夜麻麻喺荃灣想食辣,但係OpenRice搵咗一陣,喺滿樂大廈呢邊有間麻辣野,用「肥姐」開頭,成日都覺得用呢啲朵開頭嘅餐廳都會食到啲好正宗嘅嘢🤣 想食辣又冇咩選擇嘅情況下就入咗去一打開餐牌,就見到一句「一直被模仿,從未被超越」,咁串,我就知自己冇揀錯。今晚嘅晚餐有🤟🏻前菜:辛辣度🔥🔥🔥一邊係花另一邊係自家製麻辣臘肉呢個係熱身前菜,一開始真係覺得好辣,但慢慢越食越過癮,尤其是個臘肉,啲油好香口口水雞:辛辣度🔥🔥🔥🔥🔥呢個應該係我人生食過最辣嘅口水雞,有雞腿肉亦有雞胸肉,個辣味係好出眾,個嘴有麻麻嘅感覺,個辣亦都喺你個口度停留一陣,不過食呢個口水雞真係要一邊食一邊飲嘢。下面仲有一大堆芽菜,鍾意食麻辣嘅朋友應該會覺得好好味酸菜魚:辛辣度🔥🔥🔥應該係口水雞令到條脷level up, 個酸菜魚食落就輕鬆啦,酸菜夠酸,魚嘅份量都好多,仲有啲海帶,呢碟啱晒送飯炒菜:辛辣度🔥🔥個炒菜係估唔到咁特別,睇返個餐牌其實剩係得呢一味寫住「必食」🤣,佢落咗好多辣椒乾,同埋秘製調味料,簡單嘅炒菜都俾佢吵到好特別

今晚嘅晚餐有🤟🏻
前菜:辛辣度🔥🔥🔥