大大的海景維港view非常開揚建議早點來坐窗邊位😍工業風加上植物裝飾 環境簡約舒服🌿食物質素和份量都不錯 在同區性價比很高~北海道帶子明太子意粉 必點招牌菜!賣相很吸引 加上滿滿的配料ロ感creamy不會很膩🧡炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯Fusion菜挺有驚喜~酥脆的軟殼蟹加上咖哩很快就完食🦀靜岡抹茶豆乳 很喜歡這個配搭~攪拌後還吃到豆腐花✨草莓酸奶不會很甜 開胃又健康🥰Tiramisu 正常發揮 還可以雪糕筒配cream 吃😆
大大的海景維港view非常開揚
建議早點來坐窗邊位😍
工業風加上植物裝飾 環境簡約舒服🌿
食物質素和份量都不錯 在同區性價比很高~

北海道帶子明太子意粉 必點招牌菜!
賣相很吸引 加上滿滿的配料
ロ感creamy不會很膩🧡

炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯
Fusion菜挺有驚喜~
酥脆的軟殼蟹加上咖哩很快就完食🦀

靜岡抹茶豆乳 很喜歡這個配搭~
攪拌後還吃到豆腐花✨
  • 北海道帶子明太子意大利粉
  • 靜岡抹茶豆乳
  • 草莓酸奶
6天前 274 瀏覽
🌟UMI🌟係銅鑼灣嘅樓上Cafe☕,外望無死角維港景色🌃,夠晒吸引😍!🥗UMI全日早餐 $138有別於一般All Day採用大量嘅醃漬肉類,UMI嘅All Day有章魚燒、芝士年糕、櫻花蝦炒蛋等日系嘅元素,既好味又有特色!🍔自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條 $138手打和牛漢堡扒真係超厚!而配菜薯條極香脆可口!☕ 提拉米蘇咖啡 +$48主食+$48可配自選飲品及精選甜品!上面件Tiramisu好綿滑,咖啡味香郁,好睇又好飲!🍹檸檬茶特飲 +$28主食+$28有檸檬茶特飲及乳酪杯!有檸檬嘅清新,仲有果醬嘅甜美!🍮精選甜品是日甜品係朱古力蛋糕,濃郁可口!🥛乳酪杯酸酸哋又有穀物脆脆!

🥗UMI全日早餐 $138

🍔自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條 $138

手打和牛漢堡扒真係超厚!而配菜薯條極香脆可口!

☕ 提拉米蘇咖啡 +$48

🍹檸檬茶特飲 +$28

🍮精選甜品

是日甜品係朱古力蛋糕,濃郁可口!

🥛乳酪杯

酸酸哋又有穀物脆脆!
2024-11-07 0 瀏覽
美美咖啡店俯瞰美景,食物也精緻,和同事來看看!菜單融合日式和西式菜餚,店子菜餚很誘人!和牛壽喜燒燴飯和牛肉汁滿滿,壽喜燒燴飯非常好! 燴飯壽喜味道很香濃,上面有軟嫩的牛肉!同事是壽喜燒愛好者,絕對是必吃和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯海景真美美,坐海景位,感覺舒適,賣相非常精緻甲羅燒龍蝦汁意大面精緻香濃之甲羅燒,精緻又鮮味,蟹子和龍蝦汁,整道菜增添了鮮味快樂感。 喜歡香濃之醬味,甲羅燒也烤得香濃草莓酸奶迷人粉紅色,滿滿少女感和夢幻色彩,酸中帶香,細緻的氣泡,食用花瓣裝飾,是打卡必選精選甜品是日精選甜品是藍莓芝士旦糕,旦糕質地幼滑帶芝士濃香,配上藍莓果醬,酸甜適中而不膩,旦糕面上滿滿脆脆,打卡

和牛壽喜燒燴飯

海景真美美,坐海景位,感覺舒適,賣相非常精緻

甲羅燒龍蝦汁意大面

草莓酸奶

精選甜品

2024-11-05 875 瀏覽
今次已經係我第二次黎UMI,上一次同朋友食過後覺得好正,即刻帶埋老公黎試下。UMI環境設計簡約乾淨,最吸引係仲有個大窗戶可以望到靚海境!臨近萬聖節,餐廳應節地怖置了一下,還會送南瓜🎃燈給客人每一枱,很用心!💓🍝北海道帶子明太子意大利粉 $148 - 望落令人非常有食慾,唔單止有大大粒嘅帶子,仲有滿滿嘅蟹籽同埋蟹柳。濃郁的明太子風味與新鮮帶子的鮮甜完美結合,意大利粉掛滿香滑的醬汁,令人一口接一口,回味無窮。🥗UMI全日早餐 $138 - 依個全日早餐同出面非常唔同,以日式主題為主,有健康既沙律菜,煙燻黑豚肉腸,煙煙韌韌既日式芝士年糕,串串章魚燒,燒大啡菇,紫薯餅.酸種包多士,櫻花蝦炒蛋,樣樣都出色!最後仲可以清新既柚子乳酪杯畫下完美句點,大滿足!真係值得一試!🍫繽紛樂榛子朱古力 $42 - 放了繽紛樂在朱古力面,玩味十足!飲落朱古力味無想像咁濃郁,不會過於甜膩,剛剛好,而且香氣十足,充滿朱古力與榛子的堅果風味!🍓草莓酸奶 $42 - 一飲便是濃郁的草莓香氣,酸酸甜甜令人好開胃,而且仲有一粒粒的果肉,誠意十足!草莓酸奶表面撒仲上玫瑰花瓣,隱約中彷彿嚐到玫瑰的香氣,很特別!

2024-11-04 755 瀏覽
係銅鑼灣想搵間舒服café 食嘢?仲要有海景?異想天開? No no no no… 其實真係有, 只要離開核心區域5分鐘路程就搵得到~ 講緊既係告士打道呢間樓上café, 無遮擋無敵海景一覽無遺,較啱時間同天氣, 美景盡收眼底!而且食物仲好有水準,所以weekend 成日都滿座, 去咗2次都與窗口位無緣~ 🌟炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯($158) 軟殼蟹炸得香、酥、脆,又乾身不油膩,蛋包意大利飯好香,蛋夠嫩滑,配埋微辣的咖喱同吃,非常的惹味好食!🌟自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條($138) 自家手打的和牛漢堡,真才實材,和牛油脂豐富,油香十足,加上烘得微脆的麵包及芝士,一口咬落,肉汁滿滿又充滿香濃芝士味,滋味十足! 🌟自選甜品及飲品: 薄荷朱古力牛角窩夫,爆谷綠鴦(升級套餐- +$88) 每款主菜都可以加錢變套餐,其實都好抵,所以同朋友都各自加錢升級自選甜品選了薄荷朱古力牛角窩夫,超驚喜的甜品,非常的豐富,有2大球薄荷朱古力雪糕, 薄荷味剛剛好,清新有滿滿的朱古力味,再加埋濃郁的朱古力蛋糕,再加埋酥脆的牛角窩夫,一啖有多重口感,超滿足。爆谷綠鴦其實是咖啡加抹茶,抹茶味道香濃,但又無搶
其實真係有, 只要離開核心區域5分鐘路程就搵得到~
🌟炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯($158)
🌟自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條($138)
爆谷綠鴦其實是咖啡加抹茶,抹茶味道香濃,但又無搶咗咖啡味,整體味道配合,很不錯
🌟乳酪杯及飲品:乳酪杯,美式咖啡(升級套餐,+$28)
乳酪質感幼滑,味道香甜,也很不錯~
我點的是美式咖啡,咖啡微酸,帶果香的咖啡香味,飲落清爽又帶果香。
  • 炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯
  • 薄荷朱古力牛角窩夫
見到網上有好多好評就走咗去食,一定要WhatsApp book位先會有位!時段只有六至八同埋八至十,上到去海景係真係好靚,但坐海景位要先到先得!講真每碟嘅賣相都非常之精美打卡一流,但係味道真係好難食😂唔明點解咁多好評??嘢食淨係靚就得?🍴M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148冇諗過落單5分鐘之內會上晒菜😂整定好耐?唔係太食得出係和牛,口感係比較瘦同嚡口,個汁超級鹹鹹甜鹹甜,個意大利飯係微溫,食落去都係鹹鹹地唔夠creamy????唔可以話難食只係稱唔上好食。🍴 北海道帶子明太子意大利粉 $148意粉可以係微温😅擺盤超級靚,食落去似沙律醬味超級油膩,帶子細細粒普通,我要話係同明太子冇乜關係,似蟹籽沙律多啲😅🍴跟餐自選飲品+自選甜品 $88位🍵靜岡抹茶豆乳無糖正常有抹茶味,食到少少豆腐花。提拉米蘇賣相超級靚,個cream食落去都有少少芝士味,蛋糕就普普通通啦,除咗打卡之外呢舊嘢真係唔好食。宇治金時班戟係紅豆雪糕加雪米糍再加班戟😨真係好有新意,紅豆雪糕就似食緊雀巢豆豆樂,雪米糍再加蕃茄呢個組合係好新奇嘅,就係你打開包裝食嗰個味道,但呢三樣嘢加埋一齊一啲都冇宇治金時嘅感覺仲要勁奇怪😅推薦指數:

🍴M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148

🍴 北海道帶子明太子意大利粉 $148

🍴跟餐自選飲品+自選甜品 $88位

🍵靜岡抹茶豆乳
無糖正常有抹茶味,食到少少豆腐花。

提拉米蘇

推薦指數: 0/10
講真好耐冇食過咁難食嘅Cafe,賣相好靚,味道可以係0分,啲主食全部都係凍冰冰唔係熱食,點解可以咁多人推😂
2024-11-02 399 瀏覽
Umi位於銅鑼灣的商廈內,咖啡店最大的賣點一定是窗邊座位可以飽覽到漂亮的維港景色💖 店內裝潢簡約舒適,水泥工業風的設計時尚且有格調🩶🤍M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 (HKD148)M5和牛肉質嫩滑,壽喜燒醬汁鹹甜平衡,搭配流心溫泉蛋,攪拌吃超級滿足~🤤🤍甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉 (HKD158)醬汁濃稠,意粉亦很掛汁😋 內有帶子粒、魷魚、蘑菇等材料,再加上蟹膏及三文魚籽,整體味道層次豐富👍🏻另加HKD28可享乳酪杯及Iced Americano☕️ 乳酪杯酸甜可口,十分清爽🤩 而Iced Americano咖啡味香濃,很不錯!☺️📍Umi - 銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓

🤍M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 (HKD148)

🤍甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉 (HKD158)

午餐
  • M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
2024-11-01 388 瀏覽
🐮 慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁($258)和牛面頰份量多,塊塊都有手掌咁長,牛味好重,而且肉質比較腍,燒汁味道咸甜適中,而且唔會蓋過牛面頰嘅味道,至於意大利飯粒粒分明而且粒粒都掛汁🧑🏼‍🍳 廚師發板($138)我個日嘅廚師發板係椰汁喇沙海鮮意粉配天婦羅炸蝦;一上枱聞到頗香,海鮮方面主要係魷魚,食落口幾有嚼勁,喇沙汁方面食到有椰汁同香辣嘅咖哩味,天婦羅炸蝦炸得金黃香脆,而且炸漿好薄,味道比較淡但配搭埋濃味嘅喇沙意粉就啱啱好💚 爆谷綠鴦($46)佢其實係抹茶咖啡,飲品面頭放左爆谷做裝飾,一飲落口係飲到抹茶味先,慢慢先飲到咖啡嘅口甘,飲落口唔太甜,啱哂鍾意飲抹茶又鍾意飲咖啡嘅朋友🍫 繽紛樂榛子朱古力($42)飲品表面用左繽紛樂做裝飾,仲聞到香嘅榛子味,飲落口朱古力味濃郁,而且好幼滑🍵 宇治金時班戟($78)佢嘅份量比到驚喜我,比我想像中大份得多;上層有雲呢拿雪糕糯米糍,然後有大大球紅豆雪糕,抹茶紅豆蛋糕,再嚟多球紅豆雪糕,最底層先係班戟,仲淋有抹茶醬;呢道甜品絕對做到一次過滿足多個願望🫐 精選甜品是日精選甜品係藍莓芝士蛋糕,用左血橙乾同蜜糖脆米做裝飾,芝士蛋糕食落口好細滑之餘唔會死實實,藍
🐮 慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁($258)

🧑🏼‍🍳 廚師發板($138)

💚 爆谷綠鴦($46)

🍫 繽紛樂榛子朱古力($42)

🍵 宇治金時班戟($78)

🫐 精選甜品
是日精選甜品係藍莓芝士蛋糕,用左血橙乾同蜜糖脆米做裝飾,芝士蛋糕食落口好細滑之餘唔會死實實,藍莓醬酸甜適中,食成件蛋糕都唔會滯

✨ 所有主食(小食除外)都可以加$28/$48/$88升級做套餐,$28的話會包括1杯檸檬茶特飲/美式咖啡及乳酪杯,$48的話會包括1杯自選飲品及精選甜品,而$88則包括自選飲品及自選甜品

🎃適逢Halloween ,餐廳會送每一枱客人一個南瓜燈小擺設俾大家增添節日氣氛

✨ 餐廳係工業風裝潢,而且可以望到大大個維多利亞港海景
慢煮M5和牛面頰配和風燒肉汁
藍莓蛋糕
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 廚師發板
2024-11-01 359 瀏覽
Dinner分咗6-8pm 同埋 8-10pm兩個時段同朋友揀咗第一個時段限時食得有啲急😅七味薯條松露醬 $62薯條熱辣辣一定好食😋灑咗啲七味喺面,但係又唔係好食得出個味松露醬好香,好重松露味🤤M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148牛肉片份量頗多,有5-6塊,比較韌,應該唔係M5,用壽喜燒汁煮得好入味意大利飯粒粒分明,落咗啲壽喜燒汁、少量忌廉同埋菇去煮,撈埋溫泉蛋一齊食,好滿足🤤甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉 $158意粉用咗幼身嘅天使麵,好掛汁,但略嫌冇咗意粉嘅al dente😢龍蝦汁比較重忌廉味,龍蝦味若有似無,伴入八爪魚、小貝柱、蘑菇建議配搭甲羅燒嘅蟹膏一齊食,口感更佳北海道帶子明太子意粉 $148一串三粒厚肉嘅帶子微微經過炙燒,保持半生熟狀態,鮮甜軟滑,帶一絲炙燒嘅焦香味😋明太子汁幼滑細膩,加入大量蟹籽、蟹柳絲、番茄粒,明太子味反而俾忌廉同埋番茄蓋過咗,冇咁出眾😢廚師發板—煙三文魚黑松露雜菌忌廉意粉 $138煙三文魚有4-5塊,勉強分到俾5個人黑松露忌廉汁非常濃郁,夾埋蘑菇,成個味好夾,但食多兩啖就會覺得膩🙂‍↕️檸檬特飲 +$28茶底係啖啖嘅伯爵茶,杯底少許柚子蜜,再加兩片檸檬,感覺好
Dinner分咗6-8pm 同埋 8-10pm兩個時段
同朋友揀咗第一個時段
限時食得有啲急😅

七味薯條松露醬 $62
薯條熱辣辣一定好食😋
灑咗啲七味喺面,但係又唔係好食得出個味
松露醬好香,好重松露味🤤
七味薯條松露醬

M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯 $148

甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉 $158
建議配搭甲羅燒嘅蟹膏一齊食,口感更佳
甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉

北海道帶子明太子意粉 $148

廚師發板—煙三文魚黑松露雜菌忌廉意粉 $138
煙三文魚有4-5塊,勉強分到俾5個人

檸檬特飲 +$28
茶底係啖啖嘅伯爵茶,杯底少許柚子蜜,再加兩片檸檬,感覺好fresh,一解忌廉嘅膩😋
檸檬特飲

繽紛樂榛子朱古力 $46
見個名就覺得好甜,但攪均又冇想像中咁甜,係thick而且濃郁嘅朱古力味,夾雜繽紛樂嘅榛子香味😱
繽紛樂榛子朱古力

整體而言,cafe嘅環境好適合一班朋友gathering,一邊傾計、食嘢,一邊望海景,都幾開心。嘢食就中規中矩。
七味薯條松露醬
甲羅燒配龍蝦汁海鮮意粉
檸檬特飲
2024-10-25 375 瀏覽
同朋友聚會,Umi係一個唔錯嘅選擇👍🏻餐廳唔大,所以靜靜地,加上可以望到海景,好適合同朋友傾計我食嘅炸軟殼蟹咖喱蛋包Risotto好好味😍軟殼蟹唔係炸到好熱氣個種,risotto好creamy,配咖喱都幾搭🤣🤣不過份量就偏少朋友食嘅all day breakfast話即使冇食早餐去食,都大份到食唔晒呀!而且好日式,我下次都想試下🤭

• 炸軟殼蟹咖喱蛋包意大利飯
2024-10-19 800 瀏覽
上星期朋友生日,於是帶佢到一間靚靚cafe慶祝😎😎餐廳主打西日fusion菜,環境闊落舒適,仲有一大塊玻璃窗可以觀賞到維港景色🌊!望住個海景用餐,夠哂chill🤟🏻🤟🏻🍔黑松露大啡菇自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條 $148✨麵包外脆內軟,裡面包住手打和牛漢堡、大啡菇、芝士、蕃茄、生菜等~~和牛漢堡好厚身🐮,肉質鮮嫩多汁!每啖都爆餡足料,薯條炸得都好香脆🍟,十分邪惡🤤🤤🧑🏻‍🍳廚師發板 $138✨見到呢個菜式幾特別,即刻同朋友叫咗試試~~是日驚喜係「黑松露忌廉汁煙三文魚意粉🍝」,意粉口感爽彈,加上煙三文魚、蘑菇同黑松露忌廉汁,味道香濃好開胃❤️❤️另外可以加錢升級做套餐,我地揀咗「乳酪杯+美式咖啡☕」($28)同「精選甜品+自選飲品🍵」($48)~~是日精選甜品係Tiramisu,入口幼滑,咖啡味濃郁!乳酪杯酸酸甜甜,面層的脆脆可增加口感😋😋飲品揀咗「爆谷綠鴦」,係小店的人氣飲品之一!抹茶同咖啡的比例啱啱好,唔錯呢👍🏻👍🏻
上星期朋友生日,於是帶佢到一間靚靚cafe慶祝😎😎

🍔黑松露大啡菇自家手打和牛芝士漢堡配脆香薯條 $148✨

🧑🏻‍🍳廚師發板 $138✨
見到呢個菜式幾特別,即刻同朋友叫咗試試~~

2024-10-18 753 瀏覽
銅鑼灣美美海景!商業大廈的神秘餐廳,令人心懭神怡,隱世的海景餐廳,滿滿浪漫神秘的海景餐廳,不用過千起跳,大海景位先到先得草莓酸奶迷人粉紅色,滿滿少女夢幻感,香中帶酸甜,花瓣裝飾精美,打卡必選M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯意大利飯香濃,彈牙之質地煙韌,香口惹味,味道濃厚的壽喜燒汁,口感很棒,滿滿旦香,濕潤入味的意大利飯,味道恰到好處。和牛肉質細嫩,香氣滿足又濃郁。廚師發板吃出店子廚師之心情,不會太油,鮮香的煙三文魚,香中,意粉順滑彈牙,醬汁入味,棒。面質非常彈形,松露香氣滿滿精選甜品是藍莓芝士旦糕。幼滑芝味濃郁,甜果醬,酸甜適中而不膩,旦糕面上之脆脆,乾香橙片作裝飾,美美之造型,隨餐的乳酪,滿滿香味,脆脆的口感給這夜晚餐作結,滿滿少女感之夢幻晚餐
神秘的海景餐廳,不用過千起跳,大海景位先到先得
草莓酸奶
廚師發板
精選甜品
2024-10-13 775 瀏覽
與朋友銅鑼灣吃飯,朋友提議這間樓上鋪,以為冇乜特別,點知…一開𨋢門,入門口,進入眼簾,一望無遺的香港維港景,不得了。再看看餐牌,雖然價錢略嫌貴一點,不過食物的質素,加無敵海景,也不錯。我點了All Day Breakfast, 因為怕其他意粉太飽,加上All Day Breakfast嘅內容非一般All Day Breakfast,果然沒有讓我失望… 與傳統的不一樣,佢有章魚小丸子,紫薯餅,小香腸,櫻花蝦炒蛋,糯米燒餅,仲有健康嘅Yogurt… 全部好有特色,好好味,值得推介。朋友叫咗一個和牛意粉,看來沒有什麼特別,份量也似乎有一點少,但係一放入口,好味到不得了,而份量其實啱啱好。雖然沒有訂位,都有足夠兩小時嘅食餐時間,店員都比較年青,感覺有活力,親切。
和牛西班牙飯
All  Day  Breakfast
和牛西班牙飯
All  Day  Breakfast
🇭🇰 Wan Chai | Umi This cafe has this breathtaking view overlooking Hong Kong 🇭🇰and their food is quite appetizing🫨, you all gotta check it out! Their menu is a fusion of Japanese and Western cuisine, which I found all items are quite tempting! 👀I gave these a try: 💗M5 Wagyu Beef Sukiyaki Risotto 💗Their Sukiyaki risotto was so surprisingly GOOD! 🥰The risotto was heavy with sukiyaki flavour, with the soft beef on top! Totally a must get item here if you are a sukiyaki fan! 😎🍝Spaghetti Mentaiko Cre
🇭🇰 Wan Chai | Umi

🍝Spaghetti Mentaiko Cream with Hokkaido Scallops 🍝
Topped with lots of crab roe and three grilled scallops, it added lots of satisfaction to the dish overall. 🤪I love how creamy it was, the scallop was grilled but a little dry.😅

🤎Tiramisu 🤎
You could get a dessert and a drink of your choice if you add $88 HKD more! 👀We chose tiramisu, the presentation was top tier. With the crispy cone on top, adding some crunchiness to the dessert. 🙂‍↕️

☕️Featured Drinks: Popcorn Matcha Coffee & Kinder Bueno Chocolate ☕️
Popcorn matcha coffee surprised me with the extra crunchiness from the popcorns on top. 😎The drink was not very sweet, the sweetness came from the cream and popcorn. If you are both a matcha and coffee, I suggest you give this a try! ✨
2024-10-01
  • M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
  • 北海道帶子明太子意大利粉
  • 繽紛樂榛子朱古力
  • 爆谷綠鴦
  • 火炙北海道帶子明太子意粉
2024-10-08 863 瀏覽
#pb食在銅鑼灣 #pbcafe系列 銅鑼灣水泥風海景咖啡店☕️今次想介紹銅鑼灣一間Chill爆嘅cafe🤪 佢位於銅鑼灣告士打道 最吸引就係窗邊對住嘅海景 望住靚景食飯特別開心😍 店內環境唔大 只有6-7張枱 裝修以水泥風為主🥰 當日都見到其中幾枱人慶祝生日 相信大家都好滿意餐廳環境、氣氛👍🏻 不過佢嘅出餐速度就比較慢 需要耐心等候下🤪.食物選擇唔算多 主食有Pasta、Risotto、沙律、ADB、Burger等😋 價錢$88-$258不等 加$28 / $48 / $88可配飲品、甜品😍 用呢個價錢可以享受無敵海景都幾抵食👍🏻 甜品有3款選擇 包括Croffle、Tiramisu、Pancake🤪🔹Umi全日早餐🍱推介❤️ 平時好少叫ADB食 不過呢個ADB嘅配料好特別😍 佢入面有沙律菜、乳酪杯、煙燻黑豚肉腸、芝士年糕、章魚燒、大啡菇、紫薯餅、櫻花蝦炒蛋、Sourdough 夠哂日式👍🏻 全部配料都好好食 特別係芝士年糕、紫薯餅 口感外脆貌內軟😋 不過建議2-3人share食 因為食落都幾漏、幾豐富🤪🔹M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯🐮和牛份量都幾多 有5-6塊👍🏻 雖然口感唔係入口即溶
#pb食在銅鑼灣 #pbcafe系列
銅鑼灣水泥風海景咖啡店☕️

🔹Umi全日早餐🍱

🔹M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯🐮
和牛份量都幾多 有5-6塊👍🏻 雖然口感唔係入口即溶個種 但用壽喜燒煮過好入味 但唔會過鹹😋 中間有隻溫泉蛋 撈埋Risotto、和牛食 口感好creamy😍

🔹抹茶紅豆蛋糕🍰
呢款係當日精選甜品 加$48就有蛋糕、自選飲品一杯👍🏻 蛋糕口感似mousse 底層有少少蛋糕 不過都係偏濕潤🤪 佢嘅抹茶味好突出 中間有紅豆蓉 配埋一齊食更加香 甜度適中😋

🔹Tiramisu🍫
推介❤️ 加$88就可以自選甜品、飲品🥰 呢個Tiramisu擺盤好特別 估唔到係用雪糕形式😍 雪糕筒底下有件朱古力蛋糕 咖啡味主要靠cream 整體味道偏甜😋 另外佢仲加左少少爆谷脆脆 口感更加豐富👍🏻

🔹繽紛樂榛子朱古力🍫
好邪惡嘅飲品🤪 飲落有少少似朱古力奶 味道都幾甜😋
🔹草莓酸奶🍓
漸層效果好靚🥰 士多啤梨蓉加Yogurt 味道酸酸甜甜😋 士多啤梨控會幾鍾意🤪

整體✨ 呢間位於銅鑼灣告士打道嘅cafe可以望到維多利亞港嘅海景 店內環境唔大 好適合慶祝生日😍 食物選擇唔算多 但幾有特色👍🏻 食物質素唔錯 而且價錢幾抵食🥰 大家想簡單慶祝下都可以黎呢度🤪

Umi (銅鑼灣) • 🤝🏻🤪
銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈13樓