2024-05-02
早幾日係街上由一。位婆婆手上接過一張傳單,見價錢吸引,我自己由喜歡食春雞(自己唔會煮),所以今日午餐時間一支公去試試。地址漆咸道南,但真正要由麼地道的大廈入口進去。大廈入口嘅餐廳宣傳燈箱夠大,餐廳實在太入了。又沒有多一塊指示/名牌放在入口當眼處,再加上一開始有一間大啲嘅餐廳在前,好易比人截“生客”糊。ANYWAY,第一次食午餐香焗燒春雞(配飯)。有南瓜湯,味道合格之上。我唔太喜好南瓜湯都會接受可以再飲。重點係個燒春雞。好味,堅係好好味。即叫即焗等20分鐘是正確的。連雞胸都媽嫩滑。差啲仲以為食緊雞髀位。配埋個黑椒汁,白飯。夠哂滿足。雖然我個人唔喜歡加一呢個制度 (直接mark 入產品價,tips 由客人再跟心意比唔好咩?)$86 (連加一) 都係抵食。下次可以試其他幾款。👍🏻希望該店做多少少吸引多啲人客,氣氛越熱鬧就越食得開心。
希望該店做多少少吸引多啲人客,氣氛越熱鬧就越食得開心。