2023-04-04
一間位於大角咀的韓式小餐館,大角咀是美食雲集的地方,經過這間餐館時,它未必能引起你的興趣。但這是一間我幾喜歡的韓式小餐館,它給我有一種韓國家常菜的感覺,飯餐大約50-80元,包韓式前菜及飲品。有時如果想平平地食一個石鍋飯,這會是一個不錯的選擇!___二人晚餐 HKD 188 (包前菜,兩碗白飯及兩杯飲品)大醬海鮮豆腐煲 我還喜歡它們的湯品,份量相對上比較細, 配一碗白飯女士食就剛剛好。湯底有一點像麵豉湯,配上海鮮的鮮甜味,整個味道清香而不膩,加上有充滿蛋白質的豆腐,整體是一個很健康的輕盈餐!煎五花肉 配 生菜從相片上五花肉嘅顏色就知道佢有幾邪惡!五花肉用鐵板上菜,確保佢係熱辣辣送到你面前!五花肉配上生菜及蒜片,簡直係肥仔嘅代表,不錯!招牌炆牛肋骨這個牛肋骨絕對是送飯的好幫手,牛肋骨調味偏向甜身,配上牛肋肉肉香係好開胃嘅組合!一啖肉一啖飯,完美!不得不提係佢炆得入味嘅蘿白,甜甜地好好食!雞蛋捲 HKD 65雞蛋捲份量有一隻碟咁長,雞蛋捲上放滿醬汁,非常吸睛!蛋捲感覺有啲似微微炸香過,外層望落有啲似炸物!哈!所以岩岩上枱嘅雞蛋捲都幾辣口,食嘅時候大家要留意啦~___評價: 🏠 韓國家常菜
___
二人晚餐 HKD 188 (包前菜,兩碗白飯及兩杯飲品)
大醬海鮮豆腐煲
🏠 韓國家常菜感覺
❤️ 平價韓國菜選擇
👍🏻 CP值不錯
推介指數:❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
地址:大角咀埃華街100號地下
#大角咀 #大角咀美食 #韓國菜