2023-07-24 6 瀏覽
今天慶祝朋友升職,我哋去咗一間好有feel嘅餐廳打邊爐。坐係間餐廳就好似去咗露營咁,幾個朋友坐埋一齊,真係好開心😁清甜卜卜蜆湯底本來諗住叫一個清清地嘅湯底,真係冇諗到呢個清清地嘅湯底,味道都可以咁鮮甜,原因好簡單,因為佢真係落咗好多蜆。滑類三拼(鮮牛滑.墨魚滑.鮮蝦滑)呢間餐廳冇咩特別嘅飲品,我覺得佢係專心做好呢啲收工野,呢個滑真係好好味,令我後來再點多咗手工肉丸。蓮藕片、油麥菜、鮮腐竹都係嗰句,個湯底入味,令到呢三樣嘢都好好味🤤手打豐盛丸拼盤(手打鮮蝦丸、手打墨魚丸、手打芝士牛肉丸、手打櫻花豬肉丸)雖然冇特別飲品係有啲遜色,但係有呢啲真係即時制嘅肉丸補返數。大大讚賞!上枱嘅時候,啲肉丸真係油份充足,好新鮮。

清甜卜卜蜆湯底

蓮藕片、油麥菜、鮮腐竹
都係嗰句,個湯底入味,令到呢三樣嘢都好好味🤤