2018-09-12 376 瀏覽
今日專誠同朋友嚟咗佐敦食日本燒肉,「響」呢間新開無耐既燒肉店,將日本燒肉夾埋放題一齊食,香港人點會唔鐘意,點會唔紅啊!!去到已經好多人等緊8點鐘入席食啦!環境方面,燈光好開明,環境好寬敞,四個人坐沙發位一啲都唔逼。燒烤既設備設計得好完善,抽氣做得好好,入到鋪頭完全問唔到好大陣燒烤味,呢樣野好重要,因為次次食完燒烤都唔想件衫臭晒!先來「刺身拼盤」,有新鮮、帶甘甜海水味嘅海膽,包住紫菜食,一大享受!仲有爽口彈牙嘅甜蝦,鮮甜肥美嘅三文魚,好滿足!「海鮮拼盤」,有林林總總嘅海鮮俾我哋報銷,包括有大大隻又活潑嘅鮑魚,仲有五六條超大條嘅鮮蝦,仲有幾樣貝殼類嘅海鮮添!全部都好新鮮同埋好鮮甜呀!「和牛拼盤」估唔到淨係牛都已經有咁多選擇!有來自美國同埋澳洲嘅牛,等你慢慢燒,慢慢品嚐到底有啲咩唔同啦!記得唔好燒到太熟啊,如果唔係啲牛就會變到好硬,無咁好食架喇!天婦羅方面,都有好多選擇,包括有海蝦、番薯、冬菇、茄子、南瓜,全部都係即炸架,熱辣辣好滋味!仲有鍾意食榴槤必叫嘅榴槤波波,爆醬好juicy呀!我地仲叫左兩個鍋,分別係「豆腐鍋」同埋「泡菜雜菌鍋」,加埋爽口又彈牙嘅讚岐烏冬落去食,就夠晒飽啦,提提大家個

刺身拼盤

海鮮拼盤

和牛拼盤

豚肉、雞肉腸、手羽

我地仲叫左兩個鍋,分別係「豆腐鍋」同埋「泡菜雜菌鍋」,加埋爽口又彈牙嘅讚岐烏冬落去食,就夠晒飽啦,提提大家個泡菜都幾難架,如果食唔到辣嘅朋友就叫返豆腐鍋會比較穩陣!
泡菜雜菌鍋
豆腐鍋

想食日式燒肉放題既朋友可以一試~
2018-09-08
15 分鐘 (堂食)