2024-05-20
知道呢間曲奇專賣店嘅大名好耐,一直都搵唔到機會嚟試,喺中環食完嘢,同朋友就去嘆個甜品。環境咁啱撞正店舖有Event,超多人😂餐牌去到先知原來唔單止得曲奇賣,仲有鹹食,不過我哋已經食完嘢,所以主攻甜品同埋咖啡。 Special Cookie $48我夜晚先去到,好多款都賣哂試咗個外型特別啲嘅Earl Grey Lemon Curb,Soft Cookies 鬆軟得嚟唔易散開,有厚實度但唔會咬麵粉咁,亦啱香港人口味甜度偏低。 French Toast $70招牌之一Salted Caramel Apple,係大玩Crossover,港式西多士fill in Salted Caramel Apple,外層脆卜卜加焦糖漿,入面係鹹味蘋果粒,配搭好新穎,鹹鹹甜甜咁變相無咁膩! Creme Brulatte Latte / Tiramisu Latte 各$50兩杯入面一樣,latte 較重奶味,咖啡味不突出,Creme Brulatte Latte表面燒一層焦糖,而Tiramisu就舖滿朱古力粉,下面仲有層Mascarpone Cheese咁,如不追求咖啡味2杯都好啱,追求啡香就建議揀其他。
咁啱撞正店舖有Event,超多人😂
餐牌
Special Cookie $48