2022-04-19 46 瀏覽
🤎木玥巷 (元朗)🧸元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我終於食到啦🤩之前喺屯門一直都食唔到大排長龍今日終於有機會啦🤪唔講唔知原來呢間舖頭係同咗半島中廚合作🤫唔怪得知咁有水準🙈首先舖頭嘅裝修好似真係去咗一啲台灣小店一樣,裝潢設計舒適、以木色作主調,價錢亦非常合理💰經過今日食過之後我非常建議大家去元朗必食😳平!大份!又好食!紅燒牛肉麵🐗 $68要讚❣️竟然有咁大舊紅蘿蔔同白蘿蔔,超級加分💯係我嘅最愛。首先個湯底冇味精而且清甜😎小棠菜唔會太硬,配料全部亦都好入味🙌🏻厚切牛𦟌真係不得了😍明顯可以睇得出有肉同埋筯,口感超腍😘麵條份量亦好足夠😚麻辣鴨血寬粉🦆 $68鴨血香辣入味之外,口感飽滿滑嫩🌶 唔會有空洞😌寬粉口感Q彈,每條都吸付住湯汁。鴨血同豆腐份量適中,入口後有充分的麻感,辣度上平易近人,我平時唔食得太辣,我都食到🤪追住食個隻😝夜市地瓜條🍠 $46我仲以為會好似薯條咁脆卜卜,原來係微脆內軟,炸出鬆軟香酥😆仲要用新鮮番薯去查,因為真係好甜🥳上面中灑上左少少調味粉,甜甜鹹鹹❤️必點!因為真係非常邪惡💯-玫瑰蜜桃果茶🍑 $28我之前飲過好多玫瑰茶,玫瑰味

🤎木玥巷 (元朗)
🧸元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖

紅燒牛肉麵🐗 $68

麻辣鴨血寬粉🦆 $68

夜市地瓜條🍠 $46

-玫瑰蜜桃果茶🍑 $28

我之前飲過好多玫瑰茶,玫瑰味都唔出唔好味🥹跟住淨係得個香字飲落去完全冇味,今次都係抱住試伏嘅心態🤫點知竟然令我喜出望外😎太感動了,首先蜜桃嘅香味未飲已經聞到,飲落去仲有淡淡的玫瑰香😋甜甜的又能解膩🤩

-玫瑰可可鮮奶🌹 $28

初頭我以為賣相會係粉紅色🤤 點不知原來都係啡色嘅朱古力🍫看似普普通通,飲落原來都有淡淡的玫瑰香🫢

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-19