2018-12-16
星期六天氣幾好,同女朋友過海行下,咁啱見到間餐廳好有墨西哥feel,d女人見到入面靚靚地就想入去食架啦。牆上面掛住好多墨西哥特色嘅野,例如結他、帽、手工皮袋(仲可以買架),環境令我即刻諗起動畫CoCo。呢排仲多左d聖誕裝飾。坐低先知佢係sell牛油果🥑,由starter到甜品都有好多選擇。本身唔係幾鍾意食,但黎到見幾特別就試下啦。我地叫左牛油果ceciche、taco、牛油果多士同埋牛油果smothie。牛油果ceviche有驚喜,平時嘅ceviche係配魚生,估唔到用牛油果加番茄同紅椒更加fresh,酸酸辣辣好食!牛油果toast擺明係影相位,鋪滿牛油果嘅下面係一塊脆薄餅,但呢個都幾辣,唔食得辣唔建議叫啊。Taco都好味,我地叫左雞肉同豬肉,外皮幾軟,驚喜係入面有好多cheese!!唯獨係d肉un左少少。要特別講下杯牛油果smoothie,一定要叫啊!好滑又唔特別甜,估佢唔到好好飲!不過偏貴$88杯。兩個人share就好ok,一個人飲可能會膩。總括食物係正,最後四百幾蚊埋單,價錢可以接受。