餐廳: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-11-05 159 瀏覽
銅鑼灣Tower 535呢間YAKINIKU KAKURA之前同同事黎食過,覺得食到日本嘅高質和牛之餘,其他例如黑毛豚都唔錯,所以今次就帶friend 一齊黎再食!「大判燒!黑毛和牛西冷」:日本直運鹿児島県産嘅黑毛和牛,海外店限定,超級鮮嫩美味,必試!仲有個免費雞蛋配埋,夠晒正宗。「黑毛和牛腹柳小排」:已經預先調味好,即烤即食,呢款都好幾塊,油脂分布均勻,一樣係入口即溶!「黑毛豚無骨小排」 & 「黑毛豚脛肉」:因為朋友唔食牛所以叫左兩款黑毛豬,估唔到都好高質,「海鮮拼盤」:有齊大蝦,帶子同魷魚,好豐盛,海鮮好新鮮,好鐘意啲帶子,已經起埋殼,唔使連殼烤又新鮮。「海鮮泡菜湯」:因為想飲個湯叫左呢款,足料海鮮(大蝦,魷魚等)同蔬菜,不過就唔係韓國果只辣泡菜鍋,怕辣的都食到。「牛油男爵薯」:呢份係貪得意叫嘅,估唔到烤到金黃色又幾好味喔。最後仲有個免費甜品,一人一份杏仁奶凍+雪米糍,杏仁奶凍好滑,非常有誠意嘅甜品!

2024-09-24 1734 瀏覽
壽司刺身omakase就食得多,估吾到燒肉都可以omakase😋餐廳係佐賀人氣燒肉店過江龍,主打九州產的A5黑毛和牛,全部日本直送。仲有稀少部位選擇,真係牛魔王福音😍餐廳座位舒服,幾乎無油煙味,食得舒適👍🏻Omakase set $498/人套餐有固定項目,另外會有廚師精選兩款葱鹽味若雞同黑毛和牛😋🌟沙律幾有誠意,面頭放滿木魚碎,仲有銀魚仔同魚乾漬物👍🏻🌟泡菜三點盛泡菜,白蘿蔔同青瓜,腌得爽脆🌟鹽味上牛舌牛舌好嫩,燒完又香又爽🌟海老超大隻!長過手掌✋🏻而且超級多膏😲肉質真係爽口彈牙😋🌟野菜雞脾菇,南瓜同香菇🌟大判燒!黑毛和牛西冷必食!鎮店之寶!大大片,雪花分佈好均勻,真係睇到都覺得juicy 🤤每邊燒幾秒鐘就食得拉。要點埋個溫泉蛋醬,超級嫩滑!🌟黑毛和牛裏腹小排呢款肉油脂感重d,真係做到入口即溶👍🏻🌟黑毛和牛上嫩肩里肉呢款肉味濃,油脂感無咁重,都係好好食!🌟葱鹽若雞雞肉都幾新鮮嫩滑,加左葱鹽調味,好香。🌟冷麵食左熱辣辣燒肉,黎個冷麵降溫,超爽😆冷麵好彈牙,湯汁酸酸辣辣,有好多蔬菜配料👍🏻🌟杏仁奶凍|雪米糍原本無咩期望的甜品都幾有驚喜,淡淡清甜的杏仁奶凍,好滑👍🏻雪米糍口感好好,冰凍軟棉

餐廳座位舒服,幾乎無油煙味,食得舒適👍🏻

Omakase set $498/人

套餐有固定項目,另外會有廚師精選兩款葱鹽味若雞同黑毛和牛😋

🌟沙律
幾有誠意,面頭放滿木魚碎,仲有銀魚仔同魚乾漬物👍🏻

🌟泡菜三點盛
泡菜,白蘿蔔同青瓜,腌得爽脆

🌟鹽味上牛舌
牛舌好嫩,燒完又香又爽

🌟海老
超大隻!長過手掌✋🏻而且超級多膏😲肉質真係爽口彈牙😋

🌟野菜
雞脾菇,南瓜同香菇

🌟大判燒!黑毛和牛西冷

🌟黑毛和牛裏腹小排
呢款肉油脂感重d,真係做到入口即溶👍🏻

🌟黑毛和牛上嫩肩里肉
呢款肉味濃,油脂感無咁重,都係好好食!

🌟葱鹽若雞
雞肉都幾新鮮嫩滑,加左葱鹽調味,好香。

🌟冷麵

🌟杏仁奶凍|雪米糍
原本無咩期望的甜品都幾有驚喜,淡淡清甜的杏仁奶凍,好滑👍🏻雪米糍口感好好,冰凍軟棉。

🌟第一次食燒肉omakase, 超級滿足,令人超級回味的黑毛和牛🤤
2024-09-23
2024-08-08 3415 瀏覽
$498‼️Omakase日式和牛燒肉🐮🥩🔹喜歡請like & follow🫶🏻對我來講是很重要的支持🔹這間我暫時最喜歡的日式和牛燒肉店現在推出 Omakase course $498包括了招牌大判燒黑毛和牛西冷!還有海鮮、和牛、沙律、冷麵、甜品食物質素很高,份量多飽到捧住肚走,性價比極高!👨🏻‍🍳Omakase course包括👇🏻1️⃣omakase 沙律、泡菜三點盛2️⃣塩味上牛舌、 蔥鹽味若雞精選二種、海老3️⃣大判燒黑毛和牛西冷4️⃣黑毛和牛腹柳小排5️⃣和牛赤身6️⃣野菜7️⃣KAKURA冷麵8️⃣甜品🔹OMAKASE沙律,放了少許沙律醋及鰹魚片,簡單清爽🥗🔹泡菜三點盛,包括泡菜、醃青瓜及醃蘿蔔,微辣解膩🔹塩味上牛舌薄身,口感好爽,而且有咬口,帶牛肉香🐮,有少少鹹🤌🏻🔹蔥鹽味若雞肉質不柴🍗🔹海老很大隻🦐🔹必食!🤩大判燒黑毛和牛西冷油脂分佈平均🥩 帶油脂香及香濃的燒肉味,肉質很嫩👍🏻 沾上溫泉蛋一起吃更加滑溜🍳🔹黑毛和牛腹柳小排,油脂感最重,肉質超腍,入口即化🤤👍🏻🔹和牛赤身,肉質軟腍🔹冷麵挺韓式,清涼解膩🥢🔹甜品杏仁奶凍的杏仁味香濃,奶凍細滑,糯米糍也不錯📍 YAKINIKU KAKURA (Tower
$498‼️Omakase日式和牛燒肉🐮🥩

這間我暫時最喜歡的日式和牛燒肉店
現在推出 Omakase course $498
包括了招牌大判燒黑毛和牛西冷!
還有海鮮、和牛、沙律、冷麵、甜品
食物質素很高,份量多
飽到捧住肚走,性價比極高!

👨🏻‍🍳Omakase course包括👇🏻
5️⃣和牛赤身
6️⃣野菜
7️⃣KAKURA冷麵
8️⃣甜品

🔹OMAKASE沙律,放了少許沙律醋及鰹魚片,簡單清爽🥗
🔹泡菜三點盛,包括泡菜、醃青瓜及醃蘿蔔,微辣解膩
🔹蔥鹽味若雞肉質不柴🍗
🔹海老很大隻🦐
🔹必食!🤩大判燒黑毛和牛西冷油脂分佈平均🥩
帶油脂香及香濃的燒肉味,肉質很嫩👍🏻

沾上溫泉蛋一起吃更加滑溜🍳
🔹黑毛和牛腹柳小排,油脂感最重,肉質超腍,入口即化🤤👍🏻
🔹和牛赤身,肉質軟腍
🔹冷麵挺韓式,清涼解膩🥢

🔹甜品杏仁奶凍的杏仁味香濃,奶凍細滑,糯米糍也不錯

📍 YAKINIKU KAKURA (Tower 535) @yakinikukakurahk

#香港燒肉 #燒肉 #燒肉推薦 #日式燒肉 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #香港必吃 #香港必食 #香港餐廳
  • 黑毛和牛腹柳小排
2024-05-26 3825 瀏覽
《YAKINIKU KAKURA - 銅鑼灣》又到左食燒肉既日子🤓如果有人要我推薦一間日式燒肉店比佢,呢間一定會係我其一選擇🤓價錢適宜但係又食到高質和牛,平均百零蚊就可以叫到一份日本和牛🥰除咗牛肉之外,海鮮都係人氣嘅菜式😋今次我就去左銅鑼灣既分店,兩個人一共叫咗五款食物😉預既份量剛剛好,人均五百蚊唔洗😋絕對係食日本靚牛嘅高質燒肉店💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128食燒肉又點可以唔食牛舌呢?今次牛舌揀咗較嫩既部份,上牛舌☺️雖然唔算厚切,但係牛肉嘅味道好出又唔會臊,輕輕燒10秒已經夠啦,一客有五件😎個人覺得鹽味最好食💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148落咗燒汁嘅黑毛和牛腹柳小排燒起上嚟有燒汁嘅味道,好香😋同樣唔使燒好耐,一邊微微焦香,再將另一邊輕輕燒多五秒左右就食得,油脂豐富十分香口,肉質比較嫩滑,有入口即溶嘅感覺💁🏻‍♀️黑毛和牛上肋骨中肉 $198第一次試呢一款肉,一試就愛上啦🥰一條原壺上,可以剪到七至八件出嚟,油脂同樣十分豐富😘上面落咗啲甜甜地嘅醬汁,好入味同埋好Juicy👍🏻👍🏻兩個人分剛剛好,可以話係當晚嘅MVP💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188呢一款牛肉肉味比較濃郁,入口都唔會有渣,食落
《YAKINIKU KAKURA - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128

💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148

💁🏻‍♀️黑毛和牛上肋骨中肉 $198

💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188

呢一款牛肉肉味比較濃郁,入口都唔會有渣,食落好香軟而且有重肉汁👍🏻每次都必叫

💁🏻‍♀️大判燒!黑毛和牛西冷 $178

同樣係每次嚟到呢間餐廳都會食嘅一道菜式,原片黑毛和牛西冷大大片,放上燒烤爐上面每邊燒5秒就食得,會附送埋一個溫泉蛋,用嚟點牛肉就最好不過😻入口即溶但係又食到牛肉嘅油香味👍🏻不過要注意嘅係燒嘅時候會比較搶火,唔可以燒咁耐,如果唔係就會Overcooked啦🥰如果嚟食燒肉,記住要叫嚟試吓,以同款肉質嘅西冷和牛嚟講,呢度個價錢算係比較平💪🏻必食
2024-05-22
2024-10-30 162 瀏覽
呢間係其中一間我會encore 嘅燒肉 和牛質素性價比高 同埋佢塊大判燒真係幾好味 又坐得舒服塩味上牛舌 $128牛舌爽口 簡單鹽調味已經好好食黑毛和牛上肋骨中肉 $198用個壺裝住一條好厚切嘅上肋骨中肉 原條放入去燒 剪成一片片就食得 肉質鬆軟 肉味濃郁大判燒!黑毛和牛西冷 $178店員幫手燒 每邊幾秒就食得啦 肉質好柔嫩 入口即溶配埋溫泉蛋一齊食 入口好滑溜 大滿足 必食黑毛和牛腹柳小排 $148和牛厚切 油花幾靚 入口柔軟多汁黑毛和牛内橫膈膜 $188油脂分布平均 牛味濃郁 有口感佐賀紫菜飯$48滿滿嘅紫菜入面有隻溫泉蛋同白飯撈埋再配埋燒肉一齊食無得輸kakura 細冷麵 $38入面有蛋、泡菜青瓜絲 一口燒肉一口冷麵好清爽甜品贈送雪米糍、杏仁奶凍

塩味上牛舌 $128

油脂分布平均 牛味濃郁 有口感

佐賀紫菜飯$48
滿滿嘅紫菜入面有隻溫泉蛋同白飯撈埋再配埋燒肉一齊食無得輸

kakura 細冷麵 $38
入面有蛋、泡菜青瓜絲 一口燒肉一口冷麵好清爽

甜品
贈送雪米糍、杏仁奶凍

大部分人包括我都覺得食和牛好貴食和牛西冷就起碼成千蚊先食到而呢間嘅lunch set就一直係我嘅私心之選除咗服務同環境係水準之上之外嘢食同價錢都係令我滿意嘅性價比🙂‍↕️🥩✨黑毛和牛大判燒盛合 $368🥩✨牛舌盛合 $148🍜✨冷麵 $88盛合都有配白飯、柚子醋嘅沙律、海帶湯、前菜牛舌、甜品係杏仁凍同雪糕糯米糍、餐飲就係檸茶檸水咖啡或者加錢叫特飲大判燒有A4和牛西冷同另外兩個部位油脂多到必須要沾蛋醬食再配埋珍珠米嘅白飯啖啖都係享受😋基本上一個人食一個餐已經夠飽但我好鍾意佢嘅冷麵所以每次嚟都會叫食燒肉配冰涼又多配料嘅冷麵好正🙌🏻最後嘅甜品都好啱我口味誠意推薦大家去試吓佢嘅lunch set!!
大部分人包括我都覺得食和牛好貴
食和牛西冷就起碼成千蚊先食到
而呢間嘅lunch set就一直係我嘅私心之選
除咗服務同環境係水準之上之外
嘢食同價錢都係令我滿意嘅性價比🙂‍↕️

🥩✨黑毛和牛大判燒盛合 $368
🥩✨牛舌盛合 $148
🍜✨冷麵 $88

盛合都有配白飯、柚子醋嘅沙律、
海帶湯、前菜牛舌、
甜品係杏仁凍同雪糕糯米糍、
餐飲就係檸茶檸水咖啡或者加錢叫特飲
大判燒有A4和牛西冷同另外兩個部位
油脂多到必須要沾蛋醬食
再配埋珍珠米嘅白飯啖啖都係享受😋
基本上一個人食一個餐已經夠飽
但我好鍾意佢嘅冷麵所以每次嚟都會叫
食燒肉配冰涼又多配料嘅冷麵好正🙌🏻
最後嘅甜品都好啱我口味
誠意推薦大家去試吓佢嘅lunch set!!
2024-10-21 241 瀏覽
這間位於銅鑼灣的【YAKINIKU KAKURA】,主打日式烤肉,除了烤肉外,還有多款釜炊飯及沙律等,多款黑毛和牛及不同的部位。我們點了omakase燒肉套餐,可以品嚐到多款黑毛和牛。店員先送上沙律及前菜。鹽味牛舌、雞肉及海老牛舌十分彈牙;雞肉嫩滑有雞味;海老新鮮有蝦膏,味道鮮甜。大判燒、上嫩肩里肉、裏腹小排鹿兒島產的黑毛和牛西冷雪花紋理清晰,燒至油脂滲出,入口溶化。上嫩肩里肉油脂不及西冷,但入口依然充滿牛油脂香。裏腹小排則油脂較平均,肉味較濃郁,肉質鬆化。KAKURA水冷麵泡菜、青瓜等配搭,冷麵爽口,清爽去油膩感。杏仁奶凍配朱古力糯米糍奶凍香滑濃郁奶香,十分滿足的一餐。

我們點了omakase燒肉套餐,可以品嚐到多款黑毛和牛。

店員先送上沙律及前菜。

鹽味牛舌、雞肉及海老
牛舌十分彈牙;雞肉嫩滑有雞味;海老新鮮有蝦膏,味道鮮甜。

大判燒、上嫩肩里肉、裏腹小排

上嫩肩里肉油脂不及西冷,但入口依然充滿牛油脂香。

裏腹小排則油脂較平均,肉味較濃郁,肉質鬆化。

KAKURA水冷麵
泡菜、青瓜等配搭,冷麵爽口,清爽去油膩感。

杏仁奶凍配朱古力糯米糍
奶凍香滑濃郁奶香,十分滿足的一餐。
2024-10-21 232 瀏覽
見有HSBC信用卡優惠,上去試試~1/10-31/12/2024 原價$895,以約65折即$588享用:· 厚切黑毛和牛肉眼扒 ——🌟🌟🌟· 黑毛和牛腹前小排 ———🌟🌟🌟🌟· 黑毛和牛上肋骨中肉 ——🌟🌟🌟和牛油香勁,適合喜歡入口即溶、重油香味嘅人但對我來說有點太膩😅反而額外點的牛小腸燒得夠香有嚼勁小吃鱈魚胃袋特別又惹味開胃店員有殷勤換燒板,只是店面大,試過走出去找店員查詢睇返menu lunch性價比高可以再試試
見有HSBC信用卡優惠,上去試試~
· 厚切黑毛和牛肉眼扒 ——🌟🌟🌟
· 黑毛和牛腹前小排 ———🌟🌟🌟🌟
· 黑毛和牛上肋骨中肉 ——🌟🌟🌟

和牛油香勁,適合喜歡入口即溶、重油香味嘅人
但對我來說有點太膩😅
反而額外點的牛小腸燒得夠香有嚼勁
小吃鱈魚胃袋特別又惹味開胃
店員有殷勤換燒板,只是店面大,試過走出去找店員查詢
睇返menu lunch性價比高可以再試試
  • 牛小腸
2024-10-18 218 瀏覽
呢次試咗一間燒肉嘅餐廳,!首先介紹牛舌盛合,有塩味上牛舌同蔥塩味牛舌。牛舌片薄而均勻,非常爽口。塩味上牛舌保留咗牛肉嘅原汁原味,簡單而不失風味;蔥塩味牛舌就充滿香氣,蔥花令口感更加清新。至於黑毛和牛大判燒盛合,真係唔可以錯過。鹿兒島A4和牛西冷、裏腹小排同背末脊肉,每款都係好好味。和牛油花分布均勻,肉質嫩滑,入口即化,特別係西冷,肉味濃郁,好正。裏腹小排燒到微微焦香,背末脊肉則嫩而不膩。如果覺得唔夠,仲可以加$58試下US牛腹柳小排。呢個部位肉味香濃,口感豐富。午餐配搭嘅沙律同餐湯。沙律新鮮,餐湯係海帶湯。午餐仲有甜品,係雪米磁同杏仁布甸。

2024-10-14 268 瀏覽
Yakiniku Kakura - 午市日式燒肉定食今日介紹一間位於銅鑼灣的燒肉店,主打日本嘅網燒燒肉,午市提供唔同種類嘅燒肉定食。黒毛和牛ランチ $368海外店限定嘅黑毛和牛大判燒盛合,三款和牛分別係,大判燒鹿兒島 A4和牛西冷、鹿兒島和牛裏腹小排同鹿兒島和牛背末脊肉;大判燒嘅和牛西冷冇得輸,油脂豐盈,入口即溶,配上燒肉汁同埋溫泉蛋汁,超級正!另外兩款和牛厚度剛好,啖啖肉!套餐仲包咗白飯、前菜、沙律同埋甜品,甜品係杏仁布甸同埋糯米糍,食完燒肉食就啱晒。Kukara沙律 $78另外叫咗個招牌沙律,新鮮嘅沙律菜加上沙律醬、泡菜同埋吞拿魚,喺味道、口感上面都豐富好多。
Yakiniku Kakura - 午市日式燒肉定食

黒毛和牛ランチ $368
另外兩款和牛厚度剛好,啖啖肉!

套餐仲包咗白飯、前菜、沙律同埋甜品甜品係杏仁布甸同埋糯米糍,食完燒肉食就啱晒。

Kukara沙律 $78
YAKINIKU KAKURA 喺香港有多間分店,佢地燒肉既質素幾唔錯,性價比極高😊今次我哋去咗銅鑼灣呢間分店,地點極近銅鑼灣地鐵站,非常方便🚇,店內座位寬敞👍🏻燒肉:♥︎ 大判燒!黑毛和牛西冷🥩👍🏻店員大力推介❗️雪花分佈均勻,油脂豐富,配埋生雞蛋食🥚非常rich,店員仲好好服務,會主動過幫你燒埋,同埋都主動幫你換燒烤網🔥♥︎ 黑毛和牛上肋骨中肉呢個比較多脂肪,脂肪燒到溶溶哋同埋燶燶哋好香口🤤,極重和牛油脂味,有d似豬五花既感覺🫨建議叫埋生菜包住食,中和返油膩感🥬♥︎ 海鮮拼盤帶子併大蝦🦐魷魚。帶子啖啖牛油🧈香味,魷魚燒完後嫩滑,比想像中更好食,蝦大大隻主食:♥︎ KAKURA牛肉飯🍚  呢個一直都係既最愛❤️。燒牛肉、流心蛋🥚、洋蔥同埋牛肉汁撈飯真係絕配😋,每次去呢間餐廳都要叫一碗!沙律:♥︎ 豆腐沙律呢個清清地都唔錯,麻醬配豆腐沙律菜,補充下纖維🥗Drink & Dessert:♥︎ 白桃乳酸梳打🍑  ♥︎ 杏仁布甸 + 雪米糍總括嚟講,燒肉高質、價錢合理,我耐唔耐都想去食吓😋✨

燒肉:
♥︎ 大判燒!黑毛和牛西冷🥩👍🏻
♥︎ 黑毛和牛上肋骨中肉
♥︎ 海鮮拼盤
主食:
♥︎ KAKURA牛肉飯🍚
沙律:
♥︎ 豆腐沙律
呢個清清地都唔錯,麻醬配豆腐沙律菜,補充下纖維🥗
Drink & Dessert:
♥︎ 白桃乳酸梳打🍑
♥︎ 杏仁布甸 + 雪米糍
總括嚟講,燒肉高質、價錢合理,我耐唔耐都想去食吓😋✨
2024-10-04 289 瀏覽
同同事放工喺銅鑼灣搵嘢食,咁佢話想食日本嘅燒肉。上網一search就搵到呢間,叫YAKINIKU KAKURA。 佢係Tower 535一樓,想講去佢間舖頭真係要啲技巧。去到嗰個商場嘅門口會見到有長長嘅扶手電梯,係呢個時候千祈唔好入,因為一上就會上咗二樓😂😂要喺呢個正門嘅右手邊,再行多少少就會見到有樓梯可以上一樓。👍上到去佢會再同一間cafe共用一個門口😳所以呢個時候要入咗第二間舖頭轉右行入嗰個走廊先見到🤗所有嘢食之中佢個招牌大判燒個和牛真係最正,入口即溶,又有牛味!不得了🤩另外個海鮮拼盤超抵食, 魷魚係勁新鮮個d,咬落去會痴牙😍如果想食燒肉既,黎呢間就岩哂🌟

一判燒

另外個海鮮拼盤超抵食, 魷魚係勁新鮮個d,咬落去會痴牙😍

如果想食燒肉既,黎呢間就岩哂🌟

一判燒
【銅鑼灣•YAKINIKU KAKURA】@ππππππππππππππππππππππππππππππ激好味!燒肉火炙之高質料理大判燒!黑毛和牛西冷火炙黑毛和牛壽司 黑毛和牛上肋骨中肉黑毛和牛腹柳小排塩味上牛舌生菜鹿兒島和牛他他佐賀紫菜飯青森蘋果汁黑毛和牛西冷西冷部位的肉質鮮嫩,油花分佈均勻,入口即化。經過精心炙烤,肉的香氣完全釋放出來,搭配一點海鹽,讓整體味道更加升華。火炙黑毛和牛壽司以火炙的方式處理黑毛和牛,肉的鮮香與微微的焦香相互交融,搭配醋飯的酸甜,形成絕妙的平衡。黑毛和牛上肋骨中肉上肋骨的中肉部分肥瘦相間,肉質柔軟且多汁,經過慢火烤製後,外皮微微焦脆,內裡卻依然保持著豐富的肉汁。黑毛和牛腹柳小排腹柳小排肉質滑嫩,油花分佈極佳。這道菜肴的調味簡單,讓肉的本味得以充分展現塩味上牛舌牛舌的口感獨特,經過適度的鹽味調味後,肉質的韌性與彈性得以充分體現。生菜新鮮的生菜作為配菜,清脆爽口鹿兒島和牛他他呈現非常精緻,鹿兒島和牛的肉質鮮美,搭配微酸的醬汁,讓整體風味更加層次分明。佐賀紫菜飯紫菜飯的風味獨特,搭配各種新鮮食材,為整體餐點增添了一絲海洋風味。青森蘋果汁青森蘋果汁的清新口感為整頓
【銅鑼灣•YAKINIKU KAKURA】@

黑毛和牛上肋骨中肉

黑毛和牛腹柳小排

塩味上牛舌

生菜
新鮮的生菜作為配菜,清脆爽口

鹿兒島和牛他他

佐賀紫菜飯

青森蘋果汁
青森蘋果汁的清新口感為整頓餐點畫上了完美的句號。其天然的甜味與酸味相互平衡。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1000
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#銅鑼灣美食 #YAKINIKU KAKURA #web3銅鑼灣

YAKINIKU KAKURA (Tower 535) (銅鑼灣)
以前夜晚嚟食過二人套餐 印象好深刻 質素唔錯之餘性價比高 地方仲好闊落 咁啱平日出開嚟 難得有機會食到午市套餐 梗係要試佢午餐有兩大類 分別係燒肉套餐同埋午市定食 一個人燒烤感覺都係爭緊啲 所以嗌咗最平嘅石頭鍋飯 加埋一都唔過100🇰🇷以香港而家嘅物價 我對於喺銅鑼灣鬧市食午餐套餐 本身就冇乜期望 不過估唔到都幾抵食!❤️‍🔥套餐包咗海帶湯 沙律 前菜 甜品同飲品 全部味道都幾好 冇交hea貨 尤其是係前菜 就算係午餐都食到居酒屋款式嘅煮牛舌 仲有沙律嘅柚子醬汁都係好味😎😎石頭鍋配菜就多菜少肉 都係正常配置🤔 入面已經落咗醬汁 個人嚟講略嫌撈完之後鹹咗少少 可能我本身食得比較清 不過味道係惹味嘅 小小鹹可以接受🙂‍↕️ 走嗰陣問咗店員 佢話如果下次想醬汁另上都可以同佢講聲 幾helpful🫡 最抵讚嘅位係佢個石頭鍋真係好夠熱 輕鬆有飯焦 呢個就係烤肉店嘅優勢👍🏻👍🏻👍🏻最後甜品都係好有誠意 同夜晚差唔多 係杏仁豆腐同雪糕糯米糍 88蚊真係冇expect咁多🤣 食到後面甚至開始有啲懷疑😂整體嚟講真係覺得非常之抵食 雖然價錢唔算好平民 但係如果想食得唔錯食得舒服 呢度真係好好嘅選擇 滿足度非常

前菜

石燒肉泡菜鍋飯

甜品

整體嚟講真係覺得非常之抵食 雖然價錢唔算好平民 但係如果想食得唔錯食得舒服 呢度真係好好嘅選擇 滿足度非常高😳

另外餐廳揀音樂都有品味 JPOP愛好者表示耳機都唔駛帶😂😂😂

評分 (🌕🌕🌗:正常)
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
結論: 午市真心抵食 坐得又舒服 下次試下燒肉套餐

⛺YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖

🔖
#fml_causewaybay
#fml_japanesecuisine
#fml_koreancuisine

🧲
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣食乜好
#causewaybayfood #hkjapanesefood
#hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
2024-09-25
石燒肉泡菜鍋飯
  • 甜品
2024-09-25 370 瀏覽
去銅鑼灣shopping🛍 最好就係喺美食集中地食埋晚餐🍽,位於銅鑼灣謝斐道Tower535一樓101-102號舖的日式燒肉店,裝潢時尚日系風格⛩️,坐位寬敞舒適。店員細心介紹有多種套餐可選,或單點無任歡迎。我們先後點了多款牛肉🐮,雞腿肉🐔,帆立貝,雜茸,冷麵及兩杯乳酸梳打🍹。大判燒!黑毛和牛西冷,可自己動手或請店員幫忙燒烤,店員很樂意協助,大判燒油脂分佈均勻,燒烤時已嗅到好香烤牛肉味,牛肉味濃口感極佳,沾附上嘅溫泉蛋更滑,必食指數爆燈🤩。黑毛和牛腹柳小排及裏腹小排油脂更豐富油香更重,牛板腱肉脂肪比例較少肉味較濃,唔同部位各有優點適合唔同人口味。冷麵,又係燒肉必點,呢個冷麵除咗好食,仲可以中和燒肉,降一降溫。帆立貝及雜茸新鮮,各樣都有調味,我覺得好啱味道,食材質素高,最後有杏仁豆腐及雪米糍作結🍧。
  • 冷麵
  • 黑毛和牛腹柳小排