2021-11-15
/ 之前見到有人影咗呢度嘅雪糕勁靚勁吸引,仲要係全素雪糕,相當吸引咗﹗一嚟到就見到好精緻嘅店面、好有藝術感嘅店內設計同1擺設,雖然位置唔多,得3張 4人枱同4-5個單人座,但靚靚嘅pattern令每個角落都變成打卡位﹗/首先就講吓呢度最多人食嘅 Vegan 軟雪糕啦﹗紅火龍果 + 燕麥奶 軟雪糕今日有兩款味,我自己平時都飲咗Oat Milk幾年了,今次有得試Oat milk認真要試試,除咗好香燕麥味,仲keep到奶滑嘅口感,而紅火龍果相對比較接近雪芭嘅軟雪糕,果味嘅清甜點綴咗燕麥奶嘅味道,第一次試呢種配搭,估唔到又幾夾﹗日式麻醬烤豆腐卷 餡料除咗有牛油果、仲有鹽烤百頁豆腐,由豆漿製成再經氣炸鍋炮製,相對少油啲,配埋其他超新鮮又多水份嘅配菜,咬落層次好豐富,味道又好清新﹗清熱除濕湯 [蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果、扁豆 ]作為一個夜瞓小編,平時真係好需要湯水嘅滋潤,今次養生啲揀咗中湯,值得一讚係呢度雖然主打雪糕,但煲出嚟嘅中湯都好有水準,調味啱啱好之餘仲畀足湯料,食完個雪糕飲返杯個胃即刻暖晒﹗竹炭椰子硬雪糕杯 試過軟雪糕唔錯,店員推介試埋硬雪糕,包裝真係幾靚,因為抹茶冇晒我所以揀咗椰子,一打
首先就講吓呢度最多人食嘅 Vegan 軟雪糕啦﹗
紅火龍果 + 燕麥奶 軟雪糕
日式麻醬烤豆腐卷
清熱除濕湯 [蓮藕、粉葛、赤小豆、腰果、扁豆 ]
竹炭椰子硬雪糕杯
試過軟雪糕唔錯,店員推介試埋硬雪糕,包裝真係幾靚,因為抹茶冇晒我所以揀咗椰子,一打開發熱真係極黑🤣味道好濃郁。不過如果有得揀就想食抹茶多啲~