2024-09-13 82 瀏覽
平時去親葵涌廣場,都係掃街食小食,同埋撈撈!咁啱我公司就喺附近同事建議去呢間買,因為佢食過話好好食,尤其是係個湯底!咁我就試吓,我試嗰個係蝦湯底,成個湯底橙紅色嘅,老遠都聞到浸蝦味,我同事同我講佢啲蝦超彈牙,因為好大隻,咁我就叫咗個最強蝦湯拉麵,張圖見到五隻大蝦,成個湯橙紅色已經食慾大增,返到公司開出嚟!嗰隻蝦味走出嚟香噴噴,我爭啲連個湯底都飲埋,蝦真係好大隻同好入味!唔錯唔錯!值得推介👍🏼
呢次係我第一次食評,因為真係難食態度又差,忍唔住特登驗證個email寫食評🌚最排見社交媒體網站咁多"foodie"推介,咁咪諗住試下,結果大伏即場叫外賣等得耐都算喇,兩個mk仔態度差到😇結果外賣盒又閂唔實,個盒啲膠又cheap又薄又唔耐熱咁,成個膠面爛咗,俾圖俾大家睇下個盒蓋爛成點🌚咁嘅膠真係安全食用?個外賣膠袋又唔耐熱又穿喎,滴到我屋企走廊同部lift都有搞到要去抹🌚都算喇,重點係好_難食!講到個湯底好似好勁咁,結果淡到😂唔講唔知係蝦湯😂啲蝦又唔新鮮,又有沙,又有蝦腸💩呢個價錢係葵廣有更好選擇,又唔受兩個mk仔店主氣🙏🏻誠意推介俾想食沙、蝦腸、蝦💩嘅人ps以上屬我個人意見同睇法🙏🏻

誠意推介俾想食沙、蝦腸、蝦💩嘅人

ps以上屬我個人意見同睇法🙏🏻

外賣自取
2024-06-21 374 瀏覽
放假去葵廣搵野食,行到2樓見到有間新開嘅小店。比拒門面各式食物相片吸引。我地三個人就揀左幾樣,因為係即叫即整,需要等5-10分鐘左右。所以食物都好有驚喜,性價比非常高鵝肝鰻魚炒飯 shake shake薯條鵝肝大塊煎香左特別好食,鰻魚飯炒好夠味,大大碗真係食到好飽冬陰功炒腸粉呢個好特別酸酸辣辣唔係好食得辣嘅我都食唔少,個醬真係好好食口爆冷麵超級多配料,蟹籽同多到離晒譜,唔怪之得叫口爆,撈麵個汁好好味。食完一碗唔夠喉再整多碗。夏天食啱晒

鵝肝鰻魚炒飯 shake shake薯條
鵝肝鰻魚炒飯 薯條

鵝肝大塊煎香左特別好食,鰻魚飯炒好夠味,大大碗真係食到好飽

冬陰功炒腸粉
呢個好特別酸酸辣辣唔係好食得辣嘅我都食唔少,個醬真係好好食

口爆冷麵
口爆冷面
2024-05-11
10 分鐘 (外賣自取)
鵝肝鰻魚炒飯 薯條
口爆冷面