————————————————————————WAKO SAKE BAR (銅鑼灣)地址:銅鑼灣摩理臣山道23號南洋酒店2樓唯一有供應食物的sake bar,店內超多款日本酒任飲任斟,sake梅酒任君選擇😆鐵板餐二人前品種豐富,性價比高,不過上菜過快,通常都被冷氣吹到凍🤣🟠推薦食物 Recommended 🔹鐵板餐二人前($688 for 2):性價比超高鐵板餐,包括刺身串燒牛肉炒飯🔸豐洲直送刺身三點盛🍣:超高質刺身,新鮮厚切🔹季節串燒盛🍢:雞翼秋葵京蔥雞肉翠玉瓜和雞軟骨,色澤吸引,味道不錯🔸安格斯牛肉薄燒🥩:內裡粉嫩,口感軟腍🔸無限暢飲日本酒放題🍶($298):星期四女士更便宜的日本酒放題,侍酒師會根據你的需要選擇適合你的酒,每次可以拿著燒酒瓶🍶出去選擇,喝完可以無限refill🤩🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waiters熱情介紹各種酒類,fruity辛口品種很多🟡環境 Environment 翻新過的南洋酒店,坐得非常舒服😌冷氣很足,食物很快被吹冷😅🟠總評分Overall (8/10)💰$700/person#ezukokofood #ezuk
————————————————————————
WAKO SAKE BAR (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣摩理臣山道23號南洋酒店2樓

🟠推薦食物 Recommended
北海道松葉蟹拌日本小茄子

豐洲直送刺身三點盛

🔸豐洲直送刺身三點盛🍣:超高質刺身,新鮮厚切
季節串燒盛

安格斯牛肉薄燒

🔸安格斯牛肉薄燒🥩:內裡粉嫩,口感軟腍

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
熱情介紹各種酒類,fruity辛口品種很多

🟡環境 Environment
翻新過的南洋酒店,坐得非常舒服😌
冷氣很足,食物很快被吹冷😅

🟠總評分Overall (8/10)

💰$700/person

#ezukokofood #ezukokocausewaybay #ezukoko銅鑼灣
#ezukokojapan #ezukoko日本#ezukokofinedining #ezukokobar
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #銅鑼灣餐廳 #sakebar #sake
北海道松葉蟹拌日本小茄子
豐洲直送刺身三點盛
季節串燒盛
安格斯牛肉薄燒
燒酒放題
中意飲SAKE既我見到呢間有清酒放題X 鐵板燒~價錢都算合理.於是就去試一試 🤗餐廳係一間舊式酒店裡.外面睇以為好舊.入到都有驚喜酒店翻新過.裝修幾新.空間好大.亦坐得舒適成晚播住熟悉既日本音樂.都好RELAX清酒放題都有幾個PLAN~~睇您有幾飲得.有半小時.一小時.仲有成晚既任飲PLAN基本PLAN有好多清酒選擇.不過想試D高級D既BRAND.就要再加錢餐廳入面有唎酒師駐場.推介不同既SAKE同配食至於食物.我地叫左2人鐵板燒餐~~份量都比想像中多食物偏咸🙈🙈鐵板餐 二人前🍽️💥和風野菜沙律💥豐洲直送刺身三點盛💥北海道松葉蟹棒拌日本小茄子💥季節串燒盛(五串)💥鐵板燒比目魚💥美國安格斯牛肉薄燒💥日本櫻花蝦炒飯💥時令甜品
中意飲SAKE既我見到呢間有清酒放題X 鐵板燒~

價錢都算合理.於是就去試一試 🤗

鐵板餐 二人前🍽️
💥和風野菜沙律
💥豐洲直送刺身三點盛
💥北海道松葉蟹棒拌日本小茄子
💥季節串燒盛(五串)
💥鐵板燒比目魚
💥美國安格斯牛肉薄燒
💥日本櫻花蝦炒飯
💥時令甜品
【銅鑼灣 ⋄日本酒放題鐵板燒】 🍽 Wako Sake Bar📍銅鑼灣摩理臣山道23號南洋酒店2樓平時過海搭巴士都會經過銅鑼灣嘅南洋酒店最近發現原來有間幾抵食既日本餐廳係入面🇯🇵重點係佢地嘅SAKE放題 有成過百款酒任你飲!好欣賞佢地有唎酒師去介紹 一定搵到岩你既口味我地酒量普通 但前後都試咗成8款日本酒🍶私心最愛菠蘿果汁酒 又香又易入口 (即係易醉🤫主食方面 我地叫咗佢地嘅「梅」二人鐵板套餐以鐵板燒來講 仲要係銅鑼灣地段 真係好抵食👍🏻套餐包括刺身、串燒、鐵板燒、炒飯同甜品 好豐富不過餐廳唔止做鐵板燒 所以只有少量鐵板燒Bar座位想有得睇住師傅係鐵板上面燒嘢食就要book定位喇~我地今次坐到bar枱 可以一邊飲酒一邊欣賞好正🤣食物方面都幾出色 特別係燒比目魚同律牛肉薄燒牛肉卷住大量葱同炸蒜片 配埋塊多士 食落超香口👅食到最後仲有櫻花蝦炒飯同和菓子蕨餅 真心好飽聽店員講 黎緊聖誕同除夕正日仲會有聖誕清酒放題仲會有大抽獎 未諗聖誕去邊到嘅可以考慮下呢間🥳⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞☞ 鐵板餐•「梅 」$688/
【銅鑼灣 ⋄日本酒放題鐵板燒】
🍽 Wako Sake Bar
📍銅鑼灣摩理臣山道23號南洋酒店2樓

平時過海搭巴士都會經過銅鑼灣嘅南洋酒店
最近發現原來有間幾抵食既日本餐廳係入面🇯🇵
重點係佢地嘅SAKE放題 有成過百款酒任你飲!
好欣賞佢地有唎酒師去介紹 一定搵到岩你既口味
我地酒量普通 但前後都試咗成8款日本酒🍶
私心最愛菠蘿果汁酒 又香又易入口 (即係易醉🤫
主食方面 我地叫咗佢地嘅「梅」二人鐵板套餐
以鐵板燒來講 仲要係銅鑼灣地段 真係好抵食👍🏻
套餐包括刺身、串燒、鐵板燒、炒飯同甜品 好豐富
不過餐廳唔止做鐵板燒 所以只有少量鐵板燒Bar座位
想有得睇住師傅係鐵板上面燒嘢食就要book定位喇~

我地今次坐到bar枱 可以一邊飲酒一邊欣賞好正🤣
☞ 鐵板餐•「梅 」$688/2pax
⋄ 和風野菜沙律
⋄ 豐洲直送刺身三點盛

⋄ 北海道松葉蟹棒拌日本小茄子

⋄ 串燒盛 (雞肉棒、雞翼、雞軟骨、翠玉瓜、秋葵)

⋄ 鐵板燒比目魚

⋄ 美國安格燒牛肉薄燒

⋄ 日本櫻花蝦炒飯
⋄ 日式和菓子蕨餅

☞ 三小時Sake放題 $368/ p.p.
2022-01-08 1415 瀏覽
今晚一行三個人在灣仔搵食,來到南洋酒店2/F 的Wako Sake Bar。入到來,一般年輕人都揀佢今季做緊啲二小時任飲Sake Bar 及食串燒。睇左一下餐牌,因為我哋有開車所以今日試佢個鐵板燒。我地點左set menu,前菜有魚生,新鮮有空氣感,加上煎超大鮮日本元貝。主菜係和牛燒,鮮嫩可口。好耐都無食過鉄板燒,令我十分滿足。餐廳環境清幽,近窗口位置可以望到街景,望住叮叮,飲番兩杯(sake 小酒杯),一面食鐵板燒一面傾吓計,吹吹水,都幾寫意。
2021-12-15
呢間居酒屋餐廳🍶有超多sake 揀pair 美食佢地仲有唔同主題,例如女士優惠...聖誕優惠任飲由$98 到$368 都有最正係可以每次淨係要少少,可以試勁多款😍而且伺酒師,勁細心。你同佢講食咩,會pair 番岩口味ge 酒比你...又或者好似我咁唔飲得苦...佢會介紹d 甜度高d 散得快d ge 酒比你同行者樣樣試一少杯都醉左☺️ 圍住仲坐咗三枱日本客,我哋妄想自己去咗日本,講廣東話都無人聽得明😆___我地除左揀左任飲,仲食左個和食二人前其實都幾豐富~特別覺得佢地ge 刺身都處理得好唔錯,好鮮味👍另外,佢地個鰻魚都ok當晚飯變左魚子蟹肉飯,更加岩我口味就算幾飽都食晒佢地個甜品都有d 驚喜除左warabi~另外嗰個我都幾好食...但我唔記得左入面係咩餡~但佢出面有d 似蒟蒻咁...口感好好係呢個位置,有個坐得舒服又唔太多人ge 居酒屋真係好唔錯
呢間居酒屋餐廳🍶
有超多sake 揀pair 美食
佢地仲有唔同主題,例如女士優惠...聖誕優惠
任飲由$98 到$368 都有

最正係可以每次淨係要少少,可以試勁多款😍

同行者樣樣試一少杯都醉左☺️

___
我地除左揀左任飲,仲食左個和食二人前

其實都幾豐富~

特別覺得佢地ge 刺身都處理得好唔錯,好鮮味👍

另外,佢地個鰻魚都ok
當晚飯變左魚子蟹肉飯,更加岩我口味

就算幾飽都食晒
佢地個甜品都有d 驚喜

係呢個位置,有個坐得舒服又唔太多人ge 居酒屋真係好唔錯

2021-12-17
2021-12-29 784 瀏覽
🎎和食二人前 ($688) 🍶全晚日本酒飲み放題 ($298) 🥗前菜&和風蟹子沙律 🍣刺身3點盛 🍆北海道松葉蟹棒拌日本小茄子 🎏蒲燒原條日本鰻魚 🥩照燒牛扒 🍚迷你蔥花吞拿魚丼 🍡時令甜品 首先嚟到嘅前菜有好爽脆嘅青瓜絲配上蟹柳絲,清新開胃🌿,刺身係劍魚🐟、赤蝦🦐、油甘魚🐠,肉質鮮美,口感彈牙,入口即溶。之後果碟松葉蟹棒,肉質結實,小茄子冇咗件衫好得意🍆。 鰻魚夠晒份量,咬落啖啖肉好滿足。牛扒用上澳洲安格斯🥩,切好咗夠方便,仲有啲燒咗做一粒粒,用嚟送酒一流!吞拿魚丼口感棉綿密🍚,最後甜品係和菓子同蕨餅🍮。 當日小編試咗好多唔同類型嘅日本酒,有清酒、燒酎、梅酒、水果酒等等,仲認識咗國際唎酒師Randy A👨‍🦰,同佢傾咗一陣計,令我們長了關於日本酒的知識,佢仲分享左佢去唔同地方參加比賽或體驗嘅見聞。當晚飲到wing wing地💫,但係相當滿足! 嗰度嘅水果酒真係乜味都有,千奇百趣嘅蕃茄🍅、香蕉🍌、桃味等,仲有唔同品牌,去到吧枱仲有專人去講解,就算係飲開酒定初生之犢都一樣可以揀到啱自己嘅味道!我最難忘就係月滿空山純米大吟釀同生酛梅酒。 🌟佢哋聖誕時段仲有日本酒飲み放題特

🎎和食二人前 ($688)
🍶全晚日本酒飲み放題 ($298)

🥗前菜&和風蟹子沙律
🍣刺身3點盛
🍆北海道松葉蟹棒拌日本小茄子
🎏蒲燒原條日本鰻魚
🥩照燒牛扒
🍚迷你蔥花吞拿魚丼
🍡時令甜品

🌟佢哋聖誕時段仲有日本酒飲み放題特價$268/位🈹

📍Wako Sake Bar - 銅鑼灣南洋酒店 2 樓 @wakosake

📮
2021-12-14
1: 未見過services 咁差,上菜既時候放低d碗碗碟碟勁大聲勁粗老 未食完就想收走 之後同佢講未食完 佢叫我地快d食!2. 落單電話落都冇問題 未見過倒茶要自己行出去倒 咁我services charge 係比邊個?我寧願直接比廚師3. 點左sake, 佢居然把個sake瓶入面個個杯放係枱到 之後再放番入去個sake瓶, 勁唔講求衛生 張枱有細菌咁我地咪飲哂落去?4. 埋完張單個時,先發現佢冇比85折,因為我地係用OpenRice 訂,而OpenRice 寫明全單85折 套餐 飲料都計 前菜唔計 咁佢第二次比左張單佢淨係85折左野食only, 之後套餐唔計, 酒都唔計, 之後問佢下套餐唔計?佢話係,我地就比佢睇OpenRice 寫到明套餐話計wo, 之後佢又幫我地改,但酒就唔計.正常都會寫明酒精飲品唔計和服務費,但係佢地冇寫明 已經係誤導左消費者 其實正常酒都係飲品 佢地係唔應該收 之後我地都算 5. Cut cake fee 200蚊一個 我地帶左2個蛋糕收400 其實已經好唔make sense, 第一張單本身收一個,之後我地話85折 佢第二張單又收番我地兩個cut cake

5. Cut cake fee 200蚊一個 我地帶左2個蛋糕收400 其實已經好唔make sense, 第一張單本身收一個,之後我地話85折 佢第二張單又收番我地兩個cut cake fee.. 之後我問佢點解第一張單係收一個 而而家收2個?佢話岩岩打漏左….
最後佢話第一張單係收得你地最抵wo???????

6. 野食真係好一般

希望餐廳可以訓練下你地員工,食物,政策既質素!!!! 謝謝🙏🏻
2021-10-31 635 瀏覽
🍶🍶🍶酒鬼注意‼️‼️‼️銅鑼灣呢間居酒屋wako sake bar最近做緊優惠:只要like同share佢哋嘅社交平台就可以用$298 任飲多達100款日本酒🧐除咗有清酒之外仲有唔少好啱女士飲嘅果汁酒 🤪而最特別嘅地方係 佢哋有專人喺酒櫃前邊幫大家斟酒🤓只要拎住個樽出去 同佢地講想要乜嘢口味嘅酒佢哋就會推介俾你🤣根本上fruity , 花香味, 米味, 辛口味等等嘅口味都會cater 到如果大家比較飲得嘅話仲可以叫陣間餐廳最烈果隻日本酒有成25%酒精濃度㗎🤧基本上飲幾啖就好易醉😂🤢但係酒嘅質素方面老實講真係唔係高級同好飲果種😥大家唔好expect太高😓🥶另外小編覺得食物方面就真係比較一般😷選擇唔算多 而且都偏貴🤨份量好少 整體來講唔抵食🤔‼️另外要注意嘅係 餐廳屬於c類可以坐到12點加六人一堂但每位食客都必須使用安心🌚🌚
🍶🍶🍶

‼️另外要注意嘅係 餐廳屬於c類
可以坐到12點加六人一堂
但每位食客都必須使用安心🌚🌚
2021-10-11 427 瀏覽
日本酒放題,有日本酒/果酒/燒酎樣樣齊, 仲有專業人士細心介紹, 為你選擇適合的酒🥰 整個氣氛好岩同朋友或同事係到邊飲邊食邊傾計👍🏻〔 和食 • 二人前 〕 $688 . + 日本酒放題2小時🌟呢個優惠只限星期一至星期三🥗和風蟹子沙律,刺身三點盛 (甜蝦/立魚/金木鯛) ,刺身好新鮮, 賣相好靚.北海道松葉蟹棒拌日本小茄子, 比較偏淡味.蒲燒原條日本鰻魚,好厚身嘅鰻,燒得好入味好滑.照燒牛扒, 牛扒好易入口,唔會話好多根,再加上佢哋炸過嘅蒜頭非常夾十分香口.迷你蔥花吞拿魚腩飯, 份量啱啱好時令甜品, 好Q彈加上紅豆一齊食既配搭十分夾(好味指數: 8.2/10)

🌟呢個優惠只限星期一至星期三

🥗和風蟹子沙律,

北海道松葉蟹棒拌日本小茄子, 比較偏淡味.

蒲燒原條日本鰻魚,好厚身嘅鰻,燒得好入味好滑.

迷你蔥花吞拿魚腩飯, 份量啱啱好

時令甜品, 好Q彈加上紅豆一齊食既配搭十分夾

(好味指數: 8.2/10)

2021-10-09 2115 瀏覽
與愛酒好友相聚,選址以市面罕見的日本酒飲放題闖出名堂的Wako Sake Bar再好不過每位只需$298即可連續七小時任飲近百款清酒、果酒及燒酎,可謂日本酒酒友福音另設磯自慢及十四代等Premium酒飲可加購代幣享用,亦不時推出特價優惠作招徠店家更會舉辦清酒工作坊及國際唎酒師證書課程等活動,徹頭徹尾地推廣日本酒飲文化友人迫不及待地提著小玻璃瓶去尋寶,他無疑能樂在其中,對我而言卻絕對是一大難題即使可以無限添飲,但無奈酒量有限,每次挑選酒款都要幾經思量,想嘆聲不容易啊其實此行我們未有挑戰連飲七小時,倒是看中了其包飲包食的晚市優惠繼早前大獲好評的鐵板燒套餐,店家再接再厲推出更多元化的和食.二人前 $688逢星期一至三更加送兩小時酒飲放題,按銅鑼灣地段計算,怎樣想也十分相宜先以我們熟悉的和風蟹子沙律開場,脆脆蟹子加上爽口的蔬菜絲,正常發揮已感清新其後每位一份的三款時令刺身各有特色,但最回味的莫過於久別重逢的柔嫩劍魚至於北海道松葉蟹棒伴日本小茄子則帶著點點暖意而來,已去一半殼的松葉蟹鉗方便進食蟹肉絲絲細綿,不失本味,小茄子煮至軟熟又不水爛,而大根則是爽口並帶些許清甜芡汁微稠不油無結塊,當中亦加入
芡汁微稠不油無結塊,當中亦加入絲絲蟹肉點綴,使其質感多點變化,自然減低膩意
主食先有蒲燒原條日本鰻魚,上桌時已切分成件,燒至帶點焦意,滲香而未至苦
肉厚軟彈不散,入味而不腥,甜中帶鹹,並帶點膠質黏感,配碗白飯定會吃得津津有味
緊接其後的是西方風情照燒牛扒,雖然薄身,但不會乾柴見韌,肉心還略帶紅潤
燒汁鹹中帶甜,味道不會濃到蓋過肉香,配上不油不嗆口的蒜片同食再顯淡淡香氣
臨近尾聲適量添點飽肚澱粉質,一碗迷你蔥吞拿魚腩飯來得正合時宜
吞拿魚腩蓉量多不吝嗇,細緻綿密,帶有魚香又不覺腥,吃起來亦毫不肥膩
在此不需花巧調味,只要簡簡單單地灑上蔥花、澆點醬油,最多再佐些少山葵便足矣
最後以蕨餅作甜點,裹上滿滿黃豆粉,質感軟糯可口,稍加帶沙紅豆蓉增添甜意
一晚下來酒肉俱全,卻感覺清清爽爽無負擔,重點是值回票價,對荷包也算友善嘛!
2021-10-04 355 瀏覽
呢到有100款日本酒任飲🍶有清酒,燒酒,果酒同梅酒,只要加$298就可以全晚任飲!而食物方面就主打居酒屋同鐵板燒. 2人餐計埋前菜同甜品一共有8道菜,都算大件夾抵食.食物質素只算唔錯,每一樣都唔可以話好好食. 不過$688/2人呢個價錢已經算係咁啦! 有刺身、蟹棒、串燒、燒比目魚、牛肉薄燒同炒飯. 我地由7:30食到12點,所以仲追加左D串燒同小食 (發現追加既係好食好多).我地最後一共refill左9次清酒,最後2人大概飲左差唔多一枝1800ml份量既清酒,話多唔多話少唔少.不過發現大吟釀只有3-4款,其他都係比例辛口或者精米步合係50%以上,所以試左幾round我地最後都係揀返同一至兩款去飲.另外就係..果酒同梅酒既選擇都唔少, 我本身好想試埋,但後來醉醉地就唔記得左😂...♦ 鐵板2人前 ⋆ $688♦ 全晚任飲⋆ $298
♦ 鐵板2人前 ⋆ $688
♦ 全晚任飲⋆ $298
超推廌這家位於銅鑼灣南洋酒店的WAKO SAKE BAR! $688二人前再加送兩小時清酒放題真的超抵👍🏻!跟約會對象來這兒用餐真的不錯,多款清酒試飲可以幫你們間製造話題🍶,不會令約會太過尷尬,又有個藉口要約對方見面: 「有興趣跟我一齊試飲清酒嗎!?」/「清酒放題點睇?」倘若對方也是「酒鬼」,也定必應約吧🥳!hehe! ( 這想法太壞了)今次試食了$688 和食二人前+2小時100款清酒放題🍶!不得了!只是聽到就已經相當吸引~當日還竟然意外地「包場」了🤪,所以環境很寧靜和舒服!據說平日都是爆場的,應該是中秋節大家都要做節🥮,回家吃飯吧!餐廳分成兩區, 一邊是用餐區,提供和食🍱、佐酒小食、串燒🍢、鐵板燒等;另一邊箱是令人最興奮的酒吧區🥃,提供多款日本酒肴🍶:清酒、燒酒、梅酒等。套裝包括任飲100款日本酒,花多眼亂,不做選擇了😠!決定全部都要試試!(說笑啦!)🤣詢問了店員的意見,他推介了這款味道偏酸,但容易入口的菠蘿清酒🍍!少喝酒的我都能駕馭它!所以少喝酒的朋友也可以在這兒淺嚐一下,反正是放題套餐,試試也無妨✌🏻!部分不包括在套餐內的清酒,便需要額外購買token了😉。前菜先來和風蟹籽沙律

前菜先來和風蟹籽沙律🥗和刺身三點盛🍣!超厚切新鮮刺身,入口即溶,超滿足!
和風蟹子沙律、刺身三點盛
刺身三點盛

再來熱食包括:北海道松葉蟹棒拌日本小茄子🍆、蒲燒原條日本鰻魚、照燒雞扒。當中最愛就是鰻魚💕!大大條肥美的鰻魚、腍軟肉質、甜甜的醬汁加上無骨💯,不禁令我一口接著一口地食,好像完全不用吞嚥一樣 🤩!還有北海說松葉蟹棒拌日本小茄子,味道鮮甜,朋友跟我本身也不愛吃茄子,也把它吃光光!另外,套餐是跟照燒牛扒的,但店員得悉我們不太愛吃牛,也主動跟我們換了照燒雞扒🥰!還不錯!略厭有點偏咸!

照燒雞扒

還有迷你蔥花吞拿魚腩飯🍚,新鮮吞拿魚腩加上蔥花的點綴和WASABI醬油後更加美味😚!沒想到吃到最後也能把這碗飯全清了!😭
迷你蔥花吞拿魚腩飯

最後還少不了甜品🍧,就是這個和菓子🍡和抹茶蕨餅,具光澤的外皮煙煙韌韌,內裡還有軟心的!完全不像外間乾乾的和菓子!♥️大愛~蕨餅抹茶味濃而且也是口感煙韌啊!😻
抹茶蕨餅和果子

🌟WAKO SAKE BAR現時還有其他優惠,包括$298 無限暢飲用7小時 和$238女士星期四全晚任飲

2021-09-19
迷你蔥花吞拿魚腩飯
抹茶蕨餅和果子
  • 蒲燒原條日本鰻魚
2021-09-19 174 瀏覽
今日放工之後同男朋友去左銅鑼灣南洋酒店入面呢間日式餐廳食dinner。呢個和食二人前只係要$688,可以喺銅鑼灣既酒店食到呢個價位既日式菜都算抵食!呢個套餐包括刺身三點盛、燒鰻魚、湯、燒和牛、吞拿魚蓉飯同埋甜品,好豐富。魚生好新鮮。鰻魚同燒牛肉都好惹味。甜品係綠茶厥餅。最正既係呢度仲可以加點清酒放題,我地兩個酒鬼就係比佢呢個賣點吸引到,今次點左呢個兩小時日本酒飲放題,有超過一百款既日本酒任飲,包括燒酒、清酒同果酒等。
鰻魚同燒牛肉都好惹味。
甜品係綠茶厥餅。

2021-09-13 143 瀏覽
前幾日同朋友咁啱經過,上網睇完發覺呢度有得飲任飲日本清酒!咁啱我朋友咁鍾意飲日本酒,又冇耐冇坐低一齊飲嘢傾吓計,於是就去咗試啦!見到佢有好多唔同嘅package,主要係分唔同長度嘅時段會有唔同價錢~ 飲酒當然要慢慢飲啦!當日我同朋友就揀咗兩個鐘,每位都係300左右,其實都真係幾抵!見到有接近30款清酒、水果酒、燒酒等,真係有好多選擇!店員仲會推介啲酒俾我哋試,態度好好而且非常親切!真係不醉無歸啦今次🤣!

2021-09-11 140 瀏覽
前幾日小編同朋友去左呢間bar食飯,見有得任飲清酒、果酒、梅酒等多達100款日本酒選擇🍶 😍鍾意飲酒嘅你一定要去試下啦❤️🇯🇵 當日小編試左好多款酒😆大家可以同店員講自己嘅喜好,店員就會推薦比你架啦🥳和食•二人前($688)和風蟹子沙律沙律有大量蟹子同青瓜絲,青瓜爽口新鮮🥒蟹子鮮甜爽脆,配埋沙律醬非常開胃😋剌身三點盛刺身分別有金目鯛、左口同劍魚😚左口食落比較淡,金目鯛油脂甘香,外皮都燒得幾香,劍魚嘅油脂油香味十足,食落入口即化🤤北海道松葉蟹棒拌日本小茄子呢碟料理裏面有冬瓜、蘿蔔、日本小茄子同蟹棒,冬瓜同蘿蔔入味,略嫌蘿蔔有啲渣😢茄子可以一口過 🍆蟹棒鮮甜,料理當中都加左唔少蟹肉碎🤤蒲燒原條日本鰻魚鰻魚大條而且厚身🥰入口好肥美,醬汁配搭得宜,食落都無咩骨😋用黎佐酒好夾!👍🏽照燒牛扒牛扒雖然煎到接近全熟,但口感依然軟腍,一啲都唔會韌🥰咬落充滿肉汁,加上牛扒本身肉味重,十分滿意🤤迷你蔥吞拿魚腩飯呑拿魚腩口感軟綿綿~ 師傅將蔥混入魚蓉內,但兩者味道偏淡🤨味道相對普通時令甜品最後以抹茶奶凍作結😋 奶凍質感滑溜,抹茶味唔算太重,味道偏甜,都唔錯🍵

和食•二人前($688)

和風蟹子沙律

剌身三點盛