2021-03-05
好耐冇見朋友,約咗喺觀塘工廠區食嘢,朋友帶路搵咗間小清新嘅咖啡店,一入去見到好靚嘅乾花,成件事好文清😙😙池魚大根漬沙律🥗呢款沙律好清新好fresh🤩🤩柚子汁可以令池魚帶出新鮮嘅味道🤩而且沙律菜索索聲🥳🥳挪威三文魚配炊飯,用上黑椒及椒鹽作簡單調味,加上牛油便煎出金黃可口的三文魚,肉質柔軟結實嘅挪威三文魚,挪威三文魚,鮮甜味美,重點嗰魚片真心脆口呀😍 香氣十足的炊飯,配上椰菜花🥦好有營養價值喔😍法式甜品餅配意大利雪糕,我揀咗焦糖蘋果味,一上枱好靚好吸睛,靚到好似幅畫咁,餅底啱啱好,配埋意大利雪糕😙一熱一凍❤️雜莓沙冰加入粒粒果肉,有啖啖莓香,果香更有層次,乳酪口感濃稠厚實,最適合整沙冰既,口感順滑,將以上食材放入攪拌器,酸酸甜甜幾開胃,真材實料😍伯爵奶泡🥳呢杯好好飲,伯爵茶味夠晒香濃,配上用煉奶打成嘅奶泡,夠晒creamy🤩🤩