2011-12-05 222 瀏覽
早前買了四張團購vouchers,$15當$30用特意約了姊姊來一人用一張怎料她在隔離的mc cafe嘆了一杯薄荷朱古力咖啡後竟說很飽,所以我們就share一張了我選了原味和抹茶味,士多啤梨味不敢揀,水果味雪乳酪糕我只會相信appolo店員很強,唧了$31,即是我只要補回$1便可,算很準確啦~我們不要toppings,一來不抵食,二來重點是雪糕。原味很滑,有乳酪味但味道又是不太酸,我覺得這個像乳酪味的軟雪糕,當然,不及軟雪糕滑。這個不易溶,整體很不錯~抹茶味好像不及原味滑,味會甜一點(不過我喜歡),但抹茶味跟乳酪味的比例很好,不會被其一搶風頭。缺點是比較快溶掉,如果是夏天,很快就變一灘水啦~雖然兩隻味也很喜歡,但和姊姊一樣較喜歡原味~店內有很多店員,不過人客卻是少得很,應該說,是只有我買。店員的態度又不能說是差,但她們是全程無笑容的,我個人還是有一點介意..
早前買了四張團購vouchers,$15當$30用
特意約了姊姊來一人用一張

我選了原味抹茶味,士多啤梨味不敢揀,水果味雪乳酪糕我只會相信appolo

雖然兩隻味也很喜歡,但和姊姊一樣較喜歡原味~

2011-12-05
外賣自取
$15.5 (午餐)
用餐優惠
團購用$15買價值$30既優惠卷
[IMG:1
職員熱情的招待
先幫我唧雪糕自己再加料
乳酪雪糕揀左原味,就咁食都好好味,酸酸加埋奶味

配料有好多,生果,果醬,爆爆珠,椰果,餅乾等等~
加左糯米慈、草莓爆爆珠、寒天
糯米慈大大舊,但得一隻甜既味道...

寒天透明,沒有什麼味道的~
咁就$40大元!!!

即係我仲要補$10
如果無團購就要諗下幫唔幫襯
2011-11-02
2011-11-01 34 瀏覽
這裡的第一個食評,也是小妹之作,原來貶眼間,乳酪潮已近兩年時光,而作為屯門第一間乳酪店,在香港也積極開分店,可見利潤可觀。上年年頭的時候,給了個OK評語,過了年半,一樣也是OK,我過是偶爾一來。口味增至每日三款,但與家人同行,大家還是想要原味,然後「加料」的過程除了自已的生果外,大家幾乎忘形地不停落,結果最後連整個乳酪尖尖都被掩蓋了,絕對是兩年來吃過無數次乳酪的新體驗,皆因小比主張只吃乳酪,真係要寫個「服」字,究竟想吃配料還是想吃乳酪? 這裡的乳酪偏重奶味,酸度很微皆因奶脂的膩蓋過了。所有生果濕料的材料格有膠蓋,是改進了的,而且乾料的選擇和醬汁加起來也不少,加上現在有印花卡,對附近的學生來說是好事。市中心現在有三間乳酪店,一間快將開業,Yogurt Town是乳酪店的先頭部隊,一直保持領先位置,服務比另一間好得多之餘,乳酪也有誠意得多,而Crumbs就當然自有一套,比較不了。個人口味偏重食材原味,乳酪應該是較酸的,這店暫時都處於一個遷就港人的甜滑口味,所以繼續OK,但這個OK的分數比起第一次都有改進,繼續努力。
這裡的第一個食評,也是小妹之作,原來貶眼間,乳酪潮已近兩年時光,而作為屯門第一間乳酪店,在香港也積極開分店[並不是特許經營],可見利潤可觀。上年年頭的時候,給了個OK評語,過了年半,一樣也是OK,我過是偶爾一來。
2011-08-28 34 瀏覽
LEE間係人地幫你吱,再自己加料的$15 100G 第1次幫襯~叫店員幫我吱100G之後我加左D OREO碎同MA麗餅碎 之後磅重,$26 =口=少少餅碎要11蚊我都明白好難剛剛吱到100G 但都唔係相差噤大GA MA入面仲要係空心味道唔夠酸,似普通軟雪糕 26蚊食杯普通軟雪糕,仲要唔夠滑 太貴了~
LEE間係人地幫你吱,再自己加料的
$15 100G
第1次幫襯~
叫店員幫我吱100G
之後我加左D OREO碎同MA麗餅碎
之後磅重,$26 =口=
少少餅碎要11蚊
我都明白好難剛剛吱到100G 但都唔係相差噤大GA MA
入面仲要係空心
3 分鐘 (外賣自取)
呢排好興,我咪試下, 叫左原味, 加左少少blueberry + raisin + strawberry原來好快就會好重的, 我又唔想食咁貴, SO只每樣加左少少, 因為我最想都是食YOHURT ONLY我覺得奶味好重, 幾好味, 不過唔夠酸後悔加入RAISIN, 因為太甜喇!!BLUEBERRY大大粒不錯~不過其實個BASE 都是很細杯, 不太夠喉~~

我覺得奶味好重, 幾好味, 不過唔夠酸

後悔加入RAISIN, 因為太甜喇!!
BLUEBERRY大大粒不錯~

不過其實個BASE 都是很細杯, 不太夠喉~~

2011-07-09
2011-04-23 7 瀏覽
食完個豐富晚餐,朋友帶我來試食Froyo屯門真係第一間,暑假時間市區興起開好多不同Froyo店我對Froyo其實不太認識.之前都是朋友介紹過是甚麼,經過市區其他店望過下呢間店,我第一時間望價錢是$15/100g 乳酪,加材料是自助形式按自己份量調整,再重量後才付錢,最終一杯價錢是$35左右服務方面,因自助關係,但收錢的員工是可以接受我那杯Froyo,加左很多椰果、芒果粒、朱古力食完,其實都幾有新鮮感,或者自助形式不過我更會去試其他Froyo店是如何
食完個豐富晚餐,朋友帶我來試食Froyo
屯門真係第一間,暑假時間市區興起開好多不同Froyo店

呢間店,我第一時間望價錢
是$15/100g 乳酪,加材料是自助形式
按自己份量調整,再重量後才付錢,最終一杯價錢是$35左右
服務方面,因自助關係,但收錢的員工是可以接受
我那杯Froyo,加左很多椰果、芒果粒、朱古力
食完,其實都幾有新鮮感,或者自助形式
不過我更會去試其他Froyo店是如何
2010-11-12
外賣自取
$35 (宵夜)
2011-02-13 13 瀏覽
the original is hard enough.......but too milky and not sour at all.......the strawberry is easy melting and not hard enough.......but its quite fresh.......taste totally with ROLL froyo in tsim sha tsui i think.........but no more encore........that's just because i better eat a fresh market fruit.....it will be more refreshing than having this cup of froyo.........
but its quite fresh.......
but no more encore........
2011-02-12
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2011-01-01 23 瀏覽
被迫黎到屯門,竟然發現有froyo食!精神為而一振!!又係自助裝topping形式感覺上係乾淨少少,但topping都係會有mochi去左椰果的情況衛生情況有待改善...froyo個base係幾好的,夠酸又夠奶味而且唔會有好多冰,口感唔錯其中peach味好似牛奶公司的peach yoghurt!mochi好多粉,不太好其他topping還好
被迫黎到屯門,竟然發現有froyo食!
精神為而一振!!

又係自助裝topping形式
衛生情況有待改善...

froyo個base係幾好的,夠酸又夠奶味
而且唔會有好多冰,口感唔錯
其中peach味好似牛奶公司的peach yoghurt!

mochi好多粉,不太好
其他topping還好
2010-12-26
2010-11-26 11 瀏覽
去過2次唔係每次都有得簡水果味試過淨係得原味供應$15/ 100g 價錢大路topping choices 唔算太吸引都係cereal / nuts / choco etc開放式ge好幾係可以自己control 份量但係就唔太衛生 , d 人一路講野一路 add topping...-_-建議可以加大係topping上面塊 玻璃感覺會衛生試過原味 同埋 blueberry每次連中量topping 大概 $25蚊唔會特別 encore
去過2次

試過原味 同埋 blueberry
每次連中量topping 大概 $25蚊

唔會特別 encore
2010-11-14 19 瀏覽
依排咁興Yogurt..我都緊係唔執輸啦..要試下啦..呢到係自助式幾方便..不過我就嫌佢唔多衛生喇..扣左d分個味道都ok..唔會太酸或太甜..試過一次就夠喇..下次唔會再幫襯..
依排咁興Yogurt..
我都緊係唔執輸啦..要試下啦..
呢到係自助式幾方便..
不過我就嫌佢唔多衛生喇..扣左d分

個味道都ok..唔會太酸或太甜..
試過一次就夠喇..下次唔會再幫襯..
2010-10-18 6 瀏覽
前日同女友去左呢邊行下,見到呢到開左間yogurt店,就試下,呢度係以g計,好似係$15/100g,另外再加配料,有好多選擇,最後加左藍梅同士多啤梨,味道不錯,配料都算新鮮,不錯,以後又多個選擇
前日同女友去左呢邊行下,見到呢到開左
間yogurt店,就試下,呢度係以g計,好似係
$15/100g,另外再加配料,有好多選擇,最
後加左藍梅同士多啤梨,味道不錯,配料都
算新鮮,不錯,以後又多個選擇
2010-09-26 12 瀏覽
平時都是去開市區的店吃Yogurt,但是在新界區卻不常找到這類型的店,所以把店開在屯門區實在太好啦!!那天逛街經過Yogurt Town.其實早就想試試這間店的yogurt.於是便決定光顧.起初剛開張的時候看是人頭湧湧,但那天卻只有數個人站在店前...一走到店前..看到$15/100g.但職員的反應還蠻令我有點兒不知所措的.畢竟平日多在市區光顧的緣故.市區的(例如Best berry)都是向職員表示要什麼Topping.Yogurt Town自助式的方法令我不知從何入手!實在不太習慣...最後向職員要了100g的乳酪便開始選topping了...首先我是唯愛Oreal餅碎的...於是便選了一大堆的餅碎...之後就是選了我最愛的芒果...同樣是選了一大堆...真的很多很多!最後選了少許士多啤梨...Yogurt Town的自助式其實都有一種好處,不像市區的店只限死30元2個topping.而且自助式也可以讓自己調配份量.的確是不錯的...最後埋單是24元.相對於市區的店果然是平很多.而且份量亦很飽肚...又不油膩,感覺還蠻健康的。水果都還蠻新解.乳酪酸酸的挺開胃,跟市區的沒有什麼太大的差
平時都是去開市區的店吃Yogurt,
但是在新界區卻不常找到這類型的店,
所以把店開在屯門區實在太好啦!!

那天逛街經過Yogurt Town.
其實早就想試試這間店的yogurt.
於是便決定光顧.
起初剛開張的時候看是人頭湧湧,
但那天卻只有數個人站在店前...

一走到店前..看到$15/100g.
但職員的反應還蠻令我有點兒不知所措的.
畢竟平日多在市區光顧的緣故.
Yogurt Town自助式的方法令我不知從何入手!
最後選了少許士多啤梨...
Yogurt Town的自助式其實都有一種好處,
不像市區的店只限死30元2個topping.
而且自助式也可以讓自己調配份量.的確是不錯的...
最後埋單是24元.相對於市區的店果然是平很多.
而且份量亦很飽肚...又不油膩,感覺還蠻健康的。
水果都還蠻新解.乳酪酸酸的挺開胃,跟市區的沒有什麼太大的差別
Yogurt Town還是比較平民化
orel餅碎+原味乳酪+芒果+士多啤梨
2010-09-22
外賣自取
$25 (其他)
orel餅碎+原味乳酪+芒果+士多啤梨
2010-09-01 4 瀏覽
經過了喜客pizza不滿足的一餐後, 我和老婆去了屯門市廣場唯一的froyo店Yogurt Town買froyo食. 試過那次在元朗不好吃的froyo後, 其實對這店都沒有太大的期望, 心想只要不太難食便算了.這裏的froyo有三款味道可供選擇, 分別是原味, 茘枝和藍莓. Toppings則有大慨二十多款, 都算多了. 售賣的方式是半自助, 選好yogurt味後, 店員會先幫你弄一杯yogurt, 然後給你自行加toppings, 之後到收銀處付款, 每100克收15元. 雖然我都贊同有些食家所言, toppings自己加咁open好似有些不衛生, 但自己加的好處是可以加超過一至兩款toppings, 想加幾多就加幾多, 這次是我們第一次自己加toppings, 都幾好玩. 我們要了茘枝味的base, 另外加了芒果, 朱古力碎和麥片三款toppings. 合共23元.Base的茘枝味yogurt唔錯, 茘枝味幾香, 有乳酸味道但又不會過份. Yogurt都算滑, 沒有冰粒. 但toppings的質素就一般, 芒果是酸的, 沒有果味, 而朱古力碎又無朱古力味, 麥片就OK啦, 不過我都

Base的茘枝味yogurt唔錯, 茘枝味幾香, 有乳酸味道但又不會過份. Yogurt都算滑, 沒有冰粒. 但toppings的質素就一般, 芒果是酸的, 沒有果味, 而朱古力碎又無朱古力味, 麥片就OK啦, 不過我都係鍾意食脆脆的栗米片或者是可可米多些. 份量上不太多, 雖然只是23元, 但兩個人食就不夠了. 相比之下, 我寧可買Crumbs的froyo, 大大杯, 又多toppings. 雖然賣32元, 但兩個人食都夠.

綜合而言, 這兒的froyo我覺得不過不失啦! Yogurt base都幾好, 但toppings就一般了, 至於價錢, 相對於像Crumbs的固定價錢模式, 我認為這種用重量來計算售價的froyo無論那一間都是比較偏貴的, 只不過是勝在可以自己動手玩而已. 所以如果有得選擇的話, 我會寧可選像Crumbs那種, 因為抵食得多. 當然, 如果附近只有一間froyo店, 則無辦法了. 下次到屯門, 我還會再來試吓其他的味道, 起碼我覺得它的base不算差.
Yogurt base幾好, 但toppings一般
2010-08-30 20 瀏覽
如果唔係身在屯門又好想吃froyo,我打死都唔會再0黎呢間0野吃!!!!!!!!!!!!!! 見佢$15/100g好似唔太貴, 但買完即呻笨!!!首先$15/100g 的yogurt, 已經唔多. Toppings 自己加, 係幾得意, 但變相即係連toppings都係$15/100g!! 嘩! 搶錢呀!!!!先說乳酪, 我叫0左個藍莓味的乳酪, 係完全冇乳酪味, 只係一堆藍莓奶凍之類的食物~再講toppings, 自己加已經唔多衛生, 但勝在得意~ 不過, 0的生果選擇唔多, 至少冇士多啤梨同藍莓呢0的, 已經敗筆! 無可奈何揀0左水蜜桃, 芒果同好似許X山水晶晶的椰果類纖果. 全杯盛惠$28大元!!!!!!!!!!! 杯0野細杯到, 真係得人地尖咀0個間既三份之一咋!!!!!!!!!!!! 仲要中間係中喎!!!!!!!!!!!! 真係!!! 俾埋車錢出尖咀冇咁嬲!!!!!!!!!不過, 0係冇選擇的情況下, 唯有俾人焗屈!!!

見佢$15/100g好似唔太貴, 但買完即呻笨!!!

不過, 0係冇選擇的情況下, 唯有俾人焗屈!!!
店面, 仲要串錯字!! 係"Yoghurt"!!!!!!!
招牌- - - 幾吸引... 吸引人0黎搵笨!!
差 --- 唔太好食之餘, 相比之下仲好貴!
2010-08-29 26 瀏覽
響同一層既北海道食完晚飯之後立即過左黎食番杯YOGURT小弟唔系成日入黎屯門初初以為依間同銅鑼灣幾出名果間一樣不過望真d 個格局都有d唔同即使價錢一樣($15/100g)不過依間可以自己加toppings不過好似唔太衛生 d野露口露鼻咁-_-但系自己加就可以平d囉 每樣加少少都得之前響銅鑼灣果間d店員落幾鬼多生果-_- 因為d生果重秤 d芒果1個切開賣番$15/100g 賺到笑都似-_-by the way 依間好食好多(我食原味)個yogurt既味突出過銅鑼灣^^值得推介!!!!!!!!
響同一層既北海道食完晚飯之後
立即過左黎食番杯YOGURT
小弟唔系成日入黎屯門
初初以為依間同銅鑼灣幾出名果間一樣
不過望真d 個格局都有d唔同
即使價錢一樣($15/100g)
不過依間可以自己加toppings
不過好似唔太衛生 d野露口露鼻咁-_-
但系自己加就可以平d囉 每樣加少少都得
之前響銅鑼灣果間d店員落幾鬼多生果-_-
by the way 依間好食好多(我食原味)
個yogurt既味突出過銅鑼灣^^
值得推介!!!!!!!!
有d麥旋風feel-.-
有d麥旋風feel-.-