2023-12-15
《搞鬼一盅兩件🐲》———————————————-#龍點心 🥰-飲茶都可以好chill,嘆下一盅兩件,呢間絕對係Lunch 或者下午茶之選 💗 小店好有特色,點心搭配好有創意,喺保留舊時滋味嘅同時又搞搞新意思🤣-⭐️ 港原味燒賣拼盤呢籠招牌點心係主打香港獨特口味情懷,相當精緻,推薦比一眾燒賣控😘 拼盤一共有6位,分別係粟米肉粒燒賣、芫荽馬蹄燒賣、蜆蚧魚肉燒賣、沙嗲牛頸脊燒賣、懷舊燒賣,同埋我哋特別中意嘅甜梅菜扣肉燒賣,扣肉肥而不膩,釀落燒賣度好夾😍-⭐️ 鹹蛋黃墨魚燒賣另外再唔夠喉,所以嗌多咗籠鹹蛋黃墨魚燒賣,同樣皮薄餡靚,透出淡淡嘅鹹蛋黃香,味道唔會太搶😚-2️⃣週年三寶而家仲做緊限量三寶,包括有蟹粉菠菜香蝦餃、芒果忌廉糯米糍同酸奶兔兔🐇 蝦餃蝦肉新鮮又彈牙,另外兩件點心都好唔錯,超級抵食😝-🍚 臘腸潤腸蒸雞飯臘味嘅味道好香,臘腸潤腸用料豐富,油香十足,撈飯一流😝 -🐉 龍芋酥外皮脆卜卜超香口,咬開質地綿密帶芋香,入面芋頭同肉粒餡料口感豐富,必點😌-⭐參考價錢︰港原味燒賣拼盤:$68鹹蛋黃墨魚燒賣:$442 週年三寶:$13.8臘腸潤腸蒸雞飯:$58龍芋酥:$42🍌抵deal 指數:7/10
———————————————-
#龍點心 🥰
⭐️ 港原味燒賣拼盤
⭐️ 鹹蛋黃墨魚燒賣
2️⃣週年三寶
🍚 臘腸潤腸蒸雞飯
臘味嘅味道好香,臘腸潤腸用料豐富,油香十足,撈飯一流😝
🐉 龍芋酥
⭐參考價錢︰