返工咁攰😮‍💨難得放假陪男朋友去完動漫節🥰當然要食好野放鬆下心情😊近近地去左會展對面「六國酒店」Le Menu食buffet😜今期餐廳主打扣鮑魚😍龍蝦🦞及多款爐端燒🍢現場仲有師傅即席烹煮扣鮑魚及富貴雞及火焰雪山表演😎我仲被邀請卜卜富貴雞添🥳即席切肉區有特級牛扒肉汁細膩帶濃郁牛香係口腔迴盪😋片皮鴨脆香撲鼻🤩燒起即切仲聽到脆卜卜聲音😋加上伴菜及甜醬包住一齊食好正☺️ 爐端燒選擇亦唔少🤩當中有我最愛多春魚及燒菠蘿🍍另外冰鎮海鮮食材新鮮☺️refill速度夠快☺️有龍蝦🦞麵包蟹😍長腳蟹、海蝦、海螺、青口😍 麵包蟹啖啖甘香蟹膏😋長腳蟹肉質粉嫰鮮甜😍而海蝦及翡翠螺好彈牙🤩時令刺身方面三文魚肥美厚滑😜甜蝦軟糯甜美😍沙律及幾款凍盤芝士🧀熱葷美饌有芝士焗蟹蓋啖啖蟹肉☺️黃金大蝦🦐避風塘龍蝦鉗🦞及每位一客鮑魚扣鵝掌😍鮑魚炆煮至軟淋細滑又有口感🥳最後當然唔少得食甜品啦😚火焰雪山🔥冰火交融帶酒香😊除左多款精緻蛋糕🍰甜品外😊有生果、即製窩夫🧇及任食Häagen-Dazs雪糕杯🤩真係好餐飲有無限暢飲汽水🥤凍果汁🧃我地另外仲嗌左枝香檳暢飲一翻🥳整體用餐體驗非常良好且有多款回本之選😬真心推薦😉

另外冰鎮海鮮食材新鮮☺️refill速度夠快☺️有龍蝦🦞

熱葷美饌有芝士焗蟹蓋啖啖蟹肉☺️

最後當然唔少得食甜品啦😚
火焰雪山🔥冰火交融帶酒香😊
除左多款精緻蛋糕🍰甜品外😊有生果、即製窩夫🧇
及任食Häagen-Dazs雪糕杯🤩
真係好