2022-04-11
經過深水埗見到呢間店舖門口有唔少狗仔🐩原來呢間cafe嘅户外空間係pet-friendly嘅🐾menu仲特設比狗仔嘅食物,唔怪之得咁多毛孩嚟啦😍店舖裝修用上淺木、白色嘅簡約設計,走文青路線,感覺舒適寫意🌿🍞龍蝦沙律Egg drop ($92)爆餡蛋吐司係Kokoni嘅招牌鹹主食✨呢份龍蝦沙律Egg drop賣相幾igable📸裝喺寫住店名嘅紙盒內,望落以為細細份,實際非常足料👍🏻有份量超多嘅🦞龍蝦肉、🍳炒滑蛋、🥬蔬菜同少量芥末醬,簡直係大滿足🤤龍蝦肉鮮甜大粒,炒蛋夠嫩滑,配搭埋芥末醬料好fresh,食落好開胃😍🍝明太子煙三文魚櫻花蝦意粉 ($98)煙三文魚份量超多😍食晒啲意粉都仲有煙三文魚🤣意粉creamy唔會太乾,配搭埋明太子味道少辣,不過明太子味就唔太明顯另外有啲櫻花蝦配搭,令到口感層次更佳👍🏻🍵抹茶特調 ($60)⧐豆腐+燕麥奶+抹茶⧏身為抺茶控呢杯飲品點可以錯過💕抹茶味濃厚之餘甜度偏低,可能會有人覺得苦澀,但個人偏好少甜嘅飲品覺得不錯😋加上豆腐同燕麥奶嘅豆香,配搭非常夾👍🏻飲品特別加左豆腐,飲飲下食到啲豆腐碎口感幾得意😍☕️黑芝麻拿鐵 (♨️Hot $50)係網上見到有獨角獸拉花,
🍞龍蝦沙律Egg drop ($92)
爆餡蛋吐司係Kokoni嘅招牌鹹主食✨
🍝明太子煙三文魚櫻花蝦意粉 ($98)
另外有啲櫻花蝦配搭,令到口感層次更佳👍🏻
🍵抹茶特調 ($60)
⧐豆腐+燕麥奶+抹茶⧏
身為抺茶控呢杯飲品點可以錯過💕
☕️黑芝麻拿鐵 (♨️Hot $50)
係網上見到有獨角獸拉花,特別向店員request,不過好可惜識拉獨角獸嗰位店員當日唔喺到,睇黎獨角獸真係可遇不可求🤣
整體嚟講,飲品味道唔會太甜,反而黑芝麻味香濃,質感順滑唔會太杰,值得一試👍🏻
總結:呢度嘅食物係即叫即製,開放式廚房仲可以比客人睇到店家嘅製作🧑🏼🍳假期嚟呢到chill下,過一個慢活下午都唔錯架🥰
🔸聽聞餐廳嚟緊會轉menu,有想試嘅食物快啲去試啦~