2020-12-21
要做就要做到,要玩就要玩盡,人生要有態度,自然有品味;自己要有個人價值,自然有個人魅力。今日我同大家一樣,好想係疫境當中充實下人生。呢間「要 有 · Y I U Y A O」完美將街頭藝術、設計畫作、生活文化、輕食Café、Shisha LOUNGE、Hip pop live集百家之大成,成為係灣仔彷如隔世般既外國小區,而正正呢種就係香港買少見少既文化特色,我認為絕對值得大眾認識更多!👇📌串 燒 類 -▪ 醬 燒 慢 煮 牛 舌 - $40▪ 芥 末 脆 皮 豬 腩 仔 - $40▪ 燒 煙 肉 蜜 餞 小 蕃 茄 - $48▫ 想食得有風味,凍冰冰既天氣梗係整返幾串串燒啦,呢到menu選擇夠多。首先「慢煮牛吞」食落質感唔乾身,食落唔會太"鞋口",加埋醬汁相當軟腍入味;而「豬腩仔」有驚喜,一入口散發住豐富油香,外層既脆皮每啖都"索索聲",相當滿足;「蜜餞小蕃茄」減低煙肉既油膩感,食落份外清新,口感唔錯。📌漢 堡 類 -▪ 花 生 醬 煙 肉 芝 士 漢 堡 - $80▫ 呢個「芝士漢堡」絕非等閒之輩,一入口食到煙肉非常脆口,加埋極厚身既漢堡扒,口感十足;而之所以夠哂邪惡,唔單單係果塊芝
自己要有個人價值,自然有個人魅力。今日我同大家一樣,
我認為絕對值得大眾認識更多!👇
📌串 燒 類 -
▪ 醬 燒 慢 煮 牛 舌 - $40
▪ 芥 末 脆 皮 豬 腩 仔 - $40
▪ 燒 煙 肉 蜜 餞 小 蕃 茄 - $48
📌漢 堡 類 -
▪ 花 生 醬 煙 肉 芝 士 漢 堡 - $80
▫ 呢個「芝士漢堡」絕非等閒之輩,一入口食到煙肉非常脆口,
加埋極厚身既漢堡扒,口感十足;而之所以夠哂邪惡,唔單單係果塊芝士,
而係再加埋花生醬既奧妙,果種滋味難以用筆墨形容呀!
📌咖 啡 類 -
▪ 焦 糖 瑪 奇 朵 - $45
▫ 佢地既熱飲杯同凍飲杯都加左「要有」呢個logo,感覺象徵性好突出,
岩哂我呢d打卡一族;而拉花亦唔錯,賣相吸引,入口帶住濃濃既焦糖香味,
為呢個下午製造不一樣的冬季氣息。
📌其 他 類 -
▪ 朱 古 力 奶 - $48
▫ 如果唔鍾意咖啡既朋友唔需要擔心,除左咖啡佢仲有一系列特飲,
而呢杯朱古力奶入口夠哂順滑,夠哂香濃。