2022-06-05 353 瀏覽
《經濟實惠下午餐🇹🇭》———————————————-#泰象館茶餐廳 🐘-之前去九龍城有食過泰象館,原來最近佢哋新開咗間茶餐廳版嘅小店,價錢貼地,經過去食返個Tea就啱啦😚-除咗基本嘅泰菜之外,亦有提供唔少港式食物,例如港式早餐、快餐、飯麵小菜等等,選擇多元,裝修仲有啲復古冰室嘅感覺,天花板掛住舊式風扇,寬敞企理💠-🍜 沙嗲牛肉撈出前一丁經典沙嗲牛味道十分濃郁,但又唔會太鹹,同出前一丁撈埋一齊食無得輸,小店仲會配埋配湯底,可以有兩種食法,乾撈或者湯麵食都得☺️-🍞 流心芝士西多士一刀切落去已經感覺到麵包係好軟熟,牛油溶化咗之後令口感更豐富,一定要落埋大量糖漿,夠哂邪惡😈-🥟 菜肉餃子店員無介紹錯,推薦咗我哋食呢款新推出仲未係Menu嘅隱藏菜式,一碟有成4隻大大隻嘅炸餃子,即叫即整熱辣辣,十分香脆,菜肉爆哂餡超正🤤-🐣 炸雞翼雞翼我中意食~炸得幾脆,配搭埋大大碟嘅薯條咁食,充滿童年回憶😇-本身想飲下新推出嘅粒粒奶茶紅豆冰,但可惜咁啱賣哂,但原版嘅紅豆冰都好唔錯,紅豆量激多,而且甜美軟綿,帶有椰汁香🫘另外叫咗杯青檸梳打,都好唔錯,非常清爽,消暑一流🌴-⭐ 參考價錢︰沙嗲牛肉撈出前一丁:$40
《經濟實惠下午餐🇹🇭》
———————————————-