2023-06-26
各款甜味嘅牛角包,相信市面上都好容易買到😌加上依家用嚟慶祝嘅蛋糕口味層出不窮,如果想為朋友、另一半、屋企人準備一個特別啲嘅生日蛋糕,絕對要留意呢一篇!因為我9成9肯定你無見過呢款牛角包山嘅蛋糕🥐!! (剩下1%用嚟帶頭盔🤣呢款KING OF CROSSIANT皇牌牛角蛋糕由十幾件嘅牛角包堆砌而成,一共有四個口味,分別係「雜莓甜心牛角🫐」、「法國雲呢拿牛角🍦」、「比利時70%榛子朱古力牛角🍫」 & 超罕有嘅「熱情果牛角❤️🔥」千祈唔好以為甜嘅牛角包就一定會食到好膩,即使係平時對雲呢拿算唔上鍾意嘅我,都被「法國雲呢拿牛角🍦」征服咗🙈 每個牛角包咬開之後都有陪襯翻牛角包表面topping 相應味道嘅吉士忌廉🥐 即使係聽落已經覺得好甜嘅雲呢拿,忌廉都採用咗低糖嘅配方,所以即使係怕甜食嘅男生s、長輩s,一口氣食晒整件牛角包都絕對無問題🤤 而朱古力控嘅我食到Dark Chocolate cream,當然係十分開心naaaa🍫😍如果平時有食開Urban Bakery佢哋Croissant做早餐或者甜品嘅朋友仔,就更加唔好錯過呢一款KING OF CROSSIANT皇牌牛角蛋糕naaa👑💓