2024-11-01 3008 瀏覽
裝修很有特色,玩味十足,擺設很用心,每個角落都係打卡位,有大玻璃窗採光,係度用餐感覺好舒服,仲係寵物友善餐廳呀。平日有「餵飽你」午餐,包頭盤、前菜、主食、飲品、甜品,成set好豐富。員工幾有活力又快手,下單後好快就有嘢食,食物整體不錯,環境好啱來打卡。頭盤:🔸田園沙律 / 🔸湯沙律菜清新開胃,雜菜湯清甜。前菜:🔸炸魷魚圈/ 🔸雞翼魷魚圈同雞翼都炸得好香脆可口。主食:🔸蟹肉石斑魚蛋包飯配忌廉汁個石斑魚外面脆裡面魚肉嫩滑👍🏻蛋香滑同忌廉汁幾夾,如果可以多啲汁更好😜🔸Homemade Cheese Burger 🍔 個包幾鬆軟,雙重芝士正,漢堡扒厚身,仲有脆薯條。飲品:🔹Americano🔹Yuzu Oolong Tea柚子茶酸爽清新,隻杯仲好靚😍甜品:🔹Homemade daily cake 以Tiramisu 甜品作結尾好圓滿😚,咖啡味濃,濕潤軟綿口感帶點酒味😋

頭盤:
🔸田園沙律 / 🔸湯
沙律菜清新開胃,雜菜湯清甜。

前菜:
🔸炸魷魚圈/ 🔸雞翼
魷魚圈同雞翼都炸得好香脆可口。

主食:
🔸蟹肉石斑魚蛋包飯配忌廉汁
🔸Homemade Cheese Burger 🍔
個包幾鬆軟,雙重芝士正,漢堡扒厚身,仲有脆薯條。

飲品:
🔹Americano
🔹Yuzu Oolong Tea
柚子茶酸爽清新,隻杯仲好靚😍

甜品
🔹Homemade daily cake
  • Tiramisu
餐廳裝修玩味重 好多美式vintage名人語錄🤣今次二訪 嗌左上次冇食過既野 keep住水準 依然好好食 好岩朋友聚會🤣✿ Zip Zip Dinner Set - 大蝦鮮茄海鮮意大利飯 $208 ✿Dinner set 包括餐湯、炸物拼盤、Main Course…餐飲同甜品是日餐湯係香甜既南瓜湯炸物拼盤有單骨雞翼同魷魚圈🦑皮脆肉嫩~ 至於個rissotto 超多蟹籽 口感十足 大蝦同魷魚彈牙🦐飯粒飽滿掛晒汁 鮮茄汁鮮甜惹味餐飲方面我地加錢轉左做手工啤🍻甜品師今晚的心情係tiramisu~蛋糕偏creamy 滿滿咖啡香☕酒味濃得黎唔會苦澀 出奇地好食!✿ 又係黑松露野菌比薩...好悶呀 $122 ✿另外散叫左個pizza share食~ 個名真係好有趣😂的確黑松露真係萬能key 都冇人唔鐘意食~薄皮pizza上面厚厚既芝士 做到邪惡拉絲效果😈配埋黑松露野菌非常夠味✿ House Beer $68 (跟餐再-$20) ✿個樽身好靚!! 有本土設計好欣賞⛰️Lion Rock - 帶少許苦澀味既Pale Ale Dream - 菊花味重d入口清新
餐廳裝修玩味重 好多美式vintage名人語錄🤣

是日餐湯係香甜既南瓜湯
炸物拼盤有單骨雞翼同魷魚圈🦑皮脆肉嫩~
飯粒飽滿掛晒汁 鮮茄汁鮮甜惹味
餐飲方面我地加錢轉左做手工啤🍻
酒味濃得黎唔會苦澀 出奇地好食!
又係黑松露野菌比薩...好悶呀

✿ 又係黑松露野菌比薩...好悶呀 $122 ✿
另外散叫左個pizza share食~ 個名真係好有趣😂
的確黑松露真係萬能key 都冇人唔鐘意食~
薄皮pizza上面厚厚既芝士 做到邪惡拉絲效果😈

Dream - 菊花味重d入口清新
又係黑松露野菌比薩...好悶呀
  • Tiramisu
2025-02-14 0 瀏覽
這家餐廳實在令人失望。服務生態度冷淡,進入餐廳要掃碼填個人資料包括電話、姓名等方可入坐,菜品味道也只是一般,烹飪手法平淡無奇,結賬速度慢,服務生愛理不理,掛住傾偈,等了好久要自己起身行去收銀處結帳,整體體驗差。
2025-02-13 0 瀏覽
今次去咗銅鑼灣一間打卡Cafe,不但裝潢復古玩味,連菜名都一樣咁搞笑。黑松露手撕雞手撕雞肉質嫩滑,配搭蟹柳、沙律菜同蝦片,味道十分開胃。以為⋯食緊⋯片皮鴨比薩中西合璧嘅pizza幾特別,pizza餅底薄脆,鋪滿一層芝士,芝味濃郁,搭配鴨肉、青瓜同埋京蔥,鴨肉肉質緊實,醬汁味道濃郁,吃出新派北京風味。可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵明太子醬汁順滑掛汁,味道鮮香,配搭上蟹柳同蟹籽,口感十足。豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰豆漿加豆腐加豆腐雪糕真係不得了,豆味非常香濃,再加埋芝麻沙冰,飲到停唔到口。73.5%朱古力最好味朱古力味濃得黎又唔會好甜,面層仲加咗朱古力粉,令朱古力味昇華。Tiramisu蛋糕口感濕潤軟綿,酒味同咖啡味都出眾,令這一餐完美的劃上句號。

黑松露手撕雞
手撕雞肉質嫩滑,配搭蟹柳、沙律菜同蝦片,味道十分開胃。

以為⋯食緊⋯片皮鴨比薩

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
明太子醬汁順滑掛汁,味道鮮香,配搭上蟹柳同蟹籽,口感十足。

73.5%朱古力最好味

Tiramisu
2025-02-06 0 瀏覽
年廿九去行維園年宵,行完就近揾咗間餐廳食飯🍽餐牌好得意,啲嘢食名好盏鬼☠行咗幾個鐘好餓,最後叫咗個小食,兩個主菜,兩杯飲品同甜品🤤手撕雞揀咗黑松露口味,都幾足料,松露味好香☺黑松露野菌Pizza真係好鐘意黑松露,明明小食已經有都忍唔住要叫個pizza😂上面鋪咗雜菌同火箭菜,pizza係薄脆底,好好食👍大蝦海鮮意大利飯茄汁夠濃又唔會過酸,海鮮份量好足,大蝦夠曬彈牙🦷今日咩心情❤甜品名好得意,睇名唔知係咩,要落單嗰陣問咗先知係豆腐芝士蛋糕🧀食落好滑好濃豆腐味,上面仲有少少芝麻粉,好夾😚話梅柚子梳打柚子蜜落得好多,個味好突岀,但係都飲到話梅味,不過我唔鐘意飲太甜嘅,下次都係叫少柚子蜜🙈山渣果肉玫瑰花茶飲到少少山渣嘅酸味,玫瑰花好香🌹總結: 啲嘢食幾好食,裝修有種復古feel,好啱去打卡

手撕雞
揀咗黑松露口味,都幾足料,松露味好香☺

黑松露野菌Pizza

大蝦海鮮意大利飯
茄汁夠濃又唔會過酸,海鮮份量好足,大蝦夠曬彈牙🦷

今日咩心情❤

話梅柚子梳打

山渣果肉玫瑰花茶
飲到少少山渣嘅酸味,玫瑰花好香🌹

總結: 啲嘢食幾好食,裝修有種復古feel,好啱去打卡
2025-02-06 0 瀏覽
今日銅鑼灣逛街,旁晚時見到時代廣場旁見樓上有間餐廳櫥窗十分吸睛,就揀這間晚餐食個晚飯😋小食:手撕雞 (明太子)冷盤雜菜,雞肉配明太子及辣汁調味料,甜辣味道特別主菜:以為…食緊...片皮鴨比薩 NOTTOO-FAKE PEKING DUCK PIZZAPizza 🍕 餅底正宗意式薄餅底香脆可口,配上片皮鴨成中西合璧,味道十分夾大蝦鮮茄海鮮意大利飯 TOMATO SEADFOOD RISOTTO WITH PRAWNRisotto 粒粒飯都被汁包住,而且超多蟹籽,大蝦及魷魚彈牙,十分滿足飲品:豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰TOFUTOFU SESAME FRAPPE人氣飲品,豆漿配合沙冰,每口都似有食豆腐花感覺,口感味道豐富73.5%朱古力最好味CHOCOLATE LATTE整隻杯面連邊洒滿73.5%朱古力粉,賣相已吸引,每啖latte香滑再有朱古力粉回甘🥰甜品:今日咩心情?_?黑芝麻豆腐芝士蛋糕豆腐配芝士蛋糕十分特別,入口順滑芝士及芝麻又好夾十分惹味@zipziphkZipZip (銅鑼灣)銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓

小食:
手撕雞 (明太子)
冷盤雜菜,雞肉配明太子及辣汁調味料,甜辣味道特別

主菜:

飲品:
TOFUTOFU SESAME FRAPPE

73.5%朱古力最好味CHOCOLATE LATTE

甜品
今日咩心情?_?
黑芝麻豆腐芝士蛋糕
豆腐配芝士蛋糕十分特別,入口順滑芝士及芝麻又好夾十分惹味
@zipziphk

ZipZip (銅鑼灣)
銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓
2025-02-05 0 瀏覽
今日同同事嚟到銅鑼灣食lunch落地大玻璃 採光度好高 好舒服嗌咗幾樣嘢share油炸鬼與煉奶搭多個斑蘭醬 $68外脆內軟嘅油炸鬼 第一次配煉奶有種炸饅頭嘅感覺 又唔錯可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 $138明太子意粉係唔會令人失望咖🤓Ho creamy 再加埋明太子 依個醬汁真係無得輸片皮鴨比薩 $138 餅底好薄好脆 鴨肉+芝士原來又幾夾咖喎再配青瓜可以refresh下73.5%朱古力最好味 $52 🍫 ho cuteeeeee嘅杯朱古力味好濃郁自家製草莓果JAM梳打好鬼FRESH $52 甜品:今日咩心情 ?_? 豆腐cheesecake豆腐味好重每樣食物都唔錯 環境同埋服務又幾好
今日同同事嚟到銅鑼灣食lunch

73.5%朱古力最好味 $52 🍫
ho cuteeeeee嘅杯
朱古力味好濃郁

自家製草莓果JAM梳打好鬼FRESH $52
甜品:今日咩心情 ?_?
豆腐cheesecake
豆腐味好重

每樣食物都唔錯 環境同埋服務又幾好
2025-01-24
午餐
行維園年宵前係銅鑼灣食埋野先,揀左呢間Bokmark左一段時間既ZIP ZIP,鍾意佢好多得意、有意思既擺設、Poster,每個角落都好打卡!打卡餐廳食物質素又伏唔伏呢🤨我覺得食物又唔錯喎,特別鍾意佢既飲品😛😍小食手撕雞,有3款醬料可以揀,我哋要左山葵明太子醬,佢仲落左蟹柳絲、蟹籽,口感豐富仲有個名好長既慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉 28888,其實姐係豬頸肉🤣表面燒到脆脆地都幾好食!最後叫左個Pizza 以為⋯食緊⋯片皮鴨比薩🍕都幾得意,真係十足片皮鴨,有鴨肉、甜酸醬、青瓜、京蔥,同Pizza底既芝士味都夾喎,大家都可以試下🤣好鐘意飲品既「豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰」,芝麻味好夠🖤仲食到豆腐同豆腐雪糕,飲完呢杯都幾飽肚架!另一杯話梅柚子梳打都好好飲🍹係鹹鹹甜甜咁架,呢個combination都幾好😌🔸手撕雞配山葵明太子醬🔸慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉 28888🔸以為⋯食緊⋯片皮鴨比薩🔸豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰🔸話梅柚子梳打🔸是日甜品 Tiramisu

🔸手撕雞配山葵明太子醬
🔸慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉 28888
🔸以為⋯食緊⋯片皮鴨比薩
🔸豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
🔸話梅柚子梳打
🔸是日甜品 Tiramisu
2025-02-04 0 瀏覽
行完維園年宵,搵左間cafe 坐低休息下食下野,呢間cafe 好有特式,菜名都好有趣😆黑松露手撕雞黑松露不會太濃,雞肉加上菇,健康又有營養慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉外脆肉嫰既豬頸肉,醬汁酸甜,十分惹味以為...食緊...片皮鴨比隡甜甜既薄脆餅底,特別既配搭豆腐豆腐豆腐咖啡創意十足的飲品,不太甜又不苦,好濃豆腐味,有豆腐雪糕同豆腐花,形成有趣的對比。豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰多層次的口感,芝麻味濃,令人驚喜。豆腐芝士蛋糕好有彈性既芝士蛋糕,豆腐的清香與芝士的濃郁完美結合。

黑松露手撕雞
黑松露不會太濃,雞肉加上菇,健康又有營養

慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉
外脆肉嫰既豬頸肉,醬汁酸甜,十分惹味

以為...食緊...片皮鴨比隡
甜甜既薄脆餅底,特別既配搭

豆腐豆腐豆腐咖啡

豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
多層次的口感,芝麻味濃,令人驚喜。

豆腐芝士蛋糕
好有彈性既芝士蛋糕,豆腐的清香與芝士的濃郁完美結合。
2025-02-03 225 瀏覽
『以街景作伴,可以chill住享受咖啡及美食。』是老闆們喜歡ZipZip 這個位置的原因。銅鑼灣寵物友善搞怪樓上 cafe☕️入口搵咗陣,裝修設計玩味十足🫢仲有啲好得意嘅菜式名😎🍽️黑松露手撕雞肉質鮮嫩,香氣四溢,黑松露的獨特風味提升了整體口感,令人垂涎欲滴😋🍽️以為…食緊⋯片皮鴨比薩片皮鴨比薩,酥脆餅底搭配鮮嫩鴨肉,醬香濃郁,口感層次豐富,令人so surprised!!😍🍝可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵溫泉蛋明太子意大利扁麵超好吃,滑順的麵配上香濃明太子,蛋黃一碰真是完美!🫖自家製山楂果肉玫瑰花茶山楂果肉玫瑰花茶香氣十足,酸甜可口,喝一口心情瞬間變好,超適合放鬆!☕️73.5%朱古力最好味not so bitter not so sweet😋味道啱啱好🫶🏻🍰豆腐芝士蛋糕豆腐芝士蛋糕輕盈滑順,甜而不膩,口感綿密,真的是健康又美味的完美選擇☺️ZipZip @zipziphk📍銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓#cuddlenoms_cwb#Hannahbaby2021 #Haileybaby2022 #親子 #親子好去處 #親子活動 #好物分享 #香港bb #育兒日記 #育兒生活 #銅鑼灣美

銅鑼灣寵物友善搞怪樓上 cafe☕️
入口搵咗陣,裝修設計玩味十足🫢仲有啲好得意嘅菜式名😎

🍽️黑松露手撕雞

#Hannahbaby2021
#Haileybaby2022
#親子 #親子好去處 #親子活動 #好物分享 #香港bb
#育兒日記 #育兒生活 #銅鑼灣美食 #zipziphk
我地黎到銅鑼灣覓食揀左人氣打卡西餐廳 入到去既感覺好夢幻牆身亦有不同有趣既金句而且舖頭仲係pat同BB friendly 餐廳下次可以帶包包一齊黎食😋我地揀左二人餐我地發現佢既餐牌啲食物名都幾得意😆前菜🥡手撕雞|明太子手撕雞同明太子醬既配合估吾到都幾襯,而且再加上蟹柳絲和生菜沙律半碟,感覺亦比較新鮮主菜🥡可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵溫泉蛋同明太子醬撈埋一齊粘喺意大利扁面上,嗰個口感極度豐富,而且吾會好膩🥡大蝦鮮茄海鮮意大利飯大蝦配合鮮茄不嬲都係絕配加上海鮮燉意大利飯,湯汁精華全部融入飯中,真係一絕飲品🍸73.5%朱古力最好味我地叫左個凍既朱古力,73.5%吾會太苦亦吾會太甜🍸自家製士多啤梨果jam梳打好鬼fresh而呢杯就真係好fresh,士多啤梨果jam配合梳打水,飲落口嗰下真係好清爽,而且果jam都吾會太甜,剛剛好甜品-今日咩心情?是日甜品係柚子檸檬芝士蛋糕估吾到柚子檸檬同芝士蛋糕既配合都幾好食,酸酸甜甜再加上芝士既奶香都幾襯
我地黎到銅鑼灣覓食

主菜

🥡可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵

🥡大蝦鮮茄海鮮意大利飯

飲品
73.5%朱古力最好味  &  自家製士多啤梨果jam梳打好鬼fresh

🍸73.5%朱古力最好味
我地叫左個凍既朱古力,73.5%吾會太苦亦吾會太甜
🍸自家製士多啤梨果jam梳打好鬼fresh

甜品-今日咩心情?
甜品-今日咩心情?  -  柚子檸檬芝士蛋糕

是日甜品係柚子檸檬芝士蛋糕
手撕雞|明太子
甜品-今日咩心情?  -  柚子檸檬芝士蛋糕
2025-02-01 156 瀏覽
朋友介紹呢間寵物友善餐廳,位於1樓,裝修十分特別,藝術感又帶點vintage 格調,墨綠色嘅復古花磚枱,創意玩味濃。餐廳主打fusion食物,西式餐點,融入港式幽默。🌟以為…食緊⋯片皮鴨比薩Pizza係薄批,批邊好鬆脆,配上鴨肉、京蔥、甜醬同芝士,有少少食西式片皮鴨feel,好搞鬼🤩🌟慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉慢煮豬頸肉肉質幾爽唔嚡口,蘸蜜汁同吃更juicy。另配上蝦片、菠蘿和沙律,口感豐富咗。🌟手撕雞 (山葵明太子)手撕雞肉配微辣Wasabi,味道都好夾。加上凍食配蝦片,作為小食幾清新。🌟豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰「早日退休」杯好搞笑,不過豆腐雪糕真係有啲似豆腐,芝麻沙冰,又好鬼芝麻,推介。🌟自家製草莓果JAM梳打好鬼FRESH草莓果jam + Soda。賣相唔錯,味道甜甜地,幾refresh 。

餐廳主打fusion食物,西式餐點,融入港式幽默。

🌟以為…食緊⋯片皮鴨比薩

🌟慢煮二萬八千八百秒蜜汁香茅豬頸肉

🌟手撕雞 (山葵明太子)

🌟豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰

🌟自家製草莓果JAM梳打好鬼FRESH

• 豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
  • 慢煮2萬8千8百秒蜜汁香茅豬頸肉
2025-01-28 243 瀏覽
我哋已經多次到訪嘅Zip zip @zipziphkZip zip位於時代廣場附近超級方便一入門口見到好多啱晒打卡嘅擺設而且牆上面都有塗鴉同埋特別嘅字句都幾搞笑嘢食方面~ 特別一提,佢個餐牌上面嘅每一樣嘢食都有特別嘅名!!我哋當日就叫咗:- 手撕雞- 以為…食緊••片皮鴨比薩- 大蝦鮮茄海鮮意大利飯- 豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰- 自家製草莓果JAM梳打好鬼FRESH- 是日甜品: 豆腐芝士蛋糕整體嚟講啲嘢食同嘢飲都幾好味!最緊要係大狗,細狗都入得嚟又坐得舒服~ 我哋下次再嚟試多啲其他嘢先!!
我哋已經多次到訪嘅Zip zip @zipziphk
Zip zip位於時代廣場附近超級方便
一入門口見到好多啱晒打卡嘅擺設
而且牆上面都有塗鴉同埋特別嘅字句都幾搞笑

我哋當日就叫咗:
- 手撕雞
- 以為…食緊••片皮鴨比薩
- 大蝦鮮茄海鮮意大利飯
- 豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰
- 自家製草莓果JAM梳打好鬼FRESH
- 是日甜品: 豆腐芝士蛋糕

整體嚟講啲嘢食同嘢飲都幾好味!
最緊要係大狗,細狗都入得嚟
又坐得舒服~

我哋下次再嚟試多啲其他嘢先!!
2025-01-28 185 瀏覽
前幾日到訪咗銅鑼灣玩味樓上cafe ZipZip好鍾意店內嘅創意壁畫字句菜式名都好盞鬼🤪🌟特別推介🌟可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 MAY DISAPPOINT YOU MENTAIKO LINGUINE🍝食完冇失望,反而有驚喜,醬汁好creamy又係黑松露野菌比薩..好悶呀 BLACK TRUFFLE MUSHROOM PIZZA🍕Pizza底好薄好脆豆漿加豆腐加豆腐雪糕加芝麻沙冰TOFUTOFU SESAME FRAPPE🥛個杯講咗我心聲,沙冰細滑冇得輸總體而言,環境舒服,食物飲品ok,適合朋友gathering🥳

前幾日到訪咗銅鑼灣玩味樓上cafe ZipZip
好鍾意店內嘅創意壁畫字句
菜式名都好盞鬼🤪

🌟特別推介🌟
可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
食完冇失望,反而有驚喜,醬汁好creamy

又係黑松露野菌比薩..好悶呀
BLACK TRUFFLE MUSHROOM PIZZA🍕
Pizza底好薄好脆

TOFUTOFU SESAME FRAPPE🥛
個杯講咗我心聲,沙冰細滑冇得輸

2025-01-27 171 瀏覽
屋企人足足病咗成個月,呢排先開始好返啲得閒出嚟同朋友食晚飯,見到有間裝修十分有特色玩味十足嘅餐廳當然叫埋好朋友一齊嚟試下啦。✨🐔手撕雞(明太子)分別有三種口味俾你揀,明太子,山葵明太子,黑松露手撕雞原來係用慢煮既,唔怪得食嘅時候雞肉咁嫩滑。✨🦐大蝦鮮茄海鮮意大利飯朋友同我一致認同呢個飯好好食,雖然呢款係意大利飯,但係食落唔係濕濕地嗰種意大利飯,蝦夠大夠彈牙,雖然顏色望落好似冇乜用番茄煮咁,但食落味道調校得啱啱好。✨🥚可能會失望溫泉蛋明太子意大利麵呢款要趁熱食,因為唔算有好多汁,意大利麵夠晒彈牙,完全冇失望到喎。Drink✨豆腐,豆腐,豆腐咖啡人氣之選,豆腐花配上豆腐雪糕,再用咖啡做底,配搭得好好。✨提拉米蘇聽過未咖啡味濃,好似食緊Tiramisu甜品咁😀Dessert🧁特別之處,佢個甜品係random??唔會知道係咩,寫明~今日咩心情~幾搞鬼😈黎到原來係柚子檸檬Cake,酸酸甜甜咁幾好食,做最尾嘅總結。入到餐廳見到咁靚嘅擺設同裝修,食餐飯都開心啲,而且店員服務好好,下次再試吓佢哋嘅午餐。
屋企人足足病咗成個月,
呢排先開始好返啲得閒出嚟同朋友食晚飯,

✨🐔手撕雞(明太子)
分別有三種口味俾你揀,
明太子,山葵明太子,黑松露
手撕雞原來係用慢煮既,唔怪得食嘅時候雞肉咁嫩滑。

✨🦐大蝦鮮茄海鮮意大利飯
朋友同我一致認同呢個飯好好食,

✨🥚可能會失望溫泉蛋明太子意大利麵
呢款要趁熱食,因為唔算有好多汁,意大利麵
夠晒彈牙,完全冇失望到喎。

Drink
✨豆腐,豆腐,豆腐咖啡
人氣之選,豆腐花配上豆腐雪糕,
再用咖啡做底,配搭得好好。

✨提拉米蘇聽過未
咖啡味濃,好似食緊Tiramisu甜品咁😀

Dessert🧁
特別之處,佢個甜品係random??
唔會知道係咩,
寫明~今日咩心情~
幾搞鬼😈
黎到原來係柚子檸檬Cake,
酸酸甜甜咁幾好食,做最尾嘅總結。

2025-01-21