2020-12-15
Weekend終於有機會去試bookmark左好耐嘅意大利餐廳🥰當初比佢濃濃嘅意大利裝修吸引住🥶唔可以算得上係華麗裝橫,但佢低調中滲出嚟嗰種風味真係好似去左意大利咁😍🍝Truffle Spaghetti Scallops ($138)賣相已經好吸引同正宗,用橄欖油同蒜蓉炒過嘅意粉好惹味,但奈何黑松露味唔算出😐但勝在佢蒜味搭夠🤪帶子新鮮,兩邊都煎過無多餘嘅調味👌🏻最出色係意粉好煙韌有口感👍🏻🍝 Baked Mostaccioli ($138)叫左佢地嘅招牌意粉🤪紅汁捲意粉配上芝加歌style嘅肉腸🍝蕃茄蓉落得一啲都無手軟,好濃味🤣上面鋪上厚厚嘅芝士放入焗爐,造左溶芝效果,好邪惡🥶肉腸質感似meatball,奈何味道偏鹹,適宜配上意粉一同進食中和返👍🏻🍝 Tiramisu ($38)Tiramisu都係佢地必食單品,個個都好推薦🥶佢個texture唔係好入口即溶嘅感覺,而係偏紮實🤪味道方面就酒味偏重👍🏻而且同港色Tiramisu唔同嘅係佢好歐式有淡淡嘅杏仁味☺️可以話係好正宗🥳整體感覺真係似去左意大利咁,幾chill🥰而且價錢相宜,食物質素都唔錯😋可以近近地當去個短trip✈️
🍝 Baked Mostaccioli ($138)
🍝 Tiramisu ($38)