餐廳: 怡紅院火鍋料理
資訊:

今日去咗中環一間叫「怡紅院火鍋料理」嘅餐廳打邊爐,聽到個餐廳名同見到門面嘅裝修,就知道呢間餐廳係主打中式風格嘅火鍋店,入到去由裝修、座位到餐具全部都採用中國宮廷風,全部都好精緻同幾有特色。今次嗌咗一人一鍋嘅午市套餐,$118一位就可以享用尊貴宮廷鍋,湯底有六款,包括麻辣、沙嗲、胡椒豬肚、冬瓜薏米、皮蛋芫荽同椰子雞,我就揀咗鹹酸菜胡椒豬肚湯,湯底非常惹味,胡椒味道非常濃郁,帶有胡椒嘅微辣同鹹酸菜嘅鹹鮮味,豬肚亦都炆得好腍身,口感爽口彈牙;肉類可以揀牛或豬,我揀咗美國穀飼肥牛,卷到一粒料嘅形狀上菜,夾起好方便;火鍋配料有高達20款可以選擇,我嗌咗自家制韭菜餃、爆汁牛筋丸、豬骨濃汁貢丸同振興魚腐,推介牛丸同貢丸,牛丸爽口彈牙,貢丸爆汁濃味,另外仲附送咗生菜同粟米;麵食可以揀出前一丁、日本稻庭烏冬、薯粉或芋絲,全部都唔使加錢;午市套餐仲包埋飲品,唔夠食仲可以追加火鍋配料,份量絕對夠飽!📍中環雲咸街43-55號余悅禮大廈地下B-C號舖及1樓102-4號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

位置就腳:🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊