2021-10-20
9 0 後 的 味 蕾.老闆終於叫我去中環做嘢啦!一朝早開工前一定要先滿足自己,專登上網搵咗呢間出名食物造型好精緻嘅悠閒咖啡店!.🔸以「花」為食物造型主題,心思盡顯誠意🥰🔸手工藝超強,食物IGable🤩🔸環境寧靜清幽,適合慢活一族.🪄Everything Toast 呢間店有好多款Bruch選擇,嚟到就千祈唔好錯過有牛油果🥑既Brunch,造型令人賞心悅目,好佩服員工可以將牛油果切得咁均勻,偏偏厚薄均一,仲要切成一朵咁靚嘅花😻.牛油果上撒上芝麻粒、幼鹽粒,令口感極豐富,芝麻香同少少咸味,帶出牛油果另一番風味,加上牛油果好軟 熟成度岩岩好,非常滋味!.使用天然酵母製造嘅酸種麵包面層塗上Cream Cheese,營養豐富又健康!.三文魚放至室溫、相當細心、面頭仲要放上一啲可以食用嘅花瓣,Rosemary,好睇又好食😋,碟側邊仲放左紅菜頭鷹嘴豆泥,從來未食過,估唔到咁正,搽咗好多落塊包度.🪄Rose Cold Brew一入口少少酒香味,再嚟有少少茶+花香味,相當清新,簡潔,入口味道唔會太複雜!.一問之下先知原來店員將乾玫瑰溝落冷萃咖啡,係雪櫃浸3日3夜,好有心機!.🪄 Pistachio G
🔸以「花」為食物造型主題,心思盡顯誠意🥰
🔸手工藝超強,食物IGable🤩
🔸環境寧靜清幽,適合慢活一族
🪄Everything Toast
🪄Rose Cold Brew
🪄 Pistachio Gelato🍨
餐廳有一個好大嘅雪糕凍櫃,對面有超過10種味道嘅Gelato,你可以揀單拼、雙拼、三拼,甚至係雞蛋仔夾雪糕🙊!
餐廳真係貫徹始終,所有食物嘅造型都會同「花」有關,連個雪糕都整到成朵玫瑰花咁靚🌹,雪糕好滑,開心果味夠濃,雖然都略有少少甜,但係真係視覺享受之餘,味蕾都好享受😎