2025-01-14
💗《繼TSUGU》💗隱藏在荔枝角D2高質Teppanyaki日式鐵板燒🔥🔥多謝朋友好介紹🙏🏻原來呢間除咗鐵板燒,另一間房仲有Omakase👍🏻餐廳裝潢氣派環境闊落,有兩三間大細包房啱曬聚會生日party🥳大廳亦有兩邊分別鐵板燒同Omakase選擇🙌🏻🙌🏻我哋今次揀咗「龍蝦二人前」(💰2480)🎊🎊另外餐廳仲做緊限時推廣優惠「特選鐵板燒二人晚餐2200」🎊「繼.廚師發辦二人晚餐💰2600」🎊🎊今個月16號前仲有全單9折🤗🤗👏🏻👏🏻🥗沙律:高糖度日本水果番茄🍅搭配薄脆薯片加青瓜粒🥒口感清甜加埋D酸汁好開胃醒神✨✨🍥前菜三點:分別係碳煮花螺🪄日本鯖魚魚乾🪄南瓜甘露煮🪄擺盤精緻~刺激味蕾~繼續開胃✨😋🦞海鮮類:🌟日本象拔蚌🌟肉質鮮甜爽脆彈牙🌟北海道帆立貝🌟師傅用咗煙燻稻草做法,用火燒底層嘅稻草,然後焗住佢做返個煙燻效果,帶子上面用新鮮昆布溝日本化蘿蔔做醬汁,食落好有大自然嘅原始稻香煙熏味👏🏻👏🏻好特別有驚喜🌟季節魚白金鯛🌟先煎後炸最後淋啲油喺塊皮度,魚皮瞬間起立咬落chacha聲仲好食過魚肉🤭底面仲有支豆薯蓉汁伴食好惹味👅🌟新鮮活龍蝦🌟用咗龍蝦膏龍蝦頭做汁撈埋啲龍蝦肉,唔使調味已經好正,爆糕嘅
🦞海鮮類:🌟日本象拔蚌🌟肉質鮮甜爽脆彈牙🌟北海道帆立貝🌟師傅用咗煙燻稻草做法,用火燒底層嘅稻草,然後焗住佢做返個煙燻效果,帶子上面用新鮮昆布溝日本化蘿蔔做醬汁,食落好有大自然嘅原始稻香煙熏味👏🏻👏🏻好特別有驚喜🌟季節魚白金鯛🌟先煎後炸最後淋啲油喺塊皮度,魚皮瞬間起立咬落chacha聲仲好食過魚肉🤭底面仲有支豆薯蓉汁伴食好惹味👅🌟新鮮活龍蝦🌟用咗龍蝦膏龍蝦頭做汁撈埋啲龍蝦肉,唔使調味已經好正,爆糕嘅蝦味濃郁啖啖肉好滿足呀😋✨✨
🥩A5和牛(厚切):今次揀咗三成熟👌🏻呢度要讚讚師傅👍🏻廚藝了得手勢好仲get到我意思😆😂知道我想影靚相打卡又怕食到太血肉🙏🏻所以火候掌握得啱啱好💗俾我影完最靚嘅^少女粉^💗之餘再拖拖距有姿勢夠實際👍🏻和牛入口即融yummy yummy😋今時今日咁嘅服務態度已經值得我俾五粒星喇🎉🎉肯聽客人意見又Nice令到成個用餐體驗感好輕鬆愉快🫶🏻🫶🏻
🍵湯品方面都俾咗兩款:無曬到頭先D材料之龍蝦湯🦞腐竹雞白湯🐣香噴噴炒飯炒野菜系列♨️熱辣辣色香味俱全👏🏻終於到我最鐘意✨焦糖多士✨每次鐵板燒我都會內心自動skip咗炒飯直接等多士😍😂相信麵包愛好者🥖🥨🥐🥞應該都多少有共鳴🤭最後係日本水果(時令哈密瓜香印)🍈🍇紅豆雪糕🍧完美收尾😋✨✨ @tsugu.hk
#鐵板燒 #Omakase #荔枝角 #D2 #香港
#foodie #Kol #pic #ootd #foodiehk #美食 #高質 #手機食先 #拍照 #蒲士 #香港好去處 #荔枝角美食 #D2美食