2019-05-02
Avocado ice cream with mango chilli sorbet非堂幼滑的牛油果雪糕🥑🍦 同開心果好match驚喜位係橙色雪葩🧡 第一口當然食到鮮甜的芒果🥭味但原來慢慢舌頭上就散發出絲絲弱弱的辣味 原來係橙色部分夾雜住一絲絲紅色辣椒🌶️ 令到濃厚的牛油果變得甜而不膩Avocado smoothies 100分的creamy🥑🥛 勁牛油果的好不Texture好滑但唔會好稀 所以可以慢慢飲每一啖都將牛油果充斥口腔 慢慢品嚐話明牛油果大餐 當然要乜有乜上文提到有雪糕有smoothies 熱食食得最多應該係搽🍞🥯啦但原來用黎打邊爐都得咖Avocado hotpot 🥑🍲可以揀雞煲 但我就揀左蔬菜煲入面有南瓜🎃粟米🌽蕃茄🍅紅蘿蔔🥕翠玉瓜🥒椰菜🥬 ..仲有仙人掌🌵添啊 好特別 (放心 當然是去哂刺)當然唔少得主角牛油果 據稱成煲火鍋有成3個🥑兩個blend到溶左 剩返個個完整俾你熱食墨西哥🇲🇽入口的牛油果本身已經creamy過過火煲過更加幼滑柔軟中意牛油果🥑的你我他她都不能錯過🤤全店都係🌵仙人掌嘅佈置 充滿墨西哥風情 打卡一流仲堅持使用墨西哥🇲🇽入口的牛油果🥑特別creamy的😍
非堂幼滑的牛油果雪糕🥑🍦 同開心果好match
熱食食得最多應該係搽🍞🥯啦
但原來用黎打邊爐都得咖
Avocado hotpot 🥑🍲
可以揀雞煲 但我就揀左蔬菜煲
入面有南瓜🎃粟米🌽蕃茄🍅紅蘿蔔🥕翠玉瓜🥒椰菜🥬 ..
仲有仙人掌🌵添啊 好特別 (放心 當然是去哂刺)
當然唔少得主角牛油果 據稱成煲火鍋有成3個🥑
全店都係🌵仙人掌嘅佈置 充滿墨西哥風情 打卡一流
仲堅持使用墨西哥🇲🇽入口的牛油果🥑
特別creamy的😍😍😍 迷上了🤤
————————————————————————————
#灣仔 #wanchai #avocado #牛油果 #牛油果控 #icecream #雪糕 #smoothies #avocadosmoothies #avocadoicecream #sweet #dessert #hkdessert #hkfoodies #foodies #hongkong #香港好去處 #食左先講 #相機食先