2024-10-14
今日要farewell 一位同事,係openrice搵左幾間餐廳揀,最後揀左呢間。lunch有set menu。有前菜,主菜,甜品,3個course. 一個餐$138。前菜我地揀左和風凱撒沙律同湯。沙律有櫻花蝦, 麵包糠都幾脆。湯係牛肝菌湯,幾濃味。兩樣都唔錯。主菜我地揀左卡津孜然雞扒,慢烤三文魚柳,香烤煙燻鴨胸。卡津孜然雞扒🐤孜然比平時辣少少,對我黎講辣左啲啲,但都食到。雞扒都算大塊,比我想像既份量多。配有薯蓉沙律,薯蓉唔係話好滑個種,味道一般,沙律菜都算新鮮。慢烤三文魚柳🐟因為係慢烤,所以啲肉唔會好鞋,配有魚子同沙律醬,魚子脹卜卜,新鮮好食。都係有配薯蓉同沙律菜。香烤煙燻鴨胸🦆份量又係比想像大好大,6塊厚厚的,都唔細塊。呢個肉偏咸少少,但配左藍莓紅酒醬,就balance返個味,都唔錯。個餐仲包左甜品,今日甜品係cheese cake,好好食。西餐黎講呢度既餐份量都幾大,又包甜品,食物味道都幾好,會推介呢間。
主菜我地揀左卡津孜然雞扒,慢烤三文魚柳,香烤煙燻鴨胸。
卡津孜然雞扒🐤
慢烤三文魚柳🐟
香烤煙燻鴨胸🦆
個餐仲包左甜品,今日甜品係cheese cake,好好食。