【🥥🐔甜甜潤潤的椰子鮮雞火鍋】我同朋友都被椰子雞湯湯底吸引🤩今次趁凍凍地要嚟試試「招牌椰子雞鍋」!餐廳在地庫,私隱度高,裡面仲有幾間房,啱晒小組聚會!九宮格調味選擇多,最驚喜係有泰國小青檸,見到小青檸就想食牛肉喇!🥥🐔湯係點呢?1️⃣先飲湯首先用新鮮椰皇、椰子水、椰絲、馬蹄,加入鮮雞大滾後焗5分鐘成椰子雞湯,趁熱飲湯,又香又甜,感覺一試難忘!2️⃣食雞加雞湯之後再加入雞湯去打邊爐,點了手切美國安格斯牛肩胛同蔬菜拼盤。🐮美國安格斯牛肩胛盤出色,好新鮮,而且份量幾大,兩個人要啲時間慢慢食。用埋小青檸嘅汁去配呢個牛,完美呀!🥬蔬菜籃樣樣有而且都幾新鮮👍🏻體驗位🔗椰青水:我自己嘗試倒一個椰青水😂原來都幾重㗎!🔗沙漏計時⏳:店員仲細心地提供沙漏⏳計時用,體驗感滿滿🔗🔍隱藏版食法:用匙羹將椰皇內嘅滑椰肉取出,放埋入湯中。椰肉滑捋捋,口感幾得意。
【🥥🐔甜甜潤潤的椰子鮮雞火鍋

餐廳在地庫,私隱度高,裡面仲有幾間房,啱晒小組聚會!

🥥🐔湯係點呢?

1️⃣先飲湯

2️⃣食雞加雞湯

🐮美國安格斯牛肩胛

🥬蔬菜籃
樣樣有而且都幾新鮮

👍🏻體驗位
🔗椰青水:我自己嘗試倒一個椰青水😂原來都幾重㗎!

🔗沙漏計時⏳:店員仲細心地提供沙漏⏳計時用,體驗感滿滿

2025-01-10
  • 招牌椰子雞鍋