今日嚟到旺角東,行完一輪街後,有少少肚餓,但又唔想食得太Heavy,於是嚟到位於一樓的Zeni Rone,這裏的裝潢有格調,最適合打卡,同朋友閑聊💗🌟 Genovese Pizza 意大利熱那亞披薩套餐薄脆的餅底上鋪滿了芝士和香草,濃郁的馬蘇里拉芝士,清新的香草,每一口都充滿了層次🫶🏻🌟Slow-cooked Chicken Breast Toast 慢煮雞胸肉吐司慢煮雞胸肉吐司肉質鮮嫩,搭配香脆吐司,口感豐富👍🏻雞肉保留了肉汁鮮美,吐司外脆內軟,與雞肉搭配上牛油果醬,豐富美味😋沙律菜新鮮開胃✨🌟 Hojicha Caramel Choux焙茶焦糖泡芙來自日本Baked Magic焦精甜品專賣店焦精泡芙,連續三年榮獲Monde Section,世界品質評鑑金獎,不能不試🤩焙茶焦糖泡芙的外皮酥脆,內餡則是濃郁的焙茶風味,帶著淡淡的苦香與甘甜🫶🏻🌟Peach and Lychee Yogurt Soda 桃子荔枝乳酪汽水桃子荔枝優格汽水清新可口,帶有濃郁的果香✨桃子的甜蜜與荔枝的清爽,彷彿置身於夏日的果園😋現在MLESNA TEA HOUSE茶包還做緊折扣,一盒9折、限盒8折、三盒或以上7

🌟 Genovese Pizza 意大利熱那亞披薩套餐

🌟 Hojicha Caramel Choux焙茶焦糖泡芙

現在MLESNA TEA HOUSE茶包還做緊折扣,一盒9折、限盒8折、三盒或以上7折,喜歡的朋友不能錯過😉
午餐
  • Hojicha Caramel Choux
  • Peach and Lychee Yogurt Soda
2024-11-04 598 瀏覽
🇯🇵在日本旅行時特地去日式珈琲店吃早餐,除了咖啡非常香、豆類多選擇外,適合打卡的裝潢和舒適度也是一大賣點 📸 近來香港也有新增了不少日系珈琲店,以過江龍感覺更有保證。而Zeni Rone是在日本也有得獎的品牌,其泡芙是在面上灑糖再用火槍燒香至脆面,更世界品質評鑑Monde Selection連續3年榮獲金獎🥇香港店走Cyber路線,仍保留較溫暖及舒適的寶石綠色的梳化座燈光打卡也是一流這裡用的是八女抹茶,比一般香港用的小山園抹茶沒那麼澀,但仍有濃郁的日本抹茶香🍵 熱的Matcha Latte更能喝到抹茶自身的味道,而且口感細滑,還有超漂亮拉花🍵這裡的日本茶還有MLESNA TEA HOUSE這高級茶品牌 這店帶來了堂食或可買走的茶包禮盒,🟢有Muscat Grape等十款口味選擇買3盒更有7折優惠,聖誕新年送禮很不錯呢🫖日式珈琲店的咖啡豆也是十分講究,甚至有虹吸等考功夫的單點☕️ 友人點了杯Dirty,🥛凍牛奶與熱espresso的漸層做得不錯,兩者溫度的衝擊剛好☕️ 咖啡豆是fruity blend,帶酸的味道更清新。食物均以輕食為主,煙三文魚多士擺盤非常漂亮,sourdough上放了黑松

燈光打卡也是一流

Matcha Latte

買3盒更有7折優惠,聖誕新年送禮很不錯呢🫖

Dirty

食物均以輕食為主,煙三文魚多士擺盤非常漂亮,sourdough上放了黑松露炒蛋🍳及滿滿魚油香的煙三文魚片,輕輕再灑上些藜麥
Smoked  Salmon  Toast

另外半碟放滿柚子醬沙律🥗,顏色配搭一流。🍄‍🟫黑松露非常香,不過炒蛋不夠滑,更像是奄列🍳
Smoked Salmon Toast, Scrambled Eggs with Black Truffle

意粉則是手機點餐才能看見的餐點,實體餐牌沒列出。日西fusion很喜歡用明太子做意粉醬汁,味道鹹香偏辛,很是刺激🍝

雜錦海鮮有不少的蜆肉和魷魚粒🦑,頗為有咬口,與偏腍的扁意粉有所對比。

🍞Smoked Salmon Toast, Scrambled Eggs🍳w/ Black Truffle🍄‍🟫($78)
Creamy Mentaiko🦑Seafood Fettuccine🍝($98)
Matcha Latte🍵($52)
Dirty🥛($42)
Matcha Latte
Dirty
Smoked  Salmon  Toast
  • Smoked Salmon Toast
  • Scrambled  Eggs  with  Black  Truffle
  • Matcha latte
4天前 0 瀏覽
比較少過海嘅我,今次去咗我好少接觸嘅商場MOKO。原來有間cafe匿咗喺一間賣名牌嘅商店度。Cafe環境靚、位置寬敞、坐得好舒服🩵🗻富士山 $78呢款富士山蛋糕係餐廳特別推介🗻可愛嘅造型,上面有一層乳酪mousse,中間係抹茶mousse,最底係朱古力海綿蛋糕。另外側邊亦有小丸子同埋紅豆蓉相伴,一套非常精緻嘅甜品🤍🩵🤎🥐焦糖吉士牛角包 $38牛角包表面非常鬆脆,入面係滿滿嘅吉士醬💛🍝明太子忌廉海鮮闊條麵 $98入面有蝦肉及蜆肉,上面佈滿紫菜,口感都不錯過啊!☕️芝士奶蓋伯爵茶拿鐵 $58試咗呢杯Special coffee!濃郁嘅茶香味再加埋鹹鹹地嘅芝士奶蓋配上咖啡,除左外觀靚,味道仲非常之夾!

🗻富士山 $78

富士山

🥐焦糖吉士牛角包 $38

牛角包表面非常鬆脆,入面係滿滿嘅吉士醬💛

🍝明太子忌廉海鮮闊條麵 $98

入面有蝦肉及蜆肉,上面佈滿紫菜,口感都不錯過啊!
明太子忌廉闊條麵

☕️芝士奶蓋伯爵茶拿鐵 $58

Cheese  Foam  Earl  Grey  Latte
Mocha
  • 焦糖吉士牛角包
🍽️ 隱世超人氣打卡餐廳 - Zeni Rone🍽️✨ 位於旺角MOKO新世紀廣場1樓175號舖嘅分店,Zeni Rone係你唔可以錯過嘅隱世美食天堂!🍝 煙三文魚青醬海鮮闊條麵:青醬鮮香撲鼻,每一條闊條麵都吸滿濃郁嘅青醬,搭配煙三文魚同海鮮,口感豐富,味道層次分明,令人一試難忘。🍣🦐🍵 抹茶拿鐵:八女抹茶嘅香味同奶香完美融合,每一口都係濃郁嘅抹茶味,帶嚟無限驚喜。🍵💚🍰 三重奏朱古力果仁蛋糕:朱古力濃郁香滑,配上香脆嘅果仁,層層疊疊嘅口感,絕對係朱古力愛好者嘅最愛。🍫🍰🍫 🍫❤️🍓 純朱古力士多啤梨泡芙:士多啤梨嘅香甜配上輕盈嘅朱古力泡芙,濃郁嘅朱古力味道口感豐富,甜而不膩,令人一試難忘。🍓💕快啲嚟試下呢間超人氣打卡餐廳,絕對唔會令你失望!📸✨📍 **地址**:旺角MOKO新世紀廣場1樓175號舖#ZeniRone #旺角美食 #打卡餐廳 #隱世美食 #煙三文魚青醬海鮮闊條麵 #抹茶拿鐵 #朱古力蛋糕 #士多啤梨泡芙 #香港美食 #餐廳推薦 #MOKO新世紀廣場希望大家都嚟試下呢間高質素嘅餐廳,絕對唔會令你失望!😊🍴✨
🍽️ 隱世超人氣打卡餐廳 - Zeni Rone🍽️

🍫 🍫❤️

快啲嚟試下呢間超人氣打卡餐廳,絕對唔會令你失望!📸✨

📍 **地址**:旺角MOKO新世紀廣場1樓175號舖

希望大家都嚟試下呢間高質素嘅餐廳,絕對唔會令你失望!😊🍴✨
今日才發現,MOKO一樓的名牌手袋店內隱藏著一家可愛的日本過江龍咖啡館!這裡主打甜品輕食,各種款式令人目不暇接,特別是招牌泡芙,更獲得世界品質評鑑Monde Selection連續三年金獎的肯定!⟡‧₊ 富士山蛋糕 ($78)富士山是餐廳的signature。蛋糕由yoghurt mousse 、抹茶mousse 和巧克力海綿蛋糕層層相疊,層次分明。整體朱古力味較濃,甜度較高。⟡‧₊ 紅莓蛋糕($68)紅唇朱古力很吸睛紅莓配朱古力海綿蛋糕絕對是絕配酸酸甜甜令人回味無窮⟡‧₊ 白桃荔枝乳酪梳打($58)這款飲品清新香甜白桃、荔枝與乳酪完美融合彷彿置身夏日果園。⟡‧₊ 熱曲奇抹茶鮮奶($58)一口喝下即嚐到濃郁的抹茶味甜而不膩搭配曲奇的脆感口感層次更豐富鮮奶完美平衡了抹茶的微苦味

⟡‧₊ 富士山蛋糕 ($78)

⟡‧₊ 紅莓蛋糕($68)

紅唇朱古力很吸睛
紅莓配朱古力海綿蛋糕絕對是絕配
酸酸甜甜
令人回味無窮

⟡‧₊ 白桃荔枝乳酪梳打($58)

這款飲品清新香甜
白桃、荔枝與乳酪完美融合
彷彿置身夏日果園。

⟡‧₊ 熱曲奇抹茶鮮奶($58)

一口喝下
即嚐到濃郁的抹茶味
甜而不膩
搭配曲奇的脆感
口感層次更豐富
鮮奶完美平衡了抹茶的微苦味
2024-11-12 0 瀏覽
✨Fujisan cake就係yogurt mousse+matcha mousse+choc sponge cake分層,真係層次分明🤍💚🤎2層mousse都好有彈性,個cake偏甜+好濃朱古力味(⊙ω⊙).✨吉士焦脆泡芙呢個choux外層酥脆,充滿caramel香🧡內裏仲有冰冷嘅custard,佢又唔係好甜喎+質地滑順👍🏻👍🏻營造到冰雪交融嘅效果🔥❄️.✨Margherita Pizza主要材料:🍅茄醬、mozzarella cheese、羅勒葉,話就話無肉,但食落少少似食緊肉(可能好有肉嘅嗰種鹹香(?)xxd🍕Pizza餅皮唔似麵包嘅texture,而係煙煙韌韌+濕潤啲💧成個Pizza唔會好大 所以冇膩嘅感覺.✨Hot latte咖啡嘅濃度較高 冇咁奶,我覺得好香+唔算好苦,奶泡好滑 飲落幾順口💗💗個latte art都幾好睇(#^.^#)
✨Fujisan cake
✨吉士焦脆泡芙
✨Margherita Pizza
✨Hot latte
2024-11-10 0 瀏覽
MOKO 1樓名牌手袋店竟然隱藏一間裝修別致的Cafe叫咗個明太子忌廉海鮮闊條麵 $98味道唔錯 明太子醬汁Creamy惹味海鮮有蝦肉蜆肉 都幾足料不得不試就係連續三年金賞嘅焦脆泡芙焙茶焦脆泡芙 $36有焦糖嘅泡芙外皮酥脆裡面吉士香濃 有淡淡焙茶味 甜而不膩必點!焦糖吉士牛角包 $38相信係受得獎泡芙啟發 同樣都係有焦糖表面個牛角包🥐牛角包外層酥香焦脆裏面吉士都好似熔岩咁流出嚟桂花抹茶$58選用左星野製茶園嘅八女抹茶 抹茶味香濃帶桂花香味
MOKO 1樓名牌手袋店竟然隱藏一間裝修別致的Cafe

帶桂花香味
桂花抹茶
桂花抹茶
2024-11-02 394 瀏覽
今天早上,我和朋友來到位於旺角的日本過江龍Cafe,這裏的環境及食物質素都十分出色☕️🥐 店內提供精緻輕食、主食、甜品及飲品,他們的泡芙更在世界品質評鑑的Monde Selection上連續3年榮獲金獎🏆。🍨 鮮果希臘乳酪碗 $88乳酪很大碗,有多種水果和穀片,吃下去有很清新的感覺。糖漿會另上,可以選擇芒果糖漿、草莓糖漿、藍莓糖漿、奇異果糖漿或伯爵茶糖漿。🍔 日式漢堡扒 $148漢堡扒是由混合肉製成(豬,牛,雞),有三種口味可選擇,分別是照燒和風汁、芝士汁或芥末汁。半碟有心形薯蓉和沙律,味道和賣相都是一流!🍫 生朱古力草莓泡芙 $36這個泡芙很特別,泡芙的表皮是朱古力味,內裏的是草莓醬,上面更用糖燒過。不同的味道和口感交融在一起,超級好食,是必點之選。💰 總計: $299, 2位用餐(已包含10%服務費)

🍨 鮮果希臘乳酪碗 $88

🍔 日式漢堡扒 $148

🍫 生朱古力草莓泡芙 $36

💰 總計: $299, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-11-02
2024-10-31 402 瀏覽
有一間位於旺角MOKO新世紀廣場的「ZENI RONE」,以一系統的創意料理和舒適的用餐環境,帶來全新享受。特別是他們的茶包/泡芙,真係非常吸引,必試之選。Cheese Foam Earl Grey Iced Latte濃郁的伯爵茶香與柔滑的奶蓋完美結合,奶蓋中咸香,伯爵茶香的濃郁,順滑味濃,增添了不少層次感。慢煮雞胸酸種多士配黑松露滑蛋酸種多士加上獨特的黑松露滑蛋,濃郁香滑,再有片片慢煮雞胸,鮮嫩多汁,啖啖滋味,口感一流。Creamy Mentaiko Seafood Fettuccine以明太子搭配新鮮的海鮮,加上醬汁濃郁而不膩。每一口都充滿陣陣鮮味,搭配彈牙的意粉,口感絕妙。焙茶焦糖泡芙作為餐後甜品,焙茶焦糖泡芙絕對不容錯過。外皮酥脆,內餡則是濃郁的焙茶香氣,搭配甜而不膩的焦糖,讓人一試成主顧。

特別是他們的茶包/泡芙,真係非常吸引,必試之選。

慢煮雞胸酸種多士配黑松露滑蛋

焙茶焦糖泡芙
就黎萬聖節,除咗出去玩,都要食個萬聖節甜品for fun下~呢間餐廳就出爐咗個精緻甜品稍微應下節!一入去,裝修主打淺粉紅同深綠作為主調,座位採用呈U形嘅椅子,再配以略昏暗嘅燈光,甚顯高貴感,平日黎relax下食下西餐都唔錯。而今次黎食萬聖節甜品,用呢度既裝潢做背景影下相打下卡,出黎嘅圖片效果都幾靚~✎ Creamy Mentaiko Seafood Fettuccine成碟相當creamy,麵條柔軟黏滑,再加入咗鮮美嘅明太子,入口濃厚奶油香再帶點微辣,食落都幾惹味。食材方面仲有細蝦、魷魚、蜆同西蘭花,呢幾樣海鮮都幾爽口彈牙,質感滑嫩~西蘭花仲非常新鮮清新!整體質素唔錯!✎ Haunting Nightmares甜品幾可愛精緻,用黎輕輕應下節都唔錯~落單個陣有得揀呢碟甜品既組合,我地揀咗French Kiss、Triple Storey、Forest Fairy同埋Hojicha Caramel Choux。呢個甜品套餐有配埋嘢飲,係一杯溝有濃郁芝麻味同淡淡藍莓味嘅飲品,由於藍莓味唔太重,所以配合埋芝麻味,味覺上都唔會有大嘅沖擊,組合都幾夾嘅。蛋糕就有三款:野莓味嘅蛋糕、抹茶紅豆蛋糕同埋

✎ Haunting Nightmares
甜品幾可愛精緻,用黎輕輕應下節都唔錯~落單個陣有得揀呢碟甜品既組合,我地揀咗French Kiss、Triple Storey、Forest Fairy同埋Hojicha Caramel Choux。呢個甜品套餐有配埋嘢飲,係一杯溝有濃郁芝麻味同淡淡藍莓味嘅飲品,由於藍莓味唔太重,所以配合埋芝麻味,味覺上都唔會有大嘅沖擊,組合都幾夾嘅。蛋糕就有三款:野莓味嘅蛋糕、抹茶紅豆蛋糕同埋焦糖朱古力蛋糕。野莓味嘅蛋糕味道清新微酸,蛋糕底鬆軟;抹茶紅豆蛋糕嘅抹茶味同紅豆味好香濃,但係食起上黎冇違和感,相互融合,你中有我我中有你嘅感覺;焦糖朱古力蛋糕甜而不膩,好香醇~蛋糕上面嘅裝飾主要由略甜嘅朱古力片同棉花糖組成。甜點中間仲有一個焙茶焦糖泡芙,其外皮酥脆到不得了,而入面係滑溜嘅焙茶吉士醬,愈食愈令人停唔到口,十分香口!

Haunting Nightmares
2024-10-19
10 分鐘 (堂食)
$151.8 (晚餐)
Haunting Nightmares
一有時間,就想出去輕鬆吓!上星期就去咗旺角新世紀廣場📍ZENI RONE嘆個tea moment~餐廳時尚有格調,寬敞舒適,提供多款精緻食物🍴、特飲🍹,另設門市售賣特色茶葉及泡芙。仲有打卡位添📸~🧀#芝士慢煮雞肉墨西哥餡餅 $108墨西哥餡餅有嚼勁,包住蔬菜、半溶芝士、軟熟慢煮雞肉及熱狗醬 (酸青瓜粒及芥末醬),口感層次豐富!🍓#紅莓蛋糕 $68賣相好可愛,蛋糕鬆軟,上層慕絲酸甜美味!☀️Fruity Fizz Fun夏日特飲系列☀️以香甜水果 x 醇厚乳酪,啖啖清新!造型仲超打卡able添!🍊#蜜柑乳酪梳打 $58大大個蜜柑放在杯內,造型好吸睛,入口酸甜可口!🍑#白桃荔枝乳酪梳打 $58融合白桃、荔枝、乳酪,味道何其地夾,清新香甜!
一有時間,就想出去輕鬆吓!
上星期就去咗旺角新世紀廣場
📍ZENI RONE嘆個tea moment~
餐廳時尚有格調,寬敞舒適,
提供多款精緻食物🍴、特飲🍹,
另設門市售賣特色茶葉及泡芙。
仲有打卡位添📸~
🧀#芝士慢煮雞肉墨西哥餡餅 $108
墨西哥餡餅有嚼勁,包住蔬菜、
半溶芝士、軟熟慢煮雞肉及
熱狗醬 (酸青瓜粒及芥末醬),
口感層次豐富!
🍓#紅莓蛋糕 $68
賣相好可愛,蛋糕鬆軟,
上層慕絲酸甜美味!
☀️Fruity Fizz Fun夏日特飲系列☀️
以香甜水果 x 醇厚乳酪,啖啖清新!
造型仲超打卡able添!

🍊#蜜柑乳酪梳打 $58
大大個蜜柑放在杯內,造型好吸睛,
入口酸甜可口!
🍑#白桃荔枝乳酪梳打 $58
融合白桃、荔枝、乳酪,
味道何其地夾,清新香甜!
2024-10-05
  • 芝士慢煮雞肉墨西哥餡餅
  • 蜜柑乳酪梳打
  • 白桃荔枝乳酪梳打
{🍽️ 香港搵食 🍽️} Zeni Rone難得係旺角收早,即刻想搵一間cafe 食下野抖下😎 發現原來係Lbuy入面,即刻行去試一試🛍️ 入到去發現原來裝修好有格調,大部分都係卡位,空間感十足,環境寧靜,同朋友嚟傾下偈食下嘢簡直一流👍🏻 而且仲有一幅用mlesna tea盒砌成嘅打卡牆 📸 夠晒特別 。第一次引入日本過江龍 「ZENI RONE」,由五星級名廚主理,主打輕食、泡芙、蛋糕,當中有多款甜品、紅茶、抹茶都係由日本空運到港架👍🏻 芝士慢煮雞肉墨西哥餡餅呢款款係由店員專登推介嘅,墨西哥餡餅用料十足,有蔬菜、雞肉同埋勁多既芝士🧀 芝士焗至半溶,啱晒芝士控既我 ❤️ 吉士焦糖泡芙 & 焦糖吉士牛角包日本獲獎嘅吉士焦糖泡芙,泡芙鬆化香脆,面層會有脆脆嘅焦糖,中間會有爆餡嘅吉士醬😍😍 呢款泡芙已經連續三年榮獲Monde Section,世界品質評鑒金獎 🏆四重芝士薄餅 屬於薄批,芝士嘅鹹香味👍🏻👍🏻👍🏻 一上枱就聞到濃濃嘅芝士味,芝士控既我表示滿意
{🍽️ 香港搵食 🍽️} Zeni Rone

芝士慢煮雞肉墨西哥餡餅

吉士焦糖泡芙 & 焦糖吉士牛角包

四重芝士薄餅

2024-10-22 605 瀏覽
之前係旺角moko 行街,俾我無意之中發現一間隱世嘅Cafe🩷!最特別係這間cafe喺一間luxury brand shop 入面, 環境裝修得好靚,又帶點型格,而且座位闊落,好啱去打卡✨煙三文魚酸種多士賣相非常吸引💕,煙三文魚加上creamy 嘅牛油果醬,味道十分夾;而酸種亦好香脆,口感豐富!Margherita Pizza🍕鬆軟香脆嘅薄餅配上濃濃的義大利番茄醬, 餅底非常薄,令人開胃也不膩口👍抹茶咖啡🍵☕️嚴選高品質E日本八女抹茶,配上咖啡,香氣濃郁!白桃荔枝乳酪梳打🍹香甜嘅白桃配上荔枝同乳酪,清新香甜,好好飲呢!

煙三文魚酸種多士

Margherita Pizza🍕

抹茶咖啡🍵☕️
嚴選高品質E日本八女抹茶,配上咖啡,香氣濃郁!

白桃荔枝乳酪梳打🍹
香甜嘅白桃配上荔枝同乳酪,清新香甜,好好飲呢!
2024-10-20 608 瀏覽
平時同女女上完playgroup 都會去Moko 食lunch 今日諗緊食咩既時候見到1樓LBuy入面好似有間餐廳就去試吓🍑桃子荔枝乳酪梳打冇諗過乳酪加梳打呢個組合又幾新鮮再加埋桃同荔枝成個配搭幾好☕️Mocha好香濃既朱古力果爸話比起平時飲既mocha好飲好多搵到杯咁好飲既咖啡要chill下先🦐煙三文魚海鮮大蒜寬條麵一上菜就聞到好香蒜味寬條都好煙韌入口好香蒜香味好好味🥩日式漢堡扒配芥末汁漢堡扒輕軟多汁配埋佢個芥末汁成個味道好夾
今日諗緊食咩既時候

入口好香蒜香味好好味

🥩日式漢堡扒配芥末汁
漢堡扒輕軟多汁配埋佢個芥末汁成個味道好夾
2024-10-14
難得去開旺角 都想搵間CAFÉ HEA下坐下然後意外發現ZENI RONE隱身係間手袋店入面就同朋友去CHILL下☺️餐廳裝修好有格調 全都係卡位傾計真係好岩 之間好有空間環境寧靜 坐得舒適仲有一個Mlesna Tea牆 砌成心形 好多人係到打卡📸食物主打精緻輕食 甜品 飲品最近仲有香草醬薄餅買1送1優惠 好抵食我地就叫左2個主食同泡芙SHARE ☺️💥焙茶焦脆泡芙泡芙係世界品質評鑑Monde Selection連續3年榮獲金獎 絕非浪得虛名 泡芙外面好香脆 帶焦糖香入面既焙茶吉士醬 濃香又滑 真係必食😇💥芝士慢煮雞肉墨西哥餡餅呢道店員推介既 又真係幾唔錯墨西哥餡餅好足料 入面有雞肉 蔬菜 芝士 芝士半溶 慢煮雞肉嫩滑 配埋個醬好惹味😋💥明太子海鮮寛條麵明太子份量都幾多 辣辣地 入面仲加左紫菜 再香口D寛條麵口感岩岩好 亦好掛汁 😆💥白桃伯爵茶叫左杯Mlesna Tea白桃伯爵茶好清香 配食可以消膩☺️

難得去開旺角 都想搵間CAFÉ HEA下坐下
然後意外發現ZENI RONE隱身係間手袋店入面