2024-11-01 3865 瀏覽
好耐無去荃灣找野食。近排多數係灣仔覓食。因老婆想去荃灣做美容按摩。所以今晚好理所當然在荃灣找吃。當我們習慣地行過商場時,見到一間新開專食牛扒餐廳。**龍蝦海鮮湯**讓我感受到了一種奢華的享受。湯底濃郁,鮮香四溢,龍蝦的鮮味與其他海鮮的精華完美融合。湯中還加入了香草和香料,增添了層次感,湯的質地滑順,搭配上新鮮的海鮮,讓整道菜品更加豐富,令人陶醉。**巴馬火腿凱撒沙律**則是一道清新的開胃菜。巴馬火腿的鹹香與新鮮的生菜相得益彰,口感上形成了絕妙的對比。凱撒醬的濃郁與火腿的風味相互交融,讓整道沙律充滿了層次感。搭配上香脆的麵包丁,讓每一口都充滿了驚喜,既清爽又不失豐富感,實在是夏日的完美選擇。**龍蝦汁帶子海鮮芝士配長通粉**長通粉的口感彈牙,與濃郁的龍蝦汁和芝士相互融合,形成了絕妙的搭配。帶子的鮮嫩與龍蝦汁的香濃相得益彰,讓整道菜品的風味更加豐富。每一口都能感受到海鮮的鮮美與芝士的香濃,讓人欲罷不能。
當我們習慣地行過商場時,見到一間新開專食牛扒餐廳。

2024-09-01
5 分鐘 (堂食)
2024-10-06 6002 瀏覽
跟好朋友相聚,來到荃灣西的商場被在3樓的西餐廳下午茶set吸引了WM 經典下午茶 (2位用)這分開3層的,不同味蕾區甜點:(頂層)馬卡龍:外脆內軟,甜而不膩,顏色繽紛,小小的1顆。牛油曲奇:香濃的牛油味,鬆化的口感,搭配茶非常合適。迷你蘋果金寶:小巧可愛,蘋果的清新味道令人回味無窮。精選蛋糕:每一口都充滿了柔滑的奶油與蛋糕的香氣,每天不同款式的啊。鹹點:(中層)煙三文魚芝士多士:煙熏味十足,搭配濃郁的芝士,滋味不錯。巴馬火腿哈密瓜卷:清新的哈密瓜與鹹香的火腿相結合,每次吃也一大享受。柚子蜜糖雞翼:甜中帶酸,雞肉鮮嫩。雞尾酒海蝦多士:海蝦鮮美,加上醬汁,搭配香脆的多士,美味得很。吉列炸芝士:外脆內軟,芝士雖沒流心,但味道很好啊。薄餅:(底層)在四選一的薄餅中,選了黑鬆露大啡菇車打芝士薄餅。濃郁的黑鬆露香氣彌漫,搭配軟滑的車打芝士,而薄餅的邊緣脆脆的,外酥內軟,每一口都滿足味蕾。巴馬火腿黑松露野菌芝士墨西哥餅配薯條這道墨西哥餅以巴馬火腿和黑松露為主材料,配上野菌和芝士,口感層次豐富,外皮脆口,贊。搭配金黃的薯條很好吃薄荷青檸梳打清涼提神,薄荷和青檸的搭配讓人感到清新無比。雪沙草莓甜美的草莓
跟好朋友相聚,來到荃灣西的商場

被在3樓的西餐廳下午茶set吸引了

WM 經典下午茶 (2位用)

這分開3層的,不同味蕾區

甜點:(頂層)

馬卡龍:外脆內軟,甜而不膩,顏色繽紛,小小的1顆。
牛油曲奇:香濃的牛油味,鬆化的口感,搭配茶非常合適。
迷你蘋果金寶:小巧可愛,蘋果的清新味道令人回味無窮。

鹹點:(中層)

煙三文魚芝士多士:煙熏味十足,搭配濃郁的芝士,滋味不錯。
柚子蜜糖雞翼:甜中帶酸,雞肉鮮嫩。
吉列炸芝士:外脆內軟,芝士雖沒流心,但味道很好啊。

薄餅:(底層)

巴馬火腿黑松露野菌芝士墨西哥餅配薯條

薄荷青檸梳打

清涼提神,薄荷和青檸的搭配讓人感到清新無比。

雪沙草莓

甜美的草莓口味,冰涼的質感讓人感到舒適。每一口滿滿的沙冰也冷得過癮。

非常愉快的一餐,跟朋友約定下次來坐戶外的座位試試。,

2024-10-04
下午茶
2024-09-20 5399 瀏覽
今晚嚟到海之戀商場睇吓有咩食先,見到3樓有間西餐🍽️ - “WM Cafe & Bar” 唔錯喎,入去試吓先餐廳除咗有室內座位之外,仲有個好大嘅戶外座位,天氣涼嘅時候坐喺出邊都幾好feel下😙!🔸呢度嘅Dinner Set都幾豐富,有餐湯🥣、主菜🥩、甜品🍰、飲品🍵😋🔸如果dinner set唔啱,仲可以散叫加$38一樣可以享有餐湯甜品同飲品🔸Salad🔸🥗蜜瓜火腿沙律杯火腿嘅鹹香味配上清甜蜜瓜🍈,夠晒fresh🔸Soup🔸🥣忌廉龍蝦蟹肉湯香濃嘅龍蝦🦞湯,裏面真係有一絲絲嘅蟹肉,加上忌廉更加順滑👍🏻🔸Main Course 🔸🥩漢堡夏有骨豬扒配柚子蘋果肉汁大大嚿厚切豬扒,煎得香噴噴,再加上醬汁,好容易便切得開,肉質嫩滑,入面仍保持juicy,加上微酸的柚子蘋果汁,份外開胃,伴菜還有薯蓉及蔬菜🥬等🥰🍝香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉好多唔同嘅海鮮,包括帶子、青口、大蝦、帆立貝等等,扁意粉索晒個龍蝦濃湯汁,入晒味👍🏻🔸Dessert🔸🍫朱古力心太軟食埋個甜品非常滿足,濃濃嘅朱古力軟心蛋糕,食落口夠香滑😋🍰WM自家製士多啤梨cheese cake仲有餐廳自家製嘅士多啤梨味cheese cake,甜味適中

🔸Salad🔸

🔸Dessert🔸
🍫朱古力心太軟
食埋個甜品非常滿足,濃濃嘅朱古力軟心蛋糕,食落口夠香滑😋

🍰WM自家製士多啤梨cheese cake
仲有餐廳自家製嘅士多啤梨味cheese cake,甜味適中,唔會覺得太膩😍

🔸Drink🔸
🍓士多啤梨特飲
晚餐加$18就可以叫特飲,呢款係士多啤梨沙冰,混入士多啤梨醬及cream,夏天飲透心涼😎

🍋熱檸茶

🍋熱檸茶
食飽飽飲番杯熱茶舒服晒😌
2024-09-03
2024-08-12 5390 瀏覽
🔹️與朋友仔行完Donki 🛍 便到附近的 "WM Cafe & Bar“ 食lunch🍽 餐廳地方寬敝, 設有室外和室內坐位, 環境舒適、空間感十足👍食物有水準、份量足🥗 店員殷勤有禮👨‍💼👩🏻‍💼 價錢親民💰午餐有二十多款選擇😍盡顯心思💞包括:餐湯+主菜+飲品(更可以優惠價追+小食和甜品)超值、超值😁🔸️龍蝦湯🦞蕃茄湯🍅龍蝦湯味道濃郁, 蕃茄湯以滿滿蕃茄肉, 酸甜適中, 好Creamy 👍🔸️香草檸檬鹽烤盲曹魚柳配薯條時令蔬菜🐟🍟以大大片盲曹魚柳外皮烤至脆身, 肉質嫩滑, 薯條十分香脆, 份量十足🤤🔸️安格斯牛肉芝士漢堡配薯條🍔🍟包包金黃鬆軟, 安格斯牛肉質厚身多汁, 車打芝士片濃郁奶香, 薯條香脆可口😋🔸️芝士白汁焗西蘭花🧀🥦(小食)以鹹香拉絲芝士、綿密白汁味道香濃, 西蘭花鮮嫩爽脆🤤🔸️吉列炸蠔🦪(小食)色澤金黃、炸至外脆內軟, 蠔味鮮甜, 配上蛋黃醬Yummy😋🔸️心太軟🧆飯後甜品又怎少得熱騰騰超流心的心太軟呢, 香濃朱古力味, 甜度剛好👍🔸️士多啤梨芝士蛋糕🍰啖啖酸酸甜甜士多啤梨味和鹹香芝士味, 蛋糕軟硬適中, 回味無窮🍓🔸️餐茶點了蘋果汁🍎和即磨咖啡☕️

午餐有二十多款選擇😍盡顯心思💞
包括:餐湯+主菜+飲品
(更可以優惠價追+小食和甜品)超值、超值😁

🔸️龍蝦湯🦞蕃茄湯🍅

🔸️香草檸檬鹽烤盲曹魚柳配薯條時令蔬菜🐟🍟

🔸️安格斯牛肉芝士漢堡配薯條🍔🍟

🔸️芝士白汁焗西蘭花🧀🥦(小食)
以鹹香拉絲芝士、綿密白汁味道香濃, 西蘭花鮮嫩爽脆🤤

🔸️吉列炸蠔🦪(小食)

🔸️心太軟🧆

🔸️士多啤梨芝士蛋糕🍰

🔸️餐茶點了蘋果汁🍎和即磨咖啡☕️

4天前 0 瀏覽
跟幾位朋友來到荃灣逛街後,避開了人潮,我們下午2時多,才到WM cafe吃了個午後飯選擇非常多,除了午餐,還可以選下午茶,所有餐還包含餐飲呢午餐更會有餐湯提供龍蝦湯:濃郁而不膩,帶有鮮甜的海鮮味道,適合作為開胃菜。南瓜湯:香滑可口,微甜的口感和暖意非常適合寒冷的天氣。午餐龍美國穀飼豬柳扒 配意粉豬柳扒煎得恰到好處,外酥內嫩,肉質鮮美,每口也滿足。搭配的意粉則吸收了醬汁,增添了風味。墨西哥手撕豬肉菠蘿芝士漢堡配薯條(微辣)金黃的漢堡包表面微微烤得酥脆,手撕豬肉質量好,加上菠蘿的甜味與微辣的調味,還有芝士,蔬菜等,口感非常豐富香煎柚子蜜糖煙鴨胸配薯菜薯條煙鴨胸的香氣撲鼻,柚子蜜糖的甜味與煙燻味很配,甜甜的十分誘人。薯條外脆內軟,沾上醬汁同吃更美味追加小食:吉列一口芝士伴薯條吉列芝士外脆內軟,滿溢的芝士讓人無法抗拒,非常推薦,搭配薯條簡直是絕配。下午茶餐巴馬火腿黑松露野菌芝士墨西哥烤餅配薯條烤餅的酥脆和豐富的芝士風味,讓人一口接一口。巴馬火腿的鹹香與黑松露的獨特香氣,令味道更為豐富呢飲飲選擇也多奶茶鮮奶與茶的比例恰到好處,口感滑順,讓人放鬆心情。 薑檸蜜薑的辛辣與檸檬的酸爽相結合,提供了一

選擇非常多,除了午餐,還可以選下午茶,所有餐還包含餐飲呢

午餐更會有餐湯提供
龍蝦湯:濃郁而不膩,帶有鮮甜的海鮮味道,適合作為開胃菜。

南瓜湯:香滑可口,微甜的口感和暖意非常適合寒冷的天氣。

龍美國穀飼豬柳扒 配意粉

墨西哥手撕豬肉菠蘿芝士漢堡配薯條(微辣)

香煎柚子蜜糖煙鴨胸配薯菜薯條

追加小食:吉列一口芝士伴薯條

下午茶餐
巴馬火腿黑松露野菌芝士墨西哥烤餅配薯條

飲飲選擇也多
奶茶

鮮奶與茶的比例恰到好處,口感滑順,讓人放鬆心情。

薑檸蜜

薑的辛辣與檸檬的酸爽相結合,提供了一種清新的感覺,對消化也有幫助。

蘋果汁

清甜可口,為整個餐點增添了清新感。

下次要留肚過來,午餐後,再吃上甜品就再滿足一點
2025-01-10
4天前 0 瀏覽
呢間餐廳就近荃灣西鐵站的海之戀商場,位於3樓。餐廳座位寬敞,就算坐喺卡位都好闊落,Outdoor環境更加大。之前食過晚餐平均大概$150至$200左右。午市更抵食,人均$100內而且選擇比較多。🐂香煎西冷牛扒飯$72午市套餐包餐湯同飲品,揀咗伯爵茶,個味有啲似薄荷茶味咁。呢個套餐比想像中驚喜🤩,塊扒都幾大塊,入口鮮嫩,上面淋咗一層燒汁食落更開胃。🦐龍蝦汁海鮮燴意大利飯$98呢個飯煮得好入味,啖啖都充滿龍蝦同埋菇嘅香味,飯粒都煮到軟硬適中。入面啲用料都好豐富,食到蝦、魷魚🦑、帶子、等等。(追加)芝士白汁焗西蘭花🥦$28西蘭花份量都幾多,啖啖都充滿芝士同白汁。

🐂香煎西冷牛扒飯$72

🦐龍蝦汁海鮮燴意大利飯$98

(追加)芝士白汁焗西蘭花🥦$28
西蘭花份量都幾多,啖啖都充滿芝士同白汁。
蒜香海蜆欖油扁意粉白酒汁扁意粉望落去,有好多蒜片,但冇嗆口既辣味,反而充滿蒜香同埋白酒味,海蜆亦都有清洗乾淨,冇乜泥沙,不過攤左一陣之後會有少少腥味,建議大家趁熱食會比較好味WM手撕豬肉薄餅預設係薄批,配料豐富,有豬肉、番茄、菠蘿、洋蔥⋯⋯色彩繽紛吸引。芝士份量唔算多,但味道濃郁,而薄餅餅皮第一啖食落去口感比較鬆軟,食到邊角位既時候就稍為硬硬地,好似餅乾一樣,大家亦都可以選擇+$20轉厚批烤檸檬雞槌烤雞槌香口不油膩,外脆內軟,食到淡淡蜜糖同檸檬香味,酸甜酸甜,非常開胃。
蒜香海蜆欖油扁意粉白酒汁

WM手撕豬肉薄餅

烤檸檬雞槌

⭐️評分:3.7/5-✳️日本帶子明太子扁意粉明太子濃郁風味融合意粉,口感豐富,香氣十足- ✳️青蘋果牛油果醬雞肉沙律 清爽青蘋果與牛油果醬搭低脂雞肉,健康又美味,適合減脂人士- ✳️ 柚子蜜糖燒雞(半份)配時令蔬菜、薯蓉雞肉嫩滑有肉汁,柚子蜜糖的清新甜味增添吸引力 - 外面更有海景選擇,特別適合Happy Hour 點上一杯啤酒、紅酒--⭐味道 3.5/5⭐️特色 3.5/5⭐️環境 4/5⭐️性價比 4/5 ⭐️服務 3.5/5
⭐️評分:3.7/5
✳️日本帶子明太子扁意粉
明太子濃郁風味融合意粉,口感豐富,香氣十足
✳️青蘋果牛油果醬雞肉沙律
清爽青蘋果與牛油果醬搭低脂雞肉,健康又美味,適合減脂人士
✳️ 柚子蜜糖燒雞(半份)配時令蔬菜、薯蓉
雞肉嫩滑有肉汁,柚子蜜糖的清新甜味增添吸引力
⭐味道 3.5/5
⭐️特色 3.5/5
⭐️環境 4/5
⭐️性價比 4/5
⭐️服務 3.5/5

2025-01-14 0 瀏覽
朋友介紹海之戀呢間西餐廳🍴原來係有室外雅座,呢啲天氣坐出面吹下風咁食飯傾偈都幾舒服😌-忌廉龍蝦湯🦞好濃郁嘅龍蝦味,湯入面都有唔少嘅龍蝦肉👍🏻-巴馬火腿哈密瓜多士🤤係最愛嘅前菜之一♥️蜜瓜好甜!加埋面頭少少芝士粉,口感同味蕾都好滿足🤩-伊比利亞有骨豬扒🐷配埋香煎帶子、青蘋果條🍏、柚子海鹽醬🍊豬扒好厚身,有驚喜!肉汁依然保持到👍🏻沾埋柚子海鹽醬,青蘋果條亦都酸酸甜甜,食哂成舊都唔覺得油膩👍🏻-安格斯牛柳🐄(七成熟)配埋海虎蝦🦐、帶子牛柳煎到好香,切開嘅時候啲肉汁即刻漏哂出黎,肉質好腍,牛味都好濃👍🏻海虎蝦好大隻,爽口彈牙!-紅莓士多啤梨巴斯克蛋糕🍰芝士味好勁,好濃厚!好好食😋紅莓士多啤梨醬係自己淋上蛋糕到,好好玩,好開心😆
朋友介紹海之戀呢間西餐廳🍴
原來係有室外雅座,呢啲天氣坐出面吹下風咁食飯傾偈都幾舒服😌
忌廉龍蝦湯🦞
好濃郁嘅龍蝦味,湯入面都有唔少嘅龍蝦肉👍🏻
巴馬火腿哈密瓜多士🤤
伊比利亞有骨豬扒🐷
配埋香煎帶子、青蘋果條🍏、柚子海鹽醬🍊
豬扒好厚身,有驚喜!肉汁依然保持到👍🏻
安格斯牛柳🐄(七成熟)
配埋海虎蝦🦐、帶子
海虎蝦好大隻,爽口彈牙!
紅莓士多啤梨巴斯克蛋糕🍰
芝士味好勁,好濃厚!好好食😋
紅莓士多啤梨醬係自己淋上蛋糕到,好好玩,好開心😆
  • 忌廉龍蝦湯
  • 伊比利亞有骨豬扒
  • 安格斯牛柳
  • 紅莓士多啤梨巴斯克蛋糕
2025-01-13 0 瀏覽
環境寧靜, 適合聚會的西餐廳✨侍應態度好之外,上菜速度都快!日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉 $138日本帶子超大粒,扁意粉都煮得剛剛好唔會太淋!而且分量好多,一個人就難啲食晒最好share~ 但味道就比較 standard唔算好有驚喜🙈意式海鮮薄餅 $148有蝦、八爪魚等海鮮好足料。芝士仲有拉絲效果~加埋車厘茄同洋蔥等配菜,配上薄餅底都唔錯!但感覺調味上可以重少少🤣炸薯條配 sour cream & avocado $58醬料超足!薯條正常發揮!比較特別係有4款醬可揀~ (黑松露、肉醬等等)洋蔥圈配車打芝士 $58炸得好脆!不過有啲熱氣🤣🤣芒果百香果青檸特飲 $48好重百香果味😋😋芝士奶蓋牛油果冰沙 $48奶蓋好厚身!不過牛油果味偏淡🙈
環境寧靜, 適合聚會的西餐廳✨
侍應態度好之外,上菜速度都快!

日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉 $138

好重百香果味😋😋

芝士奶蓋牛油果冰沙 $48
奶蓋好厚身!不過牛油果味偏淡🙈
2025-01-01 208 瀏覽
今晚嚟到海之戀商場,打算睇吓有咩好嘢食。行到3樓見到間西餐廳——“WM Cafe & Bar”👀餐廳有室內同埋戶外座位,戶外位好大,天氣涼嘅時候坐出邊真係超Chill,而且戶外仲設有火爐🔥,冬天都唔怕冷親,坐喺出邊都好舒適!我地點咗個2人套餐 ($468)。首先係忌廉龍蝦湯,濃郁嘅龍蝦味道,入口即化嘅口感,真係好正!接住嚟嘅係巴馬火腿哈密瓜多士,鹹鹹甜甜嘅味道配上酥脆多士,味道層次豐富。😋主菜方面,我試咗伊比利亞有骨豬扒,配帶子、青蘋果同柚子海鹽醬。豬扒肉質嫩滑,帶子鮮甜,配上青蘋果嘅酸甜味,再加埋柚子海鹽醬,真係一絕!另外,老公點咗安格斯牛柳,配虎蝦同帶子。牛柳煎得啱啱好,外脆內嫩,虎蝦鮮味十足,帶子亦都煎得好香,三樣配埋一齊食,真係味道滿分!🥩🍤甜品方面,餐廳自家製嘅紅莓士多啤梨巴斯克蛋糕同柚子海鹽朱古力蛋糕,甜度適中,唔會覺得太膩,食完主菜再嚟呢啲甜品,真係畫龍點睛!🍰😍WM Café & Bar (OP Mall)📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

WM Café & Bar (OP Mall)
📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖

2025-01-01 175 瀏覽
海之戀商場一向都好多人🐟🐟🐟🐟要搵個地方坐低慢慢傾吓偈都唔容易。咁依間餐廳嘅好處呢就係座位比較多,所以佢會俾你坐得耐少少,同埋價格都好親民下,都係$100樓下,有個港式嘅西餐,再加個湯,同杯飲品喺海之戀商場嚟講算係好抵食😀,今次個下午茶餐我要咗burger加薯條,咁就正常味道啦,正常發揮啦,我本身都好鍾意食burger🍔同薯條🍟餐廳裝修內部,都用咗啲紅磚設計,有西餐風味我覺得就算性價比高嘅

餐廳裝修內部,都用咗啲紅磚設計,有西餐風味

我覺得就算性價比高嘅

2024-12-27 400 瀏覽
時近聖誕, 各大商場都作裝飾和正播放著輕快嘅聖誕歌曲, 節日氣見濃厚, 經過荃灣海之戀商場嘅WM Cafe & Bar, 佈置充滿節日氣氛,餐廳環境舒適闊落, 空間感十足, 裝修清雅。食客有興趣還可以到戶外座位, 感受自然悠閒。WM焗安格斯牛肉醬芝土千層麵配薯蓉薯蓉和芝士幼滑綿香, 拌勻安格斯牛肉醬和千層麵混和, 令口感更添層次。日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉帶子大隻厚肉, 巴馬火腿和煙肉鹹香和幼滑忌廉好配合, 彈牙扁意粉沾滿忌廉更顯順滑。WM炸雞翼有3種口味選擇. 揀咗德州香辣味, 雞翼表面鋪滿香辣粉, 外皮香脆, 入口焦香, 肉實有嚼勁。荔枝蜜桃梳打和熱情果菠蘿梳打, 賣相精緻, 清甜蜜桃和菠蘿果香, 冰涼有汽飲品感覺份外清爽。

WM焗安格斯牛肉醬芝土千
層麵配薯蓉
日本帶子巴馬火腿卡邦尼

煙肉扁意粉

WM炸雞
有3種口味選擇. 揀咗德州香辣味,
雞翼表面鋪滿香辣粉, 外皮香脆, 入口焦香, 肉實有嚼勁。

2024-12-26 426 瀏覽
近年經常聽到大家北上消費,本地飲食習慣被改變,商家都想辦法留住客人,而我就不嬲中意留港消費,因為食材有保障,與友人的聖誕餐提早係香港慶祝。經理好好,用心介紹菜式仲令到節日氣氛濃厚左,我哋最後選擇2人龍蝦套餐,$388抵食又好味😋龍蝦海鮮湯,有海鮮料的湯且湯汁濃巴馬火腿凱撒沙律飲完濃湯,食下沙律清清味蕾。波士頓龍蝦薄餅 9吋脆邊皮薄薄餅,啖啖有龍蝦肉🤭龍蝦汁海鮮長通粉冬天食熱辣辣既長通料,暖心亦暖胃!最後點少得甜點:自家製蛋糕🍰(芝士)和柚子海鹽蘋果金寶飲品係百香果冰紅茶,叫左少甜少冰,食大餐解膩剛剛好🤭

龍蝦海鮮湯,有海鮮料的湯且湯汁濃

巴馬火腿凱撒沙律
飲完濃湯,食下沙律清清味蕾。

波士頓龍蝦薄餅 9吋
脆邊皮薄薄餅,啖啖有龍蝦肉🤭

龍蝦汁海鮮長通粉
冬天食熱辣辣既長通料,暖心亦暖胃!

最後點少得甜點:自家製蛋糕🍰(芝士)和
柚子海鹽蘋果金寶

飲品係百香果冰紅茶,叫左少甜少冰,食大餐解膩剛剛好🤭
2024-12-18