2023-11-02
今次同大家介紹嘅係一間銅鑼灣樓上燒肉店,我同朋友叫咗個活海鮮和牛二人盛,原價$888,提前預訂就減$280。———————————————🌟前菜前菜一共有兩款,先係龍蝦沙律伴青瓜,唔係講笑龍蝦沙律真係有龍蝦肉,而且都幾實淨,連埋青瓜感覺好fresh都幾開胃。另外一款就係和風枝豆拼麻辣牛舌,牛舌唔會太辣咬落又爽口,切成條狀入口更方便,上面再加上少量芝麻增添香味。.🌟燒海鮮重頭戲先係網燒鮮活鮑魚,鮑魚一共有兩隻,餐廳已經幫你處理好切片,旁邊有錫紙兜連同牛酒蒜蓉提供,可以直接放入去燒,燒完之後個味道非常香而且肉質都好彈牙。.跟住就係蒲燒鮮活鰻魚,鰻魚唔係平時見果種啡色醃好曬,而係真正新鮮仲係白色肉,燒完出黎味道肉質鮮美又有鰻魚味,有少量骨但唔會多。.🌟燒肉主力一定係日本A5和牛西冷,淨係望到佢啲雪花真係靚到一個點,燒到5成熟食真係好正,有肉汁有重牛味仲要一啲筋都冇😍其餘嘅都仲有M9和牛同牛舌,全部都屬於高級牛味道都好濃。.🌟主菜主菜分別可以簡炒飯或者冷蕎麥麵,我地就簡左黑松露和牛炒飯,炒出嚟味道都好香,不過和牛份量比較少所以味道唔係好出,反而黑松露香會多少少,不過味道都唔錯!.🌟甜品甜品方面
———————————————
🌟前菜
🌟燒海鮮
🌟燒肉
🌟主菜
🌟甜品
甜品方面有自家製牛乳凍,味道食落唔會太甜,牛乳味濃郁口感都滑身,上面仲有落糖漿或者士多啤梨醬,各有風味。
🔸整體評價
套餐都算多,牛肉質素絕對係唔話得,除咗以上套餐外都仲有其他套餐或者單點菜式,大家都可以根據自己口味配搭。