐘之內會上晒菜😂整定好耐?唔係太食得出係和牛,口感係比較瘦同嚡口,個汁超級鹹鹹甜鹹甜,個意大利飯係微溫,食落去都係鹹鹹地唔夠creamy????唔可以話難食只係稱唔上好食。🍴 北海道帶子明太子意大利粉 $148意粉可以係微温😅擺盤超級靚,食落去似沙律醬味超級油膩,帶子細細粒普通,我要話係同明太子冇乜關係,似蟹籽沙律多啲😅🍴跟餐自選飲品+自選甜品 $88位🍵靜岡抹茶豆乳無糖正常有抹茶味,食到少少豆腐花。提拉米蘇賣相超級靚,個cream食落去都有少少芝士味,蛋糕就普普通通啦,除咗打卡之外呢舊嘢真係唔好食。宇治金時班戟係紅豆雪糕加雪米糍再加班戟😨真係好有新意,紅豆雪糕就似食緊雀巢豆豆樂,雪米糍再加蕃茄呢個組合係好新奇嘅,就係你打開包裝食嗰個味道,但呢三樣嘢加埋一齊一啲都冇宇治金時嘅感覺仲要勁奇怪😅推薦指數:

🍴M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148

🍴 北海道帶子明太子意大利粉 $148

🍴跟餐自選飲品+自選甜品 $88位

🍵靜岡抹茶豆乳
無糖正常有抹茶味,食到少少豆腐花。

推薦指數: 0/10
講真好耐冇食過咁難食嘅Cafe,賣相好靚,味道可以係0分,啲主食全部都係凍冰冰唔係熱食,點解可以咁多人推😂
2024-11-01 2195 瀏覽
🐮 慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁($258)和牛面頰份量多,塊塊都有手掌咁長,牛味好重,而且肉質比較腍,燒汁味道咸甜適中,而且唔會蓋過牛面頰嘅味道,至於意大利飯粒粒分明而且粒粒都掛汁🧑🏼‍🍳 廚師發板($138)我個日嘅廚師發板係椰汁喇沙海鮮意粉配天婦羅炸蝦;一上枱聞到頗香,海鮮方面主要係魷魚,食落口幾有嚼勁,喇沙汁方面食到有椰汁同香辣嘅咖哩味,天婦羅炸蝦炸得金黃香脆,而且炸漿好薄,味道比較淡但配搭埋濃味嘅喇沙意粉就啱啱好💚 爆谷綠鴦($46)佢其實係抹茶咖啡,飲品面頭放左爆谷做裝飾,一飲落口係飲到抹茶味先,慢慢先飲到咖啡嘅口甘,飲落口唔太甜,啱哂鍾意飲抹茶又鍾意飲咖啡嘅朋友🍫 繽紛樂榛子朱古力($42)飲品表面用左繽紛樂做裝飾,仲聞到香嘅榛子味,飲落口朱古力味濃郁,而且好幼滑🍵 宇治金時班戟($78)佢嘅份量比到驚喜我,比我想像中大份得多;上層有雲呢拿雪糕糯米糍,然後有大大球紅豆雪糕,抹茶紅豆蛋糕,再嚟多球紅豆雪糕,最底層先係班戟,仲淋有抹茶醬;呢道甜品絕對做到一次過滿足多個願望🫐 精選甜品是日精選甜品係藍莓芝士蛋糕,用左血橙乾同蜜糖脆米做裝飾,芝士蛋糕食落口好細滑之餘唔會死實實,藍
🐮 慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁($258)

🧑🏼‍🍳 廚師發板($138)

💚 爆谷綠鴦($46)

🍫 繽紛樂榛子朱古力($42)

🍵 宇治金時班戟($78)

🫐 精選甜品
是日精選甜品係藍莓芝士蛋糕,用左血橙乾同蜜糖脆米做裝飾,芝士蛋糕食落口好細滑之餘唔會死實實,藍莓醬酸甜適中,食成件蛋糕都唔會滯

✨ 所有主食(小食除外)都可以加$28/$48/$88升級做套餐,$28的話會包括1杯檸檬茶特飲/美式咖啡及乳酪杯,$48的話會包括1杯自選飲品及精選甜品,而$88則包括自選飲品及自選甜品

🎃適逢Halloween ,餐廳會送每一枱客人一個南瓜燈小擺設俾大家增添節日氣氛

✨ 餐廳係工業風裝潢,而且可以望到大大個維多利亞港海景
慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁
藍莓蛋糕
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 廚師發板
2025-02-13 0 瀏覽
海景低調有質素西餐,食物擺盤用心,工業風裝潢,輕鬆看海景,驚喜十足!望住海景飲啡,絕對是快樂蟹膏甲羅燒龍蝦汁意粉味道濃郁,份量多,值得推薦,甲羅燒配意大利面~ 鮮味配搭,意大利面彈牙,沾上香濃醬汁,日式感滿,惹味,燒到香濃,過放在意粉上,賣相吸引。蟹柳,紫菜令意粉口感豐富,吃到不同配料蒲燒鰻魚玉子燒意大利飯玉子燒真的好好吃!甜甜感滿,香濃旦味,柔軟的口感。意大利飯煮得彈牙,沒有太硬,拉絲芝士,太好吃精選甜品是日精選甜品是朱古力慕絲,朱古力味,香濃滿滿,非常棒,配上脆脆、乾香橙片作裝飾,旦糕造型也不馬虎,色香味全小店,令晚餐更滿分。
望住海景飲啡,絕對是快樂
蟹膏甲羅燒龍蝦汁意粉
精選甜品
色香味全小店,令晚餐更滿分。
今次去咗銅鑼灣一間隱世樓上Cafe,一出𨋢就見到無敵維港海景,打卡一流☺️餐廳環境以灰調為主,簡約文青風,坐喺窗邊望住海景食嘢,心情即刻放鬆晒~ 重點係價錢唔貴,性價比超高,絕對係同閨蜜聚會嘅好地方!😍 🍝 主食類✨ 魷魚天婦羅海鮮照燒番茄汁意粉 $138 👍🏻👍🏻👍🏻 意粉醬汁酸甜開胃,仲有大大件魷魚天婦羅,外脆內軟,配埋其他海鮮,口感豐富! ✨ 煙三文魚凱撒沙律 $108 👍🏻👍🏻👍🏻 沙律份量夠大,煙三文魚新鮮唔會太鹹,生菜脆口,凱撒醬香濃得嚟唔會膩,仲有脆脆嘅麵包粒同帕馬森芝士,好開胃! 🍰 甜品類✨ 宇治金時班戟 $78 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢個甜品真係靚到唔捨得食!班戟鬆軟,抹茶雪糕濃郁得嚟唔會太甜,仲有紅豆同麻糬,口感層次豐富,抹茶控必試!🍵 🍹 飲品類✨ 靜岡抹茶豆乳 $42 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 抹茶同豆乳嘅配搭好特別,飲到淡淡豆腐花嘅香味,抹茶味清新唔苦澀,好啱鍾意清淡口味嘅朋友! 💡 套餐優惠✨ +$48 自選飲品+精選甜品 ✨ +$88 自選飲品+自選甜品 套餐真係好抵,本身一杯飲品都要$40幾,加少少錢就有多個甜品,性價比超高! 坐喺Umi C

🍝 主食類

✨ 靜岡抹茶豆乳 $42 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💡 套餐優惠
✨ +$48 自選飲品+精選甜品
✨ +$88 自選飲品+自選甜品

坐喺Umi Cafe度望住維港食嘢,真係好chill~ 特別適合約埋朋友嚟傾吓計、影吓相,係銅鑼灣隱世好去處!

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2025-02-06 74 瀏覽
這間銅鑼灣海景餐廳之前非常熱門趁着現在已經沒這麼多人潮才過來品嚐整體味道不過不失,裝修環境不算漂亮,唯一優點只是有海景但以這個地區及價錢來說性價比高晚市時段 18:00開始我們早到了3分鐘,也看到其他客人在門外等候中途有見到職員進出明白店舖未開門,但職員連打招呼叫人稍等的禮貌也沒有入坐後超過15分鐘以上職員也沒有主動提供飲用水- 甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉如圖所見,一上枱排位已經整份歪了這款味道不錯,但味道單一感覺純粹是罐頭龍蝦湯撈了意粉有豐富的蟹膏,蟹籽,魷魚,蜆肉等配料-北海道帶子明太子意大利粉帶子燒得很香,但意粉汁同樣感覺味道較為單調感覺是自已也能煮到的味道,非常普通-七味薯條半黑松露醬這份薯條很新鮮,剛剛炸起非常香口,吃得出是新鮮薯仔,不是現成薯條
這間銅鑼灣海景餐廳之前非常熱門
趁着現在已經沒這麼多人潮才過來品嚐
整體味道不過不失,
裝修環境不算漂亮,唯一優點只是有海景
但以這個地區及價錢來說性價比高

晚市時段 18:00開始
我們早到了3分鐘,也看到其他客人在門外等候
中途有見到職員進出
明白店舖未開門,但職員連打招呼叫人稍等的禮貌也沒有
入坐後超過15分鐘以上職員也沒有主動提供飲用水
甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉

- 甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉
如圖所見,一上枱排位已經整份歪了
這款味道不錯,但味道單一
感覺純粹是罐頭龍蝦湯撈了意粉
有豐富的蟹膏,蟹籽,魷魚,蜆肉等配料

-北海道帶子明太子意大利粉
帶子燒得很香,但意粉汁同樣感覺味道較為單調
感覺是自已也能煮到的味道,非常普通

七味薯條伴黑松露醬
-七味薯條半黑松露醬
2025-02-03
七味薯條伴黑松露醬
  • 七味薯條松露醬
可以望到海景嘅樓上Cafe 😍 餐廳環境唔算大 但舒適、chill、像家的感覺。是個可跟同朋友情侶慶祝生日或聚會嘅地方。🤩🤩 嘢食賣相份量味道性價比高🤤🤤 值得二刷👀 漢堡扒肉質厚實🤤🤤 同其他漢堡扒專門店有得揮😳😳M5 和牛 鮮嫩多汁 加埋壽喜燒汁 配飯一流 😍 加$88 可自選飲品和甜品 甜品賣相打卡一流😍 Tiramisu 配上脆皮甜筒 口感飽滿🤤🤤宇治金時pancake 原本以為第一層係普通雪糕 原來係雪米糍🤩抹茶豆乳有驚喜🤩 舔舔脷指數:👅👅👅👅👅
M5 和牛 鮮嫩多汁 加埋壽喜燒汁 配飯一流 😍
加$88 可自選飲品和甜品
抹茶豆乳有驚喜🤩

舔舔脷指數:👅👅👅👅👅
繽紛樂榛子朱古力(右前)草莓酸奶  (右後)靜岡抹茶豆乳(左)
大阪燒脆炸雞翼  七味薯條松露醬
2025-02-04
大阪燒脆炸雞翼  七味薯條松露醬
  • M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
  • 靜岡抹茶豆乳
  • 七味薯條松露醬
同朋友行街~行到攰隨意搵咗間餐廳試一試點知有驚喜~😳呢度會見到海景,可惜個日天氣唔係咁好,我諗平日應該景色會加分,同埋夜景應該都唔錯👍叫咗嘅野食入面,個人幾鍾意蒲燒鰻魚玉子意大利飯,第一次食日式野但又混合意大利飯嘅菜式,調味剛剛好,令人唔經唔覺就食晒😆 幾唔錯食嘅選擇其實個明太子意大利粉都可以,個醬汁好開胃,啲蟹柳都好多條,好足料。只係個3粒帶子,有少少燒得唔太均勻,有啲燶燶哋,有啲又啱啱好,但整體係唔錯嘅,賣相都好吸引飲品同甜品加少少錢就可以食埋啦~杯檸檬茶嘅茶味唔濃,好啱我🥰 好驚太濃茶味嘅嘢! 另外杯乳酪都幾好👍淡淡嘅甜又有脆脆嘅口感,但如果比一般乳酪,就比較一般,唔好太大期望
同朋友行街~行到攰隨意搵咗間餐廳試一試

乳酪
柚子檸蜜茶
1K
2025-01-27 287 瀏覽
“北海道帶子明太子意大利粉”($148)“UMI全日早餐”($138)“大阪燒脆炸雞翼”($68)最近成日見有人去呢間銅鑼灣海景cafe搞到我都忍唔住book枱去食個晚餐😛我地點咗2個主食同1份小食share首先係北海道帶子明太子意大利粉🍝3粒煎香嘅帶子用竹籤串住好打卡able配料仲有蟹柳,蟹籽,海苔等個明太子汁好creamy好香口☺️另一份就點咗UMI全日早餐呢個ADB係日式style有櫻花蝦炒蛋,章魚燒,芝士年糕,黑豚肉腸仲有紫薯餅,大啡菇,乳酪杯,沙律菜,酸種包真係好特別又夠哂豐富😝食哂全份都幾飽肚🤣小食就叫咗大阪燒脆炸雞翼🐔雞翼外脆內嫩,加上大阪燒汁好惹味😋跟主食仲可以用$48加購飲品,甜品飲品揀咗白桃柚子茶,飲落好fresh🍑是日甜品係藍莓芝士蛋糕🫐入口順滑又唔會好膩☺️
“北海道帶子明太子意大利粉”($148)
“UMI全日早餐”($138)
“大阪燒脆炸雞翼”($68)

最近成日見有人去呢間銅鑼灣海景cafe
搞到我都忍唔住book枱去食個晚餐😛
我地點咗2個主食同1份小食share
首先係北海道帶子明太子意大利粉🍝
3粒煎香嘅帶子用竹籤串住好打卡able
配料仲有蟹柳,蟹籽,海苔等
個明太子汁好creamy好香口☺️
另一份就點咗UMI全日早餐
呢個ADB係日式style
有櫻花蝦炒蛋,章魚燒,芝士年糕,黑豚肉腸
仲有紫薯餅,大啡菇,乳酪杯,沙律菜,酸種包
真係好特別又夠哂豐富😝
食哂全份都幾飽肚🤣
小食就叫咗大阪燒脆炸雞翼🐔
雞翼外脆內嫩,加上大阪燒汁好惹味😋
跟主食仲可以用$48加購飲品,甜品
飲品揀咗白桃柚子茶,飲落好fresh🍑
是日甜品係藍莓芝士蛋糕🫐
入口順滑又唔會好膩☺️
2025-01-23 268 瀏覽
再次光臨呢間餐廳係因為佢無論食物性價比高,同埋個重要有個無敵維港海景!分享吓食咗啲咩先~🍝 蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉 $158這道意粉以新鮮的海鮮為主料,搭配豐富的蟹膏和濃郁的龍蝦汁,口感滑順,真係令人哋停唔到口㗎!蟹膏的鮮甜與海鮮的鮮味交織,為整個意粉增添了層次感!🥗 煙三文魚凱撒沙律 $108煙三文魚鮮美可口,搭配脆口的生菜和香濃的凱撒醬,平衡了鮮味和醬汁的濃郁。撒上的帕馬森芝士和烤麵包丁,開胃美味!🍗 大阪燒脆炸雞翼 $68大阪燒脆炸雞翼外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。香料的獨特調配,讓每一口都充滿了風味,搭配特製醬汁,好惹味!🍵 靜岡抹茶豆乳 $42靜岡抹茶豆乳清新可口,抹茶的香氣與豆乳的滑順完美結合,裏面仲有一啲花令到豆味更加濃郁!

🍝 蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉 $158

🥗 煙三文魚凱撒沙律 $108

🍗 大阪燒脆炸雞翼 $68

🍵 靜岡抹茶豆乳 $42

2025-01-17
10 分鐘 (堂食)
  • 甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉
  • 靜岡抹茶豆乳
超好食!好食到臨離開餐廳同咗廚師講啲嘢非常好食!M5和牛壽喜燒意大利飯:和牛煮得啱啱好,入口即溶,壽喜燒嘅味道滲入意大利飯,每一啖都有甜甜嘅壽喜燒汁味。飯粒煮得剛好,唔會太硬或者太軟,好正呀!煙三文魚凱撒沙律:味道好清新。煙三文魚嘅煙熏味唔太重,啱我口味!三文魚+煙肉碎+蟹柳+魚籽+新鮮嘅生菜,食落去好有層次感。醬汁唔會太濃,啱啱好帶出三文魚嘅鮮味,好開胃。宇治金時班戟:哇一上呢個甜品就勁開心!又靚又豐富!第一層係雪米糍,第二層係士多啤梨味雪糕,跟住係抹茶味Brownie,最底層係好鬆軟嘅班戟,身為女仔,見到呢個甜品真係好興奮,仲要好好食!!檸檬茶特飲:+$28就可以享用,要用「享用」因為真係好好飲!唔係一般嘅檸檬茶,佢嘅茶味唔濃,但帶有淡淡好似玄米茶咁嘅香味,茶味同檸檬乾嘅香味融合咗,好清新,好特別!
超好食!好食到臨離開餐廳同咗廚師講啲嘢非常好食!

M5和牛壽喜燒意大利飯:

煙三文魚凱撒沙律:

宇治金時班戟:

檸檬茶特飲:
2025-01-23 274 瀏覽
Umi是間舒舒服服的Cafe,我真希望Umi開在我家附近,Umi餐點一上桌,可以感受到Umi對於讓客人徹底品嚐美食的堅持,擺盤的講究、食材的鮮度,尚未吃就已經在享受這悠閒氛圍感,佳餚的色香。野菌照燒汁和牛漢堡扒蛋包意大利飯不僅外觀賣相佳,內在柔嫩的滑蛋包覆著意大利飯,意大利飯完美地收汁,讓每一顆意大利飯入味,飯粒粒粒分明,還帶有菇香味,這兩樣食材都是我的愛,蛋包意大利飯表現完美。剛煎好的和牛漢堡扒一壓就有超多肉汁,切開和牛漢堡扒,再用叉子叉起來,有著沉甸甸的手感,就知道和牛漢堡扒多麼紮實,外表誘人的焦色逼出和牛豐滿的油脂,放進嘴裡可以享受到牛汁在口腔當中肆意流淌,肉香爆棚。魷魚天婦羅海鮮照燒番茄汁意粉真的非常好吃,魷魚、帶子層層堆疊出海鮮風味,拌開來一起吃更香,海鮮控一定要點來吃,彈勁十足的照燒番茄汁意粉濃味得令人一口接一口。鮮切的魷魚塊裹上特製薄脆的炸粉入鍋油炸,經過精準控時、控溫,即變成披覆著金黃色外衣的魷魚天婦羅,每一口都可以吃到魷魚天婦羅的外酥脆內彈嫩,鮮香味美不油膩。飲品部份我們兩不約而同選擇凍飲,朋友喝草莓酸奶,我則喝繽紛樂榛子朱古力,不得不說草莓酸奶有誠意,草莓酸奶不只外

飲品部份我們兩不約而同選擇凍飲,朋友喝草莓酸奶,我則喝繽紛樂榛子朱古力,不得不說草莓酸奶有誠意,草莓酸奶不只外表好拍也好喝,草莓酸奶不過酸,帶有果香的清新味道,酸甜交織,解膩又清涼,挺合朋友的心意。

繽紛樂榛子朱古力嚴選朱古力,加入忌廉,忌廉調和使朱古力更香滑,感受滑順與幸福的朱古力香,並加入繽紛樂榛子朱古力裝飾,視覺滿分,濃濃的繽紛樂榛子朱古力甜度適中順口。

受不了甜品誘惑,我們都各點一份甜品作為飯後甜品,朋友原以為提拉米蘇是雪糕,仔細一看才發覺真是提拉米蘇,軟軟的馬斯卡彭芝士以雪糕之姿呈現,視覺效果一流,令人目眩神迷,另外撒上脆米增加咬感,滑順的芝士交織著甘美的朱古力粉,讚。

宇治金時班戟吃下一口真的不得了,鬆軟的班戟,幼滑的抹茶慕絲蛋糕,甜美的紅豆雪糕,爆漿甘香的抹茶糯米糍,吃起來完全不甜膩,教人欲罷不能,Umi的宇治金時班戟更是我近期吃過排名數一數二的甜品
2025-01-22 343 瀏覽
望住維港,景觀好開揚好chill! 雖然座位唔算多,但係唔會有逼狹感!👉🏻M5和牛壽喜燒意大利飯 $148和牛份量多,而且唔鞋唔韌,好入味,意大利飯好creamy,口感軟綿!👉🏻蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉 $158蟹蓋盛住滿滿嘅蟹膏,好香,有蜆肉、珍珠帶子、魷魚等,餡料豐富!意粉口感彈牙又掛汁!主食+$48有自選飲品同精選甜品!👉🏻岡山蜜桃咖啡蜜桃水果香氣結合咖啡嘅濃郁,唔會太搶味,層次分明,相互襯托!👉🏻靜岡抹茶豆乳岡抹茶嘅微甘味道同豆乳嘅滑潤,口感細膩又清新!👉🏻藍莓芝士蛋糕小巧但精緻,芝士蛋糕質地柔滑,有豐厚嘅奶香!

👉🏻M5和牛壽喜燒意大利飯 $148

👉🏻蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉 $158

主食+$48有自選飲品同精選甜品

👉🏻岡山蜜桃咖啡

👉🏻靜岡抹茶豆乳
岡抹茶嘅微甘味道同豆乳嘅滑潤,口感細膩又清新!

👉🏻藍莓芝士蛋糕
小巧但精緻,芝士蛋糕質地柔滑,有豐厚嘅奶香!
2025-01-09 905 瀏覽
Umi (銅鑼灣)地點📍 銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓約左朋友係銅鑼灣行街,就上網睇下有乜好食推介,見到呢間餐廳,完全比個view 吸引左---------------野菌照燒汁和牛漢堡扒蛋包意大利飯💲148漢堡扒一D 都唔hea 開頭都會諗會唔會薄薄一塊,黎到完全有驚喜,勁厚身又juicy---------------蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉💲158甲羅燒入面有滿滿嘅蟹膏龍蝦汁唔會太鹹,味道適中意粉入面有埋八爪魚,蜆肉同蘑菇做配料---------------爆谷綠鴦💲46第一次飲抹茶加爆谷抹茶味好濃郁配埋咖啡嘅甘味夾!---------------提拉米蘇咖啡💲48甘味濃郁嘅咖啡配上甜甜既Tiramisu味道又甜又苦但唔會覺得怪---------------#heyo港島區#香港美食#hkfood#food#美食#Travel#西餐#中餐
Umi (銅鑼灣)

地點📍
銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓

💲148
漢堡扒一D 都唔hea
蟹膏甲羅燒龍蝦汁海鮮意粉
💲158
甲羅燒入面有滿滿嘅蟹膏
龍蝦汁唔會太鹹,味道適中
意粉入面有埋八爪魚,蜆肉同蘑菇做配料
💲46
第一次飲抹茶加爆谷