4天前
又到週末努力咗一星期 係時候要好好獎勵自己食返餐好嘅😉今次去咗尖沙咀城八食lunch(真係好好味!)城八前身名為「見城」由見城俊二師傅(Kenjo-San)創立師傅退休後,由他的高徒接手繼續傳承並發揚日本正宗料理的精髓。❇️壽司便當($240)一共10件壽司,用日本直送新鮮食材製作嘅壽司非常美味!🩷🔸北海道帆立貝 - 鮮甜爽口🔸油甘魚腩 - 軟滑油份重d🔸新鮮赤貝 - 爽甜🔸油鯛 - 類似槍魚鮮味爽口配薑蔥提升香氣🔸當造秋刀 - 魚味濃郁🔸大拖羅 - 入口即化!魚油香充斥在口中,非常好食!🔸海膽 - creamy鮮甜,沒有一點鮮味!🔸北海道筋子 - 我愛吃筋子🩷!佢比一般三文魚子更有彈性、新鮮,秋季更係三文魚產卵期。經醃漬後嘅筋子,依然保留鮮甜味道,配搭柚子皮令口味多一份清爽。🔸左口魚邊 - 口感淋身魚油香十足。🔸佐賀和牛 - 好軟滑,充滿牛脂香!❇️松花堂便當($240)🔸刺身4點、天婦羅、燒魚、燒豚日本直送嘅刺身好新,而驚喜嘅係熱葷都好好食!燒魚做到外微脆、內juicy滑溜👍🏻!天婦羅香脆,一點都不油膩!以上便當配嘅蒸蛋、麵豉湯都好好味♥️佢地有多款午市套餐星期二至星期日12:00-14
又到週末
努力咗一星期 係時候要好好獎勵自己
食返餐好嘅😉
今次去咗尖沙咀城八食lunch(真係好好味!)
城八前身名為「見城」
由見城俊二師傅(Kenjo-San)創立
師傅退休後,由他的高徒接手
繼續傳承並發揚日本正宗料理的精髓。
❇️壽司便當($240)
一共10件壽司,用日本直送新鮮食材製作嘅壽司非常美味!🩷
🔸北海道帆立貝 - 鮮甜爽口
🔸油甘魚腩 - 軟滑油份重d
🔸新鮮赤貝 - 爽甜
🔸油鯛 - 類似槍魚鮮味爽口配薑蔥提升香氣
🔸當造秋刀 - 魚味濃郁
🔸大拖羅 - 入口即化!魚油香充斥在口中,非常好食!
🔸海膽 - creamy鮮甜,沒有一點鮮味!
🔸左口魚邊 - 口感淋身魚油香十足。
🔸佐賀和牛 - 好軟滑,充滿牛脂香!
❇️松花堂便當($240)
🔸刺身4點、天婦羅、燒魚、燒豚
以上便當配嘅蒸蛋、麵豉湯都好好味♥️
佢地有多款午市套餐
星期二至星期日12:00-14:30都可以食到
另外佢哋嘅廚師發板都好正架!
城八可以根據客人嘅喜好和飲食需求
靈活有彈性地定制菜單
即係客人發辦呀~!